Inlägg

Inlägg som P-A har skrivit i forumet
Av P-A

vet inte hur bra eller om det ens funkar men på jobbet är det några som lindat ståltråd runt antennen och sen fortsatt upp en bit till.

Av P-A

jag håller med det som vissa har skrivit att jag tycker inte att din skärm är defekt. (enligt garantin.)
Men jag har full förståelse för att du inte är nöjd med den, döda pixlar är aldrig roligt dock så är inte skärmen i detta fall defekt. oturligt nog verkar du inte ha 3+ döda pixlar.

Jag förstår och är med på ditt resonemang om att en 100% produkt egentligen ska vara utan döda pixlar men nu finns det ju tyvärr vissa "undantag" som alla tillverkare tillämpar som gör att så inte är fallet.

det jag funderar mest på är hur du gått till väga i din kontakt med asus och dustin är det som representant för firman eller som privatperson.
Iom att du köpt den genom firman som i sin tur köpt av dustin så är det ju då i den delen en representant av firman som ska ta kontakten sen om det är du eller en kollega spelar mindre roll. Men det känns endå lite som att det blitt lite galet från början i det avseendet. Har inte riktigt framgått om du haft kontakt som privatperson eller anställd. Då det är det förstnämnda som borde ha gällt.

Om jag får fråga säg att jag hade bett er ta hem denna skärm åt mig, den kommer och jag hämtar samt går hem glad i hågen och upptäcker sedan hela pixel historien. Jag kommer då tillbaka till er och vill reklamera osv. Vad hade ni gjort då?
För eftersom att du endå har köpt skärmen av företaget du jobbar på så är det ju i förstahand dit du ska vända dig, sen om dom inte vill veta något av de hela så blir det ju en annan historia där isåfall din arbetsgivare visar samma anda som du upplevt att både asus och dustin har gjort gentemot dig.

Av P-A

Börja fundera på vad du verkligen vill kyla alternativt om det ens finns block till de olika delar du vill kyla, hinner inte kolla upp ditt grafikkort ännu men tyckte någon sa att ek inte hade men andra kan ha.

sedan tar du reda på vad de komponenter du vill kyla har för tdp värde utan överklockning. detta för att kunna räkna lite på vad du kommer behöva för radiator/er. Om du tänkt överklocka så kommer tdp att öka och då kan man eventuellt behöva gå upp i storlek på radiatorn alternativt köpa en dyrare historia eller fler.

sen är det dags att bestämma sig för om du vill ha ett "tyst" system med fläktar som går på låga varv eller spinner på som ett mindre bombplan.

När man kommer till vattenkylning så tycker inte jag att de färdiga paketen är överdrivet bra utan kolla gärna lite på egna lösningar vid pumpval osv men framförallt om du nu inte redan gjort det så läs på innan.

http://www.overclockers.com/beginners-guide-water-cooling/ en av de bästa allmänt artiklarna.

http://www.overclockers.com/guide-deltat-water-cooling/ förklaring av Delta-T (för att veta hur mycket rad du behöver beroende på fläkt hastighet. )

http://www.overclockers.com/forums/s...d.php?t=628092 en massa mat nyttigt.

http://www.skinneelabs.com har gjort mängder av tester och har datan för olika radiatorer.

så stressa inte med vatten kylningen ta det lugnt och tänk igenom vad det är du vill göra och åstakomma med ditt system och det är inte så svårt att få till det sålänge man tar det lugnt både innan och under bygget men också tänker lite logiskt medans man väljer ut delar. det klurigaste enligt min mening är att få plats med allt på ett snyggt sätt när det väl blir dags.

ytterligare en handlare som har väldigt mycket utöver de som Ten nämnde är aquatuning.se tyskt företag och den svenska versionen av sidan äv väll ingen höjdare men engelska är helt ok.

när vi kommer till kylmedia så kör jag själv med batteri vatten och några droppar algdödare mest för sakens skull och jag har inte haft något problem med vare sig alger eller läckor och då har mitt system stått still i 6 månader pga ajobb på annan ort när jag kom hem kolla bara in i burken å drog sen igång den inga läckor eller något sådant.

kan även rekomendera att du skaffar kompressions anslutningar väldigt smidigt i min mening man kan dock känna av fingrarna efter monteringen.

hoppas detta hjälper lite men som sagt ta de lilla lugna och läs på lite så kommer du se att det inte är så klurigt som man kan tro.

