Inlägg

Inlägg som Scirocco har skrivit i forumet
Av Scirocco

Hemskt en massa ström och resurser i övrigt går åt till att skapa ingenting. Kan inte krypto valuta skaparn se till att det används till nånting som forskning eller nått liknande åtminstone.

Av Scirocco

Spelet ser ut som en alfa version av no man sky.

Av Scirocco

Miners igen, trodde det skulle dö ut, om det hade använts till nått nyttigt som forskning eller nått, just nu står datorer och tuggar och drar en jäkla massa ström till ingen nytta.

Av Scirocco

Det som har funkat för mig även om man inte är väl förberedd är att vara entusiastisk och glad, det har varit det viktigaste. Sitter man där och är väl föreberedd men ser bara sur ut eller neutral så får man alldrig jobbet.

Av Scirocco

Finns redan bra lösningar för det hela dxvk etc, så varför integrerar dom inte dom existerande lösningarna istället för att uppfinna hjulet på nytt...

Gpu pass-thro som många pratar om är alldeles för krångligt just nu, har försökt men gett upp. Fast å andra sidan får jag bättre prestanda än windows i många spel med proton, så prestandamässigt är det inga problem, är säkert mer spel som fungerar smärtfritt med gpu-passthro dock.

Av Scirocco

99% av Sveriges befolkning, jovisst tror jag inte det minsta på, 5g har kortare räckvidd då måste dom stoppa upp en jäkla massa master, galet många. Just nu har comviq som jag blev lurad på problem med täckningen när jag far till affären.

Av Scirocco

Skrämmande.

Av Scirocco
Skrivet av maweric:

Norrland börjar där man inte klagar på kylan innan det är minst -20 grader kallt.

Nä man klagar när det är för varmt som nu, i Umeå iallafall, snön smölter och det blir vått och halkigt, -10 är lagomt så det inte är halkigt.

Av Scirocco

Helt ok som det är nu, men ni skulle ha en mörk version av sidan oxå så man slipper använda darkreader.

Av Scirocco

Föredrar geforce now eftersom jag redan har ett stort spel bibliotek på steam och epic store, blir dyrt om jag måste köpa allt nytt igen. Fast stadia laddar spelen helt klart mycket snabbare, magin med att använda linux troligtvis

Av Scirocco
Skrivet av Mocka:

Är prestandan med Vulkan RT likadan jämfört med nVidias RTX?

Nä inte med amd kort eller kort utan rtx cores, sen saknas dlss, det är dx exklusivt fortfarande.

Av Scirocco

Hmm undrar vad den använde innan, OpenGL vad jag stödjer inte raytracing, eftersom den var native i linux använder den inte dx.

Av Scirocco

De extremt höga priserna på grafik kort är väldigt dåligt timat, det kommer att få mer och mer folk att börja använda allternativ som streamade spel och konsoller.

Själv som arbetslös och kommer förmodligen vara det i flera år till på grund av corona, har jag inte råd att uppgradera min dator längre eftersom det blivit dubbelt så dyrt. Jag klarar inte av att spela med handkontroll så streaming blir framtiden för mig, ett stort steg ner i bildkvalite men jag kommer inte ha ett val.

Av Scirocco

Hemskt, men samtidigt var dx ett horribelt steg för gaming, när alla andra anväde OpenGL skulle microsoft som vanligt låsa folk in till deras värld genom att utveckla ett eget API istället för att hjälpa till med OpenGL utvecklingen. Samma plåga som deras eget sparnings format för office produkterna för att låsa in folk där. Sen alla fula knep dom använde för att utvecklare skulle använda deras alternativ var verkligen anti konkurrans av råga.

Av Scirocco

Tråkigt amd började komma ikapp även på spelsidan mer använder amd än nånsin. Hoppas dom fixar det snart.

Av Scirocco

Tack för att du skriver pc/windows och inte bara pc, så man måste gå att leta upp om det släpps till linux oxå.

Av Scirocco

Grattis windows, det får en funktion vi har hafft i flera år i linux.

Av Scirocco

Har alltid alldeles för hög ljustyrka, gillar när vitt blir kritvitt och inte ser skitigt ut. Och sen bländas man av ljus i spelen det är häfftigt

Av Scirocco

Inte dåligt, apple är väldig dålig på att innovera nuförtiden, men touch baren är verkligen genialist, och nya arm datorerna oxå, apple kanske äntligen har börjat bli relevant igen, telefonerna är dock inte så bra dom försöker mest komma ikapp android.

Av Scirocco

Inte dåligt det börjar närma sig phoronix benchmark för linux finess mässigt, lite kvar men snart kanske windows benchmarking utan att behöva insallera en hel hög med program bli lika bra som i linux.