Inlägg

Inlägg som silvr har skrivit i forumet
Av silvr

Precis. Klart de går med på att man säger upp sig, ingen vill ha anställda som inte vill jobba, det är inte lönsamt.

Går dock inte att som någon självklarhet hänvisa till lagen.

Av silvr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Det är fel. Vi har inga slavkontrakt i sverige och sådana kan inte heller tecknas. Du har ALLTID rätt att kunna säga upp dig. Sen varierar det hur lång den tiden är.

Enligt Lagen om anställningsskydd (LAS) 6c § ska arbetsgivaren senast en månad efter det att arbetet börjat informera arbetstagaren om de villkor som gäller för anställningen. I LAS regleras även vilken information avtalet ska innehålla. Det är t.ex.

Tillträdesdag dvs. vilken dag du börjar
Arbetsplats
Arbetsuppgifter
Anställningsformen om den är tidsbegränsad eller tillsvidare
Uppsägningstider
Lön och andra förmåner
Arbetstider
Semester
Om det finns kollektivavtal som gäller.

6 c § Senast en månad efter det att arbetstagaren har börjat arbeta skall arbetsgivaren lämna skriftlig information till arbetstagaren om alla villkor som är av väsentlig betydelse för anställningsavtalet eller anställningsförhållandet. Om anställningstiden är kortare än tre veckor, är arbetsgivaren inte skyldig att lämna sådan information.
Informationen skall innehålla åtminstone följande uppgifter:
1. Arbetsgivarens och arbetstagarens namn och adress, anställningens tillträdesdag samt arbetsplatsen.
2. En kort specificering eller beskrivning av arbetstagarens arbetsuppgifter och yrkesbenämning eller tjänstetitel.
3. Om anställningen gäller tills vidare eller för begränsad tid eller om den är en provanställning samt
a) vid anställning tills vidare: de uppsägningstider som gäller,
b) vid anställning för begränsad tid: anställningens slutdag eller de förutsättningar som gäller för att anställningen skall upphöra och vilken form av tidsbegränsad anställning som anställningen avser,
c) vid provanställning: prövotidens längd.
4. Begynnelselön, andra löneförmåner och hur ofta lönen skall betalas ut.
5. Längden på arbetstagarens betalda semester och längden på arbetstagarens normala arbetsdag eller arbetsvecka.
6. Tillämpligt kollektivavtal, i förekommande fall.
De uppgifter som avses i andra stycket 3 a, 3 b i fråga om förutsättningarna för anställningens upphörande, 4 och 5 får, om det är lämpligt, lämnas i form av hänvisningar till lagar, andra författningar eller kollektivavtal som reglerar dessa frågor. Lag (2006:440).

För visstidsanställning behöver uppsägningstid inte specificeras. Är den inte specificerad finns heller ingen uppsägningstid om det inte regleras i lokalt kollektivavtal.

Av silvr

Är du visstidsanställd från tidpunkt A till tidpunkt B så är du bunden under den tiden och kan inte säga upp dig eller bli uppsagd om uppsägningstid inte är uttryckligen specificerat på kontraktet. Det finns ingen "automatisk" uppsägningstid i lagstiftning eller avtal på nationell nivå som ger dig rätt till uppsägning.

Däremot känns det väldigt långsökt att du verkligen skulle behöva betala skadestånd. Ett företag som behandlar anställda så får inte så många fler bra anställda... Däremot om du bryter kontraktet kan de tex strunta i att betala ut innestående lön och semesterersättning.

Om du inte redan skrivit på är det alltså ett tips att be arbetsgivaren specificera tex en månads uppsägningstid på kontraktet.

Edit: Hoppas ditt fack menar att detta finns i lokalt kollektivavtal.

Av silvr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av om3ga
Hm jag skulle föredra om skärmen har ungefär samma höjd som min 19-tummare. Vad brukar gälla för widescreen, vilka skärmar har de samma höjd som generellt sett?

22 wide har samma höjd ungefär som en vanlig 19.
19 wide som en 17.

Av silvr

Lägger du bara till minne så kan jag inte tänka mig att det skulle vara segt med vista nej. Med 512mb som i paketet däremot vore det inte lika skoj...

Av silvr

Hahaha

Av silvr
Av silvr
Av silvr

Ja det är skillnad. Dock står det fel på den skärmen, den har inte 16,7 miljoner utan 16,2 precis som alla andra tn-skärmar.

Av silvr

Betyder att det är en version som bara säljs med datorer som dom säljer färdigbyggda. Till skillnad från versioner du kan köpa i en kartong på siba.

Av silvr

Kommer funka utmärkt. Går ju att komma undan billigare om man bygger själv, kolla på pc-i-delarpaketen på komplett tex. Men då missar man ju garanti och os.

Av silvr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zoxx0
nu kan jag inte se din inköpslista men varför vill du så gärna ha dom delarna? de jag länkadet ill kommer vara bättre.. det kan jag garantera... bara å byta chassi om du vill det liksom

Han har en 226bw i sin lista så du ligger 3000kr över budget.

Av silvr
Av silvr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BaNaN85
Den skärmen har endast VGA anslutning vilket gör att bilden har mycket dålig färgåtergivning.

Vad dillar du om?

Av silvr

SDRAM är inte så jävla billigt. 8-900 för en gig.

Av silvr

Det är olika färg på klistermärkena.

Av silvr

Koppla ur något som drar ström, typ en hårddisk, och starta datorn. Upphör problemet då kan det ju vara som du misstänker. Men det känns ju inte som att en trilskande fläkt skulle vara tecken på det där...

Av silvr

Klart det räcker med det i Sonatan.

Av silvr

Är du säker på att nätagget du har nu inte funkar då?

https://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=FORT350W

Av silvr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av perrekk
då frågar jag som nyss köpte en sån skärm... vad är panel över huvud taget? och vad är det som blir sämre på skärmen? film/spel/bild kvalitet??

Typ:

http://images.tomshardware.com/2004/11/13/supersize_your_tv_for_...

Samma panel kan sitta i olika skärmar och olika märken. Samsung har haft ofoget för sig att använda flera olika paneler i en och samma modell, alltså vet man inte vad man köper...