Inlägg

Inlägg som P-A har skrivit i forumet
Av P-A

Att det skulle vara en dum idé håller jag inte med om. Att det skulle underlätta för polisen att få fast förövaren om det skulle bli ett inbrott vet man ju aldrig. Boven kan ju ta med sig kamera o inspelning så länge dessa ej lagras i molnet eller på annan plats eller enkelt motverka kamerorna genom att ha på sig en ballaklava eller liknande.

För min egen del handlar det mest om att veta att jag själv har gjort va jag kunnat för att avskräcka tjuven och om det inte hjälpt för att sedan få fast denne. Men som sagt några garantier finns ju inte. Så lite upp till var och en hur man vill resonera där.

Hade inbrott för länge sedan (10-15 år) som inte klarades upp trots att polisen då sade sig vara ca 90% säkra på vilka det var men med motiveringen att utan att ta dom på bar gärning såg det mörkt ut.

I ett sådant läge tänker jag att kameror hade kunnat hjälpa.

Vad det gäller just vinden så får du som nämnts tidigare inte övervaka annat än det som är ditt där skulle kanske en klurig placering av själva kameran lösa det problemet.
Tänker att Netgear Arlo kameror annars kunnat vara ett alternativ då kom att dom går på batteri och inte heller är allt förstora.

Nu mera är det Datainspektionen som har hand om kameraövervakning.
https://www.datainspektionen.se/lagar--regler/kamerabevakning...

Skickades från m.sweclockers.com

Av P-A

Skulle du kunna skicka skåpet eller är det enbart hämtning?

Skickades från m.sweclockers.com

Av P-A

500kr+ frakt för den öppnade

Skickades från m.sweclockers.com

Av P-A

@Arcec tack! Ska kolla upp de där lite mer ordentligt.
Så Intel har gått om and igen nu med 6 kärnor?

Skickades från m.sweclockers.com

Av P-A

@Arcec mm fast jag behöver dock enbart moderkort, cpu +kylare och ram har resten. var kanske lite otydligt tack endå!

Av P-A

Ny dator för spel, streaming och 3D modellering

Har fått för mig att det är dags att byta upp mig från min gamla 2600k nu men har inte någon koll på hårdvara längre så lite hjälp skulle uppskattas.
Det som behövs är moderkort, cpu, ram. Det jag redan har och tänkt flytta över är psu, gpu, diskar och chassi att bygga i.

Har kollat på i7 8600K och Rysen 1800X men kan inte redigt klura ut vilken jag bör välja eller om det tom finns bättre alternativ.
buddget är väll runt en 10 000 så threadripper och i9 är inte direkt intressant.
För min del så väger spel och streaming tyngre än 3d modellerings biten. annars kommer den mest användas till vanliga alldagliga sysslor
som kolla på swec och programmera skit. Hade ju klart vart trevligt om video redigering går av bara farten med.

Rättså borttappad så uppskattar all hjälp jag kan få!.

edit: spelar mest pubg, bf, cs

Av P-A

Vad de gäller din edgerouter så kan du ju sätta den på en 1u hylla annars
har du tänkt att ha rackmonterade grenuttag glöm inte att även dom tar upp 1u/st

Man skulle ju då kunna säga att du kommer behöva 6U innom en snar framtid. Ska du ha rackmonterade grenuttag så e du upp i 7. Alteftersom att ditt IP kameranät växer kanske du får för dig att det hade vart smidit at tha en patchpanel för enbart dom och nu börjar de bli fullt på riktigt.

Jag har ett 2år gammalt öppet 12U skrivbords rack som huserar 2st grenuttag som pga att jag har lite dumma kablar och adaptrar tar upp 3U, 1 patchpanel 1, 3 switchar och en brandvägg alltså totalt 8u men jag kan tycka att det börjar bli lite trångt . Jag har som du tänkt å göra någon variant för alla mina raspberry pi's men det har inte blivit av ännu.

Så försök att tänka igenom redigt hur mycket plats du behöver just nu. Om du är ok att allt är staplat diktan eller om du järna har 1u tommrum mellan tex viss äldre hårdvara. Men framför allt om du har några framtidsplaner på att fylla ut med rackservrar osv.

