Inlägg

Inlägg som siikah har skrivit i forumet
Av siikah

Jag avskyr verkligen denna automatiska generering av brev med politiskt budskap, det resulterar i spam och tas därför mindre seriöst än personliga brev.

Jag är lite skeptiskt till att lägga upp mitt mail här, men jag tar risken.

Jag ber er att verkligen INTE KOPIERA DETTA BREV och skicka det själv:

Citat:

Mail till:
Jens Orback, Demokrati-, storstads-, integrations- och jämställdhetsminister

På vår regerings hemsida står det att du är "demokratiminister". Därför tycker jag att den kommande lagen om lagring av datakommunikation bör angå dig.

Om du inte är insatt i denna lag kan jag dra det lite snabbt - alla elektroniska uppkopplingar ska lagras. Vem som har ringt vem, vilken hemsida vem har varit in på och vem som har mailat vem.

Uppenbarligen kommer detta arkiv att kunna användas till att profiliera personers intressen och politiska åsikter. De kommer kunna användas till att skaffa sig en väldigt detaljerad bild av kontaktnätet hos vem som helst.

Jag anser att det svenska folket förs bakom ljuset mer och mer. Syftet med denna lag sägs vara att "skydda oss mot terrorister". Majoriteten av det svenska folket är givetvis överlyckliga och litar blint på regeringen. Äntligen tas det krafttag tas mot terrorism, så att deras nära och kära kan åka buss utan att behöva oroa sig för att bli sprängda i bitar av en självmordsbomare.

Om man faktiskt kunde lita på att detta kommer att efterföljas hade det intrång i integriteten denna lag innebär _KANSKE_ ha varit värd att överväga.

Men det går inte lita på.

Ett passande exempel är vår nya lag om fildelning. Det talades vitt och brett om hur denna lag skulle användas för att sätta dit "storskaliga fildelare", inte för att jaga medelsvenssons. Hur många personer har hamnat i domstol hittils för att ha delat ut ens två filmer? ALLA åtal handlar om EN film. Förtroendet jag har för regeringen (och då också socialdemokraterna) är numera praktiskt taget obefintligt.

Detta exempel drog jag inte upp för att på något sätt försvara upphovsrättsbrott, utan för att påpeka hur extremt otrovärdig målsättningen med denna nya lag är.

Jag väljer att inte kontakta Thomas Bodström, som gör sitt bästa för att driva igenom denna lag. Jag misstänker starkt att han kommer helt ignorera mina invändingar.

Mina förhoppningar är att du som ska vara främst ansvarig för att Sverige förblir demokratiskt och fritt från totalitär övervakning kan ta tag i denna fråga, eller åtminstonde försöka få folk att förstå faran. Dina åsikter i frågan känner jag inte till, men även du måste se hur skrämmande utveckling detta är.

Helgens boktips: 1984 av George Orwell

Med hoppfulla, men en smula skeptiska hälsningar,

Något jag vill poängtera också är att kryptering hit och dit inte spelar någon som helst roll. DATAN lagras inte, bara uppkopplingarna. Steget till lagring av datan är dock inte långt om denna lag går igenom.

Jag vill be alla som bryr sig om detta att kontakta någon passande person i regeringen, för det är upp till oss insatta att försöka rädda vad som är kvar av Sveriges frihet.

Av siikah

AoE III: byta nätverksenhet?

Jag har ett problem med AoE3. Problemet är att det lyssnar på fel ipadress då jag försöker spela LAN-spel. Jag har två nätverkskort som är bryggade, men AoE3 vägrar välja rätt.

Det fungerar om jag stänger av det andra, men saken är den att jag behöver båda för att alla ska kunna spela. Det blir "Game cancelled by host" för de på "fel" nätverkkort.

Vet någon hur man kan lösa detta? cmdline switch eller liknande...

Tack på förhand.

Av siikah

Tänk på att om något filnamn ändras (för att det är för långt/innehåller felaktiga tecken) kan verifieringen misslyckas.

Av siikah

Sänk kontrasten på skärmen eller byt färg på textfält -> Egenskaper för skrivbordet -> Utseende -> Avancerat.

Av siikah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ACDC
men XP fungerar ju med 64 MB också.
Använder datorn hårddisken som extraminne då?

Ja. Och då en hårddisks överföringshastighet enbart är någon procent av ramminnets märks det mycket tydligt om du försöker starta att minneskrävande program och multitaska.

Av siikah

Jag har inget svar, men av ren nyfikenhet vill jag ställa en fråga.

Finns det något hårdvaruskydd på diskarna i Xbox? Det låter märkligt, men om det inte gör det borde du ju kunna rensa diskarna genom att bara plocka bort partitioner och formatera.

Av siikah

Tack för svaren.

1 / 0 hanteras på samma sätt som TRUE / FALSE av det jag har märkt, så det är väl mer en "estetisk" fråga.

Jag har en hyfsad funktion som formaterar om datan med backslashar hit och dit, men tänkte inte på att klistra in den.

Av siikah

PHP login

Jag skulle vilja ha kommentarer på denna loginfunktion (PHP). Det kanske inte finns så mycket att säga visserligen...
(1 = inloggad)

function login_verify($login_username, $login_password, $dblink) { $result = mysql_query("SELECT name FROM members WHERE username='$login_username' AND password='$login_password'", $dblink)or die(mysql_error()); $row = mysql_fetch_row($result); if (isset($row[0])) { $result = 1; } else { $result = 0; } return $result; }

Av siikah

Japp det är precis vad jag menar. Testade att köra med en 1600x1200 "slice" och köra den i ett 800x600 fönster, det såg helt okej ut. Men problemet blir som sagt att bakgrunden bara appliceras på den del av sidan man tittar på just nu, inte resterande om man scrollar.

