Inlägg

Inlägg som Trauma har skrivit i forumet
Av Trauma
Skrivet av clarify:

någon som vet varför?

Nej tyvärr

Av Trauma

Diaz skriver imorgon. Han har jobbat några dagar nu.

Men jag har sett skärmen och den är s.s.suuperfiin. Så prophetic och trey, ni kan lugnt köpa en. Själv tänkte jag sno Diaz skärm men jag är orolig för vad det kan göra med vår vänskap.

PS: Jag har spelat lite WOW och GTA på den och det gick superfint. Va helt underbart. Diaz är extremt kräsen med sitt ET (speciellt eftersom han tävlar) så man ska nog inte lyssna på hans ET recension :D:D. Men han ska spela mer nu mån+tis och jag är övertygad om att han kommer att älska det.

Så, kaufen kaufen.

Av Trauma

Agget e nog OK. Brukar inte dö om det e bra o nytt. Det ger som sagt ström till mammabordet och andra fel än ett hel-dött agg e väl inte så vanligt.

Tydligen så kör mammabordet en hv kontroll om lamporna börjar blinka, men stannar därefter och läser inte in Boot sektorn. Jag skulle tippa på:

1: Friterad BIOS krets
2: Glapp i någon annan hårdvara/kontakt.

Tror mest på 1:an

Du kan med lite tur återställa Boot sektorn av ditt BIOS om kretsen är OK. Man får göra detta i blindo med en specialpreparerad diskett. Man laddar ner vissa basic prylar till en disk som man stoppar i och sen sätter på datorn med. När mammabordet sen märker att boot sektorn är borta drar den över infon från disketten.

Jag har haft båda problemen. Första gången jag sjabblade kunde jag med lite tur återställa boot sektorn men sen ngr veckor senare damsög jag bios kretsen och då grillades den. Synd på en så tapper hjälte.

Kommer tyvärr inte ihåg var jag skaffade denna boot sektorn, men det var efter ngr timmars googlande.

Blanda inte ihop boot sektorn med bios bara. Bios kretsen har en liten del vigd enbart åt viss info. Denna del kallas boot sektor. Denna del skrivs aldrig över när du tex flashar ditt bios till en nyare verision. Den förblir orörd. Detta för att man ska kunna flasha etc etc. Där finns bara mycket basic info för att datorn typ ska fatta att den är påslagen etc Ibland kan man dock, efter mycket riskabla, bios flashningar råka sabba denna del.

Om man med statisk elektricitet kan påverka denna del vet jag ej men med tanke på att det är samma chip som bios, bara en dedikerad del, så kan man det nog.

Annars. ring ---> försäljaren ---> gråt ---> ljug ---> hoppas på nytt

Av Trauma

Vilken process suger 60-100%.
Kolla i aktv.hanteraren eller process viewer.
Om det typ är en process som heter ms.sasser.w32 så......... =/

Men kolla vad den heter?

Av Trauma
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Wiskman
Dum som man är så drar man till Jula och inskaffar sig ett lödkit. Visst har jag lödit förr men det skulle visa sig vara mer avancerat en tänkt. När jag sätter mig och försöker löda tillbaka piggen i härnet diagnoalt med den där pil sidan, så råkar jag få med mig piggen till höger om den jag skulle löda fast.

Efter ett tag pill, skvätter den grannen i väg och jag kan ej hitta piggen, så nu sitter jag kvar med endast en pigg och två platser. Tänkte f*n nu blir det till och köpa ny. Men jag gjorde så att låt testa , så¨jag satte ihop allt igen.

Och den funkar utan problem, fast cpu:n har två piggar mindre, tror ni att jag kommer uppleva problem med att den har två piggar kortare, t.ex att jag ej skulle kunna ha ljud, visst nu har jag ljud, men skulle det kunna finnas sånna lite mer dolda funktioner osm gått sönder. Men den funkar visserligen klockrent till min förvåning, gissa om jag är glad. Tack för tipsen..

