Inlägg

Inlägg som brickN har skrivit i forumet
Av brickN

Om folk slutar fildela så kan polisen ägna sin tid att lösa "riktiga brott" istället. Ni kommer med så värdelösa argument.

Av brickN

Är det samma problem med andra datorer på uppkopplingen. Använder du router? Vilka program är aktiva på datorn medan detta händer?

Av brickN

Hade lätt köpt SSD

Av brickN
Skrivet av Ala_95:

Och vad fick du för bakgrundsbild?

OT: Jag fick en svart bakgrund med reklam på "bästa antispywareprogrammet i världen"

Har även fått annat mysigt. För 6 år sedan fick jag ett virus genom DC (Jag tankade inte ens utan bara vara ansluten till en italiensk hubb). Fick en varning på mitt antivirusprogram som då var Trend Micro tror jag. 10 sekunder efter det började läsarmen på hårddisken smattra som sjutton. Sedan dog datorn, gick inte att boota. Inte ens med annan HDD. Min far som jag bodde med då Lämnade in moderkortet till någon firma som kunde undersöka BIOS-kretsen och den var totalt sönder :/

Det jag försöker förmedla är att skit händer även om man inte öppnar Mail från "Hello Sexy, Take me Now.com" Man kan helt enkelt ha oflyt och man ska ALLTID vara öppen för att formatera om, dvs, man måste alltid göra backups för formatera det kommer man få behöva göra.

Av brickN
Skrivet av Kerl:

Vet att det inte är ett måste men jag kommer förmodligen hålla mig till de andra butikerna då de är lite "snällare".

Det där är rent ut sagt fel. Det är helt okej för dig att göra ett medvetet val och använda dig utav en annan butik men att skriva här om det är bara fel. Det är faktiskt du som har sabbat dig och Misco, precis som andra företag bedriver inte välgörenhet. Dom har en kundtjänst där man kan maila och fråga om köp om man är osäker, man kan t.om anlita dom till att koppla ihop det, testa det och ge råd till dig. Den här tråden läses av många och du riktar helt enkelt orättvis kritik. Ett slag under bältet. Du har makt med konsumentkraft eftersom du kan sitta här och skriva saker, då har du också ett ansvar att vara rättvis.

Av brickN
Skrivet av Kamouflage:

Att svara spydigt eller ironiskt är bara att förstöra för dig själv.

Jag är aldrig spydig och jag argumenterar inte för det ger inget. Jag gör det på internet istället. Jag är alltid glad och lugn i telefonen även om jag skulle ha lust att bitch slappa personen på andra sidan.

"Japp då behöver vi nog en skruvmejsel för att kontrollera jacket där, vi behöver bara kolla på sladdarna så att det inte är något uppenbart fel, det tar bara någon minut". *gnäll* Men varför *gnäll* det har fungerat där förut *gnäll*. Förra veckan fick jag övertyga någon i drygt 10 minuter om att alla symptom personen hade pekade på att något är fel på själva seriekopplingen, och att vi måste testa frikoppla jacket. Personen har haft problem i 2 år av och till och var dryg mot mig under hela samtalet, försökte dominera mig hela tiden med sin "ingenjörstekniska utbildning". Han tillåts göra det för det är mitt jobb att låta honom göra det.

Det ironiska i detta är att jag vill testa en lösning medan personen på andra sidan inte vill testa den för att han vill ha saker gjorda på SITT sätt, och vill att vi ska "skicka ut någon och fixa det", det är alltså ren lathet och ren ego som gör att den här personen har problem 2 år i sträck. För vad händer när vi frikopplar? Synkar in på 2,8/23 med 6,7 i SNR. Killen har haft drygt 3mbit och flapp i 2 år.

Så när jag säger efteråt. "Jag har bra nyheter XXX, dina värden är nu jättebra och det ser ut som vi har löst problemet här, eller snarare du för du är den som håller i skruvmejseln, bra gjort" Han slänger på luren på mig. Antagligen pga han sagt upp sin tjänst hos BBB och beställt operatörsbyte för att vi tydligen inte levererar en fullgod tjänst trots att vi gjort det hela tiden.

