Inlägg

Inlägg som Snordjuret har skrivit i forumet
Av Snordjuret

wow! wxPython verkar vara precis vad jag behöver. Hur har jag kunnat missa det. Tack så jättemycket.

Av Snordjuret

Jag håller på att sätta ihop ett litet windowsprogram som jag kan köra min bromsbänk med. Hade då tänkt använda sådana menyer så man kan bläddra genom olika inställningar istället för att behöva skriva in dem varje gång. Till själva fönstret har jag bara använt Tkinter hittills och så har jag testat lite med Pygame för att köra varvräknare.
Hoppas jag svarade på frågan. Är inte så haj på detta.

Av Snordjuret

Meny-problem python

Första problemet är att jag inte riktigt vet vad menyn kallas som jag vill använda mig av vilket har gjort sökandet lite svårt. Menyn jag vill ha i programmet är en sådan som finns längst ned på den här sidan med titeln "Genvägar".
Går en sådan att implementera i python och hur gör jag i så fall?

Av Snordjuret

Program till dyno

Jag har byggt en dyno (bromsbänk) under vintern och börjar nu bli klar. Det som fattas är ett windowsprogram som tar hand om datan från dynon.
Just nu är allt väldigt basic. Jag har en lässkiva på rullen och läser in antalet pulser i en pic som skickar detta vidare till datorn via serieporten med en viss frekvens. Det jag bland annat vill att windowsprogrammet ska ha/klara är:
varvräknare och graf med effekt och moment i realtid.
Inställningar för bla:
max/min rpm, antalet hål i lässkiva, samplingsfrekvens mm.
Det vore även trevligt med tydlig text eller grafik om i vilket skede av bromsningen man är. Tex där det står, när man startar loggningen: Gasa - Släpp gasen - mäter friktion - bromsa - Bromsningen klar

Och sen det vanliga med öppna och spara filer mm.
I framtiden har jag tänkt bygga in ett par temperatursensorer, lufttryck, luftfuktighet osv men det får bli en senare fråga.

Det ända jag har programmerat i tidigare är C så jag behöver förmodligen all hjälp jag kan få. Jag begär inte att nån ska sätta sig och skriva ett fungerande program till mig men jag tar gärna emot tips om var jag kan leta efter färdiga kodsnuttar, liknande program att bygga vidare på, vilket språk som är enklast/bäst att använda samt vilka program jag bör använda mig av mm.

Av Snordjuret

Angående poker på expekt. Vet att de kör med high hand och bad beat o alla de där grejorna för jag har sett att det rullat förbi nån gång på natten i grön text innan de nollställer det igen.
Men var kan man hitta det annars? Dvs om man inte är inne på nåt bord precis när det händer.
Vet att det fanns med i lobbyn på ladbrokes men jag har letat o letat på expekt utan att hitta nån info.

Av Snordjuret

netscape kraschade för första gången alldeles nyss, precis likadant som explorer.

Av Snordjuret

Har testat med norton innan jag körde f-secure men tyckte f-secure verkade vettigare. Uppdaterade som sagt både ad-aware och f-secure för 2 dagar sedan och inget av programmen hittar något.
Har kontinuerligt uppdaterat med windows update så fort det kommit något nytt. Service pack 2 har således legat på burken sedan jag formaterade senast, dvs för ca 4 månader sedan.
Ja Netscape funkar felfritt.

Av Snordjuret

Explorer går inte att öppna

Sökte lite snabbt men kunde inte hitta nåt som passade in riktigt.

Det började för ett par dagar sen med att när man öppnade vissa sidor så hängde sig explorer. Brydde mig inte så mycket just då utan trodde mer att det var fel på den aktuella sidan.
Men vartefter tiden gick fick fler o fler sidor explorer att hänga sig o nu kan jag överhuvudtaget inte öppna explorer utan att det hänger sig. Har senaste versionerna av både ad-aware och f-secure installerade och de hittar nada.
Testade att installera mozilla, en version jag testade för inte så länge sen och som då fungerade klockrent, men inte heller den webläsaren fungerade nu (hänger sig inte utan går överhuvudtaget inte att starta). Kör just nu netscape för att kunna surfa alls.
Hade även funderingar på att formatera partitionen och installera om hela skiten men det visar sig att partitionen inte går att ta väck med installationsskivan, vilket har fungerat utmärkt förut.
Dessutom kan jag inte tömma temporary internet files via kontrollpanelen. Då hänger sig kontrollpanelen.

Nån som har en aning om vad som kan vara fel?

Av Snordjuret

Problem med skift

Mina skifttangenter har börjat skriva ut bokstäver.
vänstershift = q och högershift = z. Dessutom har q och z fått samma funktioner som shifttangenterna, dvs håller jag inne q och trycker på en annan tangent får jag stor bokstav. Vad har hänt och hur fixar jag det? Grymt irriterande speciellt när man spelar spel och knapparna har dubbla funktioner.