Inlägg

Inlägg som Ackelind har skrivit i forumet
Av Ackelind

Testat byta namn, testat byta kanal, testat köra öppet nätverk, testat låsa det till B-nätverk, testat.. ja, allt. Den bärbara vägrar bara identifiera det.

Av Ackelind

Datorn hittar ej mitt trådlösa nätverk

Har nyss köpt en router att ha hemma, en ASUS RT-N56U. Kopplade in den till uttaget i väggen, och till min stationära dator med kabel. Installerade den, eller det gjorde den i stort sett själv. Den uppkopplingen fungerar utan problem. Startar upp det trådlösa utan att direkt ändra några inställningar (kör det mesta på auto, samt WPA personal). Med den inställningen är det inga problem för min iPhone att hitta det trådlösa nätverket. Nu kommer vi till det skumma, startar upp min bärbara dator, den hittar alla nätverk i huset MEN INTE MITT NÄTVERK.

Sitter och försöker klura ut vad som är felet. iPhonen hittar ju mitt trådlösa nätverk så där kan felet inte vara. Den bärbara hittar alla andra trådlösa i huset så där kan ju felet inte heller vara...?

Är det någon som har den blekaste aning, eller ska man bara ge upp allt som vanligt och inse att datorer gör som de behagar?

Av Ackelind

Var glad att det är precis så och inte tvärt om, att du fortsätter truga i dig ölen ändå. Det har jag sett allt för mycket av..

Av Ackelind

Talvisota (winter war) om finska vinterkriget. Ingen ära, inga hjältar, bara människor och smuts. I hur många amerikanska filmer blir någon träffad av artillerield när de sitter och skiter?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ackelind
Skrivet av Fritjof92:

Hur orkar du? Jag skulle aldrig palla så länge!

Bl.a. tagit examen som läkare, så där gick ju en hel del av poängen..

Av Ackelind

Jobbar som AT-läkare i Skellefteå. Har bakom mig en karriär som undersköterska, truckförare, biomedicinsk forskare etc

Av Ackelind

Jippie, jag blev antagen till "Andra världskriget, 7,5hp" nu till hösten Tänkte mest läsa den för nöjes skull, och för att jag har 397,9hp så jag tänkte tippa över 400-gränsen!

Av Ackelind
Skrivet av PBGP:

hehe, nu får du arga retrospelnördar på dig

Grym avatar btw

Jag insåg att det var trots allt en svunnen tid, men visst blir man nostalgisk ibland och önskar att tiden inte gick så fort.

Avataren är "Chump" från Gobliins 3, en otroligt vimsig och alkoholiserad papegoja som är rätt användbar som barlast Jag kan verkligen rekommendera det spelet för den som har tråkigt.

Av Ackelind

TIM! Så sjukt bra spel. Det är tråkigt att man slutat göra roliga spel och på något sätt fått för sig att man måste försöka återskapa verkligheten, fast i spelform.

Nä, bättre grafik behöver inte betyda att det blir roligare att spela. Jag saknar underbara spel som Gobliiins 3 och Woodruff and the Schnibble of Azimuth

Själv slängde jag nyss en drös med originalkartonger innehållande bl.a. Dragons Lair, Space Quest V, Leisure Suit Larry collection m.m.

Av Ackelind

Det är spännande hur folk verkligen avskyr apple, hur deras produkter är "värdelösa, överprissatta" och deras kunder är dumma. Trots detta säljer de mängder, kan det bero på att de hittat vad folk vill ha? När iPhone kom så revolutionerade den ju telefonbranchen, och alla börjar tillverka liknande telefoner som ska utmana iPhone, fler år efter den lanserades. Fler funktioner och kraftigare hårdvara verkar vara det tillverkare ALLTID sätter som något bättre. Nu försöker man utmana MacBook Air genom att år efter lanseringen tillverka, ja, en kopia? Apple verkar vara det enda företaget inom hela elektronikbranschen som kan det här med design och funktionalitet. Varför måste alla bärbara datorer ha blinkande dioder i olika färger, hörn/hål/rännor/räfflor överallt där smuts kan samlas, vara fullmatade med funktioner som är så dåligt genomförda att de blir mest en plåga att använda.

Jag förstår att Apple säljer som bara den. Deras produkter är enkla och rena i designen. De har färre funktioner, men de är enklare. Jag måste vara en av de få som inte tycker att fem års utbildning i systemvetenskap och förmågan att programmera funktioner i mina arbetsredskap i assembler gör mig "smartare" bara för att jag kan göra det. Jag tycker snarare det känns dummare. Som att uppfinna hjulet på nytt, göra det fyrkantigt, men kompensera med en starkare motor för att få det att gå runt.

Själv äger jag en enda Apple-produkt, det är min iPhone 4. När jag köpte den förvånades jag dels över hur mycket enklare designen var, men också hur jag lärde mig använda den utan instruktionsbok. Lånar jag flickvännens HTC förstår jag inte alls vad jag håller på med, där saknas det intuitiva.

