Inlägg

Inlägg som lincoln har skrivit i forumet
Av lincoln
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FEvE
Hittade ett test mellan Hitachi och Seagate av 400GB`s modellerna. *Tummen upp!*

http://www.gamepc.com/labs/view_content.asp?id=400gbcomp&page...

http://forums.storagereview.net/index.php?act=ST&f=2&t=19457
"Elsewhere: Seagate 400Gb vs. Hitachi 400Gb, It's funny, laugh (or cry)"

Två andra reviews av Seagate 7200.8 400GB
http://www.storagereview.com/articles/200504/20050414ST340083...
http://www.anandtech.com/storage/showdoc.html?i=2396

... men jag tror trådskaparen är mer intresserad av reviews på diskar i ungefär samma storlek som de han listar...

Seagate 7200.7
http://www.storagereview.com/articles/200306/20030615ST316002...

Maxtor MaxLine III
http://www.storagereview.com/articles/200410/200410087B300S0-...

Hitachi 7k250
http://www.storagereview.com/articles/200310/20031007HDS72252...

Pris per gig ligger lägre för 250GB-drivear än för 200GB-drivear, så om det går, tycker jag definitivt du bör gå upp till 250GB. Har själv två Hitachi 7k250 250GB, och är mycket nöjd.

Slutligen... om du har dåliga erfarenheter av att diskar går sönder, vad har du gjort då?

Kör du diskarna 24/7 - vanliga konsumentdiskar/datorer är typiskt sett inte byggda för det.
Går diskarna väldigt varmt?

Jag har bara haft ett eller två ras på mina egna burkar under min runt 20-åriga tid som karriärnörd. (visserligen sett ett hyfsat stort antal ras på nära håll - jobbservrar och arbetskamraters arbetsstationer och sånt, men inte mer än ett eller två på egna burkar)

Du kan ju iofs. bara haft otur, eller haft ett mycket stort antal diskar under din karriär... StorageReview har iaf. en reliability database som man kan logga in i om man orkar regga sig och bli medlem. Kan ju vara bra om du vill kolla tillförlitligheten.. Sen står det litet om det i FAQ.

Lycka till

Av lincoln
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Magnus Ladulås
Grejen är den att hela skärmen ser ut så. Säkert 1000st. Syns bara från 5 cm håll vid svart bakgrund.

Damm?

Av lincoln

75 GXP är väl just den som gett upphov till benämningen 'deathstar' - står iaf nåt i den stilen i FAQ för forumet. Har full förståelse för att nån som kanske förlorat data p.g.a. IBM/Hitachi är litet tveksam till att gå till just dem med sina surt förvärvade pengar när det är dags att köpa hårddisk.... eller rekommendera dem till andra för den delen...

... däremot tycker jag inte det är ok att säga till andra att att dagens Hitachi-diskar är mindre tillförlitliga. Det gränsar till ljug (se t.ex. statsen i FAQ) och orsakar bara en massa magsår hos oskyldiga läsare. Hänvisa i så fall hellre direkt till FAQ eller att ni blivit av med data och att det vore synd att sponsra ett företag som är villigt att bete sig på det sätt som beskrvis i PDFen.

.. fast detta är ju bara mina 2 öre.

Av lincoln

Bara en tanke... Använder du DVI- eller VGA-ingången? Om VGA, prova att byta till en annan kabel. Om DVI, blir det likadant på andra datorer?

Av lincoln

Tror inte knoppix hjälper, då det verkar som det förutsätter att disken är hel. 'GetDataBack' som du redan använt, eller gsfilms förslag att använda 'VirtualLAB' är nog de som bäst kan hjälpa dig.

Av lincoln

Har nu mailats med DB och de skickar nya högtalare. Om de också låter får man ta det då..

Tack till er som kom med input.

Av lincoln

Instämmer med föregående skribent.

Av lincoln
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Back_Door_Man
- Är oklockat
- idle 48/34, load 43, 62
- Hade antistatisk armband

Då är det nåt annat fel som är trasigt.

Får kortet tillräckligt med ström? Är man vaken nog att använda antistatlänk så är nog alla molexar inkopplade korrekt, men levererar nätagget tillräckligt med jos?

Ang. bopprocks inlägg; Har själv inte märkt att ATI Tool skulle vara överkänsligt, men ska testa ikväll för säkerhets skull. Märker du av det i nåt annat än ATI tool (varför började du köra scanningen i ati tool från början?)

