Inlägg

Inlägg som keepiru har skrivit i forumet
Av keepiru

Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix 8GB
10 st för 8 490 kr

https://www.webhallen.com/se/product/336848-Gainward-GeForce-...

Av keepiru

ASUS DUAL RTX 3070 O8G V2 8249 kr

https://sharkgaming.se/asus-dual-rtx-3070-o8g-v2

Av keepiru

Hej,

Vet att det varit uppe tidigare i tråden men det var ett tag sedan nu. Finns det några nyheter kring en eventuell lansering av MSI GUS II?

Av keepiru
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blackbird_CaD_
Vilket HP nummer ringde du?
Jag ringde 0771-30 30 00

Det ringde jag också.

Av keepiru
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blackbird_CaD_
Verkar som att jag inte kan byta ut min defekta skärm.
Ringde till HP> HP sa att man alltid ska kontakta butiken där man köpte skärmen, HP har inget med saken att göra> Ringer till butiken> De säger att man ska skicka e-post istället för att ringa> Skickar e-post till butiken> Inget svar.

Lustigt, för mig var det precis tvärtom när jag pratade med HP. Jag frågade om jag skulle kontakta butiken (Dustin) men de svarate att "Nej, det löser vi här med en gång". Dock lyckades personen ifråga inte hitta någon ersättningspanel i deras lagersystem (i fredags) och skulle ringa upp i måndags. Hade ännu inte hört något i förmiddags och ringde supporten igen och fick svaret att han skulle ringa upp mig så fort han kunde. Ännu ingen som ringt...

Av keepiru
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sfish
Nej, så svart är inte min heller även när jag drar ner ljusstyrkan, vill man ha den ännu mörkare kan man visserligen dra ner RGB-värdena själv om man går in i färginställningarna, men det är inte riktigt det som är riktigt problemet heller IMO. Det som är irriterande är ju att svart blir gråaktigt beroende på vart man har huvudet, så att en helsvart bild är grå i ena hörnet och svart i andra. Det är ungefär som att det svarta har riktigt konstiga betrakningsvinklar, medan skärmen inte har några problem alls när det gäller varken vitt eller färg.

Vore roligt om du kunde testa sätta på dynamisk kontrast och se om du ser någon förbättring, som sagt upplevde jag själv en noterbar förbättring.

Ska se om jag kan knäppa några bilder sen, får se om jag kan få tag på syrran och hennes systemkamera, man lär väll ställa in slutartider och en massa annat lite speciellt för att ta kort på mörka skärmar?

Testade att slå på dynamisk kontrast, blev kanske något bättre men fortfarande inte bra. I övrigt upplever jag precis samma problem som du beskriver ovan, vid svart bild blir nedre vänstra hörnet grådaskigt, flyttar jag huvudet så att det ser bra ut så ser resten av bilden sämre ut.

Av keepiru
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blackbird_CaD_
Jag vet inte vad svärta är för något men om du tycker att skärmen är för ljus så är det inte bara att dra ner på ljusstyrkan..?

Helt otroligt att HP inte har e-post support, jäkla skit alltså, jag vet inte vad jag ska göra, här sitter jag med en skräpskärm och så kan man inte få support.

Hur är det med betalningen av telefonsupporten? Säger man sina kontonummer till nån snubbe? Fan jag som inte ens vet mina kontonummer.. vilket himla trassel det här är alltså.

Det är inte ljusstyrkan som är för stark på bilden som sådan, det är "genomlysningen" (ber om ursäkt för eventuella brister i terminologin kring skärmar) som stör. Även om skärmen är inställd på en ingång utan ansluten kontakt så har jag en ojämn går/svart genomlysning. Den ändras inte om jag justerar kontrast eller ljusstyrka.

Av keepiru

Ringde och pratade med HP support (23 öre i minuten :/) i förmiddags och de höll med om att skärmen inte skulle vara så ljus. De bad mig göra en factory reset och se om det hjälper (ska testa när jag kommer hem) annars är det ett returärende.

sfish, trist att höra att du upplever liknande problem, hoppas att det inte är tänkt att skärmen ska vara så här. Jämfört med svärtan på foton i detta inlägg så är inte min ens i närheten: http://hardforum.com/showpost.php?p=1035512196&postcount=444

Av keepiru

Beställde min från Dustin och fick den i förrgår. Dock tror jag att något inte riktigt är som det ska med den. Har ganska rejäl backbleed i vänstra kanten och svärtan är riktigt dålig. Har en "fade" från svart till grått i ytterkanterna vilken även påverkar om jag vrider lite på huvudet. Betraktningsvinkeln är alltså också taskig. Men som sagt, gissar på att det är ett måndagsexemplar.

