Inlägg

Inlägg som Peter77 har skrivit i forumet
Av Peter77
Skrivet av monster08:

Inte för att vara den som är den. Men säger man sig inte vilja lägga sig i om något som absolut inte angår en själv, då är man tyst istället för att spekulera om personens mående. For all we know så är personen kanske mångmiljonär för han köpte DOGE tidigt och rider just nu raketen till månen.

Du har ju givetvis rätt i det du säger, jag borde inte ha skrivit så, det var bara tankarna som gick igång.

Av Peter77
Skrivet av JoOngle:

Samma som @tubi , äter absolut allt foran datorn, det största problemet är inte chips och smulor, men hår! Efter 2 år så blir det extremt med hår mellan tagentorna.

Finns otrolig skillnad på tagenbord och hur dom beter sig m.h.t.. fett på fingrarna. Mitt Corsair tangentbord är en fettmagnet, skiner som en polerat Bmw efter ett tag. Mitt nya G915 från Logitech däremot - begriper det inte, finns inte en fettfläck efter ett halvår.

Känner igen det här från vissa jobblaptops *host*DELL 7480*host*
Bara man tittar på de så är det flottiga fingeravtryck, det är något skumt med den där gummerade ytan.. blir galen på det.

Av Peter77
Skrivet av superegg:

Det är inte min sak att lägga mig i och det angår absolut inte mig på något sätt. Men jag blir lite ledsen när jag ser bilden, för det säger mig att där bor någon som inte mår så bra.

De flesta skulle inte frivilligt visa sådant snusk så jag tror att det är lite vad du undermedvetet vill visa med din bild också.

Jag skulle vilja ge dig rådet att städa upp, vädra, snygga till och gå ut och ta sen lite frisk luft, för att därefter komma tillbaka till ett lite renare hem. Sedan kan man försöka hålla fast vid den känslan och ta det därifrån.

Ett sunt inre får hjälp på traven av lite ordning och reda med det yttre.

Av Peter77

Äter jag chips framför datorn, så är jag noga med att bara äta med ena handen, och har implementerat samma vana till de två lite större barnen. Under tiden jag käkar mina chips (vilka jag mer eller mindre kastar i mig) så gör jag vad jag nu gör framför datorn med andra handen.

När jag är klar tvättar jag händerna.

Torka på byxorna? Uääh.

Funkar väl i nödfall att torka av händerna på papper, men inget jag har provat. Flottet försvinner inte helt utan det är tvätta sig som gäller. Flottiga fingeravtryck på tangenterna? Nejtack.

Att käka snacks med någon form av bestick skulle nog förta känslan lite tycker jag.
Därför är det ena handen och en och samma hand som gäller. Iallafall för mig

Våtservetter är annars en annan ide men brukar lämna en rätt tjock tvålhinna.
Och med tanke på att vissa våtservetter är extremt aggressiva mot smuts som i princip inget annat rår på, känner jag att jag vill undvika att ta det på huden för mycket. Känns inte bra helt enkelt.

Av Peter77

Jag är Windows/PC användare (och lite smått ibland även linux) men måste säga att för första gången på länge, sedan M1 kom, har man varit lite intresserad av vad Apple pysslar med. De verkade ju ha kommit med något riktigt vasst med M1:an så det ska bli kul att se vad det blir av M2 sedan när den kommer.

Kommer inte skaffa Mac, men det är ju kul att se vad de har i kikaren

Av Peter77
Skrivet av DasIch:

Eh, hur är det en extrem ytterlighet att kalla det fiat-valuta? Vi talar om valuta utgiven av staten som inte är backad av någon fysisk vara, såsom guld eller silver, utan endast av att staten går i god för den och anser det vara lagliga betalmedel. Det är definitionen av fiat-valuta.

Kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum går att handla med, även om det inte är lika utbrett som för fiat. Riktiga pengar alltså.

Jag har inte rackat ner på gamers utan du läser vad jag skriver som fan läser bibeln. Vad jag rackar ner på är dubbelmoralen och de haltande resonemangen hos de som kritiserar krypto. Min egen inställning till det hela är att jag hoppas produktionen ökar snabbt så folk kan köpa hårdvara till vad de nu vill göra med den - om det så är gaming, kryptobrytning eller moderna konstinstallationer.

Eh, jag är nog inte den enda som reagerat på vad du skriver, så det gäller väl de flesta av oss isåfall.
Jag har sagt mitt och har inte mycket att tillägga i frågan. Ha en bra dag.

Av Peter77
Skrivet av DasIch:

Och hur energislukande är inte tillverkningen av hårdvara? Tänk att mining hade varit mycket mindre om det inte vore för att gamers drivit på utvecklingen av GPU;er - en utveckling och tillverkning som kostat enorma resurser.

