Inlägg

Inlägg som Majke har skrivit i forumet
Av Majke

Re: hackar

Citat:

Ursprungligen inskrivet av billy_johansson
Jag tycker spelet småhackar lite då och då eller så är det fel på mina ögon..

Fps ligger kring 60 - 80 fps och oftast kring 70 men ävven runt 70 så rycker bilden..nån som har förklaring till detta fenomen??

Har märkt det också, tror det är för att skaparna försökte skapa en större fartkänsla, men misslyckades... Annars gillar jag spelet nu. Fast min nyinköpta Logitech Momo-ratt går inte att använda, styrningen är skitseg i spelet, väl anpassat till tangentbordet. När jag svänger med ratten väntar bilen en halv sekund eller nåt, vilket den inte gör när jag använder piltangenterna.

Av Majke

Kollade på "teasern" inne i spelet som heter blacklisten, blev riktigt sugen på hela spelet efter den. Att de tagit in poliserna igen är helt super, alla menyer är snygga, finns många olika bilar (i hela spelet), typ det perfekta NFS-spelet.

Det finns bara en sak som är dålig med spelet, och det är själva körandet... Bilen är orolig och när man ibland kör över en trottoarkant så studsar den inte bara, utan den vibrerar, precis som om man skulle ha kass ping eller nåt, ser skitdumt ut. Likadant med motståndarna, de vibrerar och har sig ibland precis som att A.In skulle ha dålig ping mot ens egen dator...

Hoppas detta bara är problem som finns i demot, och inte i hela spelet. Polisjakten med roadblocks var förresten hiskeligt kul!

Av Majke

Vad har du för systemtemp då?

Av Majke

Du lär inte få ned tempen, de kyler nästan identiskt lika bra på de tester jag sett med dem (har f.ö. en av var här hemma). Antingen har din kylare i nuläget inte kontakt med grafikprocessorn som den ska, eller så har du väldigt hög chassitemperatur.

Av Majke

Vad tror ni man ska matcha 7800GT med för processor för att inte få flaskhals. Jag kan nästan känna att min 3000+ är i slöaste laget. Kanske om man klockar den till en 3500+, räcker den då?

Av Majke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hajk
Skit i att köpa x700pro eller 6600 gt köp ett vanligt 6600 och clocka det till samma presdanda som ett 6600 gt. 6600 är jävligt lätt clockat och det är lättare att öppna pipelines på ett nvidia kort än ett ati kort. så va smart köp ett 6600.

Hmm, ett standard 6600 kan man klocka mycket, men man kommer inte upp i ett 6600GT om jag har förstått det rätt eftersom GT har DDR3 minnen. Hursomhelst kan man klocka ett 6600GT ännu högre än vad ett 6600 kan klocka. Sen att det är lättare att låsa upp pipelines på ett nvidia är det nog mer en åsikt än ett faktum, samt att man absolut _INTE_ kan låsa upp några pipelines på ett 6600.

Mitt råd: Köp ett 6600GT, finns för runt 1500 spänn. Det räcker för dagens spel och det kommer inte att hacka. Får man fråga vad datorn kommer ha för delar i övrigt?

Av Majke

Vad har du för dator i övrigt?

Av Majke

Om du har möjlighet är det nog lättast om du drar till Clas Ohlson eller Kjell o Company med din kabel och förklarar vad du söker.

Av Majke

Om du kan, så är det väl bäst att ringa HP. De kan ta fram allt du behöver.

Av Majke

Mitt första 6600GT var likadant, ett leadtek. Om jag var du skulle jag ha skickat tillbaka det för det är med största sannolikhet sönder

Av Majke

Läs den här tråden, behandlar samma sak och står redan mycket info.

http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=51640...

Av Majke

Av dem två, 6800LE helt klart. 6600GT kan du klocka rätt bra också, men inte låsa upp några pipes.

Av Majke

Det är RCA.

Av Majke

Om det gäller optisk kommer det att bli riktigt dyrt att köpa sådana längder du pratar om, jag var inne på det för ett tag sen också. Det mest ekonomiska är att köpa en kort optisk kabel, sedan köra en omvandlare så att du kan köra med billig koaxialkabel resten av vägen (RCA). Alla saker jag pratar om finns på Kjell o Company, kanske på Clas Ohlson.

Av Majke

Jag säger att det inte är så lätt, för det har inte alltid fungerat för mig när det gäller 8x kort på 4x-bussar. Här är en länk som förklarar lite bättre det jag menar.

http://www.neoseeker.com/Hardware/faqs/kb/10,63.html

Av Majke

Så lätt är det väl inte? Visst det kan fungera, men det behöver inte fungera eftersom det kan vara olika spänning på AGP 4X-porten mot vad AGP 8X-kortet förväntar sig. Jag vet inte om kortet kan ta skada av det, men det går ju att kolla upp genom att undersöka vad för spänning moderkortet har på AGP-porten och vad grafikkortet vill ha.

Av Majke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av King-eleN
När du spelar FEAR... låter inte grafikkortet som fan också ?

Fattar inte varför det är så hos mig....

Jag har bytat till Arctic Cooling Nv-silencer. Så det är knäpptyst. Gör det du också, lätt värt 200 spänn.

Av Majke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Devil May Cry
9600XT är väl endå bra bättre en TI4200??

I äldre spel är de likvärdiga medan 9600XT klarar DX9-spel aningen bättre. Skulle inte rekommendera något av de båda korten till att spela på idag, finns bättre alternativ för inte mycket mer pengar.

Av Majke

Jag ska erkänna att jag har plockat av chassisidan, så kortet ligger nu på max 68 grader, men 77 grader är inga problem annars. Det går ju iaf inte sönder av att ligga på de temperaturerna.

Av Majke

Rivatuner har en funktion som gör att du kan ha tempen uppe i ena hörnet precis som FRAPS visar FPS. Mitt grafikkort blir också riktigt varmt, trots att jag har bytt kylare. Brukar ligga på mellan 60-65 i fulload, men i FEAR går tempen upp till 77 grader, men det ska inte vara några problem.