Inlägg

Inlägg som CompassioN har skrivit i forumet
Av CompassioN

Jag har inte själv lagt märke till något problem med kopieringsskyddet, men naturligtvis vore det fint att slippa ändå, så att de som *har* fått problem kanske kan spela det. Har bara sänkt kanske 10 timmar i spelet än, men jag gillar det. Lite lättsammare stämning än i orginaltrilogin, fin grafik förutom vissa animationer och combat är bättre än tidigare. Jävligt rörigt UI dock.

Av CompassioN

Jag skulle aldrig låta något av mina barn spela realistiska våldsspel. Man gör såklart det man tror är bäst och som andra säger är väl risken att man blir yxmördare för att man spelat våldsspel obefintlig. Oavsett, ser ingen anledning att utsätta barn för våldsskildringar, särskilt inte realistiska sådana.

Av CompassioN

Sennheiser Momentum 2, tror jag de heter. Trådlösa as med NC, headsetfunktion och så. Snygga och låter skapligt bra.

Av CompassioN

Det står inget i bibeln om liv på andra planeter, alltså existerar det per definition inte. Prisa Jehova.

Av CompassioN
Skrivet av kaptenperre:

Någon som testat budgetvarianter som finns för under hundralappen med smarta klockor?
https://geek.wish.com/c/576a8168c8bb841e7d6d582e
https://geek.wish.com/c/544d43396304cb1cc6b3c8ed

Jopp, jag har testat den där U8. Oanvändbar. Alltså, köp hellre en billig analog kinaklocka, för denna kan ändå ingenting mer än visa tiden.

Av CompassioN

Blir väl kanske att beställa en från Banggood http://www.banggood.com/Xiaomi-Mi-MIX-18k-6_4-inch-Edgeless-D...

Av CompassioN

Tack för snabba och bra svar!

Skrivet av sime:

@CompassioN: Tjena! Dels bör du köra ett kit med fyra minnesstickor för att dra nytta av att X99 kan köra fyra kanaler mot minnet. Sedan skulle jag nog rekommendera att köpa något sånt här https://www.netonnet.se/art/komponenter/uppgraderingspaket/mo... istället för att köpa en äldre plattform, som du ser blir priset ungefär detsamma. Så länge din gamla Noctua har fästen som passar, så tycker jag du kan köra den, 650W nätagg ska räcka och bli över, vilken modell är det? Gör en googling på det och se till att det är en bra modell, i så fall är det bara köra. Annars ser det fint ut! Lycka till

Fint paket, det slår jag nog till på! Köper då resten från NoN då jag gärna samlar allt på ett kvitto

Skrivet av Jonssown:

För att veta om din nuvarande kylare passar på LGA2011-3 så måste vi först veta vilken det är, nätaggregatet du redan använder fungerar mer än väl effektmässigt. Rent tekniskt så behövs det mindre "krut" idag av nätaggregat än vad det gjordes för 5 år sedan, vi går mot en mer energieffektiv framtid där toppkorten idag drar runt samma som medel/budgetklassen för något år sedan.

  • Om du behöver en ny skärm så rekommenderar jag dig att spara lite till, din nuvarande U2713HM är i min mening bättre än Acer skärmen som ligger i kundvagnen

  • Byte ut 5820K CPU:n till en 6800K (nyare arkitektur), kostar ungefär lika, speciellt om du är beredd att handla från andra butilker för att min-maxa slantarna.

  • NVMe lagring kan jag inte yttra mig om angående prisvärdhet, men om du vill ha så mycket du kan för pengarna så skulle jag inte slänga 2 000 kronor på en NVMe disk. Jag skulle personligen istället plocka en 500GB SATA disk för cirka 1 300 kronor, alternativt 250GB för 6-800 kronor. 850 EVO från Samsung kan vara ett gott alternativ.

  • Grafikkortet är väldigt "meh", men om du inte alls ska spela något krävande eller köra tunga 3D renderingar på GPU:n så borde inte spela så stor roll, annars kan du alltid kolla på begagnad här på forumet (marknaden), 980 Ti brukar gå för ~3 000 kronor, eller röda lagets R9 Fury/R9 390/X för runt 2-3 000 kronor.

  • Du bör använda 4 ramstickor istället för 2 (Quad-Channel) för att få ut så mycket bandbredd som möjligt.

Dessvärre har jag redan nu flyttat min skärm till kontoret, så en ny måste till oavsett, så jag kan CAD:a var jag än befinner mig
Jag tänkte M.2 för att jag vill maxa accesstider och laddning av geometrier, har ett gäng lagringsdiskar att möla in för att spara filer på... Eller är skillnaden försumbar?

Skrivet av Edge1:

@Peppar2014: Fusion 360 har inte CUDA-stöd vid rendering. Du har iofs. rätt, själv skulle jag satsat på ett (kanske begagnat) 980 Ti, ville bara påpeka det eftersom TS nämnde F360 specifikt.

TS: Fusion 360 är ju inte speciellt krävande alls, om du vet att du huvudsakligen kommer jobba i det skulle jag nog satsa på en 6700K och Z170-plattformen med din budget. Du lär inte märka någon större skillnad om någon alls, F360 är ju knappast SolidWorks när det gäller systemkrav.

Hur krävande F360 är beror ju lite på vad man gör med det I dagsläget kör jag det på min bärbara lilla XPS13 och den går på knäna med sitt inbyggda intelgrafikkort! Är det inte vettigt att sikta på 6 kärnor och 12 trådar när man ändå är i farten? 4 kärnor känns såååå 2007!