Det jobbiga varje dag är att vi som tar emot samtalen alltid vill lösa problemet och vill testa alla sorters lösningar som finns medan den som ringer in aldrig vill det. Men såklart finns det sköna undantag. Hade en 18-årig tjej som precis hade flyttat hemifrån till sin egen första lägenhet. Såg att modem trainade men den ville inte synka in. Sade att vi nog ska testa frikoppling, för det är det sista jag och hon kunde testa innan jag lägger felanmälan. Hon säger direkt "Ja det är väl att ta bort dom övre kablarna i telefonjacket va?" Okej! Jag gör det på direkten här, var bussig och ring tillbaka om 1 minut efter jag gjort det så ser vi om det funkar". Ringde tillbaka och BAM svinnajsig synk även om jag inte kommer ihåg värdena.

Av brickN
Skrivet av Guzilla:

PS. Glömde bort att berätta att dom lurade på mig en HD-box. Visserligen blev det ingen skillnad i pris men dom glömde bort att förmedla att man inte kan få några HD-kanaler om man bor ute i bushen och använder sig fortfarande av ett gammalt telejack.

Ingen lurade på dig någon HD-box, båda boxarna som säljs för den tjänsten du talar om har nämligen HD-stöd. Men ursäkta att HD-funktionen finns på boxen trots att du inte kan använda den, vi får göra speciella boxar framöver som är speciellt utformade utan vissa komponenter så att vissa inte ska känna sig ledsna över att man inte kan använda det. Det finns ju ingen som helst möjlighet att du t.ex flyttar till ett ställe där du kan använda det eller att tekniken går framåt eller så. Vi kanske ska utforma en speciell box för bara dig, individuell med enbart komponenter som du valt, speciellt utformat för ditt avstånd till telestation samt kvalité på kopparkabel. Vi kanske ska installera en liten voice-prompt också som säger till när du ska gå på toaletten? Det blir jättebra i fabriken sedan att tillverka.

Jag blir så jävla trött på folk ibland.

Alltid lika kul när man kommer till jobbet och ska hjälpa folk, för det är kul att lösa folks problem. Men det brukar tyvärr snarare bli "Välkommen till teknisk support" Hej mitt internet funkar inte. Jag skiter i hur det löses så snabbt som möjligt, det jag är intresserad av är att häva ur mig så mycket skit jag kan, vara så sur som möjligt och se till att allt går på mitt sätt trots att det inte kommer lösa mitt problem.

"Sitter modemet i ett seriekopplat första jack?" Ja det gör det väl, det har funkat där i 2 år.
Jaha okej, kul att det har funkat i jacket som du inte ens öppnat och kollat på i 2 år. Ungefär lika intressant som att du åt frukost i morse eller inte. Kan jag få ett svar på min fråga nu?

"Mitt internet har inte funkat på 3 dagar, nu måste ni fan fixa det här!" Jag lovar att vi gör allt vi kan för att lösa ditt problem så snabbt vi kan. För tillfället flyger vi upp ny utrustning till din stad så att vi kan byta ut den som gick sönder pga elavbrottet som skapades av åskan. "JÄVLA AMATÖRER" får man som svar. Sorry, jag kan inte kontrollera åskan, förlåt.

Eller varför inte klassikern. "Voddler hackar på mitt mobila bredband" Okej, mobilt bredband är inte optimalt för att kolla på film över internet, om du är hemma så kan jag hjälpa dig att ansluta till din trådlösa GW vi har skickat ut gratis till dig så att du kan kolla på datorn du vill trådlöst iallafall "Vafan är du dum i huvet eller? Du vet inte vad du snackar om"

Och så den mest idiotiska jävla frågan som finns, som ALLA frågar:

"När kommer det vara löst". Ja du, hur långt är ett snöre? Vilken färg har ett äpple?

