Inlägg

Inlägg som brickN har skrivit i forumet
Av brickN

Japp, kör nog på ASUSkortet. Känns som man kommer sova bättre då ^^, Får fixa sata6g och usb3 när det blir relevant istället.

Av brickN

Tack Svinvild för svaret. Jag förstår dock fortfarande inte varför man ska köra med modulärt ^^ Vad tjänar man på det? Är det färre kablar som kommer ut ur "mainkontakten" så att man helt enkelt kan skita i att använda de man inte behöver, medan man sätter i dem man behöver direkt i nätagget?

Av brickN

Tack för tipset om kylare, verkar som folk är nöjda med Hyper212. Ang nätaggregat. Vad tjänar jag på att köra modulärt? Jag har aldrig kört Cougar förut, är det Kvalité eller budget?

Av brickN

Dator ~11k åsikter

Tjohej,

Ska köpa en ny dator. Det jag ska använda den till är främst spel i form av blizzardtitlar, lite random LAN-spel samt allt annat man gör med datorn. Jag vill att datorn ska vara uppgraderingsbar i form av att lägga till ett till grafikkort för SLI (om en titel släpps som kräver lite mer GFX-kräm). Jag vill även att den ska vara relativt framtidssäker och ha senaste USB och SATA, samt att den såklart inte ska bli för varm eller högljudd. Överklockning är inte någon faktor jag räknar in.

Det jag funderar mest på är mobo. Har hört olika åsikter om mobot. De flesta test jag sett pekar på att kortet presterar bra. Anledningen till att den är attraktiv för mig är att SLI sitter relativt långt ifrån varandra vilket jag har märkt är ett måste för att korten inte ska bli för varma. Utöver det har det usb3.0 och sata6gbit vilket jag inte finner på något kort alls i samma prisklass med samma space mellan SLI.

Min andra fundering är, vad skulle jag tjäna på att skaffa minnen som kan gå i 1600 istället? På CPU-speccsen står det: Memory Types DDR3-800/1066. Bör man inte synka istället för att ha minnen som går på mongohöga hastigheter?

Min tredje fundering är, ett 650W Corsair bör väl räcka till även ett till kort i SLI för framtiden?

Detta är vad jag tänkt mig, ALLA åsikter är välkommna:

http://data.fuskbugg.se/skogsturken/Nydatorv1.JPG

Av brickN

Asrock X58 Extreme III

Har kollat runt lite på tester med det här kortet och dom ger bra reviews MEN jag skulle vilja höra från någon som har den vad Du tycker? Det som gör att den är attraktiv för mig är helt enkelt att den har SLI (med bra space mellan portarna), usb3 samt sata6gbit. Allt för ett pris 300kr billigare än ASUS billigaste SLIkort som inte ens har usb3 samt sata6gbit. Jag kommer inte överklocka något förutom minnena så dom går i 1333MHz.

Det första jag tänker på då är, får man inte vad man betalar för, är Asrock av sämre kvalité? Det finns även en fläkt på kortet, väsnas den något? Hur blev kabeldragningen, satt portarna på kassa ställen, var det trångt?

Skulle jättegärna läsa några rader från någon som har kortet.

Av brickN

https://www.inet.se/artikel/1901707/asus-p6t-deluxe-v2 har riktigt skön space mellan platserna. Problemet med kortet är just USB3.0 och sata6gbit. Varför ska Asrock va så billigt och Asus så dyrt för ><

Av brickN

Minne till i5 760

Hej och hå,

Jag ska köpa mig en i5 760 och ska plocka ihop ett par minnen till den. När man kollar speccsen på Intels hemsida så står det:
"Memory Types DDR3-1066/1333
# of Memory Channels 2"

Betyder det att minnen snabbare än 1333 kommer klockas ner? Om inte, bör man inte köra synkat med CPU? Min andra fråga är antalet memory channels. Är det antal stickor som stödjs "direkt" av CPUn? Om man har 4 stickor, kommer minneshanteringen bli slöare då och gå genom onödiga vägar på mobo?

Av brickN

Ska inföskaffa mig en ny burk nu snart. Behöver inget monster. Mitt grafikkort är ett x1950Pro, då vet ni var jag kommer från Jag har siktat in mig på ett Gigabyte GeForce GTX 460 1GB OC. Hur stor är chansen att priset på detta kortet sänks när ATI kommer med nytt i oktober?

