Inlägg

Inlägg som siikah har skrivit i forumet
Av siikah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cyborg666
1. MSN Messenger - Dåligt gränssnitt. Går inte att konfigurera tillräckligt. Kräver en hotmail. Icke användarvänligt. Tacka vet jag ICQ!

Icke. Det fungerar utmärkt utan att man har en hotmailadress.
Dock tycker jag att MSN är nere alldeles för ofta, och att det suger att det inte finns "offline messages" - men det har egentligen inget att göra med klientmjukvaran.

Av siikah

Skulle jag lägga max 2k på ett chassi skulle jag välja mellan dessa:
Antec Sonata 2 : http://www.gtek.se/index.php?mode=item&id=1930
Antec P180: http://www.gtek.se/index.php?mode=item&id=1920
Lian Li PCV1000: http://www.gtek.net/index.php?mode=item&id=1514

Av siikah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Falcon85
Haha..hade säkert inte blivit sån reaktion ifall han skrivit att det var genom IE

Givetvis inte. Då hade det ju inte varit hans fel

Av siikah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BeRetta
Vill nästan hälsa er alla.......att ni orkar. Ge plats åt fina trådar med folk som vill ha hjälp. Era idiotförklaringar roar ingen.

Mig roar det kungligt! Bra mycket mer än att sitta och läsa om en självutnämnd expert till snorunge som inte orkar läsa manualen.

On Topic: Det jag har sett av D-Link har fungerat klockrent (bara två aps iofs men...).

Av siikah

Jag har inget svar på frågan, men detta får vi nog se mer om. Raid0-boomen var ju för ett tag sen

Av siikah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av echo
Varför är trådlösa långsammare?
Skulle gissa att det har med störningar att göra. Med Wifi uppnår man ju aldrig den teoretiska gränsen utan man får vara glad om man får hälften (vilket säger ganska mycket om tillförlitligheten för varje paket).

Det är för att det är löjligt stor overhead på varje paket (mer än hälften, om jag inte minns fel) - samt att systemet är samma som med en hub - alla datorer måste ta emot paketet för att se om det var menat för den, eller någon annan.

Av siikah

Välja distro via enkät

Kanske något att lägga som sticky.

Ganska bra enkät ärligt talat. Den valde Debian åt mig som förstahandsval (vilket är det jag kör nu )

http://www.zegeniestudios.net/ldc/index.php?select_lang=true

Av siikah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nyhet
Detta skulle hjälpa AMD att komma ifatt Intel när det gäller mängden cache-minne, där Intel traditionellt sett har haft ett övertag. När AMD kommer att börja använda denna typ av minne är okänt, avslutar X-Bit Labs.

Jojo.. Men är det inte hur en processor presterar som är det viktiga? Inte hur mycket cacheminne den har...

Av siikah

I-Ram platsade verkligen inte. Enligt mig så är den fortfarande kvar på utvecklingsstadiet och har väldigt många småsaker kvar innan det är en färdig produkt. Det är dock en spännande och utmärkt idé.

Den lilla Stackern tycker jag inte heller ska få vara där, hellre Antec Sonata II.

I övrigt var det trevlig läsning.

Av siikah

Du skrev inte om den drivs via usbporten eller via en separat strömsladd... Drivs den via usbporten är det möjligt att ditt nätagg inte pallar strömspiken som blir då du drar ut den.

Av siikah

Terabit...
E: asdf! too late

Av siikah

"Inte som andra LAN". ISAL

Av siikah

Kanske kanske, om du har tur. Prova R-Studio NTFS/FAT32 eller något liknande program.

Av siikah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Wishie
2. mIRC. Maken till segladdad irc-klient får man leta efter! Dessutom börjar den få något av en fjortisstämpel, då 99% använder den.

Guuud vad löjligt jag tycker detta hat mot mIRC är. Det är ungefär som det allmänna Teliahatet som var så populärt för ett par år sedan. Det är en oerhört smidig klient som det går att göra väldigt användbara script i med mycket liten ansträngning. Och sen att det får "något av en fjortisstämpel"... Herreminje... Måste man köra obskyra småprogram som ingen har hört talas om för att inte vara fjortis i din värld eller? Använder du Windows? ...

Slut på flamandet, härligt att se att så många avskyr Sonys horribla ursäkter för mjukvara. Det blir snabbt ett mindre projekt att överföra tre mp3s till sin minidisc. Men jag måste säga att SonicStage är BRA mycket enklare, nu tar det "bara" 10 minuter istället för 15.

Av siikah

Det gör du inte. Om du inte vill aktivera skrivstöd för NTFS, och det är inget jag skulle rekommendera dig att göra då du är en nybörjare.

Läsa kan du göra, men skriva is a big no-no. En variant skulle vara att konvertera den till FAT32 i Windows (jag har för mig att det är möjligt utan att förlora data). Då den väl är FAT32 kan du läsa och skriva bäst du vill. Dock är NTFS bra mycket bättre än FAT32 så... Kopiera in det du vill ha på disken via Windows / någon annan dator, det är mitt tips.

Edit: tillägg - FAT32 klarar inte filer större än 4GB, så om du har planer på det så står du inför problem.

Av siikah

Om ditt 500W nätagg var "för klent" låter det ganska dumt att köpa ett som pallar 580W. Hur många diskar handlar det om? Någonstans läste jag att hårddiskar drar ~20-30W som max (detta är vid uppstarten). Då de väl är igång är det minimal effekförbrukning.

För övrigt är 2Tb = 250GB. Jag utgår ifrån att du menar 2TB dock.

Av siikah

Får du ett felmeddelande och sedan stängs Windows ner eller släcks strömmen som om du hade ryckt ur elsladden?

Har disken en extern strömkälla eller drivs den genom usbsladden?

Av siikah

Onekligen ett alternativ till snabbt videoredigeringsutrymme. Men har man tänkt köra Windows på den känns en RAM-disk vettigare.... Och förmodligen får man dubbla utrymmet med samma överföringshastighet om man håller sig till 7200rpmare för samma pengar (ev. fler).

Av siikah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Chimaira
Varför ha en speciell hårddisk för det när du kan använda din vanliga.
Välj bara "fortsätt datorn i viloläge" när du stänger av så sparas allt i ram-minnet till en fil på din systemdisk som sen laddas nästa gång du startar datorn.

Tror du missförstod mig lite. Att se till att ha en kopia av ramdisken på en vanlig hårddisk skulle såklart vara till för att jag skulle slippa installera om windows om strömmen gick. Inte någon "state-save".

Av siikah

DDRII och RAID0 är bara meningslöst... Det finns idag inget mainstreaminterface för hårddiskar som pallar ens i närheten av hastigheten som SDRAM matar.

Men jag håller med om att 8GB vore perfekt. Så har man en liten partition som man sparar över allt till när man stänger ner datorn.