Inlägg

Inlägg som Nova1007 har skrivit i forumet
Av Nova1007

tack för sidan. det hjälpte faktiskt.

det var bara till att skriva in:

regsvr32 c:\windows\system32\jscript.dll

i kör och sedan klicka ok. problemet försvann då.

tusen tack!

Av Nova1007

norton internet security skript-bugg!

innan hade jag inte problem med mitt norton internet security 2005 men sedan några månader tillbaka har jag fått detta felmeddelande då jag försökt gå in på konfigurationen för den personliga brandväggen:

http://host.picturewizard.com/2004-12/221123/nis2005.jpg

och varför jag vill gå in där är för att nis2005 betér sig så konstigt att den blockar alla mina program så de inte kan nå ut till internet. har någon liknande problem? har installerat uppdateringar med live update och startat om datorn utan resultat, får verkligen spel. nån?

Av Nova1007
Citat:

Ursprungligen inskrivet av duzchip
jag har en 450 med CC på. den använder jag just nu för 5 interna datorer plus att den står som webserver mot nätet (med endast 50-60 besökare om dagen) och ftp server (med lite linuxfiler, etc, som har ca 10 besökare om dagen) och den har inte hängt sig ännu. den har väl bara en uptime på 50 dagar eller så men det är för att jag bytte ett nätverkskort då. kör även denna dator som smtp-server.

har du haft samba på den och testat med att med ena datorn ladda upp en fil till den och på andra ladda en fil från den? det är ungefär då min strular och hakar upp sig. men annars för att bara surfa är det inga som helst problem.

blir nog svårt att byta ut hd, minne, cpu och sådana saker då jag inte har reservdelar. men jag kan alltid testa med annan dist och se om det fungerar bättre. men saken är då att om jag t.ex. testar med smoothwall så kommer det bli orättvist för clark connect då smoothwall inte har samma servrar och det är på dessa datorn hakar upp sig på. får googla runt och se om jag hittar en dist som man kan göra samma sak med.

Av Nova1007

angående hemligt nr vid mobilsamtal

hej

jag har flera kompisar som angett att deras nr ska vara hemligt när de ringer upp folk. kan man inte på nåt sätt avaktivera det och få fram ett nr ändå. för det är så störigt att inte veta vem som ringt mig när jag ser att det finns missade samtal.

nån som vet?

Av Nova1007

stabilare clark connect?

hej

har en gammal dator - 233mhz 64mb edo ram - som jag gjort om till en router med clark connect home för 2 datorer. men när den gör för många saker samtidigt, t.ex. när nån surfar och laddar hem samtidigt som en annan laddar upp saker så hakar den upp sig och avger meddelandet: kernel panic. har också märkt att den hakar upp sig när två överför filer samtidigt från hårddisken på routern.

har redan tagit bort alla onödiga funktioner som jag ej behöver som http-server, cron, printing, dns caching osv. har just nu bara ftp-server, samba och ssh-server.

har testat minnet och det är inget fel på den. hårddisken är också felfri. har avaktiverat alla överflödiga delar på BIOS:et som seriella, parallella portar och usb stöd för det behöver jag inte.

finns det något ytterligare man kan göra för att göra den stabilare? och vet nån varför den hakar upp sig? eller är bästa svaret bara "den är för gammal".

vet att clark connect är en relativt stor dist jämfört med smoothwall och ipcop fast saken är att den måste ha ftp, samba och ssh server samtidigt som man ska kunna köra en textbaserad bt-klient. och det verkar bara vara clark connect som uppfyller dessa krav. så om nån rekommenderar nån annan dist vill jag gärna den ska uppfylla mina kriterier.

Av Nova1007

Paket-prioritering?

hej

jag har en dator som fungerar som router åt 2 andra datorer. den kör clark connect och jag undrar om det finns ett sätt att prioritera paket för t.ex. en dator framför en annan. exempelvis om jag laddar ner filer till bägge datorerna, kan jag göra att det går snabbare för den ena? har detta något att göra med QoS eller trafic shading som jag hört talats om.

Av Nova1007

När den ber mig att ange device. Ska jag ange sda eller sda1?

Av Nova1007

gör ändå inget om dom snor den nu för det är satt till (ex) hejdettakannisno. om dom har tillgång till min dator så är dom ju ändå hemma hos mig. då är det bara dumt att dom ens försöker sno mitt lösenord. men om dom lyckas..spelar ingen roll nu, för det är ett onödigt lösenord=)

Av Nova1007

ok då fattar jag någorlunda. men vad är det för skillnad på en zipdrive och hårddisk? zippar allt som finns i zipdriven? har aldrig haft en sådan så vet inte.

och vilken ska jag välja till mitt DSL-usb-minne, zip lr hdd?