Om man vet när problemet kommer vara löst, då är problemet löst får då vet man vad som är fel. När vi vet exakt vad som är fel, då kommer det vara åtgärdat inom 1 dag, MAX. Det är felsökningen som tar tid, och eftersom de flesta som ringer in inte ger blanka fan i att felsöka korrekt, ge relevant information eller erkänna sitt egna ansvar utan bara vill gapa, gnälla och få saker gjorda på sitt vis så tar det längre tid.

Om du gapar och skriker åt teknisk support så använder du din konsumenträtt. Om du gör det åt kassörskan i konsum så blir du polisanmäld. Vi är också människor av kött och blod som begår misstag. Vi har även enormt mycket tekniska system kring oss som kan fela. Det här med att kopplas omkring fel, det är rent ut sagt dåligt, men det händer typ aldrig om inte växeln är funcad.

"Tar det 3 dagar att skicka ett modem, vafan är det för skitservice!". Tyvärr måste jag skicka order till vårt lager som lägger modemet på transport i morgon bitti, sedan tar det tyvärr 2 dagar, precis som med vanlig post att fysiskt transportera saker till dig"

Jag argumenterar aldrig med folk för dom fattar aldrig ändå. Har bara gjort det en gång men då slängde han på luren på mig och mitt jobb är att vara lugn och lösa problem.

"Tyvärr kan inte tekniker se över utrustningen i byggnaden förrän i morgon bitti kl 08:00. Jag beklagar djupt då teknikerfirman inte vill ringa in någon som jourarbetar kl 22.00 på en söndag kväll"

Men vafan jag måste ju betala räkningar, det är ju för fan skandal och skitservice att ni inte har jourarbetare som kan komma och fixa direkt! Ni ska skicka någon nu!"

"Tyvärr är det inte möjligt, har du ringt till banken och frågat varför inte dom har öppet så att du kan sköta ditt akuta ärende hos dom?"

Tanken hade inte ens slagit honom så han slängde på luren på mig. Bredbandet tar man för givet, en rättighet som man kan kräva.

Vi på kundservice gör fan ALLT åt kunder och då menar jag allt. Finns inget som någon av mina kollegor inte gör som de FÅR göra och rent fysiskt och tekniskt kan göra. Vad får man tillbaka, ett tack sådär nån gång ibland. Det roliga är när man argumenterat med sin chef för en kunds räkning i en halvtimma och får en okej deal för DIG som kund som BBB inte ens måste gå med på. Ringer upp dig med okej besked, t.ex, ja, jag kan direktavsluta telefonin (För att jag argumenterat med min chef och svurit för kunds räkning) men bredbandet kan jag tyvärr inte avsluta utan uppsägningstid. Då är man en jävla amatör och får luren avslängd på sig. Ajuste, innan dess ska man ge sitt namn också så att man ska känna sig lite rädd och hotad.

Av brickN

Nu funkar länkarna kasst, men.... Moderkortet har 4 minnesplatser, då kan man dra slutsatsen att det inte är tripple channel och du har köpt 3 stickor. Det är mindre smart, dock ska den ju boota med 2 stickor. Testa reseta bios, sätt i 2 stickor och kör på men kolla distanserna först! Alla gånger jag har haft en dator som inte bootat har det varit distansernas fel.

Av brickN
Skrivet av pierretox:

Vet inte om detta hjälpte dig så mycket men jag har helt enkelt inte tålamod för att göra det mer vetenskapligt än så när jag klockar

Jodå, alltid kul att veta hur folk gör. Intressant, du börjar högt och går nedåt istället för att sakta klättra. Du känner inte till något maxvärde på volt som man inte bör gå över oavsett vilken temperatur man får? Det är egentligen det värdet samt max temp på de olika komponenterna på kortet som jag verkligen måste veta innan jag testar på själv.

