Inlägg

Inlägg som koSmiQ har skrivit i forumet
Av koSmiQ

Måste säga att jag håller med Source i valet av moderkort fast kanske t.o.m föreslår att lägga det extra på ett A8N-SLI Premium bara för att det går... Nej men den passiva kylaren gör underverk och man slipper fläktar som dör.
Crossfire kan kanske vara bra att undvika tills det att SB blivit bättre utrustad (vet dock inte hur det är på Asus moderkortet men DFI's saknade absolut saker).

DFI NF4-SLI kanske klockar bra men kan knappast ses som något nybörjarmoderkort eller ett 24/7 moderkort överhuvudtaget enligt mig. Vill man sätta världsrekord o överklockning är det kanske bra att ha men för mer vanliga klockningar och köra datorn länge är annat märke att föredra.
Själv skulle jag inte köpa ett.

Hittar du en Opteron för bra penning så köp den annars köp en Venice eller San Diego efter vad plånboken tillåter.

Av koSmiQ

Jag anser att A8N32-SLI deluxe absolut är värt det. De har fixat en del av de problem som fanns med A8N-SLI, satt dit en 8-fas VRM, heatpipen är i koppar istället för aluminium, fler PCI-e lanes kan aldrig vara fel. Moderkortet har mer skydd mot överklockning som med största sannolikhet skadar hårdvara (begränsar automatiskt max volt till CPU, sänker timings på minnena i det fallet de är för tight satta osv).

Jag håller på mitt A8N32-SLI även om A8N Premium/Deluxe har fler SATA portar. Kan dock tillägga att A8N32-SLI Deluxe enligt specifikation har 6st SATA2 portar.

[qoute]NVIDIA nForce4 SLI X16 Southbridge supports
- 2 x Ultra DMA 133 / 100 / 66 / 33
- 4 x Serial ATA 3 Gb/s
- NV RAID: RAID 0, 1, 0+1, 5 and JBOD on Serial ATA drives
Silicon Image 3132 SATA controller supports
- 1 x Internal Serial ATA 3 Gb/s hard disk
- 1 x External Serial ATA hard disk (SATA On-the-Go)
- Support RAID 0, 1[/qoute]

Som ni ser ovan så stödjer NB 4st SATA2 samt att Sil stödjer 1st extern SATA2 och en intern SATA2.

Vidare vad gäller den passiva kylningen av NB/SB på moderkortet så medföljer det ju faktiskt en liten fläkt man kan sätta bak på moderkortet för att få lite luftflöde kring "avlastningsdelen" av heatpipen. Den är inte störande men hjälper kanske inte så mycket om man redan har en stabil CPU fläkt som fläktar på bra.

Enda gånger A8N32 inte är värt det är om man ska ha ett moderkort direkt. Varför? För att de är väldigt svåra att få tag på just nu överallt. Vill man ha ett direkt så är A8N att föredra... Upp till var och en.

Av koSmiQ

Omega har inte moddat nVidia drivers på väldigt länge så det är ingen direkt hit.
Jag rekommenderar dock DHZeroPoint moddade nVidia drivers. Dessa fungerar utmärkt för mig och jag upplever dessa som bättre än nVidia officiella.

Finns info+nerladdning på www.driverheaven.net

Av koSmiQ

Problem med grafikkortet efter installation av drivrutiner.

Hej!

Jag har ett stort och ganska konstigt problem med min dator som det är just nu.

Jag köpte i förra veckan följande delar begagnat för att ha något att pilla med, och samtidigt göra en billlig tillsvidare uppgradering:
Abit IC7-MAX3
P4 2.66GHz
Inno3D Geforce 6800GT AGP

Snickrade ihop det hela på nån timme och installerade mina hårddiskar och saker. Startade datorn, installerade windows och började sedan installera drivrutiner. När jag installerat alla drivrutiner utom de för grafikkortet var det inga problem. Så fort jag installerat de för grafikkortet började datorn starta om sig så fort jag kom in i windows.
Startade således i felsäkert läge och tog bort nVidia drivers. Startade windows normalt och inga problem alls!

Testade med nyare nVidia och även med äldre = samma problem. Varje gång jag installerar drivrutiner för grafikkortet så börjar datorn starta om sig i windows.

Vad jag testat:
dra ur alla hårddiskar utom windows disken
kört med bara 1 minnessticka (har 2x1gb Corsair)
höjt volten på APG, DDR och CPU. När jag höjer på DDR så startar inte windows utan hänger sig på bootloggan...
Sänkt till APG4x och då startade inte windows
Flashat BIOS till senaste (då försvann alternativet med att ändra AGP hastighet)
formatterad igen
installerat olika versioner av moderkort drivrutiner
plockat bort onödiga extra enheter i form av extra nätverkskort osv
underklockat CPU till 2.4 och 2.0GHz
syncat RAM-minnet med FSB

Funderar på om det kan vara mitt nätaggregat som spökar? Kanske håller det på o lägger ner?

Det som totalt sitter i datorn:
Antec TruePower 430w
Abit IC7-MAX3
Inno3D 6800GT (med Zalman 700AlCu kylaren)
2x1gb Corsair RAM
2xSATA 160gb Seagate
3st IDE hårddiskar
1xNec 3540A
Intel P4 2.66Ghz+Zalman 7700CPNS CU
Antec Performance Plus! chassi

inga temperaturer är för höga eller utom normala sådana.

Någon som kan ha någon ide vad det är för fel? Om det är nätaggregatet hur kan det komma sig att datorn fungerar bra så länge jag inte installerar grafikkortsdrivrutiner? Något annat det kan vara fel på???

Hoppas att någon kan hjälpa mig...