Av brickN

Har inga åsikter om Iphone för jag har aldrig ägt någon. Däremot hatar jag när Jobs står och säger att vad som driver förretaget är att göra kunder glada. Blir så jävla förbannad på sånt hyckleri och att folk faktiskt köper det. Om det nu vore fallet, varför inte sälja Iphone för tillverkningspris + säg 20%? Dom lär ju få en 500% vinst per Iphone idag. Hycklare, bara en sådan kommentar får mig att inte ens fundera på en Iphone när jag köper ny.

Av brickN

Skulle det här vara något nytt eller, jag förstår inte. Man läser nyheter om nissar som kommer in på TPB, NASA och andra större databaser. Jag tar FÖR GIVET att en router för 500 spänn inte ger bättre skydd än vad dessa databaser har. Varför är folk så förvånade? Finns det verkligen någon som tror att man är säker bara för att man har en hårdvarubrandvägg? Dom som vill kan ta sig in vart dom än vill om måldatorn har access. Det har varit så förr och det kommer alltid vara så för det finns ingen som helst anledning för varken hårdvaru- eller mjukvarutillverkarna att göra internet säkert. Virus förstår datorer som gör att vi köper nya, skulle det vara dåligt för Herr Microsoft? Knappast.

Av brickN

Tack så jättemycket för svaret. Det är ju bara en dual och kärnorna är i regel några grader kallare än "cpu" och dom har konstant samma temperatur +/- 2 i relation till varandra. Summa sumarum, jag bör inte oroa mig om inte datorn stänger av sig själv / får blue screens osv?

Av brickN

Värme - kritiska nivåer?

Siter och pular med en lite äldre dator och är inte direkt nöjd med temperaturen på cpu'n. Jag googlade friskt efter den "kritiska" nivån på min cpu och det enda jag hittade var:

CPU maximum temperatures

"Intel core 2 Duo (Conroe E4300, E4400, E6300, E6400) 61.4°C" Det ska tydligen vara temperaturen som processorn inte ska vara över någonsin. Utöver det sägs det att man helst ska ligga 20 under det. Hur man gör det i full load förstår inte jag.

Således frågar jag er om jag ska vara orolig för mina temperaturer. Jag körde 3dmark06 och hade på HW medans den körde. AUX verkar vara lite kajko så den bryr jag mig inte om. Värt att notera är att jag kört 4 olika program som ger i princip samma temperaturer:

http://data.fuskbugg.se/skalman01/temperaturer.JPG

Av brickN

Om det är fastslaget att anställda har farit illa av substanserna så ser jag inget fel i att neka service. Ingen ska behöva utsätta sig för fara när jobbet inte innefattar det. Datorer som skadats av tobaksrök ska självklart inte ligga under någon sorts garanti, det är löjligt. Man vet att tobaksrök skapar avlagringar om man är rökare. Varför skulle datorer vara befriade från detta för? Det finns en anledning till att man dör av rökning och för att det luktar skit. Det är för att röken sätter sig. Tar man då beslutet att röka inne så får man stå för det och ta konsekvenserna. Likagärna som man inte har datorn bredvid spisen när man steker köttbullar. Någon jävla intelligens måste ju förutsättas.

För övrigt tycker jag att Apple gör en god sak. Det är inte många stora företag som vågar jävlas med tobaksindustrin på något sätt.

Av brickN

Kan någon ge mig en anledning till varför man bör köpa professional eller ultimate? Det enda jag funderar på är fjärrskrivbord. Gäller det inbyggt program eller den totala möjligheten för OS:et att fjärrstyras?

Av brickN

Jag tycker detta är oerhört löjligt, detta är bara bevis på en maktkamp och protektionism från EU. EU vill stötta europeiska producenter av både varor och tjänster, och bötfäller Microsoft för ren jävla skit. Jag gillar inte Explorer, använder det inte, men om jag köper en vara så har dom väl för sjutton rätt att lägga vad dom vill i varan. Jag har möjligheten att INTE köpa den, och köpa t.ex Linux istället. EU använder argumentet att man inte har något val än att köpa Windows, men det har man faktiskt, sedan att större delen av befolkningen inte har kunskaper nog om detta är faktiskt orelevant.

Undrar hur det skulle se ut om vi skulle börja bötfälla moderkortstillverkare för att dom har integrerade ljudkort, grafikkort eller varför inte hela Bioskretsen? Varför inte bötfälla Apple för de integrerade programmen i Iphone, Mac-datorerna ska vi inte ens snacka om! Vi kanske ska bötfälla McDonalds för att dom inte ger möjligheten att köpa en burgare med svenskt kött i, eller för att man inte kan välja norrlandsost som ingrediens.