Ursäkta men VA!?
Hade det inte varit för tillgången på relativt kapabel hårdvara redan i dagsläget, hade ju folk inte kunnat mina i den omfattningen som sker idag!??

Skrivet av DasIch:

Självklart sker mining för sin egen personliga vinnings skull. Tror du folk sitter och gejmar av altruistiska skäl? Du menar alltså att ingen har rätt att pissa på folks val av nöje, men det är tydligen helt okej att pissa på folk som genom ekonomiska medel försöker förbättra sin tillvaro? Eskapism bra, investera pengar dåligt. Mmkay.

För övrigt är kryptovaluta lika mycket låtsaspengar som fiat-valuta.

Problemet med ditt argument i det du kallar fiat-valuta (vilket är att dra det till extrema ytterligheter, vilket verkar vara vanligt med folk som argumenterar på den här nivån..)

.. är ju att det är den såkallade fiat-valutan som gäller i verkligheten, och iallafall än så länge, är den valuta som folk får betalt i och handlar med. Dvs riktiga pengar kort sagt.

Det jag störde mig på med ditt tidigare inlägg där du rackade ner på "gamers" och verkade mena på att de inte har något existensberättigande, är att det verkade utstråla ett hat och en missunsamhet som gränsar till fanatism.

Av Peter77
Skrivet av DasIch:

Hur är det med gaming då? Snacka om slöseri med energi att köra strömtörstiga gamingriggar bara för meningslöst nöje. Sen ska vi ju inte ens tala om alla gamingrelaterade tjänster...

Alla ni som gafflar om energislöseri kommer få er önskan hörd förr eller senare, när det blir nya straffskatter på datorkomponenter.

Jag är ingen gamer själv i någon större utsträckning, men det innebär inte att jag tycker hela den ekonomin bakom är meningslös.

Gaming ger något att göra åt människor varav en del kanske inte har mycket annat att glädjas över. Är det meningslöst?

Personers spelintresse driver utvecklare på spelbolag. Dessa människor har jobb inom deras passion (förhoppningsvis) och genom sitt arbete har de mat på bordet. Är det meningslöst?

Strävan efter att få en bättre spelupplevelse driver en utveckling av bättre hårdvara vilket gör att industrier kan fortsätta att få kontrakt och ha tillverkning av dessa komponenter. Arbetarna där har fortsatt jobb. Är det meningslöst?

Återförsäljarna av komponenter kan ha fortsatt verksamhet och därmed överleva. Meningslöst? Nej jag tycker inte det.

Det faktum att folk gillar att spela har en hel kedja av effekter och händelser bakom sig som dels möjliggör ATT de kan göra det men som också är svaret på varför de för det, och ingen har någon rätt att pissa på folk som gillar att fördriva sin fritid med vad de tycker är kul.

Mining däremot. Ja, det finns positiva aspekter bakom den övergripande filosofin i denna typ av ekonomi.

Men folk är inte dummare än att de flesta fattar att majoriteten minear för sin egen personliga vinnings skull. Där det är möjligt att göra pengar kommer folk göra detta.
Vad gör de flesta när de minat ihop sin lilla hög med låtsaspengar, jo de växlar ut dem till verkliga pengar.

Visst har tanken slagit mig att prova på mining själv. Men jag bestämde mig tidigt för att avstå, eftersom det för de flesta människor bottnar i någonting jag inte tycker om. Nämligen girighet.

Av Peter77

Gillade denna bakgrunden, får man fråga var du hittat den?

Av Peter77

Inget märkvärdigt men jag trivs, enkelt och inte mycket onödigt. Har bara en Disen rainmeter plugin igång för jag gillar lock screen clock, och ville ha något liknande på desktopen, då det är gott att bara kunna kasta en blick på vad klockan är lite enkelt.

https://i.imgur.com/MtSTx5l.png

Med nåt fönster uppe

https://i.imgur.com/nbiH4Cy.png

Bakgrunden är snodd från en av Ms Edge dagliga bilder.

Skulle kunna städa bort några av ikonerna men orkar inte. Ser ingen mening att ha det helt tomt, även om jag söker fram mycket av det jag vill starta via sökfältet så är det ändå gött att ha vissa saker enkelt nåbara.

Av Peter77

Hejsan,

Tycker den där såg vettig ut.
Sen vet jag inte hur de är med värme eller så.

Ifall du vill ha något mer inkognito i utseendet så finns lenovo legion modellerna med motsvarande hårdvara tror jag, har en sådan själv och är nöjd fast lite äldre variant med i7 9750H och GTX 1660TI, främst gillar jag att den är så diskret i utseendet så den smälter in i både lite mer seriösa miljöer och miljöer där det liksom kan kvitta om det skriker gaming eller inte.

