Inlägg

Inlägg som P-A har skrivit i forumet
Av P-A

Har haft både telia och telenor's 4g nu använder jag det sistnämnda.
Har en Dovado Tiny som jag har varit väldigt nöjd med bara koppla in usb dongeln antingen direkt i routern eller i den medföljande förlängningen för lite bättre placering tror det är ca 3m kabel men kommer inte ihåg kan va 1.5m med.

Har också en Huawei E589 4G WiFi router som även den fungerat alldeles utmärkt.

Finns ju för och nackdelar med båda. Jag tycker att dovado är lite mer mångsidig framförallt därför att den har en LAN port utöver wifi, nackdelen är väll att den är klumpigare om man jämför med den andra "pucken" jag har och då är endå tiny väldigt liten.

Fördelen med min Huawei E589 4G WiFi är framförallt att den är smidigare än dovado tiny, inbyggt modem finns även uttag för att ansluta extern antenn för bättre täckning. Hastigheten på det trådlösa är väll ok nu har jag inte testat att överföra allt för mycket men det går att streama från pc till ps3 i upp till 720p om det inte är för mycket skit ivägen (behövdes så got som fri sikt, jag hade ett fönster med gardin ivägen och sen en 5-10m)
Den största nackdelen tycker jag är avsaknaden av LAN port man blir låst till max 10 samtidiga användare.

Vad gäller upptid så har båda som sämst klarat 1 vecka kontinuerlig drift med daglig streaming av bla netflix, viaplay, och hbo och endel BF spelande. Oftast har upptiden varit betydligt längre men när det blir omstart så tycker jag att Huawei E589 4G WiFi är snabbare än Dovado Tiny på att dra igång igen. Tiny'n kan vara lite gnällig i uppstarten fast nu var det dock ett år sedan jag använde den senast men då är det främst att den inte riktigt vill veta av modemet men den brukar lösa det själv men ibland kan det ta en 10-15 minuter vilket inte är så jätte kul utöver det tycker jag den är näst in till perfekt.

värt att tänka på med dovado är att kolla så att ditt usb modem stöds.

Av P-A

håller med reflux.
har du provat att koppla router och dator med kabel också eller enbart trådlöst?
om man lägger till en gigabitswitch så blir ökningen om du kopplar med kabel. Ska du tvunget ha trådlöst så får du nog kolla på lite snabbare standarder än vad du har nu (n/ac).

Av P-A

Trådlöst nätverkskort behöver ny antenn.

Jag skulle behöva en ny antenn till mitt trådlösa nätverkskort. Det är ett integrerat kort som sitter på moderkortet ett asrock z77e-itx
http://www.inet.se/produkt/1902231/asrock-z77e-itx
kontakterna ser ut som följande

http://www.inet.se/files/img/max/1902231_2.png

så frågan är då funkar det med vilken antenn som hällst eller är det någon som vet vad man ska titta efter har själv inte lyckats klura ut vad som kan passa mer än gissningar på att det är med rp-sma kontakter men visst är det väll en med hona man ska få tag på? annars borde väll en sån här fungera fast med någon hona-hona adapter?
http://www.dustinhome.se/product/5010445625/tp-link-rundstralande-antenn-8dbi/

Av P-A
Av P-A

jag behöver göra det.
eller rättare sagt jag behöver starta origin med vpn igång sen kopplar jag ifrån och kan ansluta till valfri server i battlelog

Av P-A
Skrivet av drefk2000:

Jag tycker att det är helt sjukt att vara så otålig att man inte kan vänta till officell release i sin region. Helt galet IMHO

Jag spelar nästan bara med ett gäng amerikanare så det är dels av den anledningen jag aktiverar tidigare.
sen tycker jag lite illa om att vi ska behöva vänta tills istortsett sist av alla för att kunna börja spela.

Av P-A

Nu fick jag mail om spelet med.

Skrivet av XaNoR:

Jag köpte mitt spel från Origin för 699kr (innan de hade bestämt sig för att ALLA skulle kunna spela BF4-betan)... Konstigt nog finns den inte ens med på min orderhistorik

jag med köpte i april eller nått sådant och hade samma som du med orderhistoriken men fick precis mail om premium preload och nu aldeles nyss om själva spelet så kolla mailen jag tycker det var lättare än att sitta i origin och va deprimerad.

