Inlägg

Inlägg som koSmiQ har skrivit i forumet
Av koSmiQ
Skrivet av PhenPhantom:

Datorn ser trevlig ut. Och billigare.

Det du kommer att tappa i jämförelse med U46SV är:
Inget USB3.0
Geforce 520M i stället för 540M (vet inte hur de skiljer sig i prestanda)
Långsammare hårddisk (5400RPM i stället för 7200)
Mindre batteri (6 celler i stället för 8)
Storleken

I övrigt fick jag hämta en ny med hel skärm idag så nu håller jag på att installera, avinstallera och konfigurera.

Av koSmiQ

Tänkte fylla på tråden här i dag men så blev det inte. Packade upp datorn för andra gången i dag och slog igång den. En stor spricka mitt över skärmen, vänstra övre hörnet detsamma. Otroligt jobbigt. Ville verkligen komma igång och fylla på med info här..

Vad gäller rapporterad minneshastighet i HWInfo så vill jag minnas att HWInfo (och även CPU-Z) rapporterar den "riktiga" hastigheten på minnet, vilken dubblas eftersom det rör sig om DDR (Double Data Rate). Så den "effektiva" hastigheten är 667x2, dvs 1334 (1333).

Trots min olycka med en trasig skärm on-delivery så är jag tokigt pepp på datorn ändå och längtar till i morgon då jag kan vandra till Alina och byta ut den...

@PhenPhantom jag kollade på N53SV och den är ju billigare, men har å andra sidan "bara" en i3 och inte en i5. I övrigt verkar det vara ganska liknande specifikationer, med undantag för högtalarna kanske? Men jag kan inte riktigt uttala mig än Om du prioriterar batteritid så är nog U46:an ett solklart val.

Skrivet av McFace:

Hur fungerar det med grafikkorten? Kan man byta mellan GT 540M och Intel grafiken (för bättre batteritid) på något smart sätt, är man fast med GT 540M eller väljer dator åt en?

Vad jag vet så fungerar Optimus så att det väljer åt dig vilket grafikkort som skall användas beroende på typ av applikation. Dvs i Windows utan något större än surfande så bör det vara Intel-kortet, drar du igång ett spel eller annat så borde nVidia-kortet hoppa in.

Av koSmiQ

Ni är då för underbara och forskar lite. Har uppdaterat första inlägget med den information som har kommit i tråden som kan vara av intresse för den intresserade.

Finns det någon möjlighet för er att köra HWInfo (http://www.hwinfo.com/) så vi kan se vad tusan som skiljer de två modellerna åt och vad som motiverar det högre priset för U46SV-WX011V?

Edit: Drog iväg en fråga till Asus Sverige på Facebook också och länkade till tråden för att se om de kan ge någon klarhet i det hela...

Edit2: kan någon se vilken typ av minnen som sitter i? SO-DIMM räknar jag med, DDR3 har jag luskat ut... Men antal pinnar? Någon som vet? Undrar även om alla modeller har Atheros-kort för WiFi, eller om det som med UL30VT finns varianter med Intel-kort?

Edit3: krikkaa som har WX011V, kan du se vilken processormodell du har i din? Enligt Asus hemsida ska det finnas modeller med

  • Intel® Core™ i5 2520M Processor

  • Intel® Core™ i5 2410M Processor (denna vet jag sitter i U46SV-WX040V)

  • Intel® Core™ i3 2310M Processor

Av koSmiQ

Undrar om det kan röra sig om typen i fet text nedan?

Citat:

The matte finish anti-glare computer screen also has a disadvantage: It scatters the light coming out of the display, resulting in a less-crisp image for the viewer. The matte finish mutes clarity, color and contrast. Compared to a smooth-surface screen, the image is slightly “blurred,” which is itself fatiguing to the eyes.

The other type of anti-glare computer screen uses a chemical coating over a smooth surface to cut down glare. All else being equal, this type of anti-glare computer screen delivers a crisper image with better colors and contrast than a matte finish. However, it can’t cut glare to the same degree the matte finish can.

Av koSmiQ

Att jämföra med N150 är något orättvist då den har en Atom-processor. Men jag ska undersöka det du nämner med fläktljudet vid tillfälle. Blir den varm eller hur känns den vid användning? Helt otroligt irriterad att jag inte kan sitta hemma och pilla en dag som denna

Edit:
Noterade på Asus hemsida att de i dagsläget endast nämner "14,0" 16:9 HD (1366x768) Color-Shine (Blank)" som skärmtyp. Svårt att veta. Får försöka få någon klarhet i det hela.

Av koSmiQ

Gällande U46SV så har jag tagit mig friheten att skapa en egen tråd för denna då vi verkar vara ett par stycken som har fått hem den i vart fall.

