Inlägg

Inlägg som Almtom har skrivit i forumet
Av Almtom

Blizzard har säkerligen rätt att banna vem de vill av vilken anledning som helst enligt sina användarvillkor men det försvarar ju inte deras handlande? OK om personen uttryckt sig kränkande mot Kineser eller dyl men det ända han gjorde var att uttrycka stöd för de miljoner människor i Hong Kong som kämpar för sin frihet...

Skrivet av FakeNinja:

Ja, det är helt OK.
Antagligen misstolkas det av många "nyhetsmedier" att Blizzard gör ett ställningstagande när de i själva verket bara upprätthåller sina användarvillkor.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Almtom

Tyvärr stämmer det, finns i hur många nyhetskanaler som helst...

Skrivet av muSashi:

Gissar att det är någon avdelning hos den kinesiska delen av Blizzard som har bannat spelare, och inte Blizzard i sig om det här nu ens stämmer. Men om detta stämmer så lär huvudkontoret ha ett och annat att säga om detta.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Almtom

Blizzard motverkar demokrati

Tydligen har Blizzard bannat en spelare som uttryckt stöd för de frihetsdemonstrationer som pågår i Hong Kong mot den kinesiska diktaturens extrema förtryck mot sina medborgare som nu även börjar påverka Hong kong i strid mot internationella avtal. Sjuuuuukt dåligt av Blizzard, kommer aldrig köpa några produkter av dem igen!!

https://arstechnica.com/tech-policy/2019/10/blizzard-bans-pro...

Av Almtom

Google Assistant + Homey

Hej

Köpte en Athom Homey och en Google Assistant idag men lyckas inte para ihop dem. Verkar stå att man bara ska behöva säga åt Google att man ska be Google att då prata med Homey, men den svarar bara att den inte förstår något. Någon som vet vad man gör?

Av Almtom

Jäävlar va dumt...

Av Almtom

Monopol är gött...

Av Almtom

Jaha jag är otroligt glad att dom investerat pengar i att göra fallout 4 för VR och kommer gladeligen betala 59eur trots att jag äger spelet för att få VR

Skickades från m.sweclockers.com

Av Almtom

@eXpose: Problemet är att Segulah betalade för mycket och därmed hade för hög belåning när man köpte bolaget. Med senaste årets EBITDA nivå ligger skuldsättningen på ca 10x vilket gör situationen ohållbar. Dom försöker nu få till en överenskommelse med bankerna där man skriver ner förvärvslånen till mer hållbara nivåer. Själva kärnverksamheten är fortfarande sund och kommer leva kvar även om moderbolaget sätts i konkurs.

Av Almtom
Skrivet av Jacob:

Gällande överklockning. Man kan så klart se på det olika, ser att väldigt många utgår från basfrekvensen för att påvisa att vi har fel. Vi utgår oftast ifrån turbofrekvenser när vi talar om marginaler. Där är steget från 3,7 till 4,0 GHz inte särskilt stort. Marginalerna för Ryzen 7 1700 är dock mycket riktigt högre än för 7 1700X och 7 1800X vid överklockning, varför vi valde att ändra från "Dålig överklockningspotential" till "Begränsad överklockningspotential" under nackdelar.

Men det där är ju ett helt ovettigt sätt att se på saker och ting? Om ni tittar på prestandan i er egen graf så ser ju poängen ut så här:

Cinebench (en tråd):

Ryzen 1700: 145 Ryzen 1700 (OC): 162 (+11.7%)
Intel I7 7700k: 195 Intel I7 7700k: 216 (+10.8)

Cinebench (flera trådar)

Ryzen 1700: 1424 Ryzen 1700 (OC): 1751 (+22.9%)
Intel I7 7700k: 969 Intel I7 7700k: 1087 (+12.2%)

Med ett enda mått är överklockningen större på i7-7700k och det är om man tittar på max turbo i enkeltrådad prestanda. Hoppas ni i alla fall får en ordentlig slant av det blå laget?

Av Almtom

Fattar inte den negativa kommentaren "Begränsad överklocklingsförmåga". Den överklockar ju 800mhz på alla kärnor vilket är +25% eller nästan dubbelt så mycket som Intel Core i7 7700k (+13.6%) överklockar (600mhz) som i sin tur får kommentaren "God överklockningspotential hos testexemplaren"

Av Almtom

kan ni inte jämföra mot några processorer ur äldre generationer som faktiskt någon skulle kunna överväga att uppgradera från? Alla förstår att en i7-7700k är snabbare men hade varit intressant att se hur t.ex. i5-3570k stod sig mot en i3-7350k eller

Av Almtom

Jaja... ett steg närmare full censur och åsiktskontroll även på nätet!

Av Almtom

Köp en I7-5775c. Snabbare än 6700k i spel och funkar på ditt moderkort

Av Almtom

Jättekul, MEN om dom inte har OLED TV att erbjuda är det inget för mig!

Av Almtom

Konstigt betyg... samma som föregångaren men med lite högre klok frekvens och mycket högre pris?? Värt toppklass??

Skickades från m.sweclockers.com

Av Almtom

@fermia: 81 är ju tydligen inte heller försent, så du kan vänta tills pensionen http://www.expressen.se/nyheter/pg-gyllenhammar-81-har-blivit...

Av Almtom

Jag har ett system i en Node 304 och ett starkt tips är att inte ta så långt grafikkort. Har själv ett MSI GTX 1080 och det passar precis på gränsen men då har jag ett modulärt nätagg vilket blir lite tightare. Tror dock ett som är 2cm längre kommer strula.

Ett annat tips är att ta en vattenkylare då det kan bli trångt och dåligt luftflöde i ett så litet chassi. Jag har bytt min tornkylare mot en corsair H60 vilket gav stor förbättring i tempratur

Av Almtom

Jävlar va bra detta var ändå! Dock viss illamående av att röra sig men det lär ju gå över med tiden

Av Almtom
Skrivet av Fisken1986:

Tråkiga titlar..hade hoppats på BF1+Titanfall 2.

Civ 6 är ju jävligt bra!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Almtom

Serious Sam VR är jäkligt kul. Visst lite hjärndött spel och man lär tröttna rätt snabbt men vafan, finns ju inte så många rimliga VR lir än så länge så man får hålla till godo... grafiken är snygg och eftersom att spelet är snabbt tänker man inte på den låga upplösningen på viven