Artiklar

Artiklar skrivna av Psionicist
44

Japan tar tillbaka superdatortronen med MDGrape-3

Med en teoretisk hastighet på över 1 petaflop så är Japans dator MDGrape-3 snabbare än den tidigare ledaren BlueGene/L. Datorn kostade dessutom bara $9 miljoner dollar att tillverka.

26

AMD:s marknadsandelar högsta någonsin

Första kvartalet 2001 var tidigare AMD:s bästa kvartal. Då hade AMD 21,8% marknadsandelar för x86-processorer. Nu andra kvartalet 2006 var AMD:s marknadsandelar 22%, högsta någonsin.

31

Apple uppmärksammar problem med MacBook

Apple uppmuntrar användare av MacBook och MacBook Pro att kontakta Apples support om datorerna lider av visslande ljud eller missfärgningar.

18

Catalyst 6.7 släppt

ATI har släppt den senaste versionen av sin grafikkortsdrivrutin Catalyst. Version 6.7 bjuder på buggfixar och förbättringar för CrossFire-konfigurationer.

26

Seagate fortfarande störst

Seagate har ökat sina marknadsandelar av hårddiskmarknaden med 1,1 procentenheter sedan sista kvartalet 2005. Seagate stod för 29,5 miljoner sålda hårddiskar av 101,7 miljoner totalt för det första kvartalet i år.

61

ATI Radeon X1950XTX fångad på bild

HKEPC har fått tag på ATI:s uppkommande flaggskepp ATI Radeon X1950XTX. Kortet bjuder bland annat på GDDR4-minne vilket ska ge upp till 56% bättre prestanda än GDDR3.

15

Allt du behöver veta om Serial ATA

Hårddiskar och moderkort med SATA-gränssnitt har funnits ett tag nu. Till skillnad från äldre IDE-gränssnittet är SATA seriellt, ger högre överföringshastigheter och har smidigare kablar. Mer då? Hardware Secrets har publicerat en medelstor guide om Serial ATA.

27

Asus P5W DH kan kräva BIOS-flash för Core 2

Moderkortet Asus P5W DH har i tester visat sig vara bra och rekommenderas därför ofta som ett vettigt val för den som ska uppgradera till ett Core 2-system. Nu har det visat sig att P5W DH behöver ett nytt BIOS för att hantera vanliga Core 2-processorer.

44

Core 2 64 bit-prestanda

X-bit labs har undersökt hur Core 2 presterar med 64 bit-program. Hur står sig Intels EM64T mot AMD:s AMD64?

19

Mighty Mouse blir trådlös

Apples flerknappmus Mighty Mouse kommer i framtiden att bli trådlös. Den nya versionen, kodnamn M6, kommunicerar med datorn via Bluetooth.

54

$100 dollar laptop utan vev

One Laptop Per Child-projektet som planerar att distribuera billiga bärbara datorer till barn i U-länder har bestämt sig för att deras dator inte kommer att vara utrustad med en vev utan ett snöre.

99

Inga mer Intelchip för ATI

I och med AMD:s uppköp av ATI beslöt sig Intel för att inte förnya ATI:s licens att tillverka Intelstyrkretsar. Detta innebär att AMD/ATI förmodligen inte kommer att sälja styrkretsar för Intels processorer framöver.

16

Stor jämförelse av dual core-processorer

Trots lanseringen av Intel Core 2 så finns det en uppsjö av dual core-processorer, dels Athlon 64 X2 och dels äldre Pentium D i 8XX och 9XX-serien. Är dessa obsoleta nu eller finns det några marknader där Core 2 inte dominerar?

5

Stort test av minneskort

TrustedReviews har testat 4 GB CompactFlash-kort och 2 GB SecureDigital-kort.

81

AMD tar över ATI?

Det har ryktats om att AMD kommer att köpa upp ATI. Nu har AMD:s styrelse godkänt ett uppköp på $5,6 miljarder dollar.

17

PYPE iX-chassi testat

Bit-Tech har kollat närmre på ett rött X-format chassi från tillverkaren PYPE.

8

Abit återkallar defekta moderkort

Abit återkallar vissa versioner av moderkorten Abit Fatal1ty AN9 32X och Abit AN9 32X. Påverkade modeller ska ha problem med kylflänsar till följd av ovarsam frakt från fabriken.

12

Stor Core 2-guide hos Anandtech

Osäker på styrkretsarna, moderkorten eller minnena som fungerar bäst med Intels Core 2-processorer? Då har Anandtech en guide för dig.

11

Intels vinst andra kvartalet lägsta sedan 2002

Intels nettoinkomst för det andra kvartalet 2006 är det lägsta någonsin för Intel sedan tredje kvartalet 2002. Detta ska bero på lägre marginaler som resultat av prissänkningar.

35

Nästa iPod kommer ha 3D-grafik från NVidia?

För några månader sedan sökte Apple spelprogrammerare till ett "superhemligt projekt". Samtidigt köpte NVidia upp några företag specialiserade på mobil grafik. Nu menar en analysfirma att uppkommande iPods kommer ha NVidia-kretsar istället för Broadcom.