Inlägg

Inlägg som Majke har skrivit i forumet
Av Majke

I BF2 droppar jag inte heller ner under 50, men i 2142 gör jag det ofta. Skulle tro att jag snittar en 60 FPS, men jag betvivlar starkt att du ligger på 50+ i FPS inuti en titan när det springer omkring 10 pers vid coren och vild eldstrid utbryter. Det jag pratar om är FPS-drops i krävande situationer, inte snitt-FPS.

Jo, 1GB ram mer hade jag tänkt satsa på, men drar man ned textures till medium försvinner det kravet verkar det som. Hdn går inte in under spelets gång. Sen spelar processorn inte särskilt stor roll om man spelar i 1280x1024 eller över och jag tror inte heller att en E6300 ger något särskilt prestandaövertag över en X2-cpu i de upplösningarna.

Vidhåller att korten runt X1900XT inte räcker för de mest krävande situationerna i spelet, oavsett CPU, om man ska ha _allt_ på högsta. 7900GTO hade varit mitt val också. Vet dock inte om de fått rätt på SLI och crossfire-stödet i 2142 än (har för mig att det inte gav så mycket prestandavinst i 1.0 och 1.01), för annars kanske det kan vara värt att snegla mot.

Hittade en tråd jag tänkte dela med mig av. Där står det mesta förklarat hur man gör för att få ut mest FPS utan att göra särskilt stora avkall på grafiken, vilket kanske kan vara en kompromiss för att inte få för stora FPS-drops vid titan indoors strider.
http://www.tweakguides.com/BF2142_1.html

Av Majke

Re: TFT eller LCD skärm?

TFT är en sorts LCD-skärm. De flesta LCD-datorskärmar, om inte alla, är av TFT-typ.

Citat:

Wikipedia
För färgskärmar med hög upplösning, som till exempel datorskärmar, används aktiv matrisadressering. LCD-panelen innehåller då också en matris av tunnfilmstransistorer (TFT) som täcker varje enhet (varje pixel utgörs av tre enheter). Denna enhet bevarar det elektriska tillståndet för varje pixel när de andra pixlarna håller på att uppdateras. På så sätt har man skapat en konstgjord bistabilitet, så kallad flip-flophet. Denna metod resulterar i ljusare och skarpare skärm än displayer av samma storlek baserade på passiv matrisadressering.

http://sv.wikipedia.org/wiki/LCD

Av Majke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MaLo
Sedan testa med tricket att varje gång du startar spelet gå in under Video och tryck apply sedan loggar du ut och in igen sedan spelar du.

Nu blev jag nyfiken. Vad brukar förändringen bli när du gör så mot när du inte gör så?

Av Majke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dexxamannen
Flyter på med mitt 7900GT i 1600x1200 med allt på max.

Vet inte vad jag får för FPS i 2142 men i BF2 runt 75-99 (visar ej högre än 99) även där i 1600x1200 allt max, 4x AA . Kan tänka mig att 2142 ligger typ på samma.

Jag har fått för mig att BF2142 är mer krävande. Fast det är skillnad på när man kollar ens FPS också. Om jag lirar på en 32 server kan jag ligga på mellan 50-90 FPS med datorn i signaturen med allt på högsta utom 2 inställningar + 2AA. Men går jag in på en 48 server med titan mode kan min FPS dala till under 30 i krävande situationer. Så jag tror inte man ska anta att man kan lira spelet på högsta med höga upplösningar (på de största servrarna) om man endast lägger 2000-2500 på ett kort.

Av Majke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DunderMannen
Tyckte någon av er här inne att spelet var bra? :S svårt att bedömma det just nu .. för få fordon framför allt!

kanske suger balle att spela single player?

Tycker att det är ruskigt roligt. Samla ihop några polare och lira över ventrilo brukar vara en höjdare. Personligen föredrar jag de mindre stadsbanorna framför Titan-mode. Tycker det är lite bull när det tar flera minuter om man tvingas springa mellan olika ställen. 32-spelar servrar med conquest-mode är favoritkombon.

Av Majke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zorox
Majke! 931c är den med 97% CCFL.

http://lcdresource.com/index.php?option=com_content&task=view...

Tack för länken. Har inte sett den skärmen innan och jag måste säga att enligt det testet ser den väldigt lovande ut. Nice find.

Av Majke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zorox
En 931c ska ja iaf ha, en 2ms Tn skärm med bättre färger.

Varför köpa gammal teknik, när det fins lite nyare.

Nu är jag inte helt uppdaterad på de nyare skärmarna, men vad finns det hos den som gör att den har bättre färger än övriga TN-paneler?

Ang LGs kontrast så låter det lovande. Finns säkert uppställd i nån affär så man kan dra o titta på den innan man slår till. För jag trodde att min TFT-skärm visade svart bild när det var svart, jag upplevde det som det iaf. När jag sen satte den bredvid en CRT blev jag ganska snopen. LCD/TFT kan väl inte med sin teknik visa lika djup svart färg som en CRT kan, så det ska man nog inte räkna med.

Av Majke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av beaatch
någon mer som inte kan logga in på sin profil i början? står att EAs server inte kan nås elelr något.

Jepp, har du en router eller brandvägg så är det förmodligen det som strular. Inaktivera dem och försök igen. Annars sök på vilka portar man ska öppna i routern om du inte kan koppla dig förbi den. Min D-Link Di-604 funkar inte alls med BF2142 kan tilläggas.

