Inlägg

Inlägg som Bingolotto har skrivit i forumet
Av Bingolotto

Hej!

Det går utmärkt att köra andra operativsystem på den där burken.

Du har en 2.5" plats att koppla på. Idag ser du att det sitter ett flashminne där. Plocka bort det och koppla på något annat.

Du kan även byta ut minnesmodulen mot en större och något som är rekommenderat.

Pci platsen klarar faktiskt även av att köra SATA kort i.

Minns inte riktigt hur det var med BIOS och dessa maskiner. Har för mig att man får köra tricket med att ta bort batteriet för att kunna ändra inställningar.

Har kört XP, DSL, Knoppix och massa annat på dessa maskiner för att testa. FREENAS osv och de klarar av bra att kasta iväg trafik i ett fint tempo.

100mbps är inga problem ifall du tex kopplar USB diskar till den.

Av Bingolotto

Vilken dist istället för Clarkconnect?

Sitter här och funderar ifall man ska köra igång lite mer hemma.

Kör idag CC 4.2 och de moduler jag använder är följande

mysql
apache
gateway (dhcp, firewall, portforwarding)
samba
vmware

Det jag behöver är egentligen tillgång till mer minne för att köra flera virtuella maskiner men även något att gå vidare från Clarkconnect till en dist med nyare paket.

Har kollat på lite lösningar och LAMP är inga problem att fixa med bra körningar via webmin tex. Dock är det svårt att hitta något med en snygg webinterface för router/gateway funktionerna.

Hur har ni löst detta? Orkar alla sitta och hacka i conf filer för detta? Kör ni det på en separat maskin?

Vore kanon ifall det fanns något smidigt och snyggt interface att köra på tex senaste ubuntu server. Har inget behov av grafiskmiljö förutom just att jag vill ha ett bra webinterface för router delen.

//Bingo

Av Bingolotto

Återställa ompartitionerad och formaterad disk?

Hej!

Då lyckades man med det man inte skulle göra... dags att uppgradera versionen av Centos. Backade upp /var/www /home och mysql till en annan disk.

Men lyckades givetvis sopa även den disken och skapa en partion /swap och en helt tom partion på den disken. Nu är dock frågan hur återskapar jag det?

Till ntfs diskar finns det ju en hel del verktyg. Men vad använder jag för att leta reda på info från detta?

Jag har testkört TestDisk men då kommer enbart befintliga partioner upp och går att söka på borttagna filer på denna.

Mvh

Sebastian

Av Bingolotto

Redan idag har vi sett det som man pratade om för ett antal år sedan att applikationer på webben skulle börja bli accepterat i och med att folk får bättre linor och verktygen har utvecklas. Att man i stort kan flytta ut sin Office-Desktop (E-post, Ordbehandlare osv) tror jag också att vi kommer att börja köra. Vi är ju idag väldigt låsta med tex bilder och dokument beroende på vart vi är. Har man inte löst detta på ett snyggt sätt själv är man oftast helt utan detta så fort man är på annan plats än hemma.

För att lösa problem med tyngre applikationer på kort sikt tror jag att vi snart kommer att se att många företag helst till Windows plattformen börjar erbjuda streamade paket med hjälp av bland annat Softgrid som ska bli intressant att se vad pyttmjuk gör med. Tyvärr så bygger man inte in funktioner för operativssytemsoberoende vilket skulle varit guld värt för oss som inte vill vara låst till en plattform.

För *nix världen ser det mycket ljust ifall man hoppar på detta tåget och börjar utveckla systemen med många online funktioner.

Av Bingolotto

Om man tar det lite längre så ett kort som klarar RAID6 kan vara värt att kolla på. Nu har jag inga priser på SATA-kort som har stöd för detta.

RAID6 är trevlig och bra mycket stabilare än IBM 5EE som i princip gjorde samma sak.

Annars skulle jag gå på RAID 5 + hotspare.

Dock alltid och detta är verkligen ett alltid. Är det produktionsdata så se till att du inte kör med mjukvaru-raid.

Av Bingolotto

Ska nog kunna skaka fram en bygel åt dig dock kanske du inte har lust att betala frakt summan för det.

Ett annat alternativ är att borra hål och gänga dessa så du kan skruva fast korten. Får du även något att pyssla med.

Vad är det för spec på maskinen? En gammal P2:a?

Av Bingolotto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av blame_me
Jodu, denna lilla boll är riktigt rolig Jag har kommit upp i nåt run 11000 tror jag, och då låter det väldans illa. Fick lite mer inspiration av den där galna snubben som håller världsrekordet, nu måste jag hem och öva

Du också.. vi verkar även ligga på runt samma personliga rekord. Dock har min boll gett upp lite halvt och lagrena låter illa och är lite allmänt sladdrig.

Men visst blir man sugen på att lyckas med 16k rpm

Av Bingolotto

Vackert..

Av Bingolotto

Åkte på det vi också.. gjorde en beställning med en polare på egentligen en komplett dator blir det nog sammanlagt och åkte på den dyra frakten. Ett chassi har aldrig kommit på pall när jag har beställt innan.

Nä dustin, efter en massa år av beställningar och fått familjen att köpa det mesta av elektronik hos er får det nu vara nog tills ni ordnat upp frakten. Hur kan ni gå från att ha billigaste frakten till dyraste?