Av P-A

har tat bort kortet helt och testat med enbart integrerad grafik och då låter det inget tänkte me först att det va nät agget men det har varit knäpptyst än så länge

Av P-A

GTX670 med konstigt ljud defekt?

Hej har precis satt i ett Evga Geforce GTX670 i min burk och när det blir upp emot 80-100% load så ger det ifrån sig ett konstigt visslande/vinande ljud som inte kan vara från fläkten.

det är lite svårt att beskriva men ska det verkligen vara annat änn fläktljud man hör?

detta ljud kommer bland annat näär man kör windows test för windows experience eller vad det nu heter och då när grafik delen körs. datorn är samma som i sign.

så vad tror ni är det defekt eller blir det så i load? har ett 680 i en annan burk som jag inte hört nått från.
så blev lite fundersam men tänkte höra här först innan jag går vidare.

Av P-A

De gamla Polis spelen kanske kan vara nått.
De var ju på svenska och jag vill minnas att det var mycket klicka och lyssna/ställa frågor. Vart man kan få tag på dom nu är en annan sak.

Av P-A

ett gtx 580 har en tdp på 244 watt och eftersom att du har 2st så kommer du troligen få köra mellan ca1400rpm - ca2600rpm på fläktarna med enbart en 360 rad för att ha en chans att kunna göra dig av med värmen detta är dock inte baserat på din radiator utan enligt följande diagram, tänk då med på att det är delta-t 10 grader C.

http://skinneelabs.com/assets/images/Radiators/V2/2011-Rads_watt...

kollar man på en xspc RX360 rad så för att få ett så lågt delta-t värde som möjligt så behöver du köra fläktar i strax över 2700rpm

http://skinneelabs.com/assets/images/Radiators/XSPC/RX360v2/RX36...

och detta är utan processorn det bästa hade nog varit att ta 2 360 rad till grafikkorten och cpu alternativt lägga till en för cpu också. alternativt 1 360rad för grafiken och en 120rad till cpn'n för att få ner värmen lite men inte direkt nått jag skulle rekomendera!

speciellt då tex en RX120 kröver fläktar i 1400rpm för att klara standard klock av en i7 2600k för att nå ett tdp på 5 grader C vilket är max om du ska överklocka och få nån användning av kylningen sen beror det självklart på hur mycket du överklockar och vad max tdp blir.

http://skinneelabs.com/assets/images/Radiators/XSPC/RX120/RX120_...

sen beror det också på om du vill ha ett reaplan eller ett tyst system och överklockningar alla mina beräkningar är gjorda på standard klock!

säger inte att du valt en dålig rad jag vet faktiskt inte så mycket av den men hittade häller inte så många grafer om den.

har du läst? FAQ Vattenkylning/

läs även
Beginner's Guide to Water Cooling Your PC *** READ THIS FIRST *** och The Ultimate Water Cooling Thread

Av P-A

det där kommer vara over kill till cpu'n sen beror det helt på vad för gpu du kör hur mycke värme som blir.
hur snabbt du vill köra fläktarna osv. så beskriv mer vad du har för cpu, gpu klockat eller inte om du vill ha ett tyst system eller bara kylning som klarar jobbet.

jag skulle dessutom kört på destillerat vatten och någon alg-mördare istället för ek's vätska
tror inte heller du behöver den där backplate'n men är inte säker!
dock så verkar det som att ek fortfarande har problem med sina nickel block så jag skulle kört på koppar istället.

http://www.overclockers.com/beginners-guide-water-cooling/ en av de bästa allmänt guiderna

http://www.overclockers.com/guide-deltat-water-cooling/ förklaring av Delta-T

http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=628092 en massa mat nyttigt.