De var det inrigade, som försvann. Fattar ni nu kanske vad jag menar diagnoalt med den sidan utan pigg.

http://piggelin.frac.dk/cpu.jpg


Stackare, låter skittradigt, men det va väldigt kul skrivet. Jag kan riktigt se det framför mig

Funkar det utan probs nu så låtr det va. Har kört med -1 pigg i 2 år utan problem. Om det är ett så pass dolt problem att du inte märker det så är det skitsamma.

Testa dina viktigaste program. Typ om du som jag gillar att spela så kör 3DMark och se om du får samma poäng. Kör CPU test och se om den snabbt får fel när prollen pressas. Testa sen ljud och nätverk. Fungerar allt det som vanligt så simma lungt.

Av Trauma

Ett noob svar från en noob är väl typ att 3D korten är designade för spel och således optimerade för dessa typer av beräkningar. Applikations korten har ofta inte bra spelprestanda utan är designade för beräkningar såsom de man finner vid redigering och CAD och liknande.

Man kanske kan jämnföra med AMD vs Intel. Intel har typ dubbelt så hög hastighet på sina prollar. Trots det piskar AMD ofta skiten ur Intel. Hur kan då en 2.2Ghz processor slå en 3.4Ghz processor? Jo AMD förlitar sig på en annan arkitektur och annan design på sina prollar vilket gör de bättre optimerade för spel-beräkningar. Du vet, flyttal, fillrate, pipelines, vero-moda, Ralph Lauren, etc etc.

Det sista exemplet på att man hoppades att kraftfulla CAD kort kunde, med råkraft, prestera bra i spel var väl Matrox parhelia som hade teoretiska värden som var helt stört-bra. Dock föll den snabbt pladask vid första bästa 3DMark test.

Kan noll om det men med 1000x förenkling fungerar det nog så.

Lämnar nu ordet till de teknikkunniga för mer in-depth analysis.

Av Trauma

Va!!! Trodde inte att mycket kunde pressa undan windows från att göra C till systemdisk, allra minst en simpel kortläsare. Låter lite väl överdrivet. Sån kringutrustning borde börja räkna nerifrån istället. Så att en kortläsare eller kamera går från Z och uppåt.

Hur e spelstödet för widescreen? Vet att man kan modda till de flesta titlar men hur många stöder riktig widescreen och inte bara stretchar bilden?

Av Trauma

Lite svårt att se på den bilden (exakt) men va min erfarenhet säger skulle detta inte vara några problem. Dock håller jag med Don_Tomaso att 50cm är alldeles för nära (men det är ju inte upp till mig att bestämma )

De skiftningar jag kan se är så små vid den lilla vinkel du beskriver att jag tvivlar på att du skulle notera det.

Oavsett hur pass bra vinkel skärmen klarar är det ju ändå bekvämast att sitta ordentligt rakt framför. Folk som tar hänsyn till vinkel vid köp av LCD borde mer vara typ personer som ska visa saker på skärmen med 3-5 personer runt om eller andra liknande. För en vanlig användare som ska sitta själv och jobba vid skärmen borde detta inte spela så stor roll. Se istället till att ordna uppställningen av skärmarna så att de står korrekt.

typ:
........................./........\

.............................O

Svårt att visa, men du förstår kanske. Vinkla dina skärmar lite och sitt ca 1-2 meter från dem.

Av Trauma

helt av (dvs borta forever) eller bara böjd?

Av Trauma

SE Ovan, uppdaterad med links

Av Trauma
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kim
är det höst snart mamma?

*ASG*

Ja nu nalkas hösten.

Kollade ni samsungs sida? Det vattnas i munnen då.

Tippar på pris 5000-8000 kr, Men det e det fan värt för en 21-23 tums LCD med dom speccses som man säkerligen kommer att ha 5 år fram.

