Inlägg

Inlägg som Morr har skrivit i forumet
Av Morr

Jo, det är lätt att googla. Det är svårare att sålla resultaten och värdera dem. Därför frågar man gärna och hoppas det finns de som faktiskt provat och vet.

HKSfv kör jag med, klarar både .sfv och MD5. Men det är gammalt och kräver lite meck för att få stabilt, men sen snurrar det på som bara f-n. Snabbt och smidigt.

Av Morr

Hej!

Bra att det löste sig! En bra startpunkt för liknande frågor (förutom här då så klart) är W3 Schools som har tutorials. Jag är inte heller nån SQL-expert men dyker på det i jobbet titt som tätt och då är denna site bra att kolla upp syntax och exempel:

http://www.w3schools.com/ (klicka på Learn SQL under server scripting. Finns andra topics med där som du kanske ser).

mvh Jens

Av Morr

Mmm, så blev det ja.
Kul att det funkar, de där eventsen skall jag lägga på minnet - kan vara bra att ha om man behöver reagera på att datorn stängs ned med hibernate.

Av Morr

Ja, för där ser det ut som du definierar event variabeln själv. Det du skall göra är att adda dina eventhandlers till systemets eventvariabel (eller vad det nu heter). Jämför med Elgots += i Form1_Load i exemplet.

Fungerade det när du tog bord det?

Av Morr

Jag började med Norton Commander på den tiden det begav sig

Av Morr

Aight, såg trevligt ut!

(Total Commander är ju lite mer än bara omdöptningsverktyg men eftersom jag använder det dagligen kändes det naturligt att tipsa om det.)

Av Morr

Vad bra! Smidigt verktyg eller hur?

Av Morr

Jo, jag vet att * står för wildcard. Men jag undrade lite vad du menade med det - betyder det att filerna har ett varierande antal tecken före och efter datumet i filnamet?

Då blir det nämligen lite krångligare. Med fix längd på en fil med namet _012906_.jpg blir "Rename mask" i Total commander: _[N6-7][N2-3][N4-5]_

Om du klickar på knappen "[N#-#] Range får du upp en dialog där du enkelt markerar vilka tecken du vill ha så genereras motsvarande "kod" i Rename mask.

Men... jag misstänker att du inte har fix längd och då blir det som sagt lite krångligare. Om så är fallet är jag lite osäker på om total commander räcker till. Men det kan det göra - har bara inte testat på den nivån.

Fråga: Är _ i ditt exempel de enda förekomsterna? Dvs, kan man söka på _ i namnet och då få positionen innan datumet?

Av Morr

Kör nr 1, kan inte riktigt motivera men tycker det är "snyggast". Ser alltid till att det finns en kommentar efter avslundande måsvinge om vad som avslutas så man slipper scrolla upp i över huvud taget.

Av Morr

Jepp, det var detta jag var lite inne på.
Och om det inte räcker kan man alltså programmera applikationer som pratar med Google Maps eller Google Earth.

Om detta är intressant är detta en bra startpunkt: http://code.google.com/intl/sv-SE/apis/maps/

Men jag tror du vill bekanta dig med Google Earth och Maps först. Mitt tips är det senare då det är avsevärt mycket roligare!

Av Morr

Förresten, vad står * för i *_012906_*.jpg?

Av Morr

1) Markera filer (håll in höger musknapp och dra över filerna du vill markera, eller klicka. Alternativt tryck Ins-tangenten)
2) Välj Files > Multi-rename tool (alt. Ctrl-M)
3) Utforma nya namnet med knappar alt direkt i textboxarna om du tycker det är enklare. Du har två boxar, en för filnamet och en för ändelsen. T.ex. har du Range för att plocka ut vissa bokstäver ur orginalnamnet och behålla.
4) Du ser före/efter i listan (old name/new name).
5) När du är nöjd klicka Start!

Lycka till!

mvh Morr

Av Morr

Finns många varianter tror jag. Själv är jag helt beroende av ett filhanteringsprogram som heter Total Commander, där finns ett multirenameverktyg som klarar det du vill. Programmet i sig går att ladda ned gratis (shareware).