Har jämfört med en Dell U2410 på jobbet och den har inte några av de problemen. Ska slå en signal till HPs support så får vi se om de tycker att det ska vara så eller inte Återkommer.

Av keepiru
Av keepiru

Skulle också bli glad av en invite!

zem at hotmail punkt com

Av keepiru

Pratade precis med dem i telefon och de sa att de fått in en större leverans i förmiddags. Alla innestående ordrar ska enligt deras uppgift nu vara skickade.

Angående avbokning så hänvisade de mig till ångerrätten då mitt paket redan var skickat. Posten säger dock "SPELBUTIKEN I HALLAND AB, Posten har mottagit elektronisk förhandsinformation från avsändaren" fortfarande så vi får väl se hur det slutar

Av keepiru
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hulkenstrong
Sen en kommentar om musikproducerings kommentaren från keepiru. Om du sliter och sen skapar något som du vill folk ska njuta av är det inte bättre den som inte har råd "hittar" den via annat media och sprider till vänner/släkt osv som kanske köper den eller ger honom den i present? Istället vill du att han skippar att köper din låt och inte förmedlar till andra hur bra du är? Troligen med tiden som går glömmer han låten och dig, Således kommer han aldrig ens köpa den. Du förlorar mer i det långa loppet.

Givetvis har du en poäng i det du skriver. Det jag vill få fram är att det i slutändan är jag som bestämmer över hur min låt ska spridas, gratis, mot en avgift, via ett abonnemang eller något annat. Ingen ska kunna bestämma sig för att min låt minsann ska vara gratis och anse sig ha rätt att sprida den vind för våg utan att jag vill det. Givetvis kommer jag att råka ut för att detta händer med min låt (om jag någonsin lyckas slänga ihop ett alster värt att sprida ), men när den dagen kommer och någon bestämmer sig för att "pirata" låten så vill jag denne i alla fall kan säga till mig att "Jag är medveten om att det här strider mot hur du vill att din låt distribueras, men jag har valt att inte följa det". Vad jag absolut inte vill höra är "Betala för din låt? Glöm det! All kultur ska vara gratis så därför kopierar jag din låt istället". Det anser jag är fruktansvärt ignorant och man kan ju alltid försöka överföra det resonemanget på någons egna jobb: "Betala dig lön för att tvätta mina fönster? Haha, det tycker ju jag ska vara gratis".

Av keepiru
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Solstice^

Antingen är jag helt vriden, eller så är världen det.
Gör man inte musik för att man vill HÖRAS? att folk ska LYSSNA? att folk ska GILLA musiken? Och framförallt, för att man ÄLSKAR att hålla på med musik?

Näe man gör musik som folket vill betala för, inget annat räknas, bara man tjänar pengar?

"fan idag måste jag till studion igen och yla ihop en låtjävel, allt detta slitet för att få ihop lite cash"

hmm jag vet inte, men jag tycker att om man själv, ensam, solo ska göra musik, så gör det för fan, men se till att göra det för att det är kul, och inte för att bli rik.

Man jag är kanske lite vriden i mina åsikter.

Jag håller absolut med att man ska göra musik (eller vad det nu är man håller på med) för att man vill höras och att man älskar att göra det. MEN! Om jag bara skapar och skapar, vilket kräver både tid och utrustning, utan att få något igen för det kommer förmodligen min skaparglädje/mat att ta slut rätt fort; en trogen DC-fanbase genererar nog tyvärr inte speciellt mycket inkomster. Eller tycker du att musiker och filmskapare ska leva på a-kassa bara för att du ska kunna lyssna gratis på deras verk? Jag kan också tycka att det inte är nödvändigt att man som artist ska tjäna 200 miljoner på att sälja sin skiva men det bör ju kunna täcka upp för den tid och de kostnader man lagt ner på det.

Sedan vill jag tillägga att jag har stor resapekt för band som faktiskt lyckat skapa sig ett gäng fans genom att ge ut sin musik gratis via sin hemsida, men det är en annan fråga.