Inte för att ta till för hårda ord men jag hoppas verkligen att detta märks i eran försäljning så ni tänker om angående frakten då ni gått från att vara ett självklart alternativ och även kunnat tänka sig att betala någon krona till enbart för att det ordnat upp sig med frakten eller att man har haft i tanken att gången efter så går det jämnt upp.

Av Bingolotto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrpepsi
nu börjar det likna nått. vad är det för paket jag ska installera då?

Appletalk hittar du om du söker på netatalk tex här på sourceforge
http://netatalk.sourceforge.net/

Av Bingolotto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrpepsi
Sorry, glömde skriva att filserver oxå skulle klara AFP. Alltså fildelning för mac.

Annars hade clarkconnect funkat bra oxå. hittar dock inget om att installera afp på den

AFP är inga problem att installera på en CC-box. Det är ju i grunden Redhat Enterprise. Sedan styr du enklast AFP via webmin.

Av Bingolotto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JAxen
Du kan inte tänka dig en kylare som du fäster direkt på moderkortets baksida då?

Hur menar du då?

Självklart kan jag tänka mig vad som helst som fastnar och fungerar.

Av Bingolotto

Vart finns processorkylare till S-478 ink monteringsram

Har ett 478 moderkort utan monteringsram till processorn. Saknar alltså både ram på ovansidan och undersidan.

Någon som vet någon billigare kylare som skickar med detta?

//Bingolotto

Av Bingolotto

Lite tråkigt så här efter Dustin Expo att ta bort fraktfritt. Det är ju det många gånger som har gjort att man handlar för 6-700kr istället för 300kr hos er. Att även priserna på C2D är lite höga gör mig lite ledsen. Tillbaka med kanonpriserna ni hade under andra halvan av 2006 det gjorde en glad.

Av Bingolotto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gurk
Du kör HP va? Det är inte lika vanligt för andra tillverkare än, så "det är på väg bort" fortfarande.

/G

IBM har även de fasat ut SCSI diskar i seriösa lösningar. Vad finns det annars för alternativ i vanliga Wintel segmentet?

Av Bingolotto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dundermuppen
Detta blir nog bra. Kunskaperna som gossarna på Nätverk & Kommunikation har är ojämn. Mycket bra på vissa områden och smått lustiga på andra. Tänker bland annat på deras uppfattningar om tunna klienter. De verkar inte begripa att huvuduppgiften för en tunn klient är att visa ett grafiskt skal, inget annat. Hur snabbt winrar kör på processorn i en tunn klient är tämligen ointressant.

Herman! Köp ett rättstavningsprogram Älsta

Kommer du ihåg i vilket nummer detta var? Låter som en rolig läsning

Av Bingolotto

Hej!

Har du löst detta problem ännu? Eller har du slitit av dig håret under julen?

Det du kan kolla på är vilken krypteringsnivå som är aktiverad, ifall domännamn är angett.

Av Bingolotto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kabanja
Servern kommer mest troligt att stå på 100/100 mbit, och kommer även hosta ventriloserver och eventuella spelservrar så långt hårdvaran räcker utan att den går på knäna.

Börjar det handla om spelserver så får man ju då titta på hur dessa ställer sig i processorkraft och dunka på en till hög med minne. Om ni inte orkar välja vad ni vill logga i perfmon så välj allt eller åtminstonde den "System Overview" sample log som finns där.

Utan någon av denna info är det som att gissa lite i blindo vilket behov ni har. Visst vilken nyare maskin som helst kommer ju att gå bättre men varför inte ta chansen och kräma på lite till där ni har flaskhalsen idag.

Det är ju egentligen enbart att låta den stå i ett dygn under normal användning eller i alla fall en 2-3h.

Av Bingolotto
Citat:

Ett minus till debian är att det inte fungerade att köras i Virtual PC. Daton startade om vid uppstart av debian, alltså inte bara reboot i VPC utan skärmen blev svart och sen fick jag boota windows. Använder VPC för att testa disten så man kan surfa samtidigt

Troligen något problem med din installation av VPC snarare än Debian som fungerar utmärkt att köra i virtuell miljö. Iof är väl inte VPC en vettig programvara jämfört med VMWare men nog klarar den av att köra Debian.

Att enbart en fönsterhanterar installeras går ju i de flesta distrubitioner att välja.

Av Bingolotto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jojje_c1
Vad tror ni om detta som webserver?
vi resonerade som så att det bara är dumt att köpa en celeron D för då blir vi tvunga att eventuellt uppgradera den inom något år.
och vi vet ännu inte hur mycket vi kommer köra på den.

Ska ni ändå upp på den där konfigen skulle jag valt att gå på C2D och de små pengar dyrare det blir. Även fast jag fortfarande tycker att det blir väldigt mycket hårdvara för lite jobb. En vanlig P4:a 2.4GHz klarar långt mer än vad en vanlig bredbandslina tillåter innan den blir avstängd. Tycker fortfarande det är vettigare att ta den billigaste processorn och istället så mycket minne som möjligt. Detta kommer att resultera i mycket bättre prestanda är jag till 99% övertygad om. 100% säker går ju att bli genom att ta loggar på det över en dag och ni kan få ut mest av erat nyköp.