Av brickN

Vad har ni för metodik när ni klockar. Core - minne - shader - volt osv. Hur lång tid i furmark bör man köra efter varje förändring av frekvenser - volt? Sitta en timma och glo på skärmen för att se artefakter för att göra en liten inställning och göra samma sak igen låter väldigt tröttande

gpucore max - test 20 min efter varje inställning. Efter det då, ska man dra direkt på volten och öka för att kunna öka på minnena. Kräver shader också ökad volt eller? Vad är maxet man inte bör gå över i på volten på ett 460? Skulle vara kul att veta en bra metodik så man snabbt och säkert kan inse kortets begränsningar. Finns det en temp man inte ska vara över och finns det ett tak på volt man bör förhålla sig till? Många gör säkert olika, hur fick du bäst resultat?

Av brickN
Skrivet av nfskillen:

fel på youtube om man bor där jag bor ?

Ja det är fullt möjligt. Det beror också på vilken internetleverantör man har. Ditt problem är i princip omöjligt att felsöka om vissa filmer buffrar som dom ska. Det kan vara en server i New York som råkar ha lite problem av något slag, eller en server i Stockholm. Eller så kanske det har med antalet anslutningar på datorn att göra eller 1 av alla andra miljoner saker det kan vara ^^

Min bandbredd halveras om jag testar mot en server i USA. Tänk dig då hur det ser ut på en server till säg, Australien.

Testa kabel, testa trådlöst, testa utan annan utrustning som tar bandbredd ink TV, telefon osv om du har det på bredbandet. Testa med annan webläsare. Testa att köra utan router om du har det. Bara köra uteslutningsmetoden och ladda upp med kaffe.

Av brickN

Du har ju för sjutton en farsa som är elektriker. Fråga honom. Förklara vilka komponenter som sitter i en dator så lär han ge ett bra svar. Om han nu inte är en såndär old school-elektriker som bara sysslar med kabeldragning och aldrig gått en kretskurs.

Av brickN

Hans inlägg tog han nog bort själv eftersom det inte alls stämde, det kommer ju med en backplate som man måste ha. Kan väl för sjutton inte skruva fast flänsen i originalhålen? Varför skulle det då ens finnas en backplate?

Det jag är lite orolig för är att spänningsanordningen på framsidan kommer bli jäkligt svår att få dit om man har kortet isatt i lådan, bakplåten kan man ju såklart sätta dit utan problem med mobot utanför men resten. Ponera att man sätter dit hela kalaset utanför lådan, kommer man nå alla skruvar för att sätta dit kortet? Ju mer jag tänker på det känns det som en självklarhet att göra allt utanför lådan då man får mest svängrum. Problemet är hur man ska få kortet att ligga still medan man arbetar med båda händerna osv. Finns det inte någon som har något hemmasnickrat tips? I filmen jag sett på youtube kastar och slänger han med ett mobo som uppenbarligen inte funkar ändå. YouTube - Hyper 212 Plus Installation Video

Av brickN

Montering av CM Master Hyper 212 Plus

Hej,

Har beställt en CM 212 plus och ett R3-chassi. Jag har aldrig monterat en tredjepartsfläkt förut, inte heller har jag ägt ett chassi med hål för just detta ändamål. Jag har således kollat lite filmer på youtube som hjälpt väldigt mycket så jag vet hur man gör när jag väl får hem fläkten, MEN.

I alla filmer monterar dom direkt på moderkortet utan att ha det installerat i lådan. Vad har man då hålet i chassit till? Finns det för- och nackdelar med att installera cpufläkten innan man skruvar fast kortet i lådan? Vad föredrar ni? Jag kommer vara ensam under montering så jag har ingen som kan hålla mobo åt mig. Mobot är för övrigt ett Asus P6T Deluxe V2.

Eller har jag helt enkelt fått allt om bakfoten, att hålet bara ska finnas där så att spänningsanordningen ens ska få plats?

Får även ursäkta om det kom i fel forum. Först tänkte jag skriva här, sedan ändrade jag mig till chassikylning, sedan tillbaka hit.

