Inlägg

Inlägg som Majke har skrivit i forumet
Av Majke

Tänkte jag kunde tipsa om en populär server som är trevlig, mta.mictech.org heter den. Bara att skriva in det i quick connect och hälsa på!

Av Majke

1. 910MP
2. 1 (lyser rött, ska få skärmen utbytt)

Ska bli min sekundära skärm. Köpte den pga den inbyggda tv-tunern och blev faktiskt positivt överraskad av skärmen.

Av Majke

Inte köpa, iaf enligt den här recensionen.
http://www.tomshardware.se/skarmar_och_tv/skarmar/20060322/19...

Köp Viewsonic VX922 för gaming istället.
http://www.tomshardware.se/skarmar_och_tv/skarmar/20060322/19...

Av Majke

Jag kan inte säga något om just den här skärmen och hur många färger den kan visa, men som jag har förstått det rätt så kan skärmtillverkare ange det lite som de själv vill, iaf här i Europa. När de anger 16,7 milj färger så anger de ofta inte HUR de uppnår det antalet färger. Det behöver alltså inte vara en äkta 8-bitars panel utan kan vara en 6-bitars som använder sig av t ex dithering. Viewsonics och Samsungs populära skärmar VP930B respektive 970P säljs som äkta 8-bitars här i Sverige, men är det inte.

En källa:
http://forums.anandtech.com/messageview.cfm?catid=31&threadid...

Citat:

Saxat från länken
I didn't know which to believe either, I've just been so pissed about this thing for a while.

So I decided to call local ViewSonic Contact Center and they were quite surprised to hear someone asking about this, but after little waiting a really helpful guy in the customer service did some research for me (called to some tech guy in Germany) and confirmed to me that the VP930 is really a 6bit+2bit FRC monitor. After that even he didn't recommend that monitor for me.

They told me that the reason they are calling it 8-bit monitor, is that in most of the countries (atleast here in europe) the legislative rules don't require ViewSonic/manufacturer to tell the customers that the 8-bit in the VP930 is actually a 6bit+2bit FRC. So they can market as a 8 bit monitor.

Av Majke

Det beror helt på vad du ska ha skärmen till. Men det finns ett test på tomshardware som kanske kan guida lite. I testet så rekommenderar de ViewSonic VX922 till en gamer och ViewSonic VP930 till allroundanvändaren.

http://www.tomshardware.se/skarmar_och_tv/skarmar/20060322/

Av Majke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ALI
Hmm.... jag skall kolla in det, men det är ändå lite konstigt att prestandan skulle bli lidande p.g.a ljudkortet :). Och så skall jag se till att snart formatera datorn och slänga in de senaste drivrutinerna

Angående drivrutinerna till det integrerade ljudkortet, skall jag också ta NVIDIAS egna drivrutiner till ljudkortet?

Spelar du i stereo har det inte lika stor impact som om du kör med 7.1 t ex, men ljudet i spel tar fps. Därför är det en fördel att köra med ett separat ljudkort om man ska utnyttja surround.

Vad är det för inbyggt ljudkort? Om det är ett realtek ska du inte använda nvidias drivrutiner utan realteks.

Av Majke

I San Andreas: Prova stänga av "Frame Limiter" i options om du har det enabled. Annars kan ett annat problem vara om du använder dig utav surround från det inbyggda ljudkortet, då kan det hacka.

Av Majke

Har själv inte felet, men kontrollera så att du har version 1.0 av San Andreas (MTA fungerar bara med 1.0 och spelen som säljs numera är version 2.0 om jag inte tar miste). Har du version 1.0, prova att installera om spelet.

Av Majke

Tycker att det är helt underbart kul med stor variation. Om man jämför med de andra versionerna så imponerar detta stort. Det känns gediget på något sätt och kraschar väldigt sällan. Det gäller bara att hitta en server där man trivs på. Såg att de fick upp en sida nu där man kan ladda upp och ladda hem nya banor.
http://center.mtasa.com/

PS. Problemet med att DLL-filer saknas är lätt att åtgärda. Bara att googla efter filen, ladda hem den och sedan att lägga den i system32-mappen (på XP iaf).

Av Majke

Det har släppts på gamespot nu.

Edit: Xenon X1 hann visst före.

Av Majke

Har du kört allt genom din dvd-spelare? Eller har du spelat något från hårddisken? För en bärbar dator jag hade uppvisade samma problem när jag spelade något från dvd-spelaren, och det visade sig att läsaren var sönder.

Av Majke

275/1100 är den frekvensen som det ligger på när du kör 2d-applikationer. När du växlar till 3d-läge, t ex startar ett spel, så ställer sig frekvensen till den rätta. 3dmark läser förmodligen av 2d-frekvensen.

Ang låga poäng: Börja med att uppdatera drivrutinerna. Har du sen sett till så att du inte har AA/AF på? Sen gör det också skillnad i vilken upplösning du kör testet, desto högre upplösning, desto lägre poäng.

Av Majke

Du får med en omvandlare med grafikkortet, det fungerar alltså med ditt nätagg från Aspire.

Av Majke

Med rivatuner kan du själv ställa in fläkthastigheten, jag har ställt ned den på 25% och den är i princip ohörbar, bara ett litet viskande. I spel går den upp till 43% och då låter den lite mer, men inte störande på något sätt och det går att köra den på lägre varv då också om man vill.

Av Majke
Av Majke

Finns många trådar om samma ämne, prova att söka för att där finns vissa gånger det INTE fungerar med AGP8x i ett 4x-moderkort.

Av Majke

Får hoppas att jag får ett kort med XT-kärna. Annars är det ju lite olyckligt... någon som om det förekommit XT-kärnor på den här senaste leveransen? Kanske bara några stycken av dem som har pro-kärnan?

Av Majke

Har beställt ett Connect 3D X800GTO nu, men börjar se flera inlägg om personer som misslyckas med att låsa upp korten... går det inte att låsa upp dem nu längre?

Av Majke

7800GT eller X800GTO - SM3.0 viktigt?

Ska köpa nytt grafikkort och har slutligen beslutat mig för någon av nämnda varianter. Frågan jag ställer mig är om 7800GT, med sin aningen bättre prestanda och nyare features, är värd sina 1700 kronor mer? Har tänkt att låsa upp X800GTO om jag köper det (Connect3D).

En stor skillnad är ju att X800GTO saknar Shader Model 3, men använder så många spel det idag och kommer så många spel att använda det inom, säg ett år? Sen är jag inte insatt hur det är med HDR, stödjer X800GTO det fullt ut?

Av Majke

Är inte det ganska billigt för ett x1800xl på datorhandel? De brukar väl ligga på runt 4k, istället för 3k?