Inlägg

Inlägg som Bengt Nilsson har skrivit i forumet
Av Bengt Nilsson

Jag tycker alla som beställt en Medison-dator borde införskaffa sig en gratis t-shirt

http://www.geektown.se/

Av Bengt Nilsson

Okej tack för svaren jag tror jag fattar nu

Av Bengt Nilsson

Så alla som får det nya 100Mbit får nya modem?

Av Bengt Nilsson

Svart eller Blått modem?

Vilket är bäst? Det svarta Motorola-modemet eller det blåa Scientific Atlanta när det gäller comhem bredband?

Det senare har stöd för telefoni vad jag förstått men hur är det med hastighet och så för framtiden?

/Bengt

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Bengt Nilsson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Phunky
Skulle ta comhem för jag tror inte det är så långt borta förrän de börjar aktivera fler macdomäner för 8 i upload. Beror ju lite på ort och kvalitee på nätet förståss men de ångar på bra med uppgraderingarna nu. Ser nya noteringar om det var och varannan dag. Skippar du deras erbjudanden och betalar modemet så slipper du ju också bindningstiden och kan ta dig ur det snabbt om du vill byta. Dessutom får du deras tjänst och den bör fungera om jacket inte är paj inom 3 dagar. Tror att BBB har bindningstid nämligen och man har hört endel stygelser om deras tjänst via ADSL. Dessutom oftast väntetid på ADSL-inkoppling.

Väntetid är inget problem då jag inte skall flytta förräns 1sept, hinner beställa i tid.

Bor mitt i stan typ och förmodligen väldigt nära en station eftersom BBB kunde erbjuda alla tjänster. Så tjänsten i sig bör nog fungera som den ska.

Ska nog vänta tills 1sept börjar närma sig och ringa comhem då igen. Har de fortfarande inställningen "en vacker dag" så ser jag inget annat val än att köra på BBB 20/3 då det är marginellt bättre än 8/1

*gråter lite för sig själv*

Av Bengt Nilsson

Ringde comhem och kollade utbudet. 8/8 fanns inte på min adress och där var inga planer på att bygga ut det på den adressen inom närmaste tiden. Kundservice sa faktiskt "du kommer ha det en vacker dag" vilket ju inte gjorde mig gladare

Sen ringde jag BBB och de gav mig lite ljus i slutet på tunneln. De kunde erbjuda alla tjänster på min adress även 20/3 som jag förstått är den högsta upload man kan få med ADSL hos dem.

Så vad tycker ni, ska man köra på 20/3 med BBB eller sunka på 8/1 hos comhem tills de en "vacker dag" uppgraderar

Hur bra är BBB's 20/3-tjänst egentligen?

*fortfarande sur och gnällig*

Av Bengt Nilsson

Ja vad hände egentligen?!?

Gissar på att bredbandsmarknaden har mognat och nu bryr sig inte operatörerna om att konkurrera i hastighet längre. Bara om prissättning. De har helt enkelt slutat bry sig om entusiasterna eller hur man ska uttrycka det.

Gillar inte läget just nu

Vi måste få medelbredbandsanvändaren att inse att hög nedladdningshastighet utan bra uppladdningshastighet är som att köpa en digitalkamera med 20Megapixlar interpolerat från CrappyTaiwanCameras(tm). Megapixlar (nedladdningshastighet) är inte allt

*sparkar till något hårt*

Av Bengt Nilsson

Ja jag gnäller. Men det är ju helt hemskt att behöva gå från riktigt internet till 1800-tals internet med 1Mbit upload. Man dör ju nästan inombords. Det ska inte vara så att man ska behöva välja bostad efter uppkoppling. xDSL borde fan redan ha grymma uppströmshastigheter och comhem lika så. IT-land my ass... suger är vad det gör. Och som jag nämnde innan så verkar ju saker nästa gått bakåt lite. Grrr....

Tack för kramen s____87 den behövs :/

Av Bengt Nilsson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av moire
Gör nått åt saken då? Tala med husvärden, starta en It-förening i området etc etc!

Det är för *** år 2007 vart tog fiber till allas hem vägen? Jesus dog för fett länge sen hade han sett hur dåligt vi hade det med internet idag hade han skämts för vår skull.

Av Bengt Nilsson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Homer_S1
*TIPS*

Flytta inte

/Homer_S1

Måste flytta Man får inte bo i studenthem hur länge som helst och man kan inte välja och vraka mellan lägenheter direkt. Hittar man något bra så får man ta det :/

*ledsen i ögat*

Av Bengt Nilsson

"nått år".... Ahhh!!!! det gör ont i bröstet

*behöver verkligen en kram*

Vad hände med ADSL's efterföljare?