Av siikah

Jag vet inte riktigt om jag har gjort mig förstådd. Annars har jag missförstått det ni sagt

Det jag försöker få till är en toning t.ex. blå -> röd som är helt korrekt oberoende av vilken storlek man har på browserfönstret. Om jag har förstått er rätt så tycker ni att jag ska köra med en bild t.ex. 800 bred och sedan använda färgen som bilden slutar på.

Som i exemplet Tumvante bidrog med så är det en bild som är X antal pixlar hög sen blir det bara gult. Säg att man skulle köra den sidan i 1600x1200 fullscreen skulle det inte vara mycket till toning.

Om det nu inte går, är det någon som vet om det går att ha autofit/resize på en bakgrundsbild utan att bli offer för några buggar (såsom den jag skrev om i mitt första inlägg.

Tack på förhand. Igen.

Av siikah

Min ringa åsikt är att Intel har inte kommit med något bra sedan Pentium3 (vilken visserligen var alldeles förträfflig). Men konkurrens är trevligt.

Av siikah

Tack för svaret, men du kan verkligen inte ha läst vad jag skrev...

Det jag VILL göra är enbart att tona från en färg till en annan, horisontellt.

alternativt få backgroundimage autoresize att fungera!

Av siikah

Ska servern bara skjutsa data över en 0,5Mbitslina behöver du knappt nånting :). Det är ju ändå bara ~60KB/s. Min gamla 266a krämar iväg iallafall 6MB/s över FTP med nätverkskort för 100:- och en uråldrig hårddisk. Försök dock satsa på 256MB ram så den slipper swappa så mycket till hårddisken.

Av siikah

Problem med CSS "sträck bakgrund" :\

Tjena, jag har ett problem med att få en sträckt bakgrund att fungera. Det enda sättet att göra det på är att göra ett fulhack tills CSS3 släpps, men vad gör man

Jag kör med detta nu:

<div id='background' style='width: 100%; height: 100%; left: 0px; top: 0px; position: absolute; z-index: 0; '> <img src='graphics/background-faded.png' style='width: 100%; height: 100%;'> </div>

Problemet är att eftersom height är 100% blir bakgrunden endast lika hög som browserfönstret är då sidan laddas, bläddrar man neråt eller åt sidan finns det ingen bakgrund...

Det jag VILL göra är enbart att tona från en färg till en annan, horisontellt.

Är det någon som har en lösning? Har suttit och klurat med detta i timmar nu

Av siikah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kimplan
Tycker att dom kunde ha använt ett block som täckte minnena

Jag håller med. Då de endå gör grafikkortet vattenkylt från scratch kunde de lika gärna dragit vattnet över minnana. En av fördelarna med vattenkylning är just att man får ut en stor del av värmen ur chassit via radiatorn...

Av siikah

Det är klart att de gör sitt bästa för att svärta ner namnet på en produkt som spöar deras egna. Mig veterligen så är det oftast värmen som dödar högt klockade datordelar... Det är inte ett speciellt svårlöst problem egentligen.

Av siikah

Nemas problemas.
(Något du bör göra om du vill ha fler svar är att ta bort alla mellansteg mellan raderna. Det är brutalt jobbigt att läsa. Tryck på "ändra".)

Av siikah

Jag har bara erfarenhet av den första varianten av Antec Sonata, har pillat lite på en Stacker men inte mer än så. Lite svar kan jag nog ge.

Sonatan är tveklöst mycket lättare att ljudisolera så den blir tyst på grund av att Stackern bara har galler i fronten, väldigt öppet för att ljudet skall kunna slinka ut. Med tanke på den enorma storleksskillnaden på de båda chassina tycker jag det är lite märkligt att du ens frågar funka som är lättast att installera en vattenkylning i - utrymme är vad som behövs för vattenkylning och där ligger Stackern mycket bättre till.

Som sammanfattning kan jag göra dessa bedömningar:
* Sonatan är med största sannolikhet systare från scratch.
* Sonatan har förmodligen lite mindre vibrationer då den har gummiupphängning för diskarna (men det är å andra sidan enkelt att fixa själv i Stackern)
* Stackern är mycket större således är det enklare att installera vattenkylning i.
* Båda är förträffliga chassin och enkla att arbeta med.

Personligen skulle jag välja Sonatan då jag brukar ljudisolera mina chassin.

Av siikah

Kontakterna på IDE-enheter är fyrkantiga och typ 6-8cm långa med en massa piggar i. Det spelar ingen roll om det är IDE 66/100/133 till CD/DVD läsare/brännare. Numret indikerar vilken hastighet kablarna är specade att klara av (i MB/s). En brännare kommer inte i närheten av 66MB/s, men hursomhelst rekommenderar jag IDE 133 då de är tillverkade att ge mindre störingar

De är för övrigt bakåtkompatibla. En ATA 66 fungerar även om moderkortet stöder 133 (men med största sannolikhet blir kabeln då en flaskhals om du har flera hårddiskar på den).

Av siikah

Vad jag vet så finns det inte. En variant som jag kan tänka mig är genomförbar är att köpa ett nätagg med 120mm's insug (i agget) som det sedan är någon form av galler vilken luften strömmar ut genom.

I stil med detta http://www.gtek.net/index.php?mode=item&id=1635 så du förstår vad jag menar.

Sen vänder du på fläkten och drar in skruvarna genom chassiväggen, nätaggsväggen och in i fläkten. Alternativt göra separata skruvhål i agget då fläktplatsen kanske har lite problem att hålla uppe nätaggets vikt. Möjligt att du måste göra hål i / byta nätaggets skal till ett nät för att fläkten ska kunna skicka lika mycket luft som chassits insugsfläkt.

Hm. Jag tror jag har gjort mig förstådd, det är tidigt och jag är trött