Inlägg

Inlägg som koSmiQ har skrivit i forumet
Av koSmiQ
Skrivet av ilstallione:

Är nog väldigt individuellt det där, själv tycker jag att det är väldigt störande i vissa situationer. Har man chansen ska man nog kika på en IPS innan man köper.

Apropå det, returnerade en IPS226V igår, vilken kalkonskärm.

Vilka situationer pratar vi om då? Tur du sa det om asusen, kikade på en Ips236v som alternativ men kanske ska skita i det då

Av koSmiQ

Det pratas mycket om AG i tråden och hur det påverkar bilden. Jag funderar på att köpa en sån här skärm och kommer främst använda den till programmering och i viss mån även design, min 14" laptop räcker inte så långt för det. Skärmen ska med andra ord kopplas till laptopen när det ska arbetas eller hanteras riktiga saker.

Är det några problem att läsa långa dokument, "stirra" på text längre stunder eller liknande saker? Har endast erfarenhet av TN-paneler sedan tidigare. Färgåtergivningen ser jag som ett plus men det är just AG-coating och eventuell grumlighet i bilden jag funderar på.

Av koSmiQ

Jag kan återvända lite till den här tråden och uppdatera nu när jag har haft den ett tag.

Efter att jag bytte router till en Linksys E4200. samt installerade nya WLAN-drivrutiner (inte de från ASUS hemsida, googlade och hittade några från Toshiba som jag använde), så är alla WLAN problem som bortblåsta. Bättre hastigheter och inga problem med att uppkopplingen dör längre. Synd dock bara att det inte går att köra 20/40 med kortet för dubbel hastighet. Men det räcker till som det är nu i vart fall!

Vidare så är jag fortfarande supernöjd med datorn och har inte stött på några irritationsmoment överhuvudtaget. Prestandan är bra, batteritiden superb och jag älskar att använda den.

@wexl är du säker på att du har ett Intel-kort i datorn då? Testat med Atheros-drivrutinerna?

Varning också för att avinstallera viss Bloatware. jag kopierar från första posten:
"En varning dock för att ta bort Oberon/Game Park, verkar ta bort betydligt mer register än vad den bör. Läs mer här: http://forum.notebookreview.com/asus/380681-asus-utility-bloatware-guide-20.html#post7420307"

Anledningen verkar för övrigt vara att avinstallationsprogrammet för just den tar bort en hel register-katalog i stället för just sina registerposter. Jag har påpekat det för Asus en gång i tiden men inte hört något vidare. Så inställningar för skrivbordet, program och annat tas bort.

Av koSmiQ

En fördel med uppgraderingen till Fusion som jag ser det är att jag får passiv kylning och tystare system.

Alternativet att uppgradera processorn i mitt gamla s775-moderkort är så klart möjligt, men att då även köpa till ett grafikkort ger inte så stor besparing (troligen).

Strömförbrukningen sparar kanske inte in så mycket men alla bäckar små...

Tack för all respons so far. Jag tror det blir en Fusion-bräda enligt ovan. Om inte någon kommer med en absolut invändning lite snabbt?

Av koSmiQ
Skrivet av Disney:

själv skulle jag vilja ha en ursäkt o köpa asus e35m1 deluxe

http://www.sweclockers.com/recension/13423-amd-fusion-asus-e3...

Av en ren händelse så är det precis det moderkortet jag har kikat på...

Av koSmiQ
Skrivet av Disney:

e350 = 2 x 1.6ghz
cel 420 = 1 x 1.6ghz

dvs amd borde kännas mycket piggare... i3 är nog overkills, fast vem vet vilka program du ska köra nästa år ?

Det är helt sant. Jag är i och för sig inte sugen på att lägga allt för mycket pengar och då ramlar E350 bra in i budgeten.

@ZODIAKONLINE
det där känns väldigt tilltaget, OM jag skulle köra på en i3 så blir det snarare ett H67-moderkort och att använda den integrerade grafiken i Sandy Bridge.

Av koSmiQ

HTPC/Filserver: Från Celeron 420 till AMD Fusion E350

Går i tankarna att uppgradera min hemmaserver något så att den samtidigt får agera HTPC som är kopplad till TV:n på heltid. Min nuvarande filserver är någon form av Sockel 775-bräda med en Celeron 420 och 2gb RAM. Den kör Windows Server 2003 och har rullat på fint länge.

Nu tappade jag nog bort mig lite, min egentliga fråga är om jag byter från min Celeron 420 till en AMD Fusion E350 kommer jag att märka större prestandaskillnad även vid vanligt användande, exempelvis lätt surf, nedladdning via torrent och annan filhantering jämfört med min nuvarande?

