Inlägg

Inlägg som wushu har skrivit i forumet
Av wushu

Provade med "testversionen" av getdataback, och den lyckades faktiskt hitta i stort sätt alla mina gamla filer, dock så går 99% av det inte öppna pågrund av "okänt filformat" :(.

That pretty much means that i am screwd, eller?

Testdisk verkar ha lite för hardcore interface för min nivå, tyvärr...

Av wushu

Kör nu den andra hårddisken som slave. Dessvärre så går det fortfarande inte att hitta filerna, trots att det bara finns 36gb kvar. Någon som orkar skriva en liten enklare "steg för steg guide" för vad jag bör göra nu för en mindre kunnig...?

EDIT: Getdataback kostar ju dryga tusenlappen : /. Finns det inget liknande program som är freeware?

Av wushu

Hjälp med kraschad hårddisk!

Nu är det så att följande har hänt:

Plockade idag fram en gammal hårddisk som kraschade för något år sedan, och har gett mig fan på att fixa den, eller i alla fall försöka få tillbaks mina filer. Normalt när man startade upp den kom man till "inloggningsmenyn" i xp för att sedan komma in på skrivbordet, precis som det ska vara.

När jag en dag startade upp den så möttes jag istället en helt annan inloggningsmeny. Istället för det vanliga snygga interfacet så var det bara en vanlig enkel ruta där man skrev in namn och lösenord, en ruta som liknar den i gamla versioner av windows (tänk typ win 95/nt). När man loggat in så så var hela skrivbordet också ändrat. En vanlig blå bakrund och en enda ikon (den här datorn). Även ALLA program under startmenyn var lost, det enda som fanns var autostart, och om man gick in på c: via den här datorn så var bara ett fåtal program kvar. Musik, bilder, spel etc, allt var borta.

Det underliga med detta var att hårddisken fortfarande detekterade att det endast var 36 av 160gb ledigt utrymme kvar på hårddisken, filerna måste ju med andra ord ligga någonstans?

Jag vet inte riktigt hur jag ska formulera problemet på ett annat sätt, så jag hoppas ni förstår.

Är det någon som vet hur jag ska gå tillväga?

Extremt tacksam för hjälp!

Av wushu

WTF!!!

Jag fick 9636 spänn! Milda matilda, det är mycket pengar för en fattig värnpliktig !

Av wushu

Jag tror faktiskt att ditt grafikkort inte orkar med riktigt faktiskt, även om det rent tekniskt borde kunna starta spelet.

Även om det gick igång skulle du ändå inte kunna njuta av spelupplevelsen.

EDIT: Oj, ledsen för bump .

Av wushu

Vaddå uppgradera? Det är inte crysis jag försöker starta, det är en tävlingsfilm med en upplösning på 320x240 pixlar? Det klarar min mobiltelefon för böveln! Men hur som helst, mitt problem gäller även "vanliga filmer" i dvd-format.

Av wushu

Yes, har kollat. Det är mediaspelaren som drar iväg : (.

Av wushu

Nog för att min rigg inte är det värsta man kan få tag på, men vanlig film ska den ju klara av ; ). Det klarar ju faktiskt t.om min gamla 500mhz: are =). Det är ju knappast 1080p jag försöker spela upp...

Av wushu

Datorn hänger sig vid filmuppspelning!

Jag har ett litet problem - det är så att när jag ska spela uppfilmer från datorn så hänger hela systemet upp sig och den går direkt upp i 100% CPU-användning. Jag har provat det mesta - installerat nya codecs, provat flertalet olika spelare (inkl. VLC), ominstallerat directX och provat olika grafikkort. Det löser sig helt enkelt inte. Värt att notera är att det går att spela upp filmer på t.ex youtube utan problem.

Någon som har en lösning?

Av wushu

Ja, jävlar. Jag kan inte göra annat än att skratta. Hela grejjen är ju direkt pinsam för fan.

Av wushu

Surfar på grannens nätverk...

Tjena!

Införskaffade nyss ett trådlöst nätverkskort som var tänk att använda i hemmets krypterade nätvärk. Jag satte i nätverkskortet och och upptäckte till min fröjd att att det gick att surfa direkt. "Skönt" tänkte jag, inget krångel. Men jag insåg nu att jag surfade på på grannens okrypterade nätverk, och det var ju inte tanken precis... min fråga är helt enkelt hur man gör för att surfa på "vårat" närverk? Vi har en netgear router om det hjälper...

MVH

Av wushu

Finns inte speciellt mycket att välja på i den prisklassen om du inte vill ha en "minidator" tyvärr. Men kolla in phonehouse, dem har en väldigt billig laptop för ungefär 3500:- som borde klara film, ordbehandling och surfning galant iaf.

Av wushu
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bergmanman
Bara hålla tummarna för att moderaterna tar Rapporten om denna tråd allvarligt och stänger av lite folk.

Finns inge skabbigare än pundare, så risigt folk.

Men vad är en "pundare" då? Räknar du in folk som dricker alkohol eller röker ciggaretter i samma grupp? Om nej, varför inte? Vad är det som gör alkohol till en lättare drog än cannabis? Skulle du tycka att det är okej att röka marijuana i t.ex amsterdam eller annan valfritt land där bruket är accepterat? För då är det ju helt plötsligt inte "knark" längre? Eller?

Av wushu

Jävlar vad folk överdramatiserar droger i Sverige. Det räcker med att åka över gränsen till våra kära grannar i Finland eller Danmark, där har folk generellt en mycket mer "laid-back" syn på berusningsmedel. Alla droger går precis som alkohol att både bruka och missbruka, glöm inte bort det. Jag ser ingen anledning att se ner på en människa för att denne väljer att röka en joppe på fredagskvällen istället för knäcka ett par bira. Jag ser däremot ner på missbrukare, på samma sätt som jag ser ner på parkbänksfyllon.

Av wushu

Det kommer flyta utan problem : ). Fan det flyter till och med fint på farsans riktigt ruttna x600xt.

Av wushu

Hehe, ja givetvis. Men priserna visas ju med moms när man väl lagt in dem i varukorgen innan man ska till kassan? Så så stor risk för överraskning är det ju inte... ; )

Av wushu

Aiit =). Aja, ingenting att hänga läpp för egentligen, 5800:- är inte mycket pengar för datorn ändå...

Av wushu

Tänkte också lägga en beställning : ). Någon som vet om det finns någon rabatt man kan använda?

Av wushu

Jag tycker in den 27:de oktober, och jag ser bara fram emot det : ).

Av wushu

Re: Re: Betala hemma?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Crazy Ferret
... och det gör att du kostar mindre?

10-15 månader med dagspenning plus muckarbidrag och inkluderad kost, logi och motion... Grattis. Dessutom ingår begränsad tid att spendera pengar på. Ekonomiskt värre.

Hej och välkommen till verkligheten. När du flyttar hemifrån, kommer du att kalla ICA, hyresvärden, elbolaget, internetleverantören, försäkringsbolaget och så vidare snikna? Det kostar att leva även om man inte "lever livet".

Eftersom du frågade vad vi tycker så ska jag säga det... Ja, jag tycker att du är en smått oförskämd snorunge.

Dina föräldrar tvingar dig knappast att bo hemma och äta av deras "surt förvärvade pengar"? Av att du ska in i värnplikten drar jag slutsatsen att du är över 18 år och har avslutat gymnasiestudier och därmed har dina föräldrar inget ansvar att ta hand om dig längre. Priset (4250) är satt, sedan är det upp till dig att avgöra om du kan klara dig undan billigare på egen hand...

Dagens ungdom... Någon måtta får det väl ändå vara.

Du har faktiskt helt rätt tycker jag, mest konstruktiva inlägget i tråden. Du har övertygat mig, och jag ska betala det dem kräver utan att tjafsa : ). Dem har trotts allt alltid och kommer alltid ställa upp för mig när jag har ont om pengar.

Tack.