Av Majke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lajning
fraps är ett program som spelar in vad som händer på skärmen, det körs inte i samma fps som ditt spel , därför kan man inte använda det för att kolla vilken fps man har. sök istället efter tex BF2142 fps i google så kommer du nog hitta rätt "command" som du sedan skriver i konsollen...

Fraps kan också användas till att mäta FPS, då startar man inte inspelningen bara och låter FPS räknaren vara synlig.

Dessa knapptryckningar (tar 2 sekunder max) kör jag när jag vill ha upp fps:en i 2142 (skrivs in i console):

r + tab + tab + f + tab + 1 + enter
resultatet blir detta:
renderer.drawFps1

Av Majke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mellis
En fråga om Viewsonic VX922 bara. Om man t.ex. jämför med Samsung 940BF och LG 1970HR så har den både sämre kontrastförhållande och ljusstyrka. Är det någonting man märker när man väl sitter vid skärmen?

Ingen tft jag suttit framför har visat helsvart bild när det ska vara svart, och VX922 är inget undantag, men inget man stör sig på, det är så det är bara. Det som är bäst med VX922 är den obefintliga overshooten som de pratar om i ett test på Toms Hardware. Kan vara värt att kolla upp på de andra skärmarna om man ska spela mycket och har det som prio 1.

Av Majke

Kan dock säga att Dogtag-statsen ligger lite efter. Har inte fått någon registrerad än efter en helgs spelande.

Av Majke

Jag ska inte behöva öppna några portar, men det funkar inte med routern. Har sett andra med DI-604:an som har samma problem så det är routern som blockerar. Jag kan heller inte öppna så som Nephropathia gjort, eftersom mjukvaran på brandväggen inte har de funktionerna. Men jag pratade med en polare som har en Netgear-router som fungerar utan problem med 2142, så jag ska köpa en sådan omgående.

Av Majke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av m1nken
Det kunde man inte i BF2 iaf...

Blev osäker, men provade precis en COOP LAN server. Jag hade alla mina unlocks.

Av Majke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nephropathia
Nej

Mycket lamt, annars hade det spelet varit det bästa spelet sen San andreas enligt mig...

Man kan väl köra med unlocks på LAN också? Så länge man e ansluten till nätet iaf.

Av Majke

Nej, kan inte öppna flera på samma gång, utan måste antingen välja en port åt gången, eller ett spann. Med flera datorer i nätverket kommer det ändå inte att funka, eftersom man bara kan dedikera en port åt en dator åt gången. Kör just nu genom en annan dator i nätverket utan routern. Dock ska jag investera i en ny i dagarna, behöver en som skickar trådlöst ändå.

Av Majke

Ska kolla lite på det m0n0wall, tack för det tipset.

fagerja, följer det med något spec program med linux från start, eller är den funktionen inbyggd i linux?

Av Majke

Dator som router - säkerheten?

Hej, för att lira nya BF 2142 har jag varit tvungen att koppla förbi min router och letar nu efter alternativ. Jag har en dator som står igång 24/7 med två nätverkskort i och har provat att dela ut internetanslutningen genom den, och det har fungerat finfint. Men jag undrar hur det blir med säkerheten.

Routerdatorn har jag bara ZoneAlarm på, så där ska jag inte ha så mycket viktiga saker, men hur blir det med resten av nätverket? Är jag lika säker bakom denna NAT eller är det säkrare bakom en vanlig routers NAT?

Av Majke

BF 2142 routerproblem - portar

Hej, köpte precis spelet, men kan inte ens komma förbi inloggningsskärmen i spelet. Den försöker connecta till EA Master Server, men det blir bara time out. Jag har kollat lite på vilka portar man ska öppna, men eftersom vi är flera datorer på nätet så blir det massor med knapptryckningar på routern eftersom jag måste dedikera en port till en dator. Det lär iaf ta någon timme. Vet någon om det är någon speciell port som det räcker att man öppnar, eller om det finns någon fix för detta. Jag har en D-Link DI-604 och har inte problem med några andra spel. Skulle bli väldigt glad om det finns nån som vet hur jag kan lösa detta.

Av Majke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tjarven
Det var inte så att inga "lysande" pixlar som garantin täckte??

Jag ringde och frågade huvudkontoret i Sverige och när vi köpte skärmen för några månader sedan så täckte försäkringen allt. Röda, gröna, blåa, lysande och svarta pixlar, i en vecka. Sen var det ISO-standarden som kickade in. Om de har ändrat något på det här sedan dess kan jag inte svara på, men ring o hör med dem, de var trevliga. Ska nämnas att man kanske får ett annat svar i affärer. På el-giganten var de helt ovetande om det här.

Av Majke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tidaz
Har en SyncMaster 910 Mp, Inbyggt Tv tuner, 19 tum Lcd.

Perfekt bild!!!!!!

Trodde bara det var jag som hade denna något ovanliga skärm, men jag är också helnöjd med den. Lillebrorsan köpte en VX922 och jag skulle kunna märka av att den är lite snabbare om jag anstränger mig. Det som var positivt med den var att Viewsonic lämnade en veckas garanti på att absolut INGA döda pixlar fick finnas, något som jag inte fick på min 910MP.