Köpa Köpa Köpa

Links:

21.3 tums STND ---> http://www.samsung.com/Products/TFTLCD/Monitors_n_Industrial/...

24.0 tums WIDE ---> http://www.samsung.com/Products/TFTLCD/Monitors_n_Industrial/...

Alla LCD´s ---> http://www.samsung.com/Products/TFTLCD/common/product_list.as...

För mej blir det nog 21.3 Standard eftersom den antagligen kommer att vara ganska mkt billigare samt övergången till WIDE känns tråkig.

Av Trauma

Säger det ÅTER... Samsungs nya serie som kommer till höst.

1000:1 kontrast
10-16 MS

etc etc etc etc etc

Kolla på samsungs hemsida.

Av Trauma

nja, tekniken i konsolerna kommer nog aldrig att komma till pc då dessa arkitekturer skilljer sig åt. Graffedelen i en konsol har fan så mycket mindre att oro sig för än graffedelen i en pc.

Av Trauma

Vilken tjej?

EDIT: Oj hade filter på Nu ser jag bilden

ONTOPIC:
När kommer high end verisionen då? Ultra eller vad det nu kan bli? Fattar inte varför dom lanserar så här. High end brukar ju komma tidigt.

R520 är väl runt hörnet. ATI´s leveransproblem är ju bara spekulationer (även om dom nog stämmer)

Av Trauma

Eller LG som har noll pixel garanti. (hjälper ju dock inte dej)

Tappa lite på pixelområdet med pekfingerspetsen, kan fungera bättre än massage.

Av Trauma
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Renis
Tillhör väl det högre snittet bland klanerna i Sverige i Enemy Territory. Känner en av dom 4 bästa i världen också..Vilken merit;)

------------------------------------------------------------------

Vem e du och vem känner du?
Tillhör 1337 delen av ET oxå. Clanat men är nu anonym.

Av Trauma

Läs manualen så du inte gör fel. En felaktig flashning av BIOS har högt lessenhets-värde. Tro mej...

Av Trauma

2 tips.

1. posta i rätt forumdel så får du bäst hjälp.

2. läs din MANUAL. där står allt

Av Trauma

det e vel rätt cpu krävande? tror jag iallafall. Det kanske beror på din prolle?

PS: Fan va balrogen regerar. den kan man ju ödelägga 2 bosättningar med. Nästan för bra.

Dom gratis orcherna e ju oxå suveräna. Man bara spottar ut orcher

Av Trauma

tack grabbar för hjälp.... dock.....

been there, tried that.

infocus tips har jag provat på alla de mest otänkbara samt tänkbara sätt.

dinomans tips har jag oxå provat. kört pbweb (senaste ver) hur många ggr som helst. Har t.o.m gjort en bat fil som kör pbweb commandot om och om igen för att vara säker. Så det är gjort typ 700 ggr

Nä det är helt otroligt. Hade jag varit mindre blyg hade jag låst upp min dörr och erbjudit kall öl samt 1000kr i belöning till den som kommit hem o fixat det åt mej.

Jag tror svagt på SATA historien som evenbalance medger finns. "Try uppdating your SATA drivers". Dock vette fan hur man uppdaterar SATA. Asus har inga uppdateringar som jag ser det. Ska man kolla tillverkaren på SATA skiten o göra det manuellt? Aldrig hört talas om. :(:(:(:(:(

Neeee, DÖD åt punkbuster.

PS. jag är tränad och "utbildad" cheat-catcher-admin så jag e mkt bra på å kolla om spelare fuskar etc. Och va jag sett så finns det fan mer fusk på PB servrar än på icke-PB servrar. Dessutom så tror alla noob´s och andra att det inte GÅR att fuska på en PB server. Detta leder till att fuskarna på >PB servrar tros vara gudar. Så nej, jag har inte mycket över till PB.

Soo, does anyone know how to do the cha-cha with the SA-TA? Cuz i neeeeed to do the cha-cha with my SA-TA.