Av Ackelind
Skrivet av nmc:

Tänkte testa nu med mitt svenska visa, men när jag skulle slå in kort numret så upptäcker jag att sidan är ju inte krypterad! INTE en chans att jag slänger upp mitt kort nummer på icke krypterad site! VA FAN ALLTSÅ!!!

e-kort kanske? Då är kortuppgifterna värdelösa ju.

Av Ackelind
Skrivet av Asheileon:

Intel struntar i ny sockel ? say whaaaat !!

De gör väl som de brukade göra tidigare, dvs behålla samma sockel men att den kräver en ny styrkrets vilket hursomhelst betyder att du måste byta moderkort. Men de har samma sockel..

Av Ackelind

Tjänar 36500kr som AT-läkare. Har lönetillägg just nu eftersom jag gör dubbelt så lång psykiatritjänstgöring, den här månaden går jag tillbaka till den vanliga lönen, 29500kr. Utöver lön så har vi en del jourtjänstgöring som man antingen kan ta ut i ledighet eller i pengar, så vill man tjäna mer så går det, men då jobbar man mer än heltid. Min månadslön för juli blir t.ex. drygt 59000kr, men då är det för att jag tar ut allt jourkomp som jag har kvar från psykiatrin, vilket är ungefär 70 timmar om jag minns rätt. Nästan hälften av den lönen försvinner dock i skatt, så det glädjer inte bara mig utan även de som har det sämre ställt som får ta del av de pengarna

Av Ackelind
Skrivet av SeF.Typh00n:

http://i.imgur.com/aMGJh.png
Sådär ska det se ut utan något inkopplat.

Precis, så ser det ut i spotify i datorn, i mobilen ser det ju tämligen annorlunda ut. Kopplar jag in telefonen ser det fortfarande likadant ut. Antar att man kan på det sättet föra över lokala filer till spotify i mobilen, men jag vill bara ha mina vanliga playlists tillgängliga offline, något jag hade innan jag fick byta telefon. Den funktionen verkar bara vara tillgänglig via WLAN, eller via 2G/3G (om man har tre år och 10.000kr över).

Av Ackelind
Skrivet av SeF.Typh00n:

Plugga in via USB, gå in till "Devices" i Spotify och synka därifrån.

Hmm, hittar inget "devices" i spotify på iPhonen, jag kanske har missat något, eller ser det annorlunda ut t.ex. på en android-telefon?

Edit: Spotify på datorn har "Devices", där verkar jag bara få en länk så att iTunes vill ladda hem spotify till min telefon, men inget mer. Grr, jag vill verkligen fixa det här!

Av Ackelind
Skrivet av Pakki:

Du kan synka med kabel genom Spotify numera. Har inte testat det, men såg att det går!

Aha, då är bara problemet att ta reda på hur man gör! Du vet inte mer exakt?

Skrivet av Arginj:

Det går att synka via 3G, men se till att du har ett datapaket så att du inte blir ruinerad på kuppen.

Jag har "fri surf", dvs inte alls fri surf utan typ 1GB fri och jag har tyvärr mycket mer musik än så =(

Av Ackelind

Synkronisera Spotify på iPhone utan WLAN

Hej, efter att min iPhone gick och tvärdog för några veckor sedan har jag fått en ny. Har kunnat återställa den hyfsat via det hemska iTunes men tyvärr så försvann allt offline-material för spotify. Då jag snart åkerutomlands vill jag hinna ta hem alla låtar jag har så att jag kan spela dem offline, för att inte bli totalt ruinerad.

Problemet är att jag inte har WLAN hemma. Har en stationär dator utan trådlöst närverk som är kopplad till nätet som vanligt. iPhonen vill verkligen ansluta via WLAN enbart, går det inte att koppla telefonen via USB till datorn, och synkronisera på det sättet?

Av Ackelind

Jag har då enorma problem med uppstarten av Firefox. Varje gång jag startar läsaren (med blank sida som startsida) så blir hela systemet upptaget och Firefox slutar svara i typ 5-10 sekunder, innan den är klar. Fruktansvärt irriterande minst sagt. Men det här är ju en PC, den har Windows och jag skriver detta på internet, vilket jag vet betyder bara en sak, att svaret är "användarfel".

Av Ackelind
Skrivet av Mercy1:

Kanonaggregat!

Gillar inte att de delar upp 12v linan på flera svagare dock, föredrar en stark lina, annars fina prylar.

Skrivet av Fidel Castro:

Vad tusan skall man välja single rail eller uppdelat på flera rails...trodde att single rail var det som gällde...?
Alla brukar ju dissa mig för mitt HX1000...eftersom det är 2 st 550w agg:)

Att de delar upp strömmen har att göra med att 20A i 12V blir 240W, vilket är det man maximalt rekommenderar att en ledning som konsumenter själv kommer i kontakt med, bör bära. Detta har rent att göra med säkerhet, framförallt personskador och brandsäkerhet. De kommer egentligen från precis samma strömkälla. Ibland, på aggregat med riktigt hög effekt, kan det faktiskt vara fråga om två olika "linor", som ofta då driver fyra-sex "linor" som vi konsumenter ser det.

Av Ackelind

Okej.. när gick det fel?