Av CompassioN

Workstation på hård budget

Tjipp! Fick mina eBay-drömmar krossade i en tråd där jag frågade om vettig workstation för CAD/CAM så jag tänker att det kanske är lika bra att köpa nytt. Min dator nu är ju drygt åtta år gammal...

Kastat ihop ett paket på inet, men det var några år sen jag var i byggartagen sist, så det vore fint om någon kunnig kunde säga sitt.
Maskinen kommer i huvudsak köra Fusion 360 för CAD/CAM, kanske en del bildbehandling med GIMP samt något spel då och då. Köper via mitt företag, men runt 13k exkl. moms känner jag ändå är smärtgränsen. Chassi och lagringsdiskar har jag redan.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9733321/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/9733321/

Jag har redan en Noctua av gammal modell, kanske funkar till denna maskinen också? Har också ett Corsair-agg på 650w, räcker det i dagens läge?

Vad bör jag ändra på?

Av CompassioN

Så... eftersom det är en renodlad workstation jag är ute efter, vore det ändå bättre att lägga de 10k på en dator med konsument-i7:a, spelkort och vanligt ram?

Av CompassioN
Skrivet av Peppar2014:

Var beredd på att både tull+frakt lär kosta skjortan, har du riktigt otur behöver du även betala moms. Det kostar helt sonika att ligga på topp.

Moms och sådant är inte så farligt, det slipper jag genom företaget ändå. Vad tror du om prestandan?

Av CompassioN

Köpa begagnad dator från eBay?

Tjipp! Jag är i allt större behov av en rejäl workstation till mitt jobb. Jag är dock ovillig att diska ut 30k+ utan kan tänka mig att gå ner i absolut prestanda om det går att få billigare. Fick upp ögonen för begagnade workstations på eBay men har dålig koll på hårdvara för min tillämpning.

Jag kommer i huvudsak köra CAD/CAM och kanske viss rendering på maskinen, så mycket minne och ett CAD-kort samt många trådar är nog välkommet. Kollat lite på denna, som ligger i en lämplig prisklass för min del: http://www.ebay.com/itm/361579851163
Tankar och förslag?

Av CompassioN

Okej, tack för alla svar! Det verkar med andra ord vara läge att vänta ett tag, ingen telefon jag ser på marknaden just nu verkar vara någon större uppgradering... Telefonen jag har nu fungerar ju (den är lite lynnig bara) nog tills nästa flaggskeppsgeneration kommer.

Jag är inte direkt ute efter en statustelefon, men den ska vara snabb som satan och ha premiumkänsla. Metall och glas, kännas solid.

Av CompassioN
Skrivet av Sisyfos:

Om du gillar Samsungs TouchWiz så ser jag ingen annan Android-telefon på min radar än Galaxy S7/S7 Edge.
Svindyra men i stort sett perfekta lurar.

Tack för tipset!
Inget fan av Samsung, historiskt sett, men de kanske bättrat på sin byggkvalitet? Jag är hopplöst oinsatt, när lär nästa våg av lanseringar ske?

Skickades från m.sweclockers.com

Av CompassioN

Absolut fläskigaste mobilen just nu?

Tjipp! Har en Nexus 6p som tyvärr inte riktigt är sig själv efter ett olyckligt dopp i toaletten. Jag funderar på att köpa en ny lur, givetvis med Android. Finns det någon premiumtelefon som forumet kan rekommendera? Budget är max 8 tusen.

Av CompassioN

Humm... den Dell XPS13 jag köpte för ungefär ett år sen kom utan bloatware... Dell update manager och sen inget annat böös. Kul att de gick i bräschen för en gångs skull

Av CompassioN

Någon som beställt från Telenor? Jag väntar ivrigt på min, hade hoppats på en avi i brevlådan idag, men så blev det icke...

Av CompassioN

Tack för alla svar! R9 290 är dock en aning över min budget, runt 1500 går smärtgränsen då jag är sjukskriven. Hur skulle ett GTX 960 prestera i förhållande till vad jag har? Orkar det Fallout 4 på medel tillsammans med resten av min maskin?

Av CompassioN

Köpråd: Ersättare till Radeon 5970

Tjipp!

Sitter som det är nu på en i7 920, första generationen, 6 gig ram och ett radeon 5970 2gb. Detta kort har ju 1GB effektivt då det kör intern Crossfire. Jag vill gärna kunna spela Fallout 4 på annat än absolut lägsta inställningarna (Då menar jag allt i botten och 720p som jag kör nu)

Frågan är ju om det är mitt grafikkort som sätter begränsningen eller något annat i systemet, det blir bildspel även på lägsta inställningarna ibland, men historiskt sett så har ju grafikkorten alltid varit den begränsande faktorn.

Så, hur billigt kan man komma undan om man vill kunna lira med lite bättre upplösning(Helst 1440p, då det är vad jag har native på skärmen) och med lite ambient occlusion och sådant godis? Behöver verkligen inte maxa upp det och vill verkligen komma så billigt undan som möjligt. Vad behöver jag? Är det ny dator som gäller eller kan jag hålla liv i gamla bettan ett tag till?

Tacksam för alla svar!

Av CompassioN

Jag är lite hajpad måste jag säga. Om inte annat lär det bli ett kraftfullt verktyg för produktutvecklare som vill demonstrera och visualisera digitala prototyper. För spel... njäe. Jag är glad att MS satsar på företagsanvändarna

Av CompassioN

@nackskägg:

Vems verklighet? Att elshockstortera människor ingår vanligtvis inte i uppväxten för barn i Sverige, iallafall...