Om jag hade haft plats och kommit fram till att jag klarat mig med 450mm djup så hade jag kört på 18U mest för att det är smidigt att ha allt eller så mycket som möjligt på samma ställe.

kanske inte direkt hjälpt dig med ditt problem men jag skulle nog säga att rack är lite beroende framkallande man får grejjerna undanstoppade på ett och samma ställe och en väldigt bra översikt de gånger man håller på att förstöra sitt nät

Av P-A
Skrivet av Cenorida:

Det vet vi ju inte, det officiella namnet är ju inte tillkänna än.

XBOX One Super pro Scorpio pro

Skickades från m.sweclockers.com

Av P-A

Kommer ihåg när unity va nytt, jag skulle slänga in nån linux dist igen efter en periods spelande och tänkte prova ububtu. Får ju iaf en pakethanterare som e bra. Loggar in första gången och reaktionen: Va Fan e de här för skit?! Va hände med gnome.. Tror att de på den tiden fanns två ISO filer att välja på en som kom me gnome å en me unity å självklart tänkte inte ja på det när jag ladda hem. Iallafall vart ja så less å mycke annan skit ja som endå skulle behöva tas bort efter så jag slängde in Debian efter 5 min istället.

har aldrig gillat unity, blivit tvungen att använda de på vissa skol datorer och dylikt så för min del gör de ingenting.
Kör endå arch o msnjaro med xfce på burkarna här hemma nuförtiden.

Skickades från m.sweclockers.com

Av P-A

Förut satt att du menar så här

namn = ["1","2","3","4","5"] k = 0 while k < 5: # sålänge k mindre än 5 kör lopen print(namn[k], end=" ") # en printsats som skriver ut vad som finns på possition k i listan samt ett mellan rum. k += 1 # öka k med 1 så att k tillslut blir 5 det som skrivs ut blir: 1 2 3 4 5

# denna är samma som ovan fast blir en oändlig loop därför att k ökas först efter loopen # så första gången loopen körs är k = 0 efter print satsen kommer loopen köras igen men k kommer fortfarande var 0 k = 0 while k < 5: print(namn[k], end=" ") k += 1 # svaret på din fråga är alltså nej.

namn = ["1","2","3","4","5"] k = 0 sum = "" # tom sträng while k < 5: sum += namn[k] # konkatenerar sum med vad som finns i namn possition k (str och int kan inte konkateneras...) k += 1 # ökar k med 1 kör loopen igen print(sum) # efter att loopen körts färdig dvs k = 5 kommer sum skrivas ut det som i detta fallet skrivs ut är: 12345

Av P-A

800 + frakt

Skickades från m.sweclockers.com

Av P-A

@kladda:
jodå jag är helt med på hur du menar. Vet bara att jag brukar ha skallarmat både när jag lämnar hunden hemma och när jag själv ligger och sover etc och mor o far kommer på besök (de har egna nycklar och traskar såklart rakt in) och vi hinner då alltid larma av.

Men det är heller inte säkert att våra larm är lika där! Mycket möjligt att du har rätt tänkte mest att det kan va bra att slänga in en kommentar utifall att det skulle visa sig att ditt är lika dant, lagom kul att få reda på det efter ett halvår...

Av P-A

hmm går verkligen skallarmet direkt? är inte tanken att det används när man ligger och sover samt att man kan ha larmat när man inte är hemma även om eventuella hundar, katter, myrslokar och vad mer djur man kan tänkas ha?
nu har vi inte sector alarm utan securitas och där är det iaf viss fördröjning på skallarmet också.

det står inte i någon manual/info blad annars? Kan ju alltid prova också ha nära till telefonen dock

Av P-A

Alternativt byt lösen ord på wifi och säg sen som det är att vederbörande inte får ge ut nyckeln och då denne gjort eller fortsatt gör det så får man va utan wifi...
annars så skulle man ju kunna sätta upp ett gäst nät med ett lösenord som denne familje medlem kan och när vederbörande har kompisar hemma som behöver internet så aktiverar man det för att sedan stänga av det när dom lämnat.

Kan man inte också kan sätta data gränser på de flesta gäst nät sätt den lågt så får dom surfa med eget internet sen.

Personligen hade jag fipplat med radius.

