Inlägg

Inlägg som wushu har skrivit i forumet
Av wushu

Jag säger absolut inte inte att vi är rika, tro inget annat, men dem köper heller inget på avbetalning, (detta borde ge er ett humm om deras ekonomi).

Av wushu

Nej, jag håller inte med faktiskt. Jag tycker det är självklart att man ska, om man kan, bidra till hushållet istället för att gå hemma och dra benen efter sig. Saken är den att jag inte kommer få någon mer jobb innan lumpen, och därför anser att jag borde vara fri från hyra.

Av wushu

Yes, jag är svensk : ). Vadårå?

Av wushu

Betala hemma?

Tjenare!

Min situation ser ut som sådan:

Mina päron tjänar ganska bra. Lägger ut mycket pengar på lyxprodukter (plasmor för 30 lök, fjärrkontroller för 1500, hemmabio för 10k+, går ut och äter ofta osv) och har således rätt gott med cash. Nu har jag sommarjobbat och fick ihop cirka 17000, och dem pengarna vill mor nu ha 25% av till hyra hemma, vilket jag tycker låter ganska orimligt eftersom att:

1. Jag har inget fast jobb
2. Jag tycker det är bättre att jag lägger undan pengarna jag tjänar eftersom att jag ska göra värnplikt om en månad.
3. Jag tycker det är ganska sniket att ta så mycket av mina surt förvärvade pengar då jag fick låna av dem för klara mig under sommaren då lönen inte kom förrens nu, och dem ska också betalas tillbaks.

Är jag en oförskämd snorunge, eller låter det rimligt? Jag tycker det är självklart att man ska dra sin strå till stacken, men vafan, någon måtta får det väl vara?

Vad tycker ni?

Av wushu
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lcars
Så...vänta lite...konstnärliga färdigheter är enbart baserade på medfödd talang, men idrott är inte det?

Något mer korkat du vill säga, nu när du ändå är uppvärmd?

Vill du påstå att bollkänsla, balans, lungkapacitet, mängd röda blodkroppar etc inte är medfött?

Damn, människor blir verkligen dummare varje minut!

Njae... jag håller delvis med dig, men jag baserar mina åsikter efter egna erfarenheter i skolan. Idrottsbetyget baserades inte på hur bra kondis/lungkapacitet osv osv man hade, utan hur mycket man kämpade och hur mycket man bidrog till lagandan.

Estetisk verksamhet, däremot så baserades våra betyg strikt på hur bra vi var på