Inlägg

Inlägg som wushu har skrivit i forumet
Av wushu

Jag upptäckte att jag inte installerat virusskydd efter att jag omformaterade för ett par dagar sedan. Klantigt värre, men jag installerade avast i felsäkert läge. Det skannade, men såvitt jag vet hittade den ingent.

Hur som helst så startade datorn efter genomsökningen, och det går, ta i trä, nu att använda den i alla fall. Den låser sig dock i tio sekunders-pauser titt som tätt ungefär var tionde minut.

Jobbigt...

Av wushu

Datorn är något sånär sönder...

Min dator har återrigen havererat för den sjuttioelfte gången, börjar bli duktigt less nu.

Saken är den att jag idag efter middagen sätter mig vid datorn för att upptäcka att den låst sig. Startar om den, kommer in i windows varpå den låser sig igen. Och igen. Och igen. Man kommer till inloggningsmenyn och in på skrivbordet, men när man ska klicka på någonting, det spelar ingen roll vad, så låser sig den direkt.

Jag provade att köra den i felsäkert läge, vilket fungerade. Provade en systemåterställning, men detta löste inte alls problemet, tyvärr. Såvitt jag vet har jag inte gjort något speciellt med datorn, dammsög den i eftermiddags lite lätt längst ner i chassit men inget mer.

Behöver hjälp!

Tack på förhand!

Av wushu

Jag har provat den förut . Det är bara köpa nytt kort eller installera xp då? Fan också, jag gillade verkligen vista.

EDIT: Kanske ska tillägga att när installerar c-media drivrutinen ovan så står det att det är realtek ändå...

Av wushu

Den sa faktiskt ingenting, installationen gick som smort. Ljudet är enablat i bios. Ja, det är ett frågetecken under "realtek 97'ac audio". Hjälp .

Av wushu

Tack, men det fungerade inte heller .

Av wushu

Jag har 1gb nu :). Någon som vet vilka funktioner man ska stänga av då?

Av wushu

Otroligt seg uppstart med vista

Tjena!

Jag installerade vista på min dator igår, och det mesta fungerar fint och flyter på högt över förväntan på min rishög till dator (utom mitt ljud som jag skapat en annan tråd om).

Hur som helst så har jag stött på ett annat problem, nämligen uppstarten som tar ungefär 8-10 minuter att starta upp (!?!?). Efter att bioset osv laddats är det becksvart i 6-7 minuter innan inloggningsrutan äntligen kommer upp. Härifrån går det snabbt att logga in dock. Detta är väldigt irriterande, främst eftersom att jag hade ungefär samma problem med xp (där det "endast" tog ca 4-5 minuter att starta). Någon som har någon lösning på problemet? Jag vet att jag skulle behöva lite mer RAM-minne, men såhär segt ska det väl ändå inte gå?

Av wushu

Damn : /. Fungerar det inte lika bra med ett internt då?

Av wushu

Extremt irriterande problem!

Hej!

Jag ska försöka fatta mig kort så ni inte blir uttråkade =).

Saken är den att jag för ett par timmar sen bestämde för att göra mig av med windows XP och uppgradera mig till vista. Sagt och gjort, in med skivan och på med installationen. Allt går väldigt smidigt, och till slut är allting klart. Det mesta verkar frid och fröjd sånär som på en sak:

Jag har inget ljud!

Nere i högra hörnet är högtalarikonen kryssad med ett litet meddelande där det står "ingen ljuduppspelningsenhet är installerad". Jag har ett asrock moderkort (k7s41gx) som har ett integrerat moderkort, detta har alltid fungerat fint för mig =)... tills nu då. Problemet är att man på asrocks hemsida endast tillhandahåller drivrutiner för XP.

Någon som har en lösning?

Av wushu

Färgblind .

Men det visste jag ju redan =). Synd eftersom att jag också ville utbilda mig till pilot = / .

Av wushu

Okej, sjysst =). Vad fick du för tabletter då?

Av wushu

Rekommenderar inte sömnpilller = /... man brukar få imovane eller stilnoct, båda är extremt beroendeframkallande. Blir man det ska ett bensoberoende vara extremt tufft att bryta...

Av wushu

Grymt sugen på en 1330. Hur klarar grafikkortet lite lättare spelande (typ spel från 2005-2006)? Hur står det sig mot mitt nuvarande 6600?