Av koSmiQ

Jag har inte testat själv men såvitt jag har förstått så använder man RivaTuner och låser upp pipes den vägen, sedan testar man med 3dmark o ser man inga grafikbuggar låser man upp en till pipe osv.

Av koSmiQ

6800LE fortfarande upplåsbara?

Hej!

Jag håller på och bygger en dator åt min kära släkting av lite överblivna datordelar här och var. Som det ser ut just nu blir det en P4 2.66GHz med ett Abit IC7-MAX3 och lite annat lullul.

Det som har varit svårt är att bestämma sig för vilket grafikkort som ska gälla. Det är ju ett AGP system så X800GTO blir tyvärr uteslutet. Kom då och tänka på 6800/6800LE och det visade sig att de fortfarande finns på overclockers.se (http://www.overclockers.se/ItemInfo?itemId=51249274).
Det är ju leadtek och vad jag vet så gick de ofta att låsa upp förut. Någon som vet hur det är nuförtiden med dessa? Går de fortfarande att låsa upp?

Hoppas att någon kan hjälpa mig... Om ni vet att de inte går att låsa upp längre/har liten chans att lyckas så kanske ni kan rekommendera något annat?

Tack på förhand.

Av koSmiQ

borre vad menar du är fel med Asus kortet då? Jag har bara läst positiva saker om det i recensioner, inte direkt hört något illa om det heller.
Visst man kan ju dra på ett DFI med nForce 4 men jag vete tusan om min ekonomi klarar det samt att jag inte kommer att klocka så pass mycket att jag behöver det kortet.

Så 6800 korten går inte att låsa upp om dom e PCI-e? Det var ganska tråkigt, då får jag nog köpa ett 6800GT direkt då på något sätt.. Attans...

Ja men tack för hjälpen ni som svarade iaf.

Av koSmiQ

Jo jag hade skrivit fel, menade 6800LE... Lite dumt av mig men jag har editerat första posten nu iaf..
Ska ta en titt på länken du skickade.

Av koSmiQ

Vilket 6600 ska man köpa (Yet Another 6600 thread)

Tänkte att jag ska ta och uppgradera min dator i slutet av månaden, tänkte köra på A64 3500+. Asus nForce4 Deluxe SLI och lite annat.
Det jag funderat på är dock grafikkortet, eftersom att jag inte känner för att lägga ut ca 4000 för ett grafikkort så tog jag o kollade lite efter alternativ.
Många pratar ju om 6800LE som tydligen ska funka ganska bra att låsa upp o bli likvärdiga 6800GT/Ultra...
Har dock en del minnen från tiden med 9500 som kunde låsas upp till 9700Pro och att en del funkade mer och andra mindre. Så det jag undrar är om någon vet vilket märke som brukar fungera bra och har minst problem (blackscreens etc).

Ge gärna länkar eller hela produktnamn....

Tack på förhand....

edit: hade skrivit fel, ändrade till 6800....

Av koSmiQ

Bara så ni vet så kan alla som har 3Reload ringa till 3 och säga att man inte gillar det nya som ens kontantkort kommer bytas ut till så säger dom hur man ska göra för att låsa upp den.

Lätt som en plätt, har själv gjort det.

OBS, tänk på att detta INTE gäller om man köpte Z1010 för då har man redan det nya abonnemanget och då har man accepterat det nya. Det här gäller A925 ruschen som va för ett tag sen.

Av koSmiQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -SaLZa-
Är det någon än som lyckats låsa upp sin A925 med hjälp av följande länk: http://www.pdaphonehome.com/forums/showthread.php?s=&threadid...

Det är så att den här filen endast låser upp den blockerade mappåtkomsten som är från början. Du kan inte låsa upp operatörslåset med den filen.

Detta borde kanske läggas in på första sidan så att inte alla frågar det hela tiden.

Av koSmiQ

Japp, tar och kontaktar dig om jag löser det hela.

Tack för att du påpekade det om siggen också.. Hade helt missat det (var ett tag sen jag läste reglerna... )...

Av koSmiQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Thakrillo

Ring telia å säg att dom aktiverar 3G på ditt Refill, d ska ja göra, måste bar alyckas låsa upp telefonen först...

Ingen dum ide du...
Men om du vill veta hur man kan låsa upp den (som jag fattat det i alla fall) så kan du regga dig på forumet som det pratas om att "upplåsaren" finns, den som gör så att man kommer åt alla filer, på det forumet finns en guide till hur man flashar mobilen. Tror att det är det man ska göra, det "enda" som behövs är ett flashpaket med svenska inställningar. Det har jag inte lyckats hitta alls.

Lutar mest åt att betala 299:- o skicka den till GSMteknik i Stockholm.

Sen vad gäller GPS så är jag itne så beroende av det heller, visst det kan väl vara användbart någon gång. Men knappast någon jag kommer sakna så himla mycket.

Av koSmiQ

Eftersom att det verkar ha blivit den officiella A925 tråden (mycket bra sådan också) så e de lika bra att jag ställer min fråga här.

Sprang som många andra och köpta en A925 för 495:- (645 med kontantkort) men det enda som inte e bra för mig är att det är med 3 och då jag inte riktigt bor så att man får in bra mottagning med 3 undrar jag om man efter upplåsning kan köra med sitt gamla telia kontantkort i A925:an? Köpte den egentligen endast för prisets skull, eftersom att det är en handdator också.

Vissa har teorier om att mobilen inte kan använda annat än 3g abonnemang eller liknande. Men eftersom att 3 kan switcha till GSM när 3g inte finns borde man ju med telia kunna köra på GSM hela tiden och få riktig täckning.
Jag är dock medveten om att detta kommer att ta bort en del funktioner som videosamtal, men vem bryr sig om det egentligen?
Kan det vara något annat som försvinner?

Tacksam för svar!