Om du bestämmer dig för att testa det och behöver hjälp, hojta till.

Av Morr

Hej!

Till att börja med, vilka är förutsättningarna? T.ex.:

- Finns det något sådant program, eller tänker du göra det själv. Om det senare:
- Ev. budget alt skall det vara "gratis"
- Tidsplan
- Vad har du för kunskaper inom programmering om du själv skall göra det?

Generellt sätt är de flesta "kartlösningar" inte något man får gratis. Men t.ex. så har Google Maps (alt Google Earth) ett gränssnitt man kan programmera mot, t.ex. lägga upp rutter och etiketter. Det finns olika möjligheter vad gäller val av programmeringsspråk och sätt att angripa det på.

Om det kan vara intressant kan jag gräva fram några i sammanhanget användbara länkar . I övrigt är det hela lite beroende på förutsättningarna...

mvh Moriarty

Av Morr

Det finns mycket att säga om släktet programmerare, helt klart. Mitt ironifilter var nog lite ur funktion vid tillfället

Av Morr

Villkorlig formatering är svaret. Har inte Excel framför mig men det finns under formatering.

Du ställer in ett villkor och väljer sen formatering (t.ex. färg på text) som skall gälla när villkoret uppfylls.

Exempel, rutorna B2 och B4 skall vara lika: =B2=B4
Exempel, rutan B5 skall vara negativ: =B5<0

En formel i Excel börjar alltid med = och det är formler som definierar villkor.

Att skydda rutor kräver att du väljer egenskaper för aktuella celler, så finns en flik skydd där du kan bocka i om rutan skall vara skyddad. Dock räcker inte detta. Sen måste du gå in i menyn och skydda/låsa arket - och det beror lite på vilken version av Excel du har hur du gör det. Tror det i nämnda flik står hur du gör.

Lycka till!

Av Morr

Jag syftade på den negativa, sorry.
Man kan lära sig programmera i Excel med, men jag menar att om syftet är att lära sig programmera så finns lämpliga verktyg och metoder för det - men vill man lösa ett problem på ett visst sätt och inte är intresserad av programmeringen i sig finns det andra.

Fick intrycket av att det var en lösning på problemet som var av intresse, snbarare än vägen dit.

Excel eller Calc (för open office) ger ju fördelen att ändringar är enkla att göra, sträckan att få något fungerande är kort och att man inte är beroende av programmerare för att göra uppdateringar. Och vill man ha en fin ikon som startar just det arket man gjort går det att lösa.

Av Morr

Den attityden mot kunder kan jag inte hålla med om (jobbar som programmerare).

Excel är inte så segt tycker jag - och löser sådana där uppgifter perfekt. Att koda C++ för sådant om man inte ens är intresserad av att lära sig det är verkligen onödigt. C# eller VB enligt ovan duger gott. Släng upp ett form, mata in några textboxar och en knapp...

Men jag röstar på Excel helt klart. Om du nu inte vill lära dig programmera, då är saken en annan.

Av Morr

Ja, krypterat är krypterat. Men jag tolkar det som att hårdvaran hindrar brutforceattacker. I slutändan måste det krypterade datat ändå lagras som ettor och nollor på minnet. Och om man kan ta bort hårdvaran som hindrar attacker så borde rimligtvis det som är kvar krypterad data. Krypterad med oskyddad. Sen kvarstår problemet att dekryptera ändå...

Men men, jag tvivlar på att det är något de inte tänkt på.

Av Morr

Ingen expert, vet faktiskt inte ens hur det fungerar (även om jag kan grunderna i kryptering). Men jag antar att det möjligtvis skulle gå att kringå hårdvaran och lyfta ur informationen så att man kan bruteforca den utan att hårdvaran slänger ut en. Fast då snackar vi ju fysiskt ingrepp först.

Kan inte tänka mig att de inte tänkt på det de som gjort grejerna. Men jag förstår din drivkraft, vore lite mäktigt att lyckas kringå. Gärna medelst nån "enkel" metod som är så enkel att de inte tänkt på det, typ