Inlägg

Inlägg som Azodan har skrivit i forumet
Av Azodan
Skrivet av Wiggin:

En anledning är att spelutvecklaren ska kunna göra saker "unika" på riktigt (fast naturligtvis ändå inte) genom att enbart sälja ett begränsat antal, något som inte tidigare varit möjligt. Nu kan de teoretiskt sett sälja en version av en rustning i en specifik färg, numrera upp 1000 exemplar och kalla dem "super-duper exklusiva" och tjäna pengar på spekulanter av folks dumhet. Det är fruktansvärt oetiskt, och kommer med största sannolikhet leda till ytterligare en negativ trend inom spelindustrin där mer och mer innehåll kommer släppas på samma sätt. Att det är dåligt för konsumenterna som får mindre och mindre för spelen de köper behöver väl knappas förklaras?

Anledningen till att jag är så säker är att det redan finns ett facit: Mikrotransaktioner.

Begränsat antal är väl inget som har hindrats av att det inte funnits NFTer.

Av Azodan
Skrivet av PatrickP:

Oftast när man pratar om NFTs i spel pratar man inte om att själva spelet ska vara en NFT, utan man pratar (återigen, oftast) om att in-game items ska vara NFTs. Kan vara bra att känna till så vi alla pratar om samma sak

Det finns dock lösningar där rättigheten att spela spelet är en NFT och man helt enkelt inte kan logga in (eller får begränsade möjligheter) om man inte kan bevisa att man äger NFTn.

Skrivet av SkorutansteN:

Tror inte Steam hade varit intresserade av NFT eftersom de har sin egen marknad som de vill låsa in folk på. I mitt huvud borde NFT öppna för en friare marknad där alla kan konkurrera på en jämnare nivå.

Ok, så Steam är antaligen inte intresserade. Varför skulle ett annat företag vara intresserade att sälja digitala varor som bilder, musik eller spel som NFT?

tex. ett företag som säljer pressbilder hur skulle de bli hjälpta om de skulle börja sälja NFTer till sina bilder istället för hur de gör idag (jag vet inte hur det gör idag :), men jag antar att de kan kolla checksumma eller nått och på så sätt verifiera att deras bild används av någon som inte har betalat rättigheter)

Av Azodan

Varför skulle tex. Steam vilja sälja ett spel som NFT? Det hindrar ju inte att spelet skulle spridas vidare till andra? Om man inte implementerar ett DRM baserat på NFT men det känns väl ändå inte som att det behövs? Och DRM kan ju antaglligen knäckas även om det använder NFT?

Av Azodan

Annonsen är avslutad

Av Azodan

Annonsen är avslutad

Av Azodan

Intel i5 6600K, GTX 770, 16GB RAM

Intel i5 6600K
GTX 770 2GB (MSI Gaming)
16GB DDR4 (Corsair 3000 MHz)
ASUS Z170-A
256GB m.2 SATA
600W Fractal Design Newton (80+ Platinum)
Phanteks P300A Tempered Glass

Tyvärr fattas kablar till nätagget. Det som följer med är 24-pin, 8-pin moderkort, 2 x 8-pin pcie och en kabel med nån SATA och MOLEX.

Jag tror också att moderkortet hade fått nån böjd pinne på CPU-sockeln, jag har böjt tillbaka efter bästa förmåga och den startar upp och hittar i alla fall 16GB RAM jag törs inte säga nått om de två andra minnesplatserna.

Jag kan inte heller skicka datorn då både grafikkort och cpu-kylare är tunga.

Läs hela annonsen här

Av Azodan

Då avslutar vi, grattis @Puppetfreek !

Av Azodan

Tror vi ger oss snart så kan jag skicka den idag.

Av Azodan

Strömsnål thin mini-ITX dator med dubbla nätverk

Intel i3 3220T
Intel DQ77KB Thin mini-ITX
1x8GB DDR3
Kingston 30GB mSATA SSD
65W nätadapter (19,5V 3.33A)
Headless Ghost (HDMI Adapter för att boota upp utan skärm)
Lian-Li PC-Q05 chassi

Har använt den som router med pfSense.

Läs hela annonsen här

Av Azodan

Presterar väl ungefär dubbelt mot ett GTX 1060 6GB för ungefär dubbla priset nästan 7 år efter att GTX 1060 lanserades...

Av Azodan

Typ dessa?

https://www.amazon.se/-/en/dp/B09MTV9QFG/ref=sr_1_1?crid=38WA...

fast hm, det ser ju ut att vara två olika längder på din TV

Av Azodan

Vad är det för distanser? Går det inte att 3d skriva ut annars?

Av Azodan

Värmen drog ~3 kW i min Ioniq 38kWh igår när jag åkte hem från jobbet och de var -15. Skulle vara intressant att se vad den skulle behöva om man inte körde bilen.

Jag kom hem med ~20% (runt 7.6 kWh) efter att vi kört 130km sedan fulladdat så jag skulle väl inte ha några massiva marginaler om jag hade behövt stå några timmar på vägen.

Nu var dock inte batteriet fulladdat när jag åkte utan jag bytte bara av min sambo när hon kom hem från sitt jobb där bilen hade stått ute på natten utan möjlighet till laddning. Men så är det ibland att man inte har möjlighet att åka hemifrån med 100%. Tex. så hade inte bilen laddat klart när jag åkte till jobbet idag. Jag kopplade in den när jag kom hem men blåste en säkring (16A inkommande) då jag skulle laga mat så jag drog ur den då och satte i den vid kl 20 ungefär. Det hade varit bättre med en bil med 3-fas laddare men det får bli nästa

Av Azodan

Kan vi sluta upp att diskutera kosnad elbil vs bränslebil, sjuk tråkig diskussion...

Av Azodan
Skrivet av Kent_old:

Har fått hem några av de nya 2450.
Made in Japan.
Formaterat 3st i Enermaxladdaren.
Resultat: 2448, 2445 samt 2515.
Det verkar lovande.
3 nya under formatering nu

Ursäkta dum fråga med vad är formatering när det gäller ett batteri? De kommer ju färdiga att använda?

Av Azodan
Skrivet av atego:

Har du 30 kW solpaneler då? att bara ladda elbilen med solceller då lär du ha ett gäng!
Sitter själv på 11 kw solceller men det finns ju inte en chans att de räcker ladda en elbilar iallafall, kanske hybrid. Men spännande funktion med att du kan välja endast solel. Är den kompatibel med din inverter? eller hur mäter den solelen som produceras?

Jag har också en Zappi V2 och den har 6st lastavkännare, 3 på inkommande el och 3 på kablarna från solcellsinvertern.

Köpte min elbil i slutet av Augusti och jag hade nog kunnat ladda bilen i September med den solel jag producerade problemet är bara att jag hade bilen på jobbet när solen sken

Med min anläggning (10,8 kW anläggning) så ser det ut som att jag kan ladda Mars - September, om jag har bilen hemma förstås

Av Azodan

Man kan ju använda 'Windows Terminal' också om man inte vill starta Edge eller Store (iaf i Windows 11)

winget install -e --id Mozilla.Firefox

Av Azodan
Skrivet av CtrlAltTheSwed:

Behåller kanske min One X ändå.
Kikade lite digitalt foundry och Forza horizon 5.
Spelet går att spel i 60Fps men upplösning kan då sjunka till så lite som 810p.
Så kör nog med min One X och spelar i 4K 30fps.

På min One X har jag har bytt min interna HDD till en SSD för att sänka laddtiderna. Det finns guider på internet som visar hur. Om man inte vill skruva upp sin One X och mecka med att byta den interna så tror jag att laddtiderna blir betydligt bättre om man kör med en extern SSD också. Finns videos på youtube som visar på skillnaderna.

Av Azodan
Skrivet av serdyllon:

Rykten från förra veckan gör gällande att Hyundai planerar att öppna sin online-portal för uppdateringar nu i november. Denna möjlighet finns redan i övriga världsdelar, men inte i EU. Over-the-air skall också lanseras "inom kort".

Men om man är sugen på att uppdatera sin bil redan nu så går det alldeles utmärkt att göra detta själv utan att behöva besöka sin bilhandlare.

Jag har testat den senaste uppdateringen från augusti (EUR.S5W_L.001.001.210817).
Klicka på spoilern nedan om ni vill pröva själva 👍

Word of advice: För mig tog det ganska precis 32 minuter och jag trodde först att uppdateringen inte fungerade, eftersom den stod still väldigt länge för att "verifiera". Efter ungefär 8-10 minuter kom det upp en procentmätare, som stod still på 0% ett par minuter. Därefter rörde den sig sakta uppåt. Efter att den nådde 100% började en ny mätare om från 0%, men den gick betydligt snabbare än den första. Efter det startade systemet om och voila!

  1. Ladda ner senaste firmware från SonicSpinner. Jag hämtade min via: https://www.ioniqforum.com/forums/software-and-firmware-updat...

  2. Tänk på att filen är >25 GB så se till att det finns plats på hårddisken.

  3. Packa upp filerna i en temporär mapp.

  4. Anslut ett 32GB USB-minne alternativt en extern hårddisk som ansluts med USB 2/3 (ej Type C)

  5. Formattera USB-minnet/disken som FAT32. Bilen känner inte igen NTFS eller andra filsystem.

  6. Överför filerna från den temporära mappen (steg 3) till USB-minnet/disken. Det lär ta ett par minuter.

  7. När överföringen är klar kan du ansluta USB-minnet/disken till din bil. För IONIQ5 sitter uttaget i mitten, ner mot golvet till, under navigationsskärmen mitt emot den flyttbara mittkonsolen.

  8. När du har anslutit minnet/disken trycker du på ON-knappen för att starta skärmarna. Inom någon minut eller två kommer du få en fråga på skärmen om du vill installera uppdateringen.

  9. Uppdatera inte bilen när du kör. Om du följer det rådet kan du välja alternativet "Snabb" eftersom det går på halva tiden, men med nackdelen att du inte kan köra bilen under tiden som uppdateringen pågår.

  10. Förbered dig på att det kommer ta minst 15 men troligtvis 30 minuter innan uppdateringen är klar.

Uppdatera firmware i IONIQ

Såg att jag hade en ganska gammal version (200720) ändå servades min bil i slutet av Augusti. Finns det någon inofficiell changelog?

Av Azodan

Såg kul ut, 1000kr + frakt.