Av wushu

Jag har inte varit sjuk sen jag gick i femman tror jag... är 19 nu . Ta i trä...

Av wushu

Hm, tycker faktiskt inte skilladen på bilderna ser ut att vara så där fasansfullt stor. Lg:n ser lite ljusare ut bara = / .

Av wushu

Tja, det är klart det går att gymma hemma... det är inte luften på gymmet som att man blir stor, det är vikterna =). Sålänge du har tillgång till hantlar, skivstång,bänk och dylikt är jag övertygad om att det går att få bra resultat sålänge du äter och vilar rätt. Maskinerna på gymmet är ändå ganska överflödiga, fria vikter är bäst .

Av wushu

Tomanhjärna:

Wushu .

Kolla in den här filmen så får du ett hum om vad det är, den är råcool .

http://www.youtube.com/watch?v=JfSvyIVrYiQ

Rekommenderar alla att kolla in faktiskt, för det är så extremt läckert.

Av wushu

Du kan säkert kränga den på blocket för 5000 =).

EDIT: Sorry. måste lära mig läsa bättre . Tycker 3500-4000 låter som ett kompispris.

Av wushu
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Becker
Då måste jag genast fråga varför folk alltid jämför cannabis med alkohol? Om du tex tittar på den där SVT dokumentären som bara är ett exempel av många så jämför de cannabis med alkohol och säger att det är mindre skadligt. Varför görs alltid den parallellen? Läser man runt i den här tråden så förekommer samma resonemang flera gånger. Det kanske finns någon förklaring som jag helt misstat.

Varför folk jämför Cannabis med alkohol är väl rätt självklart? Dem försöker ju bara poängtera att det är hycklande att folk blir jagade av staten för att dem väljer att bruka en mindre skadlig drog.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Becker

Här håller jag inte alls med dig. Det är väl klart att cannabis bidrar till ett tyngre missbruk. Återigen så drar du paralleller till alkohol och säger att det är inkörsporten. Kan du köpa amfetamin på systembolaget? Allt handlar väl egentligen om efterfrågan och tillgång. Cannabis behöver nödvändigtvis inte vara den drog som bidrar till att man testar andra droger det kan jag hålla med om. Men handlar man cannabis så brukar det inte vara några större problem att få tag på tex amfetamin eller extacy. Eller? Det känns snarare som en tidsfråga innan det erbjuds.

Håller med dig om att lagstiftningen för innehav idag är för hård mot den enskilde individen. Jag tycker inte alls att det är rätt sätt att jobba men uppenbarligen så håller inte regeringen/polisen med mig.

Edit: Oj såg nu att ett citat i mitt förra inlägg var fel. Ber om ursäkt för det.

Det är inte självklart att Cannabis bidrar till tyngre droger? Inte drogen i sig i varje fall, det beror i så fall på om langaren även säljer tyngre droger, och att man måste köpa olagligt. Detta är ju bara en effekt av svensk lagstiftning. Och nej, det är inga större problem med att få tag på varken amfetamin eller extacy, det får man lätt tag i även om man inte brukar cannabis, så jag förstår inte vad det har med saken att göra.

Men det är bra att håller med angånde lagen =), för den är helt enkelt fel.

Av wushu
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Becker
Fasen jag som skulle hålla mig ifrån den här tråden. Lättare sagt än gjort.

Jag håller med dig om att alkohol är åt helvete. Men rättfärdigar det ett annat drog bruk/missbruk? Bara för att alkohol är mer skadligt ska vi då legalisera cannabis för att det är mindre skadligt? Konstigt resonemang tycker jag. Vore det inte i så fall bättre att kriminalisera alkoholen?

Jag anser verkligen inte att de som röker på är äckliga pundare och om du ägnat en stund att läsa igenom tråden och det jag skrivit så kanske du förstår varför. Sen att du pratar om cannabis som en "lätt" drog är din åsikt och det är definitivt inget jag delar med dig. Jag har sett betydligt fler röka bort sitt liv än supa bort det. Vad spelar det för roll om det inte är fysiskt beroendeframkallande? Ett psykiskt beroende är alltså inte ett beroende eller? Jag kan än i dag känna av ett sug och då har jag varit drogfri i 4 år. Den fysiska abstinensen är det minsta problemet med att sluta knarka. Det jobbiga kommer ju efteråt och är helt och hållet psykiskt. Förresten så vet jag inte om jag håller med om att det inte är fysiskt beroendeframkallande, jag upplevde i alla fall fysiska symptom så helt fritt är det inte.