#11234689

Av koSmiQ

Asus U46SV-tråden

Hej,

Då även denna dator verkar kunna bli någorlunda populär bland de som inte orkar vänta på U36SD eller vill ha 14" i stället för 13.3" så kör jag igång tråden.

Vad jag har sett än så länge så finns det två modeller av Asus U46SV (länkar till Asus sida med specifikationer).

  • U46SV-WX011V

  • U46SV-WX040V

Vad skillnaden är mellan dessa två är än så länge något osäkert då ingen sida verkar ha riktiga specifikationer dessa emellan än.

Rapporter om dåligt ljud har inkommit från flera håll (gäller även U46E) då datorn verkar ha endast en högtalare inbyggd. Eller som mippen uttryckte det här:

Citat:

Ni som tycker ljud är viktigt, denna maskin har kasst ljud.
Låter som mono ljud och är inget vidare återgivning.. lite tråkigt.

Specifikationer och skillnader mellan modellerna (ej verifierade i dagsläget):
U46SV-WX011V (ännu okänt varför denna modell är dyrare)

  • Ska enligt uppgift ha högblank skärm

  • Hårddisk med 5400 RPM

  • Intel® Core™ i5 2410M

U46SV-WX040V

  • Har blank skärm, efter efterforskningar av pellan (tack!)

  • Vikten med 8-cells batteri ligger enligt uppgift på c.a. 2.3kg (tack mippen)

  • Hårddisk med 7200 RPM

  • Intel® Core™ i5 2410M

  • Min rapporterar att SATA stödjer 6Gb/s (SATA 3 med andra ord)

  • Både WLAN och LAN rapporteras som Atheros.

Jag har en av typen WX040V och har ännu inte hunnit starta den, men jag har hunnit gå igenom kartongen lite snabbt, jämfört storleken med min äldre Asus UL 30VT, vilken var populär för ett par år sedan.

Notera att alla bilder nedan är på modellen U46SV-WX040V

http://www.raswill.se/annat/u46sv/1-kartong-sida.jpg
Specifikationerna för WX040V ser vi ovan, det största batteriet med 8 celler och 5900 mAh.
Huruvida det är en hybriddisk eller inte vet jag ej.

http://www.raswill.se/annat/u46sv/2-kartong-innehall.jpg
Det som ingår i kartongen förutom datorn, batteri och laddare är ett par manualer, en skiva och en kabelknytare...

http://www.raswill.se/annat/u46sv/3-tjocklek-ul30vt.png
En jämförelse i tjocklek gentemot min gamla UL30VT med den modellens största batteri. Bilden är något missvisande då jag inte hann sätta i batteriet till U46:an innan jag tog bilderna (trött och på väg till jobbet)

I övrigt så är sticker U46SV ut ca en centimeter mer på sidorna jämfört med UL30VT (har inga bra bilder på det nu, ska se om jag kan fixa det senare).

Generellt sett så tycker jag inte att den känns särskilt mycket tjockare. Locket (skärmen) ger ungefär samma kvalitetsintryck rent materialmässigt (dvs ett bra) medan den räfflade ytan på U46 är något som jag starkt gillar.

Men notera att jag klämde på datorn i ungefär 4 minuter innan jag fick packa ned den igen och åka iväg. Om ni har samma modell som mig, eller den andra så får ni väldigt gärna fylla på med mer info så vi kan reda ut vad specifikationerna egentligen är!

Ljudnivå
Just nu verkar det som att hårddisken är det som låter mest vid normalt användande. Tack återigen till pellan.

Övrigt tekniskt
U46SV ska tydligen vara enkel att uppgradera gällande RAM och HDD (tack mippen!)

Citat:

På U46S är det en barnlek att byta hdd'n.
Två skruv och ett lock så har man full tillgång till minnen och HDD.

http://yfrog.com/kkgrv0j

Förinstallerade program
Notebookreview-forumet har en bra lista på förinstallerade program, vad de gör och vilka som kan tas bort. Läs mer här: http://forum.notebookreview.com/asus/380681-asus-utility-bloa...

En varning dock för att ta bort Oberon/Game Park, verkar ta bort betydligt mer register än vad den bör. Läs mer här: http://forum.notebookreview.com/asus/380681-asus-utility-bloa...

Av koSmiQ

Enligt det svar jag fick från Asus.David när jag PM:ade och frågade så skulle båda modellerna av U46SV ha hybrid-disk, men det verkar ju inte som det enligt Dustin. Dustin specar även 5400 RPM på WX040V-modellen medan Alina säger 7200 RPM.

Ja det blir till att se när jag får hem den...

Av koSmiQ

Till er som funderat på U46SV så kan jag meddela att Alina (strax över 20st än så länge) har börjat få in dessa, den står även som i lager hos komplett (3st).