Av lincoln
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gsfilm
Din FAT tabell är förmodl. pajad. Alla filer ligger där ändå till 95%.

Använder NTFS också FAT-tabeller? Men du har nog rätt i att bortåt 95% av filerna borde finnas kvar.... såvida inte 'GETBACKDATA' gör nåt dumt.

(Kolla, kolla) Hmmm... Antar att det är detta program du kör? http://www.runtime.org/gdb.htm

Nä, det där 'GetBackData' ser ut att vara bra.. Gillar speciellt meningen ".. is read-only, meaning the program will never attempt to write to the drive you are about to recover."

GetBackData verkar f.ö. vara bättre än NTFSDos och NTRecover, så du kan nog sluta fundera på att använda dem.

Av lincoln
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Teetow
Brum visar på jordfel, brus på skärmningsfel. Kommer alltså inte spela nån roll hur många burar du bygger.

Ah.. Tack. Sparade en del huvudbry och/eller arbete åt mig.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Teetow
Jag vet inte exakt vad som orsakar brum eller hur man åtgärdar det (jag köper inte brummande grejer, punkt), men jag googlade lite och hittade detta:

http://www.hps4000.com/pages/general/hum_and_noise_prevention...

Där står lite om teorin bakom. Dock misstänker jag att du kommer göra rätt tunga ingrepp i subben, så frågan är väl om det är värt det.

Cool.. Ser intressant ut.

Men du har helt rätt... Det låter som det kan vara omfattande ingrepp, så då blir det plötsligt mer intressant att höra vilka alternativen är.... Ska höra efter med DB innan jag gör nåt dumt....

Tack för hjälpen.

Av lincoln

Yacob: Din inbox är full

NTFSDos gör att man kan läsa NTFS-diskar från DOS. Du kan alltså boota från floppy och läsa filerna från hårddisken. Gratisversionen har inte all funktionalitet, men du borde åtminstone avgöra om disken över huvud taget går att läsa.

Citat från doxen; "To use NTFSDOS, simply execute it from the DOS command line (DOS 5.0 or greater is required), or from your AUTOEXEC.BAT"

och

"If you start NTFSDOS before Windows, then HIMEM.SYS, which can be found in the WINDOWS directory under Windows 95 or the DOS directory under Windows 3.1, or its equivalent, must be started before NTFSDOS."

Det verkar vara det viktigaste att tänka på...

Om du läser här så finns det även litet troubleshooting-tips;
http://www.sysinternals.com/ntw2k/freeware/ntfsdos.shtml

.. men eftersom du redan testat att lyfta över disken till en polares dator utan att lyckas läsa den, verkar det som den mår riktigt dåligt, och jag skulle inte ha så stor förhoppning om att lyckas med NTFSDos heller.

Hur beter sig disken nu? Spinner den ens upp?

Kan du delge några detaljer om hur den gick sönder och hur den betedde sig innan den gick sönder? Lät den på nåt speciellt sätt? Blev datorn långsammare och långsammare i några dagar innan? Hade du nåt virus på datorn? Råkade du tappa disken? Kopplade du in molexen upp och ner?

All info du kan komma på kan hjälpa till att bedöma vad som är bra sätt för att komma åt datat...

Av lincoln

Ok.. har testat att gå runt i lyan med subban under armen, men varje rum ger samma resultat, och oavsett hur jag vänder kontakten...

Det sitter alltså en 220-sladd direkt på subban - trafon är alltså integrerad i subban - och det brummar i subban så fort elsladden är ikopplad, oavsett om nåt annat också är ikopplat eller inte. Fick det klart för mig bortom allt tvivel nu när jag knatade runt med den i lägenheten....

Om man skall skärma, ska jag bygga nåt i stil med en faradays bur runt trafon då eller? (och bryts inte buren i och med att man ändå måste leda ström från insidan av buren till utsidan?) Är litet rudis på det där med el...

Av lincoln
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Yacob
Du menar att jag går in i BIOS och väljer att "loada" felsäkert läge?
det fungerar inte, den håller på med massa saker jag inte begriper mig på men tillslut kommer den till NTLDR is missing i alla fall. Kan inte ens boota / få igång en ME skiva nu, har XP på dne. vet inte om det spelar in men någon måste ju kunna fixa detta, tycker inte det verkar vara så jätte svårt ! =(

Nå, har du provat med NTFSDos eller NTRecover ännu?