Microsoft kunde, om dom ville, göra det omöjligt att installera 3epartsprogram i DERAS operativsystem som är DERAS produkt. Vem fan har något med att göra vad Microsoft tillverkar? Återigen, ingen tvingas till att köpa deras produkter. Blir så jävla trött på det här. Konkurrensregler ska finnas, men eftersom Microsoft gör det möjligt att installera i princip vad som helst i deras operativsystem så har de fan ingenting att bötfällas för.

Av brickN

Har gjort allt du skrev. Inget funkar av det. Jag har nu en annan dator tillgänglig som jag skulle kunna felsöka med. Moderkortet passar mina komponenter och nätagget också. Vågar man göra det själv eller finns det en risk att mitt gamla nätagg steker det här moderkortet om det är nätagget som är fel? Kan gamla moderkortet steka nya nätagget?

Det är så jävla konstigt. LED-lampan i fronten blinkar snabbt, moderkortsLEDen är död samtidigt som datorn inte bootar. Det måste ju betyda att både moderkort och nätagg funkar till en utsträckning iallafall.

Av brickN

Datorn är stendöd (Nästan)

Det var en försommardag den 27:e april då jag satt och lirade lite wc3 när det sedvanliga (waiting for host) kommer upp. Startade mozilla och ser att jag inte får någon kontakt med någon hemsida trots att jag kan pinga free6.se i cmd.

Startar om datorn som vanligt och loggar in i XP. När det gått några sekunder så hänger sig hela datorn. Upprepningen av inloggningsljudet i 180 låter sådär djävulskt roligt och irriterande på samma gång. Detta har hänt förut ett par gånger förut när jag låtit Fuzzy Logic's mjukvara vara igång men den läxan har jag ju redan lärt mig. Jag tyckte således att det var lite konstigt att datorn hängde sig. Höll in Power-Knappen och stängde av burken, väntade 10 sekunder och satte på den igen - trodde jag ja.

Nu kommer vi till det faktiska problemet. Jag lutar mig ner och kollar på power-leden för att se vad som händer när jag trycker och får se en blinkande jävla led-lampa. Kliade mig bakom huvudet och tänkte för mig själv att det här problemet kan jag inte komma ur utan att punga ut en Gustav Vasa, minst.

Kollade inuti datorn och såg att moderkortslampan inte lyser trots att pwer-leden blinkar som ett nano-las vegas. Det ter sig ologiskt för mig. Jag stänger av nätagget och drar ur kabeln för att reseta eventuella säkringar eller något (vad fan vet jag) och sätter in det igen. Samma problem. Så fort nätagget är på så blinkar pwer-leden där framme. Klassisk kortis!

Lokala datorbutiken ska ha 500kr för en felsökning. Den kostnaden klarar jag mig gärna utan, dyrt nog med ett nytt moderkort eller nätagg. Om någon kan utesluta något skulle det spara mig en hel del pengar.

Av brickN

Känns så bra att jag valde Bahnhof för en månad sedan när jag flyttade in. Hade jättemånga fiberalternativ men såg på Bahnhofs hemsida att en av deras hjärtefrågor är den personliga integriteten så jag valde dom som leverantör. Även om lagar kommer ändras så att dom blir tvingade osv osv för eller senare så är nog Bahnhof den absolut sista leverantören som kommer ge ut något.

Av brickN

Alltså, varför har så många röstat negativt? haha Jag tycker det är en självklarhet, jag menar om datorn faktiskt kan ta emot TVkanaler utan TVkort i framtiden hos SVT (TV-kort är idag redan licenstvingande) så varför inte?

Om du kan ta emot SVT's kanaler i datorn över internet så blir det per definition en TV-mottagare och bör således göra att du betalar licens. Men vem fan har inte en TV utan bara en dator? Man betalar ju redan licensen ändå.

Jag tror era röster handlar om att ni vill ta bort licensen överhuvudtaget. Det är en annan fråga.

Av brickN

Proxy kommer bli lika stort i Sverige som i USA antar jag. Utöver det lär folk kryptera lite partitioner och använda diverse programvara för att kunna sudda ut sitt lagbrott, sedan kan ju "upphovsmännen" som egentligen kommer vara multinationella företag försöka sätta dit folk om dom kan.

Sedan kan regeringen säga till lobbyisterna att dom gjort något, bara att inget kommer förändras förutom att svensken kommer behöva lära sig lite mer än att ladda ner DC++ och skriva in sökord.