Inlägg

Inlägg som CompassioN har skrivit i forumet
Av CompassioN
Skrivet av tobbel:

Berätta gärna om dina erfarenheter med Matlab på plattan, det är ju inte supersnabbt ens på en vanlig dator...

Jag har inte gjort något avancerat på den än, eftersom jag inte har något tangentbord eller så kommer jag väl mest köra lite program jag skrivit på annan dator, eventuellt lite PDE45 och sånt Framför allt är det en liten känga till alla på mitt program som sitter med sina iPads

Kan för övrigt säga att Photoshop inte fungerar alls, det är något med touchscreenen som gör att det inte lirar, går inte att rita inom "pappret" tyvärr. Någon som har koll på lämpliga, lite enklare bildredigeringprogram som kan passa? GIMP gillar jag tyvärr inte alls...

Av CompassioN

Sprang in till Webhallen idag och köpte en Vivotab, riktigt nice, nu sitter jag och installerar Matlab och annat gos jag behöver för skolan. Det jag undrar är väl framför allt när Transleeve kommer, någon som vet? Vore kul att kunna spela lite spel på den ibland och då är det gött med piltangenter

Av CompassioN

Detta slår ju i huvudsak mot studenter. Svårt att klara sig utan dator under studierna men samtidigt gör ett par tusen om året skillnad. För min del kvittar det, betalar redan licenspengar för att dottern kollar på barnkanalen och den är värd pengarna

Av CompassioN
Skrivet av UrbanHazard:

Kör en LG skärm, 27tum IPSskärm med 1920x1080 i upplösning och pixeltäthet osv är inget som jag märker. Skulle aldrig kunna gå ner i 24tum igen. Upplösningen funkar utmärkt i 27tum om det är en IPS skärm(i mitt fall) inte jämfört med andra märken.

Vid spel och film kanske inte pixeltätheten spelar så stor roll, men om du sitter och skriver, knackar kod, kanske har dokumentation eller flera dokument som du jobbar i samtidigt, då spelar pixeltäthet och upplösning roll på ett annat sätt. IPS, PVA och sådant är ju trevligt eftersom man slipper färgförskjutningen ut mot sidorna på en så stor skärm.

Av CompassioN

Ska du koda så kanske du vill ha lite mer utrymme på skrivbordet också och då är det upplösningen du vill åt. De två länkade har endast 1920x1080, så det erbjuder ju ingen egentlig fördel mot en 24" eller motsvarande. Kanske om man har dålig syn och verkligen vill ha stor bild men inte bryr sig om pixeltäthet.

Annars så har Gunmoses rätt, av de två får nog BenQ anses vettigare. Vill du ha märkbart högre upplösning är det nog tyvärr runt 4500 som gäller för den Dell U2713 eller liknande. Då får du ju ioförsig också en riktigt trevlig IPS-panel med grymma betraktningsvinklar och färgåtergivning

Av CompassioN
Skrivet av Cyne:

Jo, smidigt med "allt i ett", frågan är bara hur prestandan blir...
Testade Cintic på fotomässan före jul, och då hade de kopplat in dem till någon MacBook. Det blev liksom inget flyt i någonting, det hackade när man skulle zooma och vrida på bilden eller använde lite roligare penslar. 24"-varianten (som kostar över 30'000) körde dom i 1440x900 istället för 2560x1600 och ändå så blev MacBook'en överhettad och bootade om stup i ett. Ganska värdelös demo alltså, men habegäret finns där ändå

Vet inte vad det var för prestanda i dom datorerna men det var uppenbarligen för lite, och det blir ju laptop-grejer i en sån här "surfplatta" också.

Tänkte inte så mycket på prestandan, faktiskt. Borde det inte gå att tunnla till arbetsstationen och använda den som en trådlös skärm i soffan? Nice att sitta med den i knät och skissa/CAD:a som med ett block och en schysst Copic C0

Av CompassioN
Skrivet av Cyne:

Wacom har ju liknande (Cintiq-serien) men de är "bara" 1920x1080. Tyvärr kostar 22" ~15-20'000. Vore trevligt om det kom in lite fler aktörer här så man får ner priset till acceptabla nivåer.

Jodå, Cintiq har man ju dreglat en del över, denna verkar dock vara lite smidigare format och dator inbyggd?

Av CompassioN

Ja tack. Se till att man kan använda en Wacom-stylus på den också och att den har minst 1024 tryckkänslighetsnivåer så har dom ett sjukt eftertraktat verktyg för designers.

Av CompassioN
Skrivet av Dampo:

http://www.inet.se/produkt/1517095/taurus-overkill-gtx-680-wi...
https://www.inet.se/produkt/2204791/acer-27-hn274hbbmiiid-120...

är datorn och skärmen. Ja fråga i butiken om hdmi kunde leverera 120hz och fick till svar "ja alla utom samsungs skärmar" men bli inte bild kvaliten sämre med dvi? bleh känner mig blåst. btw grafikkortet är ett evga gtx 680 ni kan se på länken

Nix, DVI har lika bra bild som HDMI.

Av CompassioN

Skärmar i den prisklassen är ju 27", 2560x1440 och IPS. Det finns ju även Dell U2713, med 12 bitars färgdjup men enligt vissa en lite väl aggressiv Anti-glare coating. Jag sitter själv på lillebrorsan, U2711HM med liknande specifikationer men 8-bitars färgdjup. En vettig sak är att se till att du köper en skärm som är kalibrerad från fabrik, om du inte har kalibreringsutrustning själv.

Av CompassioN

http://www.dustinhome.se/product/5010645928/dell-u2713hm-ultr...

U2713 har mindre aggressiv AG-coating än U2711 och drar mycket mindre el.

Av CompassioN
Skrivet av anon99339:

Det här är Dells senaste:

http://www.prisjakt.nu/redirect.php?prisid=140784953&ref=242

Dells skärmar är populära med påkostade IPS-paneler och hög kvalitet. Jag kommer också att köpa en i samma serie.

IPS-panel, 24" och 1080p (full-hd).

Skickades från m.sweclockers.com

Fast modellen du länkar till är ju inte en IPS, det är en VA.

U2412M har IPS, högre upplösning och 16:10-aspect ratio.

Av CompassioN
Skrivet av leog523:

Tack för svar! Det var en av de skärmarna jag kollat på faktiskt. Har du den själv? Annars så ser den ju riktigt fin ut.

Jag har storebrorsan U2713HM, eftersom jag arbetar med CAD på skärmen och behöver den extra upplösningen. Jag är väldigt nöjd hur som helst och om du inte spelar toksnabba shooters på proffsnivå tror jag inte du kommer känna dig begränsad av skärmen. Färgerna är riktigt bra och den kommer kalibrerad från fabrik.

EDIT: Jag var som en svarande högre upp i tråden inne på att köpa en koreansk IPS men det känns tryggare med svensk återförsäljare, för garantier och allt sånt.

Av CompassioN

Matt olive-drab skulle jag måla den i. Kanske med lite camo-mönster för den rätta panzer-känslan?

Av CompassioN

Denna kanske vore något? http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=946255

IPS, 24 tum och en bit under din budget.

EDIT: Och visst ja, 1920x1200 i upplösning är ju bara grädde på moset

Av CompassioN

Har beställt en del högkvalitetstryck från Crimson och måste säga att de kan sina grejer.

Av CompassioN

Jävligt trevligt att läsa. Då kanske man vågar köpa en krysslåda till dottern när hon fyller sju eller så.

Av CompassioN

På bussen in mot skolan med ett par a-JAYS i öronen. Meshuggah på spotify med högsta kvalitetsinställningar eller stonerrock via PowerAMP.

Ljudfilosofi: Jag har inte råd att köpa dyr stereo och eftersom jag är en petig tekniknörd så ser jag till att inte exponera mig för riktigt bra ljud, då skulle jag inte stå ut med det jag har nu.

Är dock på jakt efter en gammal Techinics eller Pioneer från 70-talet eller så, mest för att de är så jävla snygga.

Av CompassioN

Radio gjord i Alias Automotive 2013, för projekt i produktsemiotik.

http://i.imgur.com/NloCn.jpg

http://i.imgur.com/Pfexx.jpg

Av CompassioN

För runt 6000:- så får du rätt trevliga skärmar i den upplösningen. Jag köpte helt nyligen en Dell U2713HM, hittils är jag fruktansvärt nöjd. Dock ligger responstiden på 8ms och inte 4. Spelar du mest Diablo och WoW så kommer det inte göra minsta skillnad dock. Hade du spelat CS 1.6 på internationell proffsnivå, visst, men jag tror inte att du komer begränsas av 8ms.