http://skinneelabs.com/ tester av raddar m.m läs och kolla på graferna för de raddar du är intresserad av

http://skinneelabs.com/ek-coolstream-360/ din rad på skinneelabs

kolla även lite på http://martinsliquidlab.org

så du kan köra din cpu (stock klock med tdp på 77tdp) på den radden med fläktarna snurrandes i 607RPM å få ett delta-t på ca 3 överklockat så kommer detta öka men inga problem med den radden och bör inte heller vara några problem med en 240rad.

du kan köra ett gtx680 (stock 195tdp) fläktarna i 607RPM och få ett delta-t på 9.

du kan köra ett 7970 (enligt swec 300tdp) fläktarna i 607RPM och få ett delta-t på 14.5
fläktarna i 1000RPM sänker det till 10

kanske ger dig lite mer koll. generellt sett så vill man ha ett så lågt delta-t värde som möjligt sen vad man anser vara overkill är upp till var och en. Men ett par riktlinjer för cpu under 10 är bra, under 5 är vad du vill komma åt vid överklockning.

gpu brukade vara bra vid 20 och 15grader men kör man singel kort tycker jag gott att man kan försöka sig ner till 15 och 10 istället, mycket för att dom 20/15 grader som riktmärke är för några år sedan så man får ta det med en liten nypa salt.
kort och gott lägre delta-t är bättre och kan man få lågt vid låga fläktvarv är det ju som hittat.

jag skulle dessutom kört på destillerat vatten och någon alg-mördare istället för ek's vätska

Av P-A

80-90 min i tele kö sån ork har inte jag, får rysningar bara jag tänker på det!

OT: har ni provat att öppna de portar som rekomenderas? finns här http://battlelog.battlefield.com/bf3/news/view/28326547738496...

det enda jag inte gillar med bf3 är hur det plockar servrar men spelmässigt har jag inte haft många problem
visst har det frysst någon gång, å laggat till men jag spelar mycket på usa servrar me så det är inte helt oväntat. men jag har sluppit de problemen som ni beskriver.
kör förövrigt på 2600k 8gb ram 2x460

Av P-A

gtx 460 i sli, i72600k, 8gb ram fick 60-80 på metro och 60-70 på caspian i betan det stora spannet beror på att jag inte direkt satt och vrål glodde på vad fraps sa hela tiden men var iaf aldrig under 60fps någon gång på nån av kartorna inte heller hade jag några fps drops.
settings var på auto vilket tydligen innebar typ allt på high utom aa.

Av P-A

Dags för vatten kyling, lite frågor

ja då var det dags för lite mer seriös vattenkylning än min h100. Chassit är ett Corsaid 800D och det som ska kylas är en 2600k stock kommer klockas.
sen kommer jag även att byta upp mig till antingen gtx580 sli eller vänta lite till motsvarande i 600 serien kommer.
så till och börja med så är det enbart processorn som kommer kylas och det jag funderar på är att sätta en 360 rad i toppen och en 140 bak. kommer jag behöva köra 2 loopar/ tjänar man mer på att köra 2 temp messigt eller går det lika bra att köra 360rad - res - pump - grafik - 140rad - cpu - 360 rad eller omvänt kanske är mer optimalt?

En annan fråga jag klurat lite på är hur stor reservoar behövs egentligen har ju sett allt från bara en slang till hb dunk men kikat på 1x5.25 för 1 loop alt 1x5x25 för 2 loop.
En annan sak jag inte riktigt blivit klock på är vad man bör köra för vätska endel säger glykol andra säger att de inte e bra för metallen blir iaf inget med färg.
En sak till vad är det för skillnad på tex nickel block och koppar har nickel bättre värmeledningsförmåga? eller vad betalar man mer för?

detta är vad jag funderar på

EK-D5 X-TOP G1/4 Rev.2, topp för La

EK-CoolStream RAD-XT (360), G1/4

EK-Supreme HF Intel + AMD - Acetal

Masterkleer PVC 13/10mm UV-active b

10mm (3/8) hose adaptor to G1/4 inn

EK-PSC Fitting 10mm - G1/4 Black 37 kr

Alphacool VPP655 - motor only, sing

EK-LGA115x TRUE Backplate

från indomo. Jag vet att det inte är med någon reservoir eller 140rad men det är för jag inte bestämt mig än samt lite funderingar på hur loopen bör se ut.

hur ser detta ut är jag helt ute och cyklar eller behöver jag läsa och tänka till ytterligare en gång? vad är era tankar och förslag?