Stod länge och valde mellan den och U36SD, med alla förseningar så blev det en U46SV. Bör få min i morgon med lite tur.

Alina har dessutom sjukt bra pris på U46:an.

Av koSmiQ

enligt den här sidan så verkar det fungera http://support.apple.com/kb/HT4241

Av koSmiQ
Skrivet av windmark:

Jag är otroligt sugen på en sådan här dator nu, och längtar verkligen till augusti!
Något som gör mig osäker är dock att Asus inte har u36sd på sin officiella hemsida.. u30sd finns, U31sd finns, u46sd finns, men ingen u36sd... Någon som vet varför det är såhär?

Jag har funderat över samma sak och har då ingen aning...

Asus.David, vet du vad den maximala upplösningen är för HDMI-porten om den kopplas till en skärm?

Av koSmiQ

Stämmer specifikationen Bluetooth 3.0? Tycker jag läser lite olika bud här och där.

Är det ingen som kan svara på min fråga om HDMI heller?

Av koSmiQ

Är det någon som vet om både Intel- och nVidiagrafikkortet kan använda HDMI-porten? I min nuvarande UL30VT kan endast nVidiakortet använda HDMI. Den har iofs inte Optimus heller, tacksam för svar

Av koSmiQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mordiiax
Hej hopp, hoppas nån kan hjälpa mig med en grej som jag antagligen lyckats klanta till. Följde guiden och nu flyter 1080p filmer skitfint med hårdvarustödet. Men bilden i MPC har blivit riktigt mörk och är knappast en fröjd för ögat. Vad har jag lyckats göra eller är det "så det ska vara"?

Högerklicka i filmen och välj "Shaders", ändra där till någon som ger de färger du vill ha

Av koSmiQ

Är själv otroligt sugen på en ul30vt och lär troligtvis införskaffa en om en inte allför avlägsen framtid. Behöver knappast mer CPU-prestanda då grafikkortet kan fixa HD-filmerna. Spelar gör jag så lite att jag knappast behöver mer

Edit: har beställt en nu via Alina. Inväntar att den ska ramla in i butiken

Av koSmiQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Agentum
Svårt att installera OS? hehe, tja då kan man ju köpa nåt annat.

Det är ju inte så komplicerat att sätat i en DVD och boota datorn och följa instruktionerna:-)

Men men.

Såklart det inte är avancerat men känns lite dumt kanske att sälja datorn med en... ehh utvärderingsversion... av Windows...

Av koSmiQ

Oj, menade såklart att jag köpte två års extra försäkring. Fel skrivet av mig. Tack för att du påpekade detta

Av koSmiQ

Sälja Zepto Nox A15

Har en Zepto Nox A15 (svart) med följande hårdvara

15.4" skärm (eller är den 15.6"?) med 1680x1050 i upplösning
Intel Core2Duo P8600 2.4Ghz, 1066Mhz buss
nVidia 9650M GT
2x2gb DDR PC6400 RAM
250gb HDD 7200RPM (SATA)
Intel WiFi 533 ABGN (802.11n WLAN-kort)
9 cells batteri
Inget OS ingår (beställde utan)
DVD-RW DL brännare
HDMI ut
optisk ut
Zepto Zcumbag (datorväska, blå och vit)

Har tänkt sälja denna och byta ner mig till en 13.3" bärbar istället med sämre prestanda då jag inte spelar några spel längre. Vet att Zepto gått i konkurs osv men köpte till två år extra garanti och det är ungefär ett år kvar på denna så service sker fortfarande via danska Infocare (man får dock stå för frakten själv vad jag förstått det som).

Frågan till er är såklart vad man kan tänkas ta för denna? Har använt den ganska flitigt under ett år, inga döda pixlar, inga problem och den har alltid fungerat finfint (med undantag för en bluescreen orsakad av beta-drivrutiner till grafikkortet en gång)

Av koSmiQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sideburns
http://www.sweclockers.com/nyhet/10137-zepto_computers_i_konk...

Nyhet här på swec igår. Läs i kommentarerna till nyheten så hittar du ett gäng som pratar en hel del garantiärenden.

Aj då, missade visst den nyheten. Tack för heads up!

Av koSmiQ

Zepto i konkurs

Såg på IDG att Zepto är försatta i konkurs (http://www.idg.se/2.1085/1.270704/zepto-i-konkurs).

Försökte nå dem för att få veta vad som händer med min garanti, min förlängda försäkring och hela den biten. Numret är inte längre i bruk. Det suger något enormt då disken i min Nox börjat bråka lite lätt rätt nyligen med. Just nu är jag glad att jag inte skickade in den förra veckan som tänkt men fortfarande förbannat surt.

Zepto leverade ändå datorer i rätt segment till bra pris när det begav sig.

Fler som sitter i samma sits, vet något sätt att kontakta dom på eller annat?