Men det är ju upp till dig hur du vill ha utseendet ,men hursomhelst så hårdvarumässigt tror jag den du kikat på räcker och blir över.

Jag vet dock inte hur skärmen är men däremot brukar skärmarna vara bra på lenovo legion modellerna, så här föreslår jag att du lusläser recension på modellen på notebookcheck, de är bra på att testa även skärmarna och se vad de går för med färgtäckning osv.

Det där med skärmen är något man ofta missar att den är ganska viktig, men det är trist att ha lagt 13K och så sitter man där med en skärm som är mjölkig i färgerna när allt annat är perfekt.

Så det är mitt tips, kolla det.

Av Peter77

Hade inte gjort det själv, laptops är känsliga och ganska bräckliga ändå och jag är för rädd om mina grejer för att det skulle vara aktuellt för egen del.

Men OM, så skulle jag lämnat över en nyinstallerad maskin. Nu vet jag inte om det går att installera med enbart lokalt konto, jag ominstallerade min maskin senast igår och då hade jag inte möjlighet till enbart lokal installation, utan fick lösa den biten efter installation.

Men det hade ju varit det ideala annars.
Skulle tro att det går att ta bort alla spår av microsoftkonto och sådär men det har jag inte koll på på rak arm hur man gör men går säkert att googla sig till.

Jag menar det kan vara bra att göra så personen inte kan logga in sig på dina konto ens av misstag.

//Peter

Av Peter77

Bra grej som jag nog inte ser enbart som en ide för att de värnar om miljön, utan också för att få lite goodwill för att testa nya lösningar på problemen vi har. Olika lösningar för att kontra miljö och hållbarhetsproblemen är den heta potatisen just nu och det är bra, och där finns kapital att hämta för den som kommer på nästa banbrytande grej.

Har aldrig varit mycket för Razer men man kan väl alltid tänka om.

Ett par funderingar / tankar

- var kommer bambun ifrån
- hur transporteras den
- vad får stryka på foten för att producera den

Sen för att det ska slå igenom behöver det ha ett attraktivt pris.
Ingen kommer köpa bambutoapapper om det kostar 100kr rullen (ett exempel helt taget ur luften nu)

Men har man lösningar så att man kan producera det så lokalt som möjligt, så att transportvägarna blir kortast möjliga, och att naturliga habitat och miljöer inte skövlas, så säger jag go for it.

Av Peter77
Skrivet av aholman:

Nervöst att posera med den kretsen på bild?
Värde per vikt relation OSV 🙂

Inte såg jag något ESD-armband heller. Fy fy fy

Av Peter77
Skrivet av versions:

hade funderat på att köpa en ny bärbar om ett tag, kanske ska passa på medan det går då...

Det är kanske lika bra ja

Av Peter77

Jaha, ännu en hittepåvaluta som ska orsaka någon ytterligare brist. Gäsp.

Av Peter77
Skrivet av Jaevel:

Fy fan, tänk den som mjukvaruutvecklare! Lämna över en trave rutade block med koden skriven på!

Usch ja :/ Då blir nästa bristvara pennor och papper och skolorna får lägga ner till följd av detta and it goes on and on..

Tur man fick tag på en bättre begagnad för ett tag sedan och förhoppningsvis känner man sig inte nödgad att köpa något nytt hårdvarumässigt de närmsta 3 åren iallafall.

Blir spännande att se om det blir galen prisstegring på exempelvis Chromebooks nudå så att de kommer kosta 25000 med 12 månaders väntetid om några månader.

Av Peter77

Intel. Inte av logiska skäl, utan för att det är det jag är van vid efter att ha kört Intel de senaste åren.

Av Peter77
Skrivet av Boredbynoobs:

But can it run Crysis Remastered som är singeltråd-bottle-necked?

Damn, någon hann före

Av Peter77

Hoppade in här igen, tänkte jag skulle försöka hitta den där 3-400kr webcamen på amazon som jag hade i åtanke, och visst tusan hade jag tillochmed lagt den i kundvagnen

https://www.amazon.se/gp/product/B07FNB2KDQ/ref=ox_sc_act_tit...

Folk beskriver den som "överraskande bra för priset" "Enda 1080p kameran för det priset" "Mycket bra bild, dåligare mikrofon" "I can describe this camera in one word - AMAZING" " I would buy this over ANY OTHER webcam!" Någon har klagat på att bilden helt plötsligt frös, men det känns som att kontakten på datorsidan likagärna kan ha varit lite glappig eller vad som helst. Lite sugen på att testa den bara för att se hur bra en 300 faktiskt kan vara (eller inte vara).

Så ja den verkar ju inte dålig iallafall och 300kr har man kanske råd att chansa på känner jag.