Min syster hade samma problem där räckte det dock med att sätta en deny list för icke kända mac adresser och sedan hålla tyst om vad lösenordet för wifi va

Av P-A
Skrivet av Gaist:

Jag kör med telias router med avstängd wifi, och jag kan ju säga att värmeutvecklingen från den är obefintlig. Innan jag slog av wifin var den glödhet.

Såpass. Jag brukade alltid stänga av wifi på Telias routrar direkt när jag haft med dom o göra så jag har inte märkt av nått själv. Antar att du reagerade på mitt påstående om att den kanske blir något svalare.
Såg nu också att jag formulerade mig lite kasst innan menade att en prestanda ökning var något osannolik utifall någon annan reagerar.

Alltid bra med bekräftelse på att saker o ting blir svalare iaf

Skickades från m.sweclockers.com

Av P-A

Om du är osäker på inställningarna i routern så skit i att stänga av wifi där och kör på två olika namn om du vill va säker på att inte använda routerns wifi

Skickades från m.sweclockers.com

Av P-A

1. Antar nu att de följer med en PoE injektor som till de tidigare unifi accesspunkterna jag har. Då funkar det såhär. Kabel från switch till PoE och kabel från PoE till accesspunkten så totalt behövs alltså två nätverkskablar en som kopplas till switchen och en till accesspunkten.

Nu vet jag inte ifall AC lite har ett webbgränssnittt för inställningar eller om de använder unifi control eller va namnet nu är. Jag kör iaf det på en raspberry pi för att kunna få tillgång till lite statistik samt kunna göra inställningar i webbläsare från valfri enhet. Inte svårt att få igång finns även en utmärkt steg för steg guide.

http://www.lowefamily.com.au/2016/06/02/installing-ubiquiti-u...

Där finns även guider för att få igång en raspberry pi om det skulle behövas.

2. Det skulle jag säga är valbart sålänge du har olika namn på ditt trådlösa. Enda jag skulle kunna tänka mig annars är att din Telia router eventuellt blir lite svalare eller presterar lite bättre (ser dock det sist nämnda som högst osannolikt) oavsett så iom att du kommer använda din accesspunkt för trådlöst så finns inte nån anledning att ha det igång på din router.

Skickades från m.sweclockers.com

Av P-A
Skrivet av jsahlen:

Jag har precis beställt en sådan här på Dustins "Weekend Rush", med 2 x 8 GB Kingston ValueRAM-stickor samt 2 x 2 TB WD Red, för att ställa på jobbet och låta den fungera som offsite backup target för utvalda delar av min ZFS-array hemma (ska köra WD-diskarna i ZFS mirror, och har då möjligheten att bygga ut poolen med en till mirror senare.)

Jag hade tänkt använda en gammal SSD jag har liggande hemma som system-drive i ODD-sloten (möjligen med boot på USB/MicroSD, beroende på hur allt funkar), men jag har lite problem med att hitta en lämplig strömadapter. Den här på Kjell finns inte att köpa längre verkar det som: http://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/datorkomponen... – någon som har förslag på alternativ? Molex + SATA adapter är ganska svårgooglingsbart

Tror det är den jag har i min blev osäker nu synd att dom inte har den längre men en förgrening för enbart molex och sedan en molex till sata kanske funkar lika bra. kan till och med vara så jag har kommer faktiskt inte ihåg.
tex dessa.
http://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/datorkomponen...
http://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/datorkomponen...

Av P-A

hihi

skämt åsido ta reda på vad du kan tänkas vilja syssla med i framtiden och därefter kolla upp vad som krävs för att komma in på olika utbildningar.

Av P-A

funderar på att skaffa mig en NUC6i3SYK för att ersätta min nuvarande Raspberry Pi som htpc
Det den kommer användas till är kodi och som högst 1080p, netflix och det vanliga inget spelande med andra ord.
Det jag funderar lite på är om i3 är tillräckligt, har så dålig koll på hur väl de faktiskt presterar.

vad skulle ni rekommendera? och bör man kanske ta den större med plats för 2.5" disk som inte kommer användas (har en 16gb m.2 liggandes) för kylningens skull?

har ni några rekommendationer om vad jag bör satsa på