Att den klarar HD-filmer vet jag redan och chassi, nätagg osv har jag redan. Det är mest om det är en uppgradering som är värd det utifrån det vanliga användandet (som visserligen är väldigt begränsat).

Jag har annars kikat på en i3 men tror att det kan vara något overkill, samt att det säkerligen drar mer ström. Vill gärna sänka min strömförbrukning från nuvarande 55-65w...

Av koSmiQ

Jag återvänder själv till tråden här och undrar hur ni har det med prestandan vad gäller det trådlösa nätverket? Min är inte alls så snabb över det trådlösa, men jag tror att det kan ha att göra med WLAN-kortet mot min router. Min sambo har samma problem och har också ett WLAN-kort från Atheros.

Router: D-Link DIR-655.

Får ut betydligt lägre hastigheter än med mitt tidigare Intel 5300 i min UL-30VT. Kör så klart på 802.11 och får 150mbit enligt Windows.

Av koSmiQ
Skrivet av Asus.David:

på min tidigare dator gjorde de ingenting när jag tog bort Oberon spelen men på min G53SW märkte jag detta problem också.
Men de verkar just vara när du tar bort Oberon Console och inte de enskillda spelen.
Vilket fall som helst så är de bara ominstallera ATK och Wireless console från support.asus.com så funkar de perfekt igen.

Ja visst gick det att lösa men det var fler än program som påverkades. Gör man avinstallationen i ett tidigt skede så är det nog lugnt. Gör man det efter några veckor så är det nog sämre. Då ryker en hel del inställningar för rätt många program...

Skickades från m.sweclockers.com

Av koSmiQ

Hallå, hallå igen.

Vill bara säga att ni bör läsa inlägget: http://forum.notebookreview.com/asus/380681-asus-utility-bloa... där det pratas om Oberon spelen och att avinstallera dessa. Tydligen tas hela HKEY_CURRENT_USER\Software nyckeln i registret bort (inklusive undernycklar osv för andra program) vilket verkar ge en del problem. Jag fick ominstallera ATK Hotkey i vart fall och göra om en del inställningar. Tror att det blir en clean installation av Windows 7 efter semestern bara för att vara på den säkra sidan.

Jag har även skrivit till Asus Sverige om det hela på Facebook. Om det ger något genomslag återstår väl att se...

Av koSmiQ

Jag har också funderat en hel del på det. Vad jag har sett än så länge så verkar det som att man betalar mer för mindre... :S

Min VX040V har en disk på 7200RPM medan VX011V har en på 5400RPM. I övrigt verkar de identiska. Får ingen klarhet alls i det där.

Av koSmiQ

Jag kommer nog göra som så när jag installerar en SSD att jag skiter i att använda skivorna som följde med och kör en clean installation av Windows 7 från en USB sticka.

Av koSmiQ
Skrivet av peso:

En ny fråga; jag smällde i en SSD disk (Intel 310 120GB) och använder restore skivorna som jag skapat innan. Blir disken rätt alignad (eller vad det heter) då?

Tack för att du tog upp det där. Har börjat kika på en SSD-disk att sätta i min men har inte kommit så långt än. Googlat lite på det och läst diverse om WinXP och WinVista, men påverkar det fortfarande Windows 7 alltså? Kan någon länka till något vettigt om vad som ska göras om man inte använder Restore-skivorna utan installerar från scratch själv?

Av koSmiQ
Skrivet av maxlej:

Hej där, om du har prövat att kolla nån film/tv-serie på den skulle jag uppskatta om du kunde svara på några frågor:
- Är ljudet från den ensamma högtalaren ok för att ligga och glo på nån film?
- Hur är skärmen med tanke på färger och svartbalans när man kollar film?
- Kan man ha den i knät när man kollar film eller blir den för varm?

Jag har kikat på ett par YouTube-filmer med den och det fungerar någorlunda. Högtalarna (högtalaren?) är inget att hänga i julgranen direkt, och precis som mippen säger, väldigt låg även på högsta volym. Dock använder jag mest hörlurar eller har den kopplad till TV'n och till ljudsystemet när jag ser på något. Så inget som är direkt avgörande för mig.

Färgåtergivningen på skärmen är mycket bättre än min gamla UL30VT i alla kategorier, sedan om det är bra eller inte kan jag inte riktigt uttala mig om. Men jag är i vart fall nöjd.

Värme jag har heller inte upplevt som något problem ännu, det märks att hårddisken är det som blir varmt om det nu kan kallas för varmt.

Av koSmiQ

Jag har nu suttit en del med datorn till slut och måste säga att jag än så länge gillar den skarpt. Inga värmeproblem, inga konstigheter med skärmen och allmänt nöjd än så länge. Mitt enda irritationsmoment är att knapparna för höger- och vänsterklick verkligen klickar till rätt högt. Så jag använder tre-finger-klick istället

Av koSmiQ
Skrivet av PhenPhantom:

Datorn ser trevlig ut. Och billigare.

Det du kommer att tappa i jämförelse med U46SV är:
Inget USB3.0
Geforce 520M i stället för 540M (vet inte hur de skiljer sig i prestanda)
Långsammare hårddisk (5400RPM i stället för 7200)
Mindre batteri (6 celler i stället för 8)
Storleken

I övrigt fick jag hämta en ny med hel skärm idag så nu håller jag på att installera, avinstallera och konfigurera.

Av koSmiQ

Tänkte fylla på tråden här i dag men så blev det inte. Packade upp datorn för andra gången i dag och slog igång den. En stor spricka mitt över skärmen, vänstra övre hörnet detsamma. Otroligt jobbigt. Ville verkligen komma igång och fylla på med info här..

Vad gäller rapporterad minneshastighet i HWInfo så vill jag minnas att HWInfo (och även CPU-Z) rapporterar den "riktiga" hastigheten på minnet, vilken dubblas eftersom det rör sig om DDR (Double Data Rate). Så den "effektiva" hastigheten är 667x2, dvs 1334 (1333).

Trots min olycka med en trasig skärm on-delivery så är jag tokigt pepp på datorn ändå och längtar till i morgon då jag kan vandra till Alina och byta ut den...

@PhenPhantom jag kollade på N53SV och den är ju billigare, men har å andra sidan "bara" en i3 och inte en i5. I övrigt verkar det vara ganska liknande specifikationer, med undantag för högtalarna kanske? Men jag kan inte riktigt uttala mig än Om du prioriterar batteritid så är nog U46:an ett solklart val.

Skrivet av McFace:

Hur fungerar det med grafikkorten? Kan man byta mellan GT 540M och Intel grafiken (för bättre batteritid) på något smart sätt, är man fast med GT 540M eller väljer dator åt en?

Vad jag vet så fungerar Optimus så att det väljer åt dig vilket grafikkort som skall användas beroende på typ av applikation. Dvs i Windows utan något större än surfande så bör det vara Intel-kortet, drar du igång ett spel eller annat så borde nVidia-kortet hoppa in.

Av koSmiQ

Ni är då för underbara och forskar lite. Har uppdaterat första inlägget med den information som har kommit i tråden som kan vara av intresse för den intresserade.

Finns det någon möjlighet för er att köra HWInfo (http://www.hwinfo.com/) så vi kan se vad tusan som skiljer de två modellerna åt och vad som motiverar det högre priset för U46SV-WX011V?

Edit: Drog iväg en fråga till Asus Sverige på Facebook också och länkade till tråden för att se om de kan ge någon klarhet i det hela...

Edit2: kan någon se vilken typ av minnen som sitter i? SO-DIMM räknar jag med, DDR3 har jag luskat ut... Men antal pinnar? Någon som vet? Undrar även om alla modeller har Atheros-kort för WiFi, eller om det som med UL30VT finns varianter med Intel-kort?

Edit3: krikkaa som har WX011V, kan du se vilken processormodell du har i din? Enligt Asus hemsida ska det finnas modeller med

  • Intel® Core™ i5 2520M Processor

  • Intel® Core™ i5 2410M Processor (denna vet jag sitter i U46SV-WX040V)

  • Intel® Core™ i3 2310M Processor

Av koSmiQ

Undrar om det kan röra sig om typen i fet text nedan?

Citat:

The matte finish anti-glare computer screen also has a disadvantage: It scatters the light coming out of the display, resulting in a less-crisp image for the viewer. The matte finish mutes clarity, color and contrast. Compared to a smooth-surface screen, the image is slightly “blurred,” which is itself fatiguing to the eyes.

The other type of anti-glare computer screen uses a chemical coating over a smooth surface to cut down glare. All else being equal, this type of anti-glare computer screen delivers a crisper image with better colors and contrast than a matte finish. However, it can’t cut glare to the same degree the matte finish can.

Av koSmiQ

Att jämföra med N150 är något orättvist då den har en Atom-processor. Men jag ska undersöka det du nämner med fläktljudet vid tillfälle. Blir den varm eller hur känns den vid användning? Helt otroligt irriterad att jag inte kan sitta hemma och pilla en dag som denna

Edit:
Noterade på Asus hemsida att de i dagsläget endast nämner "14,0" 16:9 HD (1366x768) Color-Shine (Blank)" som skärmtyp. Svårt att veta. Får försöka få någon klarhet i det hela.