Av Bengt Nilsson

3, 2.5 eller 1 kvittar väl... pest eller kolera *gråter*

Hur tar man reda på om man bor nära stationen? Måste man ringa dom eller har de en smart sida där man kan söka, fast detta är ju ett u-land så förmodligen inte va

Varför är comhem bättre än de andra även om alla har lika dålig upload?

Av Bengt Nilsson

Hur *** får man bra upload...

...om man inte har nätverksuttag i lägenheten?

Sitter just nu med 10Mbit via stadsnätet men ska snart flytta till en annan lägenhet i centrala Helsingborg. Det finns comhem i lägenheten men 8Mbit upload har inte kommit dit än och alla "ADSL-operatörer" BBB, Telia osv har ju bara töntig 1Mbit upload. Någon som vet om ancient och liknande tillåter comhem med 8Mbit upload?

Vad *** ska man göra med 1Mbit?!?!? Herregud altså. Trodde sverige hunnit bli ett i-land på den tiden jag studerat på högskola och njutit av 10/100Mbit i väggen.

Vad hände med allt snack om högre uppströmshastigheter via ADSL som man hörde för flera år sen? och comhem ska vi ju inte prata om... vad pysslar de med egentligen? Hade de inte alltid 4/1-ratio i nedladdning/uppladdning innan. Nu är ju allt 1Mbit i upload där också? Tror vi hade 8/2 hos mina päron för flera år sen, men jag kanske yrar.

Buhuhu

*behöver en kram*

Av Bengt Nilsson

A7N8X-E Deluxe

52C --> 52C

Av Bengt Nilsson

Nej, det vet jag inte.

Av Bengt Nilsson

Re: Re: Fråga om 20" TFT

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fredrol
Var finns den tråden?

Man har väl en upplösning på 1600x1200 på en 20" TFT och bara 1280x1024 på en 19" TFT, eller har jag fel för mig? Om jag har rätt för mig så bör det innebära stor skillnad.

Här finns tråden: http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=34938...

Upplösningen på skärmen är inte beroende av hur stor den är, det finns t.ex. 19" TFT monitorer med 1600*1200. Men det är >= 20" som gäller, dvs den fysiska storleken.

Av Bengt Nilsson

Mycket vackert skrivbord du har där askeladden.

Jag ser att du har en extra 15"are bara för att inhysa ikoner på så att man inte kladdar ner sin riktiga arbetsyta med dem. En riktigt bra ide faktiskt så bra att jag precis beställde en ny 17" TFT enbart för detta ändamål. Jag har en faslig massa ikoner därför tror jag inte en 15"are räcker.

Tack för tipset.

/Bengt Nilsson

Av Bengt Nilsson

Re: Fråga om 20" TFT

Citat:

Ursprungligen inskrivet av askeladden
Jag läste precis Bengt Nilssons tråd om hans nya skärm (mycket fin skärm Bengt!).

Själv sitter jag på en 19" TFT och jag har börjat inse att det nog inte är gott nock.

Kan någon intyga att det är stor skillnad på 19" och 20"?

Tack askeladden. Tråkigt att de stängde min tråd bara, men jantelagen är ju som den är.

Skillnaden mellan 19" och 20" är som svart och vitt, kontrasten är enorm. Att ha en 19" TFT är som att springa maraton med ena benet amputerat, det lär ta flera dagar extra och du trillar och slår dig stup i kvarten, ett rent helvete helt enkelt. Med en 20" TFT så springer du maraton med enkelhet, fast du springer inte utan kör bil, och inte vilken bil som helst utan en Fomula 1 bil. Du kör med enkelhet över invaliden som kommer haltandes på bara ett ben.

Beställ ny monitor redan idag, ViewSonic VP201B eller Samsung 213T rekommenderas. VP201B om du ska spela och 213T om du är grafiker eller liknande.

Av Bengt Nilsson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kr^PacMan
Sant, samtliga TFT-skärmar är töntiga.

Ge mig en 19-24 tums Sony CRT så kanske jag blir imponerad. Åtminstone går den att spela spel på.

Nyhetsredaktörn kanske inte är införstådd i vad tecknen ">" och "<" står för, det förstnämnda betyder "större än" och det andra "mindre än". Nu när vi rett ut detta så kan nyhetsredaktörn notera att CRT inte påpekas vara dåligt på något sätt. Dock måste >=20" (större eller lika med 20 tum) gälla CRT också, och då givetvis viewable. CRT vs TFT kan diskuteras i någon annan tråd.

Edit: såg precis att någon ändrat topic och tagit bort < tecknet, då har man träffat rätt :D. Topic var från början "<20" TFT är töntigt"

Av Bengt Nilsson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gascogne
Prisklass?

http://www.ljudmakarn.se/view.asp?art_id=557