Av P-A

hahah jag kan preloada bf4 premium men inte själva spelet väldigt stabilt

Av P-A

jag har inte ens fått nånt produktnyckel än, står fortfarande bara att spelet inte släppts än :/

Av P-A

varför inte bara skicka in den till dom så dom får åtgärda problemet. Om han sen fortfarande inte vill ha datorn så sälj den på blocket eller nått så behöver han ju inte ha mer med dom att göra.

Av att ha läst igenom tråden så tycker jag det framgår tydligt att det som gäller är att skicka in den på reparation, sedan kan man tycka vad man vill om att ett nätverkskort ska ställa till sådana problem. Personligen kan jag tycka att det mest är dålig service samtidigt som jag har full förståelse för bådas ståndpunkt.

Som sagt skicka tillbaka den för reparation låt dom lösa problemet och sälj den sen på blocket istället. tyvärr så åker vi alla någon gång på ett liknande senario där vi helt enkelt får lära oss att läsa igenom vilkor och dylikt betydligt mer nogrant.

Av P-A

De damp ner en 16GB version här hemma i tisdags också .
Och råkade precis beställa den där laddaren också.

Skickades från m.sweclockers.com

Av P-A

utan att ha kollat upp din felkod så fick jag en massa senast jag skulle installera windows visade sig att ena minnes stickan var kass så testa dom också.

Av P-A
Skrivet av Svensktiger:

Ja det är ju bedrövligt att vi måste vänta flera dagar efter att den lanseras innan vi kan köpa den !

nu råkar det ju vara fler än några dagar.
var väll lite klumpigt formulerat av mig men menar självklart Svenska release datum och det gäller inte enbart teknink prylar.

Av P-A

va bra. synd bara att vi alltid ska behöva vänta på saker och ting här.

Av P-A

jag har en dovado tiny som jag är väldigt nöjd med har fungerat oväntat bra. dock blir det inte riktigt så som du beskriver i mitt fall blir det: usb modem -> router (tiny) -> valfri switch

så kör jag på vinterhalvåret då jag jobbar på annan ort med personalboende utan internet.
Om man inte vill låta tiny'n routa trafiken kan man kanske koppla kabeln från tiny till wan på en annan router? (obs har ingen anin om det funkar men min förhoppning är att någon mer insatt än jag kan göra detta.)

tiny'n har även wifi kommer dock inte ihåg vilka standarder som stöds.

Av P-A
Skrivet av 220volt:

Tror faktiskt det var i September den gamla lanserades i Sverige, köpte nämligen ny bil samma dag

Det är möjligt wikipedia säger dock den 12 okt 2012 för sverige men dom har harft fel förr.

Av P-A
Skrivet av 220volt:

På Asus Facebook sida säger dom att datumet fortfarande är hemligt.
Bazula skickar med adapter så laddaren fungerar i svenska uttag

Det var de jag var rädd för. vill minnas att förra nexus'en hade Sverige release i Oktober och det är i mitt tycke håt skogen för sent.

Bra att dom gör det ska man bara bestämma sig för hur mycket lagring man behöver...

Av P-A

har det kommit något prel. release datum för oss här hemma i sverige än? Jag är så sjukt sugen på denna platta och skulle egentligen behöva den ganska omgående isåntfall så Bazula är väldigt lockande men känns alltid bättre att köpa "svenskt" eller vad man ska kalla det.

Vad är det för tillbehör som följer med nexus 7'an från Bazula ni som köpt? tänker mest på laddaren om det är USA kontakt.

Av P-A

jag har ett node 304 som jag är väldigt nöjd med kan vara lite trångt alternativt svårt att hitta ett nätagg som man vill ha.

Av P-A

har du kollat på blocket ebay osv kanske finns nån som vill bli av med enbart basen. Kanske finns beg system också så behöver du ju inte lägga lika mycket pengar.

Eller så tar du tillfället i akt och byter upp dej till nått riktigt skojj (hade jag nog gjort inte för att det du har e dåligt, snarare kul med nya grejjer)