Inlägg

Inlägg som Azodan har skrivit i forumet
Av Azodan

Tror nog att jag hade valt en 240Hz OLED framför en 500Hz IPS. Men nu är det ju tyvärr inte jag som väljer utan det är min plånbok och den säger att jag ska ha kvar min 60Hz skärm.

Av Azodan

Skulle man inte ha 3d printat en adapter som alltid sitter i båten med 12v elektroniken? Sedan tar man bara ur batteriet och laddar som vanligt med 36v hemma?

Av Azodan

Har målat in mig lite i ett hörn då jag vill ha mini ITX och minst två M.2 platser (Tycker att grafikkortstillverkare borde lägga till en eller två extra M.2 platser på grafikkortet).

Men det innebär tyvärr att uppgradering från min Ryzen 3600 blir ganska dyrt om man ska AM5, DDR5 och processor. Men antalet impulsköp hålls ju nere så det kanske egentligen är positivt för min plånbok

Av Azodan
Skrivet av Gainsgoblin:

MEB har ganska låg effekt både på laddning och drivlina och när man vet att en audi variant kommer med PPE 2023 också så känns ID.7 inte jättespännande i mina ögon, måste vara bra prissatt då men jag misstänker ID.7 lär bli dyr.

Vill man ha mer än ~300hp? Allt blir väl bara dyrare, bromsar, däck, försäkring osv? Eller är det jag som börjar bli gammal? Jag hänger med trafiken idag med min 100kW Hyundai Ioniq men det hade varit trevligt med en likadan elmotor på bakaxeln.

Av Azodan

Ser ut att bli ungefär 6 ggr snabbare än mitt GTX 1060 6GB till ungefär 6 ggr priset

Av Azodan
Skrivet av landmarks:

Jag har faktiskt installerat Googles tangentbord, Gboard eller vad det nu heter. Det inbyggda i IOS har ingen haptisk feedback (vibrationer) för tangenterna och jag orkade inte lära om med ny layout. Det blev alltså ingen större skillnad där och kan inte säga att jag upplever någon större skillnad vad gäller precision faktiskt. Vet att vissa verkligen avskyr vibrerande tangenter, men jag är van vid det och föredrar det

Man kan aktivera vibration i iOS 16.

Av Azodan
Skrivet av Chris_Kadaver:

Hur upplever du övergången från andriod till iPhone vad gäller precision i tangentbordet? Vet inte varför, men på min Galaxy S20 FE stavar jag fel hela tiden och får korrekturläsa som fan och redigera inlägg jag redan postat. Sist jag hade iPhone var 4S men har för mig att jag gjorde färre felskrivingar trots den mininala skärm som den telefonen hade jämfört med den stora jag har nu. Det var likadant med min Galaxy S7 jag hade innan den här. Så hade bestämt mig för att skippa samsung fortsättningvis men så trillade jag dit på vad jag ansåg var en bra deal ändå. Dumsnål som jag är.

Jag hoppade från en Oneplus 6 till Iphone 13 Pro och skriver fel hela tiden, skrev mycket bättre på Android

Av Azodan
Skrivet av THB:

Nej, är en helt seriös fråga.
Har inte använt iPhone och iOS sedan iPhone 3G vilket är väldigt länge sedan.

Självklart har det skett stora förändringar och förbättringar genom åren, men av det jag sett så och det lilla jag testat (iPhone SE 2022) så känns mycket fortfarande extra krångligt eller rent av besvärligt.

Bytte till en iPhone 13 efter 8,5 år med Android telefon och jag kan tycka att iOS är lite ologiskt och klumpigt ibland. Men det är mycket bättre än på min iPhone 4 som jag hade för 9 år sedan (minns inte vilken version av iOS som det var)

Av Azodan
Skrivet av oceanic:

Vissa säger att elbilar är de miljövänligaste men tänker inte på de stora miljökonsekvenser som batteritillverkningen medför, man kör omkring på flera hundra kilo batteri som består av stora delar tungmetaller och därtill litium som är besvärlig att återvinna med nuvarande teknologier.

