Inlägg

Inlägg som Scirocco har skrivit i forumet
Av Scirocco
Skrivet av talonmas:

Linux börjar bli för mainstream nu. Finns det något annat obskyrt OS jag kan flytta till? Helst ett som kräver timmar konfiguration för att få en standard VGA-skärm att visa bild över huvud taget

Obskyrt? Bara för att inte så många gamers använder det är det inte obskyrt direkt 3% av 2 miljarder datorer är ganska många. Sen vad pratar du om? Att få igång datorn fullt fungerande är minst lika enkelt som windows och enklare i vissa fall.

Av Scirocco

Testade lite windows 11 idag, det är ganska nice, kan äntligen ändra ganska mycket på utseendet det ser väldigt bra ut. Nya kontrollpanelen är mycket bra äntligen enkelt att hitta grejer. Men dom har fortfarande problem med 4k skalningen allt är väldigt suddigt, väldigt jobbigt för ögorna. så kommer att hålla mig till linux fortfarande.

Av Scirocco

Min första bil som jag var stolt över var en Scirocco GTI MkII. Precis i rätt busålder när man verkligen uppskattade bilar.

Av Scirocco
Skrivet av L'ombra:

Ser inte varför jag skulle vara mer benägen att använda något bara för att det använder öppen källkod. Vad menar du med anpassningsbart, exakt?

Jag cyklar inte för att det är "roligt". Jag använder cykeln för att pendla, och för det föredrar jag en bekväm stadscykel. Om jag senare utvecklar ett djupare intresse för cykling så kanske jag skaffar en mountain bike när jag känner för att cykla extremt, men jag kommer fortsätta använda min stadscykel för att pendla. Min förmåga att hantera mountain biken ("teknikintresse") gör inte att jag föredrar den.

Han menar säkert att använda ett operativsystem du kan anpassa efter dina egna behov, och inte behöva anpassa dig själv efter hur operativsystemet tycker du ska använda datorn. Det är en av största anledningarna jag kör android på telefonen och linux på datorn.

Av Scirocco
Skrivet av issue:

Men när apt autoremove inte tar bort gamla kernels då?
Hände mig två gånger på en Ubuntu server då jag till slut gav upp och gick tillbaka till Windows.
Eller på min laptop när helt plötsligt VLC slutar fungera efter en uppdatering. Avinstallerar VLC och dependencies, installerar igen. Skiten fungerar fortfarande inte.

Jag är som sagt en van windowsanvändare och jobbar med det. Men jag har aldrig stött på så svårlösta problem av en så enkel applikation som VLC på windows. Därav jag hävdar att Linux inte är användarvänligt.
Var fan en mardröm att få igång mitt 4g på laptopen, och varje gång kernels uppdaterats var jag tvungen att köra någon recompile.
En kollega fick lägga 2h på min laptop att få ljudet att fungera, för det var antingen off eller maxvolym. Även detta slutade fungera efter ca 6 månader, då gick jag tillbaka till Windows och allt fungerade.

Och ja, hade jag varit duktigare på Linux så hade jag nog kunnat lösa det. Men ska man behöva krångla så mycket?

Har hafft enormt mycket såna småfel i windows, varje uppdatering slutar mitt atmos ljud att fungera t.e.x och jag får vänta tills dom fixar det, kan ta ett tag. Vissa program slutar plötsligt att starta i windows, sist så funkade inte något spel i alls i windows efter en grafik drivrutin uppdatering, fick återställa windows och göra om allt för att få det att fungera igen. Sen skrivare är ett helvete i windows, vi skaffade en ny skrivare, min sambo kör windows, det tog en timme att få igång drivrutinerna och lägga till nätverks skrivaren, av nån anledning tycker det fortfarande att det är en scanner och ingen skrivare då och då, I linux startade jag datorn och det upptäckte nätverksrivaren av sig själv och det vara bara att skriva ut utan att göra nått. Inget operativsystem är perfekt.

I linux kan jag oftast enkelt googla och fixa problemet på 10 min, i windows när man försöker googla får man upp 5 miljoner grejer för att fixa problemet och blir bara mer förvirrad.

Av Scirocco
Skrivet av tvelander:

Va tycker du är en bättre produkt true-wireless om man har apple telefon då?
Tycker priset är inget fel på dom.

1249kr och Airpods pro 1969kr

Länka gärna bättre så jag kan köpa dom.

Vilken som hellst från kina i princip, har köpt flera stycken och dom har ganska exakt samma ljud som airpods och kostar 200kr med frakt. Och man får ett 6000+ mAH laddningsfodral på köpet så man behöver inte ladda fodralet max en gång i månaden, sen kan man ladda telefonen från den om det skulle behövas. Micen är sämmre men helt ok, folk hör vad jag säger även i bullrig miljö.

Av Scirocco

SJukt så många som blir lurade och köper så extremt dyra hörlurar.

Av Scirocco

Bra det kommer leda till en extrem miljökris om det fortsätter, nu när företag startas som minar i extremt stor skala.

Av Scirocco

Det är betydligt högre risk att grannen sitter med kikare och spanar på dig en att nån hackar din webkamera.

Av Scirocco

Fortfarande dålig raytracing prestanda är oförlåtligt, speciellt när man inte har tillgång till DLSS. Sen priserna i Sverige kommer bli galet höga som vanligt.

Av Scirocco

Firefox använder jag enbart så det är min lösenordshanterare.

Av Scirocco

Steam Link släpps till linux

Steam Link släpps idag till linux, bättre sent än alldrig.

Steam Link linux

Av Scirocco
Skrivet av Wittwang:

Ja, jag är i grunden PC-användare och kommer nog aldrig helt att gå över till ett låst system som Mac OS, eftersom jag är en oförbätterlig tekniknörd som gillar att kunna pilla med och modifiera både hårdvara och mjukvara. Jag är dock inte övertygad om att det är fel eller att "testa Macbook-funktionen som PC", när jag inte placerar Mac OS-exklusiv mjukvara i centrum.

Just exklusiv mjukvara är något som inte rimmar särskilt väl med att kunna använda icke-Mac OS-baserade system, men därtill är många av programmen jag använder dagligen någon form av branschstandard. Office-paketet och Adobe-sviten är kanske de tydligaste exemplen och även om de inte är utformade med Mac i centrum, är de exempelvis omskrivna (eller på gång att bli omskrivna) för M1.

Du får gärna komma med tips på områden och program där ett helt Mac-optimerat arbetssätt är värt att kika närmare på. Jag är alltid öppen för att lära mig och att använda "rätt verktyg till rätt sak" är ju heller sällan fel – om det inte innebär stora kompatibilitetshinder eller annan problematik när det ska integreras i mitt arbetsflöde

Nä har samma problem med macOS känns alldeles för nerstängt, t.o.m mer än windows, så jag håller mig till linux där jag vet vad som pågår på min dator, och jag kan anpassa mjukvaran efter mig och inte tvärtom.

Av Scirocco

Klockar väldigt lite nuförtiden, min låda får sämmre och sämmre luftflöde av nån konstig anledning de senaste åren. Har alldeles för höga temps för att överklocka, cpu:n thermal throttlar utan överklockning, väldigt irreterande, fast jag lagt ner en massa pengar på fläktar och cpu kylare.

Av Scirocco

Bra snabbtest, väntar på ett större test där ni testar allt, och utan buntband. Kan vara lösningen på min lådas problem med kylning, alldeles för mycket thermal throttling även med en väldigt dyr luftkylare.

Av Scirocco

Nice hade som roligast i wow med tbc, sen tyckte jag det bara gick utför.

Av Scirocco

Inte för att det spelar nån roll, dom kan alltid installera en äldre version av drivrutinerna...

Av Scirocco

Slutade med socker läsk och gick ner 40kg, nu smakar läsk med socker skit för mig, är en vane sak. Favoriter är Trocadera zero, zingo light den har lite socker eftersom dom använder riktiga frukter så lite fusk. Cola zero. Dom flesta andra light drycker smakar skit.

Av Scirocco

Roligt att läsa att så många tycker det är inget problem, utav vi får skylla oss själva för att vara för fattiga för att köpa ett helt lager och sälja vidare.

Men dom personerna missar hela poängen, dom flesta scalper ligor använder fula knep för att köpa upp allt innnan vanliga personer har möjlighet att köpa produkterna, bots, mutor hacks som går förbi vanliga formulären för att köpa upp allt före vanliga privatpersoner.

Sen betalar dom knappast vist skatt på det det hela som företag gör, vilket gör det olagligt.

Av Scirocco

Den är oxå segare än snapdragon versionen, mest för att dom har sämmre kylning, så I snabba benchmarks är det ingen jätteskillnad men när den börjar bli varm så är den upp till 20% segare.