Inlägg

Inlägg som Majke har skrivit i forumet
Av Majke

Tryck ESC efter de fyra gametesten som är i början, efter nature alltså, så kommer 3dmarkköret att avbrytas, men du får ändå en 3dmarkpoäng. Det är bara de fyra första testerna som gör något för ditt poäng ändå.

Av Majke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Thomas
Hmm, BBB ska väl lägga ner den tjänsten nu?
http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=51257...

Kolla i de sista inläggen. Tjänsten ska inte läggas ned, det var ett missförstånd.

Av Majke

150 meter för långt från station för vdsl, vad säger ni?

Har varit i kontakt med BBB ang att få deras vdsl-tjänst. Men enligt personen jag pratade med bor jag cirka 150 meter för långt ifrån stationen (1200m var gränsen, jag bor 1350m) och därför kan de inte garantera stabilitet och därför kan jag heller inte få tjänsten. Jag är duktigt sugen på vdsl, men vill inte ha kass tillförlitlighet på bredbandet. Gör de 150 metrarna så värst mycket? Vad säger ni?

Av Majke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av parvus
Kolla deras hemsida?

Suck. Fick höra precis att det inte funkar för mig med chello i vilket fall som helst.

Ang. BBBs VDSL-tjänst så drog de tillbaka uttalandet om att vdslen skulle läggas ned. Det var tydligen felciterat. Finns en tråd om det här på forumet.
IDG-länken igen:
http://www.idg.se/ArticlePages/200510/14/20051014101746_CS/20...

Av Majke

Ska ringa o kolla med BBB. Har redan dem som ISP, 8/1.

Ang Chello, finns det i Malmö, och funkar det när man inte har deras tv-tjänster?

Av Majke

Finns xDSL med mer än 1Mbit/s upload?

Tjenare! Finns det någon leverantör som i dagsläget kan erbjuda någon dsl-tjänst med mer än 1Mbit/s i upload? Har sett att några pratar om bredbandsbolaget och deras vdsl-tjänst, men hittar ingen info på deras sida. Någon som vet?

Av Majke

Kan säga direkt att din processor kommer att begränsa ditt nya 3dkort. Lillebrorsan hade en 2400+ och köpte ett 6800NU (som sedan låstes upp), och det hackade fortf i spelen. Så processorn byttes till en ny amd 64 3000+ och nu flyter det finfint.

Av Majke

Var inne o ändrade med PIO, men det ändrade inget, har inte datorn här nu, men ska prova VLC nästa gång jag har den hos mig. Tror dock inte att det är det som är felet. Känns precis som det är nån drivrutin som saknas eller att något är felinställt. Tycker det borde gå att spela upp DVD-film på en dator som man får förinstallerad med program o allt.

EDIT: Fixade sig idag. Han tog in den till butiken. Det visade sig vara dvdläsaren som var kass. Men tack för svaren ändå.

Av Majke

Har du pillat med baskontrollen på baksidan av subben? Och är du säker på att du inte spelade upp typ THX-filmen?
Har du lyssnat igenom dem ordentligt och inte bara råkat ut för något trasigt demo-ex? För jag har bara fått god respons ifrån de som lyssnat på dem.
Och iaf min bas kan leverera utan att börja råma.

Hur som helst, det är inte lönt att disskutera fram och tillbaka, jag tycker lätt att z-3 är det bästa valet, lycka till med köpet smolk.

Av Majke

När jag började leta datorhögtalare, föll jag direkt för i-Trigue 3200 pga dess design. Jag var ute flera gånger och lyssnade på olika system, och blev glatt överraskad när jag ramlade över Z-3:an. Ljudet är mycket renare, och den s.k brummande basen, det är en bas, den ska brumma.... Skruva ner basen till lägsta nivå, och du får ett lätt mycket bättre ljud än i i-Trigue, och självklart blir det då inget brumljud över det hela, utan bara väldigt fin bas.

Men mitt tips är att besöka någon affär där du får provlyssna, så kan du avgöra vilken du gillar bäst själv.

Av Majke

Dvd-film hackar på Acer 3020

Hallå. Min kusin köpte ny bärbar dator för några veckor sedan (Acer 3020), men när han ska kolla på dvd-film så hackar det vilket gör att det inte är njutbart eller acceptabelt att titta på den.

Varför hackar det så mycket? Man ska väl kunna se på en dvd-film på en ny bärbar dator?

Hans specs är AMD Semp 2800+, 512MB Ram, Ati X600 64MB, DVD-spelare: slimtype sosw-833s

Har använt Media player classic och Power DVD, men det hackar på båda.

Av Majke

Re: geforce 4400 TI vs 6800GT - storlek?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tower
Hej!

Har idag ett geforce 4400 TI men funderar på att köpa mig ett MSI 6800GT... Funderar lite på hur dessa förhåller sig till varandra storleksmässigt? Det är nämligen lite trångt i mitt chassi... Mest längden jag funderar på, blir tight om 6800GT är längre än det 4400 jag har nu...

Har ett MSI 6800GT på en annan dator, mätte det precis. Cirka 22,5 cm på längden.

Av Majke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av martin_p
Okej, suspekt att dom har två olika modeller med precis samma prestanda?

Men detta betyder alltså att ett upplåst 6800LE (16/6) är bättre än ett 6800/6800NU?

Nej, 6800 och 6800NU är samma kort, det är bara olika benämningar på det. Sen så ja, ett upplåst 6800LE 16/6 är bättre än ett 6800NU original. Har man låst upp det så klockar man det väl förmodligen med.

Av Majke

Fanboy skulle jag säga är en person som struntar i att argumentera för sin sak, eller får slut på vettiga argument, men som ändå vägrar att bli överbevisad och fortsätter att tjafsa.

Jag tycker att det är självklart att man till slut tycker mer om ett märke än det andra, att sen bli kallad fanboy för det tycker jag är fel. Om man skulle skala bort de personangrepp och den hätskhet som funnits i vissa diskussioner här när grafikkorttillverkarna ställs mot varandra så skulle det bli mycket trevligare. För jag tycker att trots den påstådda "fanboyismen", så kommer det fram en hel del genomtänkta och bra argument i diskussionerna, något som jag iaf dragit nytta av i mina grafikkortsinköp.

Av Majke

Men 2900p i 3dmark 05 med ett x700pro låter väl inte helt tokigt? Poängen ligger däromkring. Sen när man installerar ett nytt 3dkort så kan det ibland hända att det går in i PCI-mode istället för AGP. Då är det bara att installera moderkortsdrivrutiner.

Av Majke

Om du inte vill slänga ut så mycket pengar på ett nytt kort så är det lugnt ett bra köp.

Av Majke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bandy_nisse
585/1180 kommer jag upp i, fast jag tror den throtlar så jag får inga spec bra poäng, 3700 i 05, 8600 i 03, 13000 i 01:p
Den idlar på 40*c med 5V nu.

Vad menas med att den throtlar?

Får själv:
3dmark 05: 4100p
3dmark 03: 9100p

Klockat till 600/1200 med Nv-silencer 6

Av Majke

Det är väl inte DDR 3 minnen heller? Är det helt enkelt ett 6800 NU som e upplåst till 16/6? Eller är där något som skiljer?

Av Majke

Har visserligen ett 6600GT, men satsade på NV-silencern, sänkte fulload från 85 till 65, tror du blir nöjd vilket du än köper. Jag tyckte om NV-silencern för den blåser ut den varma luften också.

Av Majke

Vad får du för poäng nudå i 3dmark?