/P-A

Av P-A

jag har själv ett hafx samt en H100 i toppen, finns upp hängnings hål i chassit som fungerar. Dock enbart 4st (ett varje hörn) sen så fick jag ta bort den 200mm fläkten som satt i toppen för annars skulle fläktbladen ta i skruvhuvudet.

detta är mitt problem:
trots att upphängningshålen i chassit är försänkta så har jag fått lägga mellan med ett antal brickor då jag inte vill att de medföljande skruvarna (kan vart förvirrad å tatt fel skruvar me) ska gå i radiatorns flänsar(kallas dom de:)). inget större problem allt funkar fin fint och jag kommer även att göra en tjockare mellan plåt av aluminium så att det enbart bygger på ner i chassit man vill ju ha fläktarna i toppen me...

annars är jag väldigt nöjd med både chassi och kylare tycker inte den väsnas så värst mycket men smaken är ju som baken.
Annars så är ju Corsair's 800D en trevlig sak själv väldigt sugen på ett sådant dock så hade jag inte riktigt pengar till de när jag byggde nytt.

Av P-A

kan även vara värt att kolla på begagnat marknaden finns en del dyrgripar där med.
annars håller jag med mrgraffe D90 skulle jag nog inte köpa (ny iaf). Tänk dock på tillbehör med kolla så det finns de som du vill ha tex batterigrepp.
Annars är det bästa att försöka klämma på dom om inte annat så för att få en bild av hur stort huset är samt hur det ligger i handen. MediaMarkt brukar ha en väldans massa att pilla på så en tripp till Skövde kanske kan vara en god ide.

Sen skulle jag personligen hållt mig till Nikon eller Canon då de i mina ögon är bäst, har själv en D200.

Av P-A

snackade precis med en tjej från dustin hon skulle skicka någon lapp för att skicka tillbaka chassit me posten så får väll se vad som händer dock så vet jag inte riktigt om hon förstod va jag sa eller så är jag bara förvirrad för hon var mer inne på ånger än reklamation eller är det meningen att man ska lägga en ny order på de produkter man reklamerar? var så länge sedan jag behövde reklamera sist och de företaget skickade bara en ersättnings produkt.

Av P-A

ånger/retur av chassi är det någon ide?

tänkte mest kolla om någon har erfarenhet av detta. Jag fick hem ett Haf X chassi från dustinhome i förra veckan gilllar det starkt enda problemet är att bak plåten är antingen böjd eller sned. det går inte att skruva fast instickskort utan att tvinga dit dom och då släpper dom lite i bakkant (innåt datorn till) har en bild på hur det ser ut.
så frågan är är det någon mening att ta kontakt med dustin och på peka detta riktigt irreterande då windows tappar bort grafikkortet då och då. (har provsat att installera om drivrutinerna osv)
eller kommer ja få ett meddelande om att dom inte godkände det så att ja åker på att betala mer vill man ju gärna undvika.

så här ser det iaf ut när korten är korrekt isatta.

http://img830.imageshack.us/img830/5876/dsc0100kg.th.jpg

så vad säger ni? eller går detta att få på ånger rätt kanske? dock så har plåtarna som sitter vid 5.25" platserna tagits bort.

Av P-A

ahh glömde visst graffet det är ett geforce gtx 460 oc 1gb

i övrigt så känns det mer som att p67 är mer värt än ett z68 kort ser inte riktigt fördelarna med det. systemdisken e en ssd
så ska man behöva ta utrymme av den för att caching av vanliga filer käns lite onödigt faktiskt förutsatt att det inte e nåttt livsviktigt man ska ha upp snabbt typ en respirator

vad e det som gör att 2500k occh 2600k e så likvärdiga då? att 2500k passar sig bättre till spel men inte mer tunga applikationer säg typ cad och video redigering medans 2600k lämpar sig bättre för de sistnämnda?

