Inlägg

Inlägg som loffe har skrivit i forumet
Av loffe

Har du satt minnen i rätt slots?

Skickades från m.sweclockers.com

Av loffe

Tack för att du satte ihop ett paket och gav mig ännu mer att tänka på.

Fast det nätagget var ju inte modulärt? Nätkablar har man ju så det räcker till en serverhall, så det är inga problem. Räcker det förresten med 650w nätagg om man skulle vilja stoppa i nå gammla mekaniska diskar för lagring?

AMDs grafikkort har jag inte kollat på då jag har dålig erfarenhet av ATI och är insnöad på Nvidia och för att känna mig nöjd med datorn är det nog bäst att hålla sig till Nvidia.

Moderkortet så onekligen intressant ut och jag har själv insett att den integrerade grafiken ändå inte kommer att användas och således borde P67 funka ypperligt.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1412546/2012-01-24

Om man skulle stoppa in ett gtx570 kort i den kundvagnen så skulle jag komma inte allt för långt över budget, problemet är ju att det finns 500 olika gtx570 kort att välja på och i mina ögon är dom likadana. Vilket ska man ta? Sen ska man ju även hitta den där sweclockers gratis frakten saken också.

Av loffe

Datorköp ~11k

Hej, håller på och letar delar till ett datorpaket som ska kunna klara BF3 på ganska bra inställningar. Har fått lite hjälp att sätta i hop ett paket som klara min budget dock blev jag lite velig va det gäller grafikkorts biten.
Prisskillnaden mellan ett billigt gtx570 kort och det kort jag blev rekommenderad (MSI GeForce GTX 560Ti Twin Frozr III 448 Core OC) Är inte speciellt stor. Är ett billigt gtx570 mer prisvärt än ett dyrt gtx560 kort?

Här är paketet som jag har kom gärna med synpunkter om det är något som inte riktigt stämmer och om vilket grafikkort jag bör välja.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1411907/2012-01-24johan

Tack på förhand /Johan

Av loffe

Anledningn till att jag ska köra en vf1000 är för att jag har en liggandes hemma som bara samlar damm och då tycker jag det är dumt att köpa nytt.

Av loffe

Jo, kylflänsar kommer säkert behövas men borde det inte räcka med dom dom där fina minneskylarna som följer med? Tycker juh inte den ser ut att kunna passa, eller ska den sitta på baksidan? (vet inte hur kortet ser ut på baksidan.

http://pic.leech.it/i/e873b/bcdd9c03withouthea.jpg

Ändrat:
Såg själv nu att RHS88 inte passar till 8800gt och då borde det inte passa till ett 9800gt. Blir att köpa vanliga flänsar att limma dit om jag inte hittar några på jobbet.

Av loffe

Lånar tråden lite, Sitter med en fin zalman vf1000 kylare som jag tänkte sätta på min xfx 9800gt kort. På 8800 måste man ju tydligen införskaffa nå special minneskylare.

http://www2.microshop.se/shop/showItem.asp?artnr=ZM-RHS88&vg=...

behövs dessa även till 9800gt kortet?

Av loffe

Hittar som sagt inget i bios, finns fan ingenting i det bioset. Dock funkar allting klockrent då jag avinstalllera hotkey programmet från datorn och enda som är nu att det inte går att stänga av trådlösa nätverket med snabbkommando och att det kommer upp en fråga om man vill installera programvara för hot keyn (Dom andra hotkey knapparna funkar som att sänka och höjja ljud och viloläge osv). Ska prova dra ner någon annna version av programmet och se om det funkar bättre.

Ska även kolla upp det där asus wirelesstool använder juh windos egna just nu.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av blunden
Vi är många andra som är av helt annan uppfattning. Därför bara onödigt att lägga in sådant i trådar om det inte har med frågan att göra.

Inte jag som tog upp det i min egen tråd, bad ingen kommentera nått om att installera vista igen på datorn eftersom det inte är en möjlighet. Det är helt enkelt ett för komplicerat operativsystem för en 50 årig gubbe med sammanlagt 40timmars datoranvändning varav 37timmar på en xpdator.

Av loffe

Att installera vista igen är inget alternativ då användaren av datorn inte begriper sig på det, att sen påstå att det funkar lika bra som vista så kan jag inte hålla med. Ska kolla med asus om jag missat nån drivrutiner odylikt för nå hot key.

Har kollat intställningarna för grafik kort och hittar inget där som kan vara till hjälp, har även kollat bios och hittar inget som har med saken att göra.

Av loffe

aktivera nätverket.

Farsan fick sig en laptop då han fyllde 50, med en vista installation. Han begrep sig juh inte på detta opertivsystem(ja vem gör det?) så jag har nu lagt in xp på datorn.

Nu då allting funkar så har jag bara en liten sak jag inte får till, bagtell för vem som helst men det skulle underlätta om jag fick till det.

Då datorn startas upp så är nätverket "inaktiverat"/avslaget så att man måste trycka på fn+f2 för att slå igång det. det är detta jag vill ha bort. det ska vara igång från start till mål han ska bara behöva trycka på powerknappen sen ska han kunna surfa då allt är som det är.

Hur tusan ska jag få till detta, hittar inget i bios eller i enhetshanteraren undet nätverkskortet.

handlar om en asus f5r

pls help.

Av loffe

Jo jag köpte det väl begagnat för nåra år sen så det är juh inte speciellt nytt.

har dock fått igång datorn. med multiplen på 10,5 startar den upp men inte med nån annan varken lägre eller högre.

Av loffe

datorn startar inte upp.

har en lite äldre burk med

ett ep-8k9a7i moderkort
amd prolle 2700+ tror jag (mycket osäker på vad det är för någon.)
Corsair Value S. PC3200 DDR-DIMM 2048MB (nytt)
7600gt graffakort agp (nytt)
LC-Power Super Silent 420W nätagg(nytt)

Då jag stänger av burken så vägrar den starta, grönlampan böärjar lysa och hårdsiken börjar jobba men inga lampor på tngbord börjar lysa och får ingen bild på skärmen. Om jag först sliter ut strömsladden laddar ut kondingarna (trycker på power on) stoppar i strömsladden då starten den upp.

i bios är fsb170 och multiplen ligger på 10

då jag väl får igång datorn så går prollen enbart i 900mhz men då jag botar om (samma procedur som tidigare) går in i bios så ligger det samma inställningar(170*10).

Kan inte begripa vad som är fel, har provat flasha om bios.

vad skulle det kunna tänkas vara ?

Denna prolle har iaf legat stabilt i 1,9ghz tidigare och aldrig gått speciellt varm. (nån enstaka gång upp på 50grader pga fläkthaveri.)

Av loffe

galvanisk avskiljare

Av loffe

alla öppna nätverk är lagliga att använda. det är laglgit att lyssna av mobiltelefoner och allt annat som sänds trådlöst. Dock får man inte anväda sig av informationen som man får reda på genom att lyssna av trådlösa nätverk mobilsamtal och liknande..