Inlägg

Inlägg som Almtom har skrivit i forumet
Av Almtom

Köp intel i5 4670K och ett Z87 moderkort, kommer kosta ca 300kr mer men ger dig bättre prestanda idag och möjlighet att överklocka om du vill i framtiden.

Av Almtom

http://lmgtfy.com/?q=Matrox+DualHead2Go+Digital+Edition

Det är en konverterare för att ha flera skärmar om du har en laptop eller pc med endast en utgång... den kommer inte förstöra din dator

Av Almtom

Tack så mycket för alla svar. Kör på Sugo 06 och en Noctua NH12 då så får vi se hur det går

Av Almtom

Mini-ITX chassi Sugo 06 eller node 304

Hej,

Har planer på att bygga en så liten dator som möjligt som fortfarande har bra prestanda. Är mest inne på Sugo 06 då jag förstått det är det minsta chassit som klarar ett tvåslottsgrafikkort (sugo 05 ska vara exakt samma chassi men annan frontpanel. Jag tycker sg 06 ser bättre ut så kör på den.) Min fråga är del om följande komponenter fungerar i ett Sugo 06 eller om det blir för varmt? I så fall kanske Node 304 är bättre, även om den är väsentligt större? Och dels vilken CPU kylare bör jag köpa för att datorn inte ska låta så mycket, integrerad vattenkylare verkar högljud, men fungerar luft i så litet chassi?

Har tänkt följande delar:

Intel i5 4670k - ej inköpt
ASRock H87 mitx - ej inköpt
8gb low profile DDR3 1600mhz - ej inköpt
MSI 760 TwinFrozr - inköpt
240gb Samsung 840 basic - inköpt

Annan feedback?

Av Almtom

tomshardware gjorde en build för 500$ i Chieftec chassit!
http://www.tomshardware.com/reviews/mini-itx-gaming-radeon-hd...

Av Almtom
Skrivet av Starric:

Det är ett bra kort, men tänk på att Pixmania inte är den mest uppskattade butiken. Sen är Sapphire visserligen väldigt bra på att göra Radeon men tystast är de definitivt inte, kika isåfall hellre på något från Asus eller Gigabyte. Då blir de inte lika billiga heller, och kanske är http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1408211 ett bättre val, det är riktigt prisvärt samtidigt som kylaren är bland de tystaste.

Är du intresserad av att spel följer med är Radeons kampanj bättre och http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=753810&cks=ASS&assoc=B99... är ett bra och tyst alternativ. Här kan du se vilka spel som ingår http://sites.amd.com/us/promo/never-settle/Pages/nsreloaded.a...

Jag tror både de korten är kortare än 262mm, men Asus-kortet står det inte helt klart hur långt det är

Hej, Tack för ditt svar.

Finns det någon anledning att du inte gillar Pixmania? Kortet verkar ju vara runt 450kr billigare där än på komplett så det är en ganska saftig rabatt...

Av Almtom

CPU: Intel Q6600 2.4 ghz - men ska uppgradera siktar på core i5 4670
Moderkort: Gigabyte P35 ATX
PSU: 450W
SPEL: Mest SC2, men blandat övrigt spelar i 1080p
BUDGET: Flytande 1000-2500 beroende på value for money
Är det viktigt att kortet är tyst?: JA
Är du villig att betala 200kr för att få ett tyst kort?: JA
Övrigt: Ska uppgradera till en mini-itx dator så kortet får inte vara längre än 262mm

Har funderat på att köpa det här kortet, verkar rätt billigt för ~ 1600
http://www.pixmania.se/se/se/13125396/art/sapphire-technology...
Annars har jag tittat på nya GeForce GTX 760, men det blir dyrare ~ 900kr och ingår inga spel, hur stor är skillnaden på 1080p?

Av Almtom

Inte AMDs fel att deras hårdvara är mycket sämre

AMD kan inte helt och hållet påverka att man har mycket sämre produkter än Intel. Intel är världsledande på att PRODUCERA processorer och har egen tillverkning av 22nm kretsar. AMD har ingen tillverkning utan förlitar sig på 3dje partstillverkare. För närvarande ligger de 1-2 år efter Intel vad gäller produktionstekniker och TSCM som är AMDs största UE kan endast producera transistorer som är 28nm. Detta gör att AMD får in ~ 30% färre transistorer i samma krets som Intel. Detta leder till högre strömförbrukning och att AMD tvingas använda högre klockfrekvenser för att uppnå samma effekt som en Intelprocessor - mycket sämre effektivitet. TSCM ska börja producera 20nm vid årsskiftet så då kanske AMD kan komma närmare Intel i prestanda, men tills dess är det tyvärr så att AMD slåss mot fysikens lagar och i den striden vinner fysiken 10 av 10 gånger - gå köp Intel!

Av Almtom

Kan du länka till kortet? Låter billigt, det vill jag gärna köpa

Av Almtom

vad väger datorn?

Av Almtom

20" TFT skärm vilken är bäst?

Hej!
Ska köpa en 20" TFT skärm vill ha lite tips funderar på följande skärmar
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=84481
eller
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=80815
Vilken är bäst/prisvärdast? Spelar inte så mkt spel och har ändå en 19" CRT som andraskärm.
Ska mest ha den för att grinda poker så därför det måste vara en 20".
Är det värt att beställa från tyskland? Såg att samsungskärmen gick på 4100 där rejält med rabatt mot att shoppa i sverige alltså.

Av Almtom

lunaspice hmmm vad händer när man flashar dem?

Av Almtom

köpte det för 10 min sen. Får det väll om några dagar så då kan jag berätta. Vore dock intressant om någon annan kunde ge lite feedback innan jag pajat mitt ^^