Av P-A

dags för uppgradering hjälp uppskattas

hej då var det dags att byta upp sig lite och ska jag vara ärlig så har jag noll koll nu förtiden så jag upskattar all hjälp jag kan få.

det är främst moderkort processor och minne jag kommer skaffa mig och det jag kollat lite på är följande.

en i7 2600k
moderkort vet jag inte riktigt z68 eller p67 oav sett så har jag kollat på följande

Asus P8P67 DELUXE REV B3
Asus P8Z68 Deluxe
Asus SABERTOOTH P67 REV B3

som jag förstått det så är z68 det senaste där man tatt det bästa från p67 och h67 men är det så mycket bättre?

sedan har vi då minne där tanken är att det ska vara 8-16gb då jag gillar corsair så är det det som gäller eventuellt om någon vet bättre kingston minnen jag har iaf kollat på följande

Corsair 8GB (2x4096MB) 1600MHz VENGEANCE
Corsair 16GB (4x4096MB) 1600MHz VENGEANCE
CORSAIR 16GB DDR3 DOMINATOR PC10666 1333MHZ (4X4GB)
CORSAIR 8GB DDR3 DOMINATOR DHX+1600MHZ CL9 (2X4GB)

tanken är att det i slutändan ska vara 16gb ram även fast jag troligtvis inte kommer behöva det oavsett vill jag ha minst 8gb.

Förresten cl =lägre desto bättre? ex 8-8-8-24 är bättre än 9-9-9-24 ?

detta är vad jag har kollat på men jag har inte riktigt förstått om det dels är kompitabelt med varan eller om det e nått att ha. budgeten spelar ingen större roll utan det beror mest på vad som fungerar bäst tillsammas och vad man får ut mest av, jag har förstått att en i5 2500k klockar likvärdigt med en 2600k men det är 2600k som gäller så har vi det ur världen

datorn kommer eventuellt att överklockas när riktig kylning har införskaffats annars är det mest spel, film/foto (raw filer) den kommer att användas till samt streama film musik till hemmabion. möjligt att jag dammar av mina cad kunskaper med någon gång.

all hjälp och tips uppskattas!

det som kommer "räddas" från den gamla datorn är
Corsair Powersupply 750W Black,ATX/EPS tror det kommer fungera med det nya kortet annars får jag byta de med.

ett gäng diskar mekanisk+ssd mitt r3 chassi fläktar till förbannelse osv.

Av P-A

snart ska dom väll ha avgifter för processorer med

Av P-A

Dags för första filmkameran

hej precis som topic säger så är det nu dags för en filmkamera men jag behöver oceaner av hjälp då jag har kort sagt noll koll.

jag har kollat runt lite på webben och fastnat lite för följande kameror

Sony DCR-SX33
http://www.dustinhome.se/pd_5010379097.aspx

Canon Legria FS200
http://www.dustinhome.se/pd_5010295766.aspx

Canon Legria FS306
http://www.dustinhome.se/pd_5010379016.aspx

som ni ser är det inte några värsting maskiner och att filma i hd kvalite har jag inte något större behov av. Det som kommer att filmas är främst skidåkning i utväcklande syfte dvs för att studera teknik osv. Så det ska inte bli någon långfilm gjord. men sen ka nden ju klart komma fram i andra sammanhang med.
Så jag vill ha något med bra bild på långa håll och då givetvis med en bra bildstabilisator men för en students plånbok

Jag har inget behov av att kunna ta still bilder med kameran då jag har en nikon d200 till sådant men skulle det gå att ta ok bilder med filmkameran också så blir jag ju inte direkt ledsen men som sagt inget behov av det.

så kan någon av dessa kameror passa mig? jag har som jag tidigare sa noll koll och har heller inte haft något flyt när jag googlat runt. sedan så har jag häller inte kunnat komma underfund med vad det är som skiljer de båda canon kamerorna åt.

kom på en sak till tips på minneskort som funkar är även det välkommet hittade
detta från kingston men vet inte riktigt om det är snabbt nog, hur vet man sådant förövrigt?
http://www.dustinhome.se/pd_5010131324.aspx

all hjälp rörande detta uppskattas hjärtligt!
/P-A

Av P-A

tackar capefear nu blir det till att importera