Inlägg

Inlägg som Scirocco har skrivit i forumet
Av Scirocco

Jo HD 3850 är starkt rekomenderat för att skrämma liv i en gammal dator med bara agp. Det är det snabbaste som finns just nu till AGP.

Av Scirocco

Jo håller med att dungeon siege 1 var väldigt bra, 2:an var en stor besvikelse, knappt samma sorts spel ens.

Titan quest är ganska roligt ja, när dom fick bort buggarna som gjorde att det krashade hela tiden. Men det är en aning enformigt.

Av Scirocco

Att det var så många mer som använder mac os än Linux trodde jag inte, jaja Linux lär ju passera Mac os inom dom närmsta åren.

Av Scirocco

Nä att vista är stabilt är mycket skitsnack från microsoft fanboys, testade det i över 2 månader och det var det enda gången jag sett bluescreens på flera år. Flera kompisar körde det oxå för ett bra tag sen och hade bara problem. Sen tar vista upp 800-900mb minne, så 2 gb ram är igentligen minimum om man vill spela i vista, XP tar upp just över 200mb minne.

Av Scirocco

finns inte så många nya till datorn, sacred är väl en av de nyare, typ 3 år gammalt, sen har du titan quest det är några år gammalt oxå. The witcher är mer ett riktigt rpg. Sen har du Dungeon siege 2 oxå en aning gammalt.

Av Scirocco

Det blir rejält mycket slöare, speciellt på en väldigt fragmenterad hårdisk.

Av Scirocco

Ett 4850 drar mycket mer ström än ett 9600gt.

Men jo ett 9600gt är ett utmärkt val, det är c:a 10% segare än ett 8800gt men drar mindre ström och är några hundra billigare.

4850 är otroligt snabbt för pengarna men drar massor med ström, så man måste investera i ett väldigt kraftigt nätagg, så i slutänden blir det inte så billigt. Sen har ATI alltid varit dålig med drivrutiner.

Av Scirocco

1: Dark age of Camelot, det var ett helt oslagbart mmorpg, hade så otroligt roligt, körde wow senare men det kom inte ens i närheten.

2: Gothic 1 och 2, har alltid gillat rollspel, och känslan av en så levanda värld var underbar, och storyn ägde, sen var det inte för lätt som de flesta andra spel.

3: Knights of the old republic 1 och 2, fantastisk story, trodde alldrig ett sci-fi rollspel skulle funka men det gjorde det. The Witcher och Fable delar tredje plats oxå, båda är extremt bra.

Av Scirocco

Vista är mycket slöare i spelen, men som sagt dx10 är en bonus, fast 99% av spelen är det ingen skillnad mellan dx10 läge och dx9. Jag skulle personligen inte byta, men jag har oxå en väldigt slö dator.

Sitter du på en splitterny dator med massor med ram minne och ett ordentligt grafik kort så kan du byta även om jag inte skulle rekomendera det. Vista är för det mesta mycket ostabilare oxå, och många program funkar inte i det.

Av Scirocco

Hur man får igång 3G Modem i Ubuntu

Det verka vara det nya heta saken, så jag tänkte samla in en del information om hur man får igång det i Ubuntu Linux här.

Enklaste sättet med vodafones program:

http://henrikan.wordpress.com/2008/04/03/telia-3g-med-huawei-...

Man behöver bara veta sin ISP:s apn, för telia t.e.x är det online.telia.se

En någåt krångligare metod:

http://ubuntu-bossieman.blogspot.com/2007/10/huawei-e220-med-...

http://ubuntu-bossieman.blogspot.com/2008/01/mobilt-bredband-...

Andra länken är uppdaterat för Ubuntu 8.04, om man inte har tillgång till internet för att tanka vodafones program så måste man använda den andra metoden.

En till variant:

http://christianengstrom.wordpress.com/2008/05/20/3g-mobilt-b...

Jo och användarnamn och lösen som ploppar upp spelar ingen roll vad ni skriver.

Apn:

telia: online.telia.se
tele2 : internet.tele2.se
3: data.tre.se

Av Scirocco

Fråga affären där du köppte datorn dom vet garanterat.

Av Scirocco

Önskar jag vore så rik oxå, min dator börjar kännas seg, men ja som sagt länk 1 är snabbare för det spelet.

Av Scirocco

3 år och virus fri hihi. Jo precis sluta klicka på skumma länkar, och använd inte torrents tex. Eller kör Linux och slipp virus förevigt, men tyvärr är det svagt på spel fronten än. Men orkar man kan man dualboota typ ubuntu och XP och bara använda XP för att spela, jag gör det men det är en aning jobbigt

Av Scirocco

Fel forum eftersom windows dödade partitionen.

Av Scirocco

29% är lite, på morsans tar vista 46% av 2gb ram utan att någåt programm körs, men det är en bärbar , för en kompis tar det 37% av 2gb ram.

Av Scirocco
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ballexx
Behöver man verkligen 2 partitioner? Går det inte att smacka på samma partition med 30gb?

2x30gb låter mycket. Får ju nästan inget över!

Om jag fattar dig rätt så, jo du inte ha vista och Ubuntu på samma partition, om du inte installerar genom wubi men det rekomenderas inte.

Av Scirocco

Tja opera 9.5 verkar inte snabbare än föregångarna fast det var en ny motor, men den är fortfarande snabbast iallafall, jag gillar det nya utseendet skarpt.

Av Scirocco

Kabeln och routern har inget med det att göra, det kan vara nätverks kortets drivrutiner som andra påpekat. Byt nätverks kort till att börja med om du har ett annat liggande nånstans och testa.

I annat fall testa att ta bort anti virus programmet, i många fall är dom ett större virus än riktiga virus.
Sen Vista är buggigt som tusan fortfarande, jag lyckades få en massa bluescreens, xp är att rekomendera fortfarande även om det känns primitivt.

Av Scirocco
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jurand
Hehe, Linux communityn är ett perfekt exempel på att bara genom skitsnack kommer man inte långt, men roligt att läsa alla dessa Linux fanboy inlägg hela tiden.

Det är roligt att läsa Windows fanboy inläggen oxå, en jäkla massa skitsnack från rikemans barn.

Av Scirocco

Kör guidad det är enklast. Ext3 är ett utmärkt filsystem den är kanske inte det snabbaste men det är bland det säkraste fil systemen.