EDIT: har försökt installera DSL till usb-minnet. efter flera interaktiva inmatningar kommer den till detta steg:

last change to exit before destroying all data on /dev/sda
continue (yes/no): yes

writing zero:s to /dev/sda

så har det pågått i nästan 1 timme nu utan resultat. processindikatorn som består av en / som snurrar runt visar aktivitet och usb-minnet blinkar konstant. men något säger mej att det inte stämmer när det pågått så länge. ni som har gjort detta. hur får ni igång det?

hur har ni partitionernat usb:n? jag använde mig av cfdisk /dev/sda och tog bort allt och lade till en primär partition med boot flagga och fat16.

det var allt jag gjorde innan jag klickade på "install to USB pendrive" och följde instruktionerna.

Av Nova1007

Ok jag följde ditt råd och startade upp DSL. Klickade på "Install to USB Pendrive" som på bilden och det första den frågar mig är om jag vill installera den på USB zip eller USB hdd. Jag har bägge alternativen på mitt BIOS så jag vet inte vilken jag ska välja. Kan någon förklara skillnaden mellan dessa?

Vet att det finns nåt som heter USB fdd också. What is it?

Av Nova1007

Nej då den är en gammal 32bitars P4, 2.53 ghz, som jag köpte för 3 år sedan.

Av Nova1007

Hmm..då får jag se till att lösenordet inte är ett av mina standardlösenord utan blir ett helt unikt lösenord för samban. Om nån snor händer inget ändå. Får bli en sådan lösning.

Av Nova1007

Joo men det är ju ett säkerhetshål ändå när man skriver sitt lösenord i en fil utan att kryptera. Som att skriva uppgifter till kreditkortet i plaintext i en fil i mina dokument. Andra läsare kan ju läsa av om dom t.ex. bootar från cd och läsa av den. Och om någon stjäl min fil så är den helt okrypterad. Finns det ej någon möjlighet att kryptera den?

Av Nova1007

Ok klyddigt. Men då vet jag jag ska använda mig av IA32 för min Pentium 4.

Av Nova1007

klarar den av skyddade dvd-skivor? ifall man vill göra backup av sina egna köpta dvd-filmer.

Av Nova1007

linux IA32 och emt64?

linux IA32 undrar vad detta betyder?

amd64 vet jag...men emt64?

Av Nova1007

Nvidia

hej

jag har nvidia geforce 4200 titanium och har kopplat den till en dataskärm och tvskärm. i windows lyckas jag problemfritt använda mig av "utöka windows skrivbordet" och se på filmer på tv:n. jag har läst att dom som har nvidia kan använda sig av deras binärer för detta ändamål i linux (suse 9.3 pro). undrar hur man verkligen gör? jag vill inte clona skrivbordet utan spanna den till tv:n så att fastän jag kollar på film kan surfa med datorskärmen.

nån som vet nån bra guide till detta?

ps. kom ihåg att jag använder nvidia. det skulle gå utan klydd enligt en tidning ds.

Av Nova1007

jag har vill veta. om jag t.ex. har knoppix iso. kan jag "bränna" den till ett usb-minne och använda den för att starta upp knoppix. givetvis stödjer mitt bios boot via usb.

Av Nova1007

clark connect kernel panic

hej

har en dator som fungerar som router. den brukar hänga sig när jag både laddar upp och ner från den. kanske laddar ner något via dc och laddar upp en stor fil till dess samba-share. då hakar den upp sig samtidigt som caps lock och scroll lock blinkar. vet någon vad detta beror på? meddelandet jag får lyder:

kernel panic - not syncing: mm/slab.c:2763: spin_lock(mm/slab.c:05dff1e4) already locked by mm/slab.c/1984

not syncing alltså. vet att när det gäller nfs så kan man hard mounta samt soft mounta. har det någonting att göra med detta? och kan man hard och soft mounta via samba som nfs?

annars, vet någon vad detta beror på? dålig dator (233mhz, 64 edo ram)?

Av Nova1007

iso till bootbart usbminne?

hej

jag har en iso-cdavbilder som jag vill göra om till bootbart usbminnet istället för att bränna till bootbara cdskivor. vet nån hur man gör detta? hittar ingen direkt bra guide på google.com. och säg inte att jag bara ska kopiera filerna i iso-filen till usbminnet för det funkar inte.

jag måste nog pilla lite på bootsectorn och gör annat grejs för att få den bootbar, men vet inte riktigt hur.

förresten, vad menas med bs=1024 när man använder det till dd-kommandot. har även sett bs=512. vad är skillnaden?