Tacko / brickN

Av brickN

Sit nära routern med datorn. Kolla om den de facto startar om sig när du förlorar kontakten. Se också till att routern är kopplad till det uttag i modem som din dator fungerade klockrent i.

Av brickN

För att förtydliga jocke92's kommentar: Malwarebytes

Det ÄR något skit som kommit in i din dator oavsett vad du installerat. Jag fick en trojan från redtube.com (Ja ni vet exakt vad det är för sida, tro inte att ni lurar mig) förra året som ändrade min bakgrundsbild och inaktiverade mitt ljudkort vid boot bland annat.

Kolla om du hittar något virus eller trojan. Om du inte gör det, sök på dina symptom på google, se om du hittar några tips där. Om du verkligen inte hittar nåt alls så har du inget val än att formatera om (något jag hade gjort efter 1 timma med det där sjukt jobbiga problemet)

Av brickN
Skrivet av pjodor:

Okej, har testat det du tipsade om, och efter typ en timme är det fortfarande stabilt, så antar att felet sitter i routern. Vad kan jag göra åt saken? Måste jag köpa en ny?

Kanske, kanske inte. Nu vet du iaf vad som är fel och nu vet du vilken support du ska ringa / supportforum du ska gå in på för att få hjälp. Garanterar dig att det finns trådar om just ditt problem på din tillverkares hemsida med eventuella lösningar.

Om du kör trådlöst och det tar jag för givet att du gör för 99% av alla som har problem gör det, så testa med kabel in i routern först ett tag. Om det funkar klockrent då så har du siktat in dig mer på vad det faktiska problemet är.

Av brickN

1394 is Firewire (A port standard just like USB or COM) and has nothing to do with your network, it just happens to be under network connections because Microsoft thought it was a good idea to confuse their customers. You seem to have the drivers for that device installed though

The questionmarks in device manager means that there are no drivers installed that can correctly tell the operating system how to use that hardware. You need to install your drivers for the wired and wireless network adapters. Ontop of that, you need to install the drivers for all of the "question mark" hardware in order for them to work properly.

You need the drivers for your devices, that is the only problem you have. Good luck Dan

Edit: this is how it should look if you have the drivers installed. The "internet gateway" thing can differ and I have my local adapter disabled but you get the idea http://data.fuskbugg.se/skogsturken/nwconnections.JPG

Av brickN

Hade en order hos er med bl.a Intel Core i7 i7-950 och Cooler Master Hyper 212 Plus som tyvärr blev försenade från leverantör så ni kunde inte skicka dom tiden som ni utsatt. Ringde in och undrade om jag kunde ta bort dom då jag såg att annan butik hade grejjerna inne så jag nämnde det. Det var inget säljsnack "men vänta lite, det BÖR komma in idag" eller något sådant. Jag nämnde att jag verkligen måste ha grejjerna på tisdag. Han sa "Ja då ska vi nog inte chansa eftersom leveranserna idag inte kommit in än". Det var bara klipp klapp ta bort dom direkt, skicka det som fanns inne på lager, informerade mig om 4 dagar för att få pengarna till mitt konto och så var det löst. Så oerhört proffsigt.

Visst, han kanske hade kunnat övertyga mig att ha kvar ordern genom att tänja på sanningen men det gjorde han inte. Bara det här bemötandet gör att det blir inet nästa gång också. Känns som man handlar på sina vilkor och man får ett ärligt bemötande. Tummen upp för inets kundtjänst.

Av brickN

Tänk också på hur minimal skärmen är i jämförelse med en vanlig skärm. Allt blir snyggt på en liten skärm och så krävs det inte lika mycket pwr från gfx. Tänk som såhär: Sätt en mopedmotor på 50cc och 3 häst i en gräsklippare och du kan fan få den att gå i 80. Sätter du den i en lastbil kommer du inte kunna röra på dig ens. Trots detta, visst är det mycket imponerande, mycket.