Inlägg

Inlägg som Almtom har skrivit i forumet
Av Almtom

Skulle aldrig köpa en tvåkärnig processor för gaming idag... Du har valt ett för dyrt grafikkort som du inte har budget till tyvärr. Skulle gå med ett :https://www.komplett.se/product/895776/datorutrustning/grafikkort/pci-express/xfx-radeon-rx-470#
och bättre processor

Av Almtom

Jag har en Noctua NH9 för det var den enda tornkylaren som passade i mitt chassi. Skulle ALDRIG välja den igen, den låter mycket och kyler dåligt. Jag skulle ta en stor tornkylare eller AIO vattenkylning.

Av Almtom

Känns ju rimligare att spara 3770k + moderkort + minne och köpa ett 1080 + nytt chassi, SSD, processorkylare och nätagg? En 3770k lär vara en hel del snabbare än en 6600k i flertrådade applikationer och överklocka ungefär lika bra?

Av Almtom

Jag har också haft problem med SC2 vid överklockning av min i5 4670k, alla andra spel + prime95 fungerade utan problem. Löste det genom att gå ner till 4.0ghz vilket känns som att det ändå räcker rätt bra för de flesta spel. Har dock ett mITX chassi med lite halvdålig kylning så tror temperaturen var boven.

Av Almtom
Skrivet av mrqaffe:

Det går att förlänga hur långt som helst, det är bara en kostnadsfråga men tekniskt sett kan man skicka signalen runt jorden om man vill.
Väljer man en passiv kabel som är certifierad så är 10m inget problem men ocertifierade kablar är ett lotteri.
Vill man dra långt så går det att köra över cat6 kabel eller fiber och för de riktigt långa sträckorna via nätverk förutsatt att man har bandbredd.

Har du verkligen testat det själv? om du läser tråden på reddit finns det ingen som fått en passiv kabel över 7.5m att fungera, även dom som testat mycket dyra kablar. Mina passiva kablar jag testat fungerar mycket bra att köra PC --> monitor eller PC --> TV men då break-out boxen i sin tur förlänger signalen ca 5m ut till headsetet och inte har förstärkning så verkar det behövas en aktiv kabel för att det ska fungera... om du testat det själv får du gärna skriva vilken kabel och längd du använt.

Av Almtom

Kan tillägga att jag testade med 3st passiva 10m HDMI kablar innan jag köpte en aktiv och inga fungerade

Av Almtom

Tråkigt att den var så ful men imponerande liten får man ändå säga

Av Almtom

Jag har kollat boot + övriga inställningar i bios och kan inte hitta något som är konstigt. Har gjort lite mer undersökning och kommit fram till följande:

1. om jag drar ut strömkällan till USB kabeln fungerar det utan problem
2. när jag kopplar in strömkällan till den aktiva USB kabeln drar chassifläkten igång men datorn bootar inte. På något sätt måste det alltså "läcka" ström från USB kabeln till datorn? Har kollat så boot by USB är avstängd i bios.

Av Almtom

Jag har förlängt min Vive 10m. Finns en tråd på reddit med vilka kablar som fungerar och inte men jag köpte: http://www.webhallen.com/se-sv/ljud_och_bild/176847-deltaco_h... som fungerar utmärkt och:

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/166794-d...
som funkar bra men tyvärr gör att min dator spökar (går inte att sätta på när kabeln är ansluten)...

Av Almtom

Datorn vägrar boota med HTC vive och aktiv USB kabel

Har problem med min HTC vive där jag kopplat in den med en aktiv USB kabel. Datorn vägrar boota när den aktiva sladden är i, men när den väll gått igång har jag inga problem att använda varken datorn eller HTC viven. Kabeln jag använder är:

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/166794-d...

Någon som använder samma set-up till sin vive?

Av Almtom

Vanishing Realms var ju askul, dock har man ju helt ärligt rätt låga krav på VR spel.
Brookhaven Experiment känns också värt pengarna
TheBlu - kul i fem min typ

Av Almtom

nVidia är ju ökända för att trasha prestandan på gamla kort när nya generationer kommer så skulle lätt ta ett 1070

Av Almtom
Skrivet av rSon:

Testet i 720p visar historian bättre där det visas att i5:an inte orkar driva spelet över 100 fps.

http://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/10355?key=7503744acb09e4daf6b9a87b5890795d

Ett GTX 1080 som med en i7:a kommer upp i 140 FPS blir ju då kraftigt begränsat av en i5:a i stock. Med Sweclockers överklockningsresultat så kommer en i5:a upp till 110 FPS istället, inte så imponerande om du sitter på ett 1080...

http://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/10384?key=3a3cc23ffe385e4e6d90817dc16538fc

Men en stor skillnad är ju att i5an är clockad vässentligt lägre än i7an (3.5 mot 4.0). Klocka upp båda i 4.2ghz+ så är skillnaden mindre... sen vem fan spelar med låga settings i 720p??

Av Almtom

Att grafikkortet inte snurrar efter uppstart är inget konstigt om du har en modell med semi-passiv kylning (vilket de flesta modeller har idag?). Då snurrar fläktarna bara vid "load". Har du provat att som ovan skriver ladda ner drivrutiner från nVidia och installera?

Av Almtom

MSI GeForce GTX 1080 Gaming X 8G Grafikkort 6 921kr. (10% rabatt dras av i kassan)

http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/ovriga-dat...

Blev ett köp själv. Inte världens bästa rabatt men billigaste premium GTX 1080 med 3djepartskylare och bättre strömförbrukning. Toppklass från Sweclockers http://www.sweclockers.com/test/22288-msi-geforce-gtx-1080-ga...

Av Almtom

Finns det några vettiga spel till Vive ännu?

Av Almtom

Det här lär ju va den krets som sitter i PS4.5?

Av Almtom

@FabriciusRex: Dom räknar med även de avstängda transistorerna

Av Almtom

@OldComputer: Anledningen är att ett L4 cache drar många gånger mindre ström och är tätare packat (tar mindre yta). Skulle du ha 128mb L1 cache skulle du behöva ett mindre kärnkraftverk för att driva en processor som var stor som ett A4 papper typ. Dessutom skulle latensen bli för hög så din processor skulle knappt kunna driva en sämre mobiltelefon...

Av Almtom

Köp en PS4?