Inlägg

Inlägg som Majke har skrivit i forumet
Av Majke

Om din dator är hyffsat stark i övrigt, skulle jag säg att du tjänar mycket på en uppgradering till ett grafikkort i prisklassen 800-1500. Ditt ligger långt efter, iaf när man går över 1000 kronor.

Av Majke

Tror att mitt fungerar. Vad får du för felmeddelande?

Av Majke

Dra filer sekundär hdd, segar det ned datorn?

Tjeena. Jag har en spelserver som står och rullar 24/7 så tänkte utnyttja den till att lagra lite filer jag inte får plats med, men jag vill inte att servern ska sega ned sig när jag drar eller lägger över filer på den, dvs att folk får hög ping osv pga hdd-tänk. Därför tänkte jag köpa en ny hårddisk, men jag undrar då ifall det funkar som jag har tänkt. Alltså att servern inte segas ned när man drar av den sekundära hddn (endast lagringsdisk). Vet någon?

Av Majke

Då ska du snegla mot de nya Geforce-korten: 8800GTX och 8800GTS. Det bästa du kan få tag på idag. ATIs nya serie grafikkort har inte släppts än.

Av Majke

ATI och Nvidia har olika kort som regerar i olika prisintervall. Hur mycket pengar har du tänkt att lägga ut på grafikkortet, kan kanske börja där.

Av Majke

Call of Juarez heter westernspelet, riktigt snyggt det med, och krävande.

Av Majke

I cod2, har du provat att aktivera directx7 i options också, så att det inte står directx9 där? Har för mig att det fanns de två alternativen.

Av Majke

Re: dags för ett nytt grafikort? låg fps

Citat:

Ursprungligen inskrivet av esther
en annan sak som jag tänkte fråga är om det gör någon större skillnad på ett agp och ett pci-e kort? jag läste för inte så länge sedan på ett forum att pci-e kort inte var ett förstahandsval när det handlade om gaming, och ej heller nvidia - någon åsikt om detta eller ska det tas med en nypa salt?

Finns ingen sanning i de ryktena. Skillnaden på PCI-E och AGP är bara till PCI-E fördel, de bästa korten idag släpps inte ens till AGP, utan bara till PCI-E. Sen att Nvidia skulle vara sämre för gaming är också felaktigt. Båda ATI och Nvidia tillverkar grafikkort för spel och de gör båda riktigt bra kort, samtidigt som de gör lite billigare och inte fullt så bra presterande kort.

Prova att dra hem 3dmark 05 och 06 (från futuremark) och kör dem. Säg vad du får för poäng så kanske vi kan komma till rätta med problemet. Tänkte också fråga, det är ett 6800-kort du har, så det inte är ett 6800GT eller 6800Ultra.

Länk till 3dmark
http://futuremark.com/download/

Av Majke

Det går att koppla in flera tangentbord och möss till datorn, men datorn kommer att tro att det bara är ett tangentbord och en mus inkopplad. Med det vill jag säga att ni kan inte köra nåt spel i splitscreen som du är ute efter. Isf får ni komma överens om att den ena använder sig av piltangenterna och den andra använder sig av wasd-tangenterna och på så får datorn inte dubbla kommandon utan kan särskilja era knapptryckningar. Musen går det däremot inte att fuska med på något sätt som jag känner till.

Av Majke

Brorsan hade ett 9600XT innan, och fläkten var ganska tyst. Men du kommer att få avsevärt bättre prestanda med ett 9800pro eller ett 6600GT. Kan vara värt att leta på begagnatmarknaden också.

Av Majke

Finns det några planer på att de ska lansera en 8/3 tjänst?

Av Majke

Om det är en dell-dator har du väl garanti? Ring dem i så fall, för jag kan tänka mig att garantin ryker om du försöker byta kylare på grafikkortet.

Av Majke

Har skrivit detta i massor med trådar innan, men here goes. När vi köpte vår vx-skärm för några månader sedan ringde vi supporten och frågade just det här med pixlar. Vi fick svaret att man har full pixeltäckning i en vecka (kanske nån dag mer) efter köpet.

Saxat från viewsonicssupportsida:

Citat:

viewsonic
Note on Pixel Defect Policy:
For any sub pixel defect (red or green or blue) ViewSonic LCD display products are warranted in accordance with the ISO standard 13406-2 class II. On pixels ViewSonic exceeds ISO 13406-2 class II requirements not allowing for any defective (permanently dark or bright) complete pixel consisting of red, green, and blue sub pixels (“Zero Pixel Defect Policy”).

Och här har ni länken till vart jag hittade infon:
http://www.viewsoniceurope.com/se/Support/warranty.htm

Mitt tips: ring svenska supporten och dubbelkolla, förhoppningsvis får du ett positivt svar.

Av Majke

Köp annars det billigare kortet och släng på en tystare kylare i efterhand om du tycker att det låter för mycket. Det blir billigare.

Av Majke

Ring deras svenska support, viewsonic-skärmen lillebrorsan köpte hade de 1 veckas total pixelgaranti på, alltså inga pixelfel.

Av Majke

230mm är kortet (inte inräknat dvi-kontakterna som sticker ut utanför datorn). Men du har en strömsladd där bak på kortet också så du får räkna till 20mm i lådan.

Av Majke

Jag hade samma problem som problem 1 innan. Löste sig när jag installerade AMD Dual-Core Optimizer. Finns här:
http://www.amd.com/gb-uk/Processors/TechnicalResources/0,,30_...

Av Majke

Läckert grafikkort. Tänkte bara peta in en fråga, fungerar HDR och AA samtidigt på 8800:an?

Av Majke

Kortslutit moderkortet?

EDIT: Verkar som att det är graffet det är fel på, söker mig till det forumet istället.

Tjeena. Byggde precis ihop en dator, men nu startar den inte. Alla fläktar går igång men den visar ingen bild utan piper bara, ett långt pip följt av ett kort (EDIT: Nu får jag ett långt följt av 2 korta, tror de låter som grafikkortet :S). Jag har provat att ta ut ramen, men det piper ändå och efter ha letat runt lite efter pc beeps på google lutar det åt att moderkortet är paj.

Min undring gäller själva ihopskruvandet mellan moderkortet och chassit. Normalt brukar man få med "upphöjare" i guldfärg som ger lite distans mellan mobot och chassit. Men det fick jag inte med detta chassi. Istället fanns det upphöjnader vid varje fastsättningspunkt, små kullar, så jag skruvade fast mobot där, såg till att det var distans mellan själva mobot och chassit, förutom vid fastsättningspunkterna där skruvarna sitter. Sen startade jag datorn och fick detta felet.

Har jag kortslutit moderkortet, eller låter det som jag har byggt ihop det rätt?

Datorn

Asus M2N-E
AMD X2 4200+
ATI X1950pro
1x1024MB KingMax DDR2 667MHz
420W noname nätagg

EDIT: Verkar som att det är graffet det är fel på, söker mig till det forumet istället.

Av Majke

Tror att jag hade det problemet innan. Jag har det iaf inte nu när jag kör 6.7