Av keepiru
Citat:

Ursprungligen inskrivet av g4bb3
Här är ett tips till alla vanliga hederliga människor.
Fortsätta använda internet till vad du än vill och betala för det som du själv anser vilja betala för. Har du inte råd så betala inte alls.
Du behöver inte gå miste om kultur bara för att du har tunn plånbok.

Sånt här gör mig lite sne ibland. Vem är du att tala om vad du ska behöva betala för eller inte? Anta att jag svänger ihop en liten låt i Reason (~4000 kr i inköp) och jag lägger ner 100 timmar på att komponera och producera min låt. Jag blir så nöjd med resultatet att jag beslutar mig för att lägga ut låten på min webbsajt och jag bestämmer mig också för att, då jag lagt ner både tid och pengar (utrustning/mjukvara), ta en liten slant för om man vill ladda ner den. Jag lägger också ut ett 30 sekunder långt klipp från låten så att man kan lyssna och höra om man tycker om det eller inte.

Du tycker alltså att det är helt ok att säga till mig: "Skitbra låt, tyvärr tycker jag kultur ska vara gratis så jag tankar ner den gratis från DC istället"? Då jag är upphovsmakaren är det också jag som bestämmer om och vad du ska betala om du vill konsumera något jag producerat. Du har valet att bita ihop och betala vad jag vill ha (alternativ kontakta mig och försöka pruta lite ) eller att helt enkelt strunta i att köpa min låt. Visst, man kan ha åsikter om att musik och film är dyrt och jag kan hålla med om att 200 spänn för en CD inte känns speciellt motiverat, men att ladda ner skivan gratis "i protest" leder ju knappast till något. Musik och film är ingen rättighet, lyssna på radio eller kolla på MTV om ni prompt måste ha något gratis.

Jag håller dock med dig i ditt affärsmodellförslag, förutom att "svinbilligt" bör bytas ut mot "en skälig ersättning i förhållande till vad tjänsten kostar att producera"

Av keepiru
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mezzo_
Jag tycker det är löjligt att sitta och rättfärdiga piratkopiering med att priserna är för höga och att Microsofts produkter är dåliga. Piratkopiering är till viss del ett symtom av en dålig marknadsstrategi från nöjesbranschen. Piratkopiering är dock fortfarande olagligt och fel, man kan inte göra det rätt bara för att alternativen är dåliga. Vi får hoppas att nöjesbranschen börjar öppna ögonen och ser den egentliga potentialen internet har. Men folk som sitter och snackar om att det de gör är rätt, väx upp. Jag piratkopierar jag med, men jag vet att det jag gör är fel. Det kommer inte bli en kultur-revolution, så småningom så kommer det finnas bra sätt att betala för de tjänster vi använder. Om ni väljer att betala då, efter att ha snyltat på andras arbete i en mångfald av år, då gör ni något rätt för en gångs skull. Det känns som om vissa kan snacka hur mycket skit som helst men inte för den sakens skull skulle betala för sig så länge de kan komma undan med att inte göra det. Hyckleri.

Word!

Av keepiru

Returnera världen från en funktion, det låter ganska mastigt

Nåväl, här har du en klass med en funktion som lägger ihop två tal och returnerar summan:

Public Class MinMatteklass
Public Function SummeraTal(ByVal Tal1 as Integer, ByVal Tal2 as Integer) as Integer
Dim Summa as Integer
Summa = Tal1 + Tal2

Return Summa
End Function
End Class

För att sedan använda detta i exempelvis ett formulär gör du följande:

Dim MinKlass as new MinMatteklass
Dim Summa as Integer
Summa = MinKlass.SummeraTal(1, 2)

Summan blir i det fallet 3.

Av keepiru

Jag har haft samma problem och boven i dramat var mitt ATI 9600Pro. Kika i inställningarna under fliken "Smartgart". Reglaget under "AGP-Inställningar" ska stå på 4X. 9600Pro-korten har tydligen problem med 8X. Hoppas det funkar.

Av keepiru

På min TV kan jag ställa in vilken typ av anslutning (SVHS eller Komposit) som ska användas på TVns videokanal. Om jag har den inställd på komposit och jag ansluter via SVHS blir bilden svartvit, kolla om du behöver ändra denna inställning på TVn.