Av lincoln

Möjligheter att åtgärda brum i högtalare?

Hej.

Har litet problem med att högtalarsystemet brummar.

Komponenterna är en subba + två högtalare.

Förstärkare + trafo sitter i subban, och jag tror att det är trafon som orsakar brummet. Det är helt klart subban som låter, och för mig som inte vet bättre, låter det som 'klassisk' 50Hz.

Har lekt litet med att byta vägguttag utan resultat. Det är hur som helst ingen jordad kontakt, så det borde inte kunna göra så stor skillnad, tycker jag.

De är visserligen bara nån månad gamla, men jag är ändå inte sugen på att byta mot några andra. Polaren har likadana högtalare och de låter de med, så jag tror det är ett genomgående problem på modellen, och det är just den modellen jag vill ha.

Nån som vet nåt om hur man moddar bort denna typen av ljud?

Ps. det är dessa högtalare det gäller;
http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=GENSWFLAT21
Ds.

Av lincoln

Tror det är kört, men prova om du kommer åt driven med med NTFSDos eller NTRecover från http://www.sysinternals.com/ntw2k/utilities.shtml

Ps. litet kul att du skrev förra inlägget 13:37 Ds.

Av lincoln
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Robster1986
tråkig fredagshumor genuine..:)

skitpeter:nä jag vet att intel är vassare i vissa "program" men amd i spel..men det är spel jag undrar över:P

så vilket är bäst i ett spel som har stöd för 64bits?

min i sign eller en p4 3.4 ghz

Så länge inte 'spelet' måste vara roligt kan jag nog skriva ett som går ut på att dekryptera saker eller encoda filmer....</tråkig måndagshumor>

Av lincoln

Din fråga var

Citat:

*Kan det stämma att programkoderna är olika på den exakt samma Version-nr på ENG & den SWE av DirektX?

... och mitt svar var att det i alla fall var olika på Microsoft Access 2.0 för cirka 10 år sedan...
Båda påstod att de var '2.0', och båda kom direkt från 'Office'-skivan (motsvarigheten till det iaf), men de funkade olika.

Citat:

Men det var det ej. 2st DirektX av Version-nummer, typ 4.09.00.0904, av en ENG & en SWE har samma uppdatering av service-packs, fast en siffran eller bokstaven efter DirektX inte jämt behöver ändras, som typ DirektX9b eller 9c.

Är inte riktigt säker på vad du menar. Bokstaven 'b' eller 'c' i 'DirektX9b' eller '9c' har stor betydelse...

Sen... Vad DirectX påstår att det har för versionsnummer är inte så intressant. Man kan i teorin byta ut *ALLA* filer i din DirectX-setup utom *EN*, och den kommer fortfarande visa samma versionsnummer. (Om versionsnumret ligger i registryt kan man teoretiskt byta ut *alla* filerna och den kommer fortfarande påstå att det är samma verison.)

Så.. lita inte på versionsnumret.

Däremot har jag för mig det nånstans i DirectX-setuppen finns möjlighet att lista *alla* filer som ingår i DX. Ta ut den listan och posta den här, så kan man jämföra...

Citat:

Så det var detta jag menade, DirektX ENG & SWE med samma uppdaterings-nummer skulle prestera olika?

Jag skulle iaf. inte bli förvånad. Om du är riktigt intresserad, ta ut listan på filer/versionsnummer som ingår i din DirectX och posta den här, så kan man jämföra...

Det spelar iofs. mindre roll. Du verkar mest intresserad av att avgöra om killan på supporten var vettig eller inte, och det låter som om han var mytoman.

Även om DirectX *teoretiskt* kan skilja sig mellan SWE och ENG, samt att Alienware *eventuellt* kränger SLI med ATI-kort, är det nog mer slump än skicklighet. Även en blind höna hittar ett korn ibland.

Av lincoln

Well, Jonas_Latt. Hur blir det? Blev det nåt felsökt, och vad kom du isf. fram till?

Av lincoln

Jag vet med säkerhet att det iaf. *förekommit* att svenska och engelska versioner av microsoft-prylar inte funkar på samma sätt, men det kan ju vara fixat nu...

För c.a. 10 år sedan gjorde jag och en polare en applikation i MSAccess som skulle installeras på olika kunddatorer. Tyvärr gick inte allt så smidigt som vi skulle önskat, så för att testa installationen gjorde vi vid flera tillfällen en 'ren' burk med bara windows på, och sedan testade vi dels att köra in engelsk och svensk Access (2.0 - samma version) , samt inte installera nåt alls, utan bara köra på 'run-time'-filerna i vår egen setup... Ovanpå detta installerade vi sedan vår applikation - samma setup varje gång.

Vid installationen brukade den fråga om den skulle ersätta olika filer, och tricket är att den frågade om olika filer/visade olika versionsnummer på filerna om man installerade på en burk med svensk access resp. engelsk access...

Det är rätt länge sedan, så jag kommer inte ihåg exakt vilka filer, men det hade inget med själva VBA-koden/VBA-DLLerna att göra, utan var typ common controls och annat. (för er som inte vet - man kunde förut - vet inte om det går fortfarande - skriva VBA-kod på 'svenska'. En styggelse av otroliga mått.) Lösningen i vårt fall var att göra ett script för att installera en speciell fil separat. Den var nyare daterad i svenska versionen så den ersattes inte vid installationen, men den hade några buggar som inte engelska versionen hade... Gissningsvis för att översättningarna låg ett halvår efter funktionalitetsmässigt...

En kvalificerad gissning är att det fortfarande funkar annorlunda om man kör svenskt eller engelskt, men jag har kört hel-engelskt så pass länge att jag inte har nåt bättre exempel än det jag skrev.... Jag installerar faktiskt *aldrig* några svenska prylar. Inför varje installation ändrar jag regional settings så det ser ut som jag är amerikan så inte vissa av de 'smartare' installationerna får för sig att välja språk utan att fråga...

Det säger sig självt.. Vilken version kommer det först service packs till? Vilka dller är det som testas mest? Man får helt enkelt en stabilare dator med hel-engelsk setup.

Sen vad gäller SLI så finns det i dagsläget ingen SLI för ATI, men man kan ju fortfarande köra med två grafikkort om man använder PCI/PCI-express. De kommer bara inte att samarbeta i 3D.

Av lincoln

Litet jobbigt med såna där högfrekventa saker eftersom det kan vara svårt att höra exakt var det kommer ifrån... Ett tips är att cabba ner datorn och göra en strut (t.ex. av papper) som du lyssnar i och sedan riktar mot olika komponenter i datorn, eller om du tycker det är skämmigt med en strut - ta en mick och ett par lurar och rikta runt i datorn... Meningen är att avgöra varifrån ljudet kommer. Annars blir det till att gissa...

Hur som helst; Det låter som om jag kan ha varit med om något liknande - det pep litet olika beronde på om man visade ljusa eller mörka färger på datorn, och pipet ändrade sig om man t.ex. flyttade musmarkören eller draggade fönster över skärmen...

Har hänt ett par gånger, alltid på jobbdatorer, och det har löst sig genom att jag ändrat skärminställningarna eller bytt skärm helt. Eftersom det varit på jobbdatorer så har jag tyvärr inte varit så intresserad av att ta reda på mer - bara av att lösa problemet.

Har även *läst* här på forumet om folk som har haft problem med sina nätaggregat (tror det var 'HP som hempc'-tråden, och att nätaggen har orsakat pipen vet ej exakt hur - kanske genom att leverera otillräckligt med ström till grafikkortet om man samtidigt gör annat som att kopiera filer (?)... Fast det kan ju vara nåt helt annat också.. Variationer i spänningen kan säkert påverka ljudkortet (och annat också)...

Sen är frågan hur man gör för att avgöra *vilket* av problemen det är... Om man t.ex. ändrar inställningarna på skärmen så kanske det gör så att grafikkortet drar mindre ström... så även om vi ändrar grafiken så kan det fortfarande vara nätagget som är den riktiga boven...

Du har en sonata-låda, så har du väl typiskt ett Antec 380W-agg, och det är ju rätt bra saker, så vi antar att det funkar...

Har du ändrat grafikinställningar nyligen (upplönsing, refresh rate), ändrat bakgrundsbild eller bytt skärm?

Ser att ditt moderkort är ett chaintech - vet inte vad det är för kvalitet.... Men eftersom problemet har uppstått nyligen kan du väl kolla om några kondingar på moderkortet eller grafikkortet ser ut att må dåligt. Man brukar använda kondingar för att filtrera bort störningar, och om nån konding har gått, så kan det vara att högfreventa störningar slipper igenom i strömförsörjningen till nån annan komponent, som sedan orsakar ljudet...