Rättfärdigar och rättfärdigar. Att bruka droger är aldrig bra, och att missbruka är ännu värre. Men jag tycker att man ska få röka på om man vill det, ja, och man ska definitivt inte straffas för det eftersom att eventuella skador (som är mikroskopiska i jämförelse med alkohol och tobak) endast drabbar dig själv och ingen annan. Nu kan man ju förvisso tjafsa att rehabilitering sker på skattebetalarnas bekostnad, men återigen är det inga större skador och de som i så fall skulle uppstå tjänar man lätt igen på skatter från laglig försäljning. Jag opponerar mig dock mest mot att folk som valt att bruka cannabis, eller ännu värre odlat SJÄLV, ska straffas. Det finns liksom ingen poäng i det. Nu vet inte jag hur många du känner som röker bort sina liv, så det kan jag inte svara på. Men absolut, ruset från cannabis är på alla vis skönare än ett alkoholrus, så nog kan det finnas risk att man gillar det lite för mycket.

Men detta gäller ju allt annat också, socker, datorspelande, mcdonalds osv. Jag kan garantera att fler lider av dålig kost/fetma och sabbar sina studier/arbete/familj på grund av datorspelande än cannabis. Det är i varje fall mina erfarenheter, men att ta personliga sådana håller inte. Alla har olika och jag känner betydligt fler som sabbat sina liv med alkohol än med cannabis. Erfarenheter har liksom inget diskussionsvärde.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Becker
Alltså det du sitter och skriver är att du vill ha en liberalare syn på cannabis för att du själv tycker det är bättre än att dricka alkohol. Hur hanterar du de personer som inte kan hålla sig till haschrökning utan går vidare till andra droger för den gruppen finns ju. Tycker du det är värt att släppa cannabis fritt för att tillfredsställa dina åsikter och behov på bekostnad av de som biokemiskt, psykiskt och socialt inte kan motstå frestelsen att testa andra droger efter att ha rökt på lagligt? Själv hade jag aldrig blivit alkoholist för jag gillar inte effekten, speciellt inte under flera dagar. Narkotika går att kontrollera på ett helt annat sätt så dina teorier stämmer inte in på mig i alla fall och jag vet ett antal till som säger det samma.

Antar att ditt motargument blir något i stil med att folk super ihjäl sig istället vilket iofs är sant. Men jag ser ingen anledning till att legalisera andra droger för att komma runt det problemet. Se istället till att jobba med alkoholproblematiken istället för att införa en annan problematik som lösning. Konstigt förresten att i flera länder där cannabis är tillåtet jobbar dom för en hårdare drogpolitik. Man kan ju undra varför de valt att göra det.

Vill man röka hasch så ska jag inte stoppa någon men man får samtidigt vara beredd på att man gör detta olagligt. Är man medveten om det och tycker det är okej så är det väl inget som hindrar en. En diskussion som denna leder oftast ingenstans. Olika parter har olika åsikter och står ofta väldigt fast vid dom. Oavsett vad som sägs så lär det inte bli någon större förändring i attityden. Det är bara en själv som kan ändra den, ingen annan.

Nu vet jag inte varför du citerade mig, för jag skrev inte detta. Jag kan dock hålla med dig att en legalisering inte är en optimal lösning på alkoholmissbruket, men det är ju inte därför folk argumenterar för en sådan. Att du beskriver Cannabis som en inkörsport förstår jag inte. Dem flesta provar alkohol och tobak först. Vill folk testa tyngre droger gör dem det, det beror inte på drogen utan individen. Personligen har jag inget begär efter tyngre droger, men då får vi anspela på erfarenhet igen, och istället ta till vetenskap och Cannabis inte är en inkörsport är faktiskt inte alls vetenskapligt belagt, utan dem flesta seriösa forskare talar faktiskt emot det. Det som stör mig mest är som sagt att hasch/marijuanabrukare blir straffade för att dem chillar hemma istället för att supa. Det är inte rätt någonstans.