Det finns ju dock förutsättningar för att man ska kunna återvinna batterier jämfört med de miljoner liter drivmedel som bara eldas upp varje dag i Sverige.

Skrivet av oceanic:

Sen är inte energin ren per automatik bara för att den kommer ut ur väggen hemma, det beror helt på hur den genereras och i en del fall betydligt smutsigare än motorer i bensinbilar.

Nu har jag väl ingen data på detta men jag tänker mig att det måste väl vara lättare att hålla koll på att all avgasrening fungerar på kraftstationer än alla de miljoner bilar som finns i trafik.

Av Azodan

Grabben ramlade med sin MTB och böjde bakre ’växelhängaren’ så nu är frågan ska man köpa ett verktyg för att böja till den, ska man försöka böja till den på känsla eller alternativ tre, knöla in den i bilen och köra den fem mil till närmaste cykelhandlare? Jag tänker att det kommer antagligen att hända igen så ett specialverktyg kanske kommer att löna sig?

Av Azodan

Köpte en elbil i September förra året. Det kändes så dumt att elda upp 125 liter bensin varje månad. Var på dåligt humör varje gång jag tankade, inte bara för priset utan även blev även arg för vars bränslet kom ifrån och vilka som tjänar pengar på den. Köpte en Ioniq 38kWh, inte speciellt mycket dyrare per månad än min gamla bil klarar den dagliga körningen utan problem, är ganska säker på att jag kommer åtminstone 20 mil året runt. Har fått ladda på snabbladdare några gånger då vi inte haft möjlighet att ladda på natten. Ioniqen är väl ingen drömbil direkt, största nackdelen är däckljudet som kan bli väldigt högt på grov asfalt. Dessutom är fjädringen lite konstigt, mjuk men ändå studsig. Trots det är jag väldigt nöjd med slippa åka och tanka

Av Azodan

https://alltomelbil.se/priserna-for-subaru-solterra-ar-har-st...

580kkr verkar Subaru Solterra börja på. Hade givetvis hoppats på att den skulle va billigare speciellt då man bara verkar få dra 750kg.

Av Azodan
Skrivet av atego:

@vinylens @Azodan Jag undrar hur er Zappi V2 laddare beter sig dagtid när ni har solcellsproduktion.

Jag har senaste mjukvara/Bootloader i bubben samt min laddare.
Men när solen skiner så slutar My energi app att visa husets förbrukning. Och ikonen med "huset" blir grå, samt att kW texten försvinner vid huset. Den kommer dock tillbaka på kvällen när skolproduktionen försvinner.

Jag har 6 st lastavkännare, 3 st på inkommande samt 3 st på faserna ifrån solcellerna.

1. Blir erat hus också gråat och visar ingen förbrukning?

2. När solcellerna säger 7.5kw i produktion visar My engery appen 5.2kW. Hur mycket diffar er mätning?

https://ibb.co/0V8SbY8
https://ibb.co/CsM33rw

Du verkar ha något felinställt, kan kika när jag kommer hem om jag ser något uppenbart.

https://ibb.co/3cByL0m
https://ibb.co/Pcs30JN

Av Azodan

Du måste antaligen byta ut Nätaggregat då HP/DELL/LENOVO osv. Har fått för sig att det är en bra idé att inte använda ett standard ATX nätaggregat. Det är inte heller säkert att det nya moderkortet (och nätaggregatet) får plats i datorchassit så då måste du ha ett nytt chassi också.

Du måste skriva in mer info om vad det är för dator. En bild av insidan vore bra så man kan se vad som är standard och vad som är special för din dator.

Av Azodan

129 ± 1.8 Firefox, dator (R5 3600)
221 ± 5.5 Firefox, telefon (Iphone 13 Pro)

Av Azodan
Skrivet av Wiggin:

Hur släpper du ett digitalt föremål i en butik till ett begränsat antal? Tidsexklusivitet känner jag till, men ska det vara öppet för alla så finns det väl ingen direkt gräns för hur många som kan handla? Då ett digital föremål inte är begränsat till ett verkligt objekt så säljer man ju bara ett oändligt antal kopior, som endast avgränsas till hur många som köper under en viss tidsrymd. Antar att det går att begränsa det ändå, men det kommer ju aldrig att ingjuta känslan av unikt värde hos folk på samma sätt som att man kan koppla en digital produkt ihop med ett nummer i en förbestämd nummerkedja...ungefär som med en litografi av ett konstverk, där en specifik tavla kan vara t ex 0107 av 9999.

Hela tanken med att sälja en kopia (det mest o-unika som finns) är ju ändå att köparen ska tro att det är unikt, och med NFT är det "äntligen" möjligt.

För att bara nämna ett uppenbart exempel.

Va? Det är klart man kan begränsa antalet man säljer, om man nu är så dum att man sätter en gräns när det helt uppenbart finns folk som vill betala för det och man har obegränsat många eftersom det bara är digitalt.

Även om man inte kan kopiera en NFT så kan du ju kopiera den digitala varan hur mycket som helst. De flesta NFTer som säljs har väl varit, vad jag förstått, en länk till en .jpg bild.

Av Azodan

Säg att jag startar upp ett företag som säljer filmer som NFTer. Det går bra, folk kan strömma sina filmer. Men då blir jag överkörd av en buss och lösenordet till mina krypterade servrar försvann mig mig. Företaget går i konkurs. De som köpt sina filmer och minsann har bevis på att de köpt den, kan inte längre strömma sin film. Ingen skulle ju någonsin låta de, även om de har bevis på att de köpt filmen, strömma den filmen från sina strömingstjänster. De har inte fått några pengar och det kostar pengar att driva en sådan tjänst.

Av Azodan
Skrivet av Wiggin:

En anledning är att spelutvecklaren ska kunna göra saker "unika" på riktigt (fast naturligtvis ändå inte) genom att enbart sälja ett begränsat antal, något som inte tidigare varit möjligt. Nu kan de teoretiskt sett sälja en version av en rustning i en specifik färg, numrera upp 1000 exemplar och kalla dem "super-duper exklusiva" och tjäna pengar på spekulanter av folks dumhet. Det är fruktansvärt oetiskt, och kommer med största sannolikhet leda till ytterligare en negativ trend inom spelindustrin där mer och mer innehåll kommer släppas på samma sätt. Att det är dåligt för konsumenterna som får mindre och mindre för spelen de köper behöver väl knappas förklaras?

Anledningen till att jag är så säker är att det redan finns ett facit: Mikrotransaktioner.

Begränsat antal är väl inget som har hindrats av att det inte funnits NFTer.

Av Azodan
Skrivet av PatrickP:

Oftast när man pratar om NFTs i spel pratar man inte om att själva spelet ska vara en NFT, utan man pratar (återigen, oftast) om att in-game items ska vara NFTs. Kan vara bra att känna till så vi alla pratar om samma sak

Det finns dock lösningar där rättigheten att spela spelet är en NFT och man helt enkelt inte kan logga in (eller får begränsade möjligheter) om man inte kan bevisa att man äger NFTn.

Skrivet av SkorutansteN:

Tror inte Steam hade varit intresserade av NFT eftersom de har sin egen marknad som de vill låsa in folk på. I mitt huvud borde NFT öppna för en friare marknad där alla kan konkurrera på en jämnare nivå.

Ok, så Steam är antaligen inte intresserade. Varför skulle ett annat företag vara intresserade att sälja digitala varor som bilder, musik eller spel som NFT?

tex. ett företag som säljer pressbilder hur skulle de bli hjälpta om de skulle börja sälja NFTer till sina bilder istället för hur de gör idag (jag vet inte hur det gör idag :), men jag antar att de kan kolla checksumma eller nått och på så sätt verifiera att deras bild används av någon som inte har betalat rättigheter)

Av Azodan

Varför skulle tex. Steam vilja sälja ett spel som NFT? Det hindrar ju inte att spelet skulle spridas vidare till andra? Om man inte implementerar ett DRM baserat på NFT men det känns väl ändå inte som att det behövs? Och DRM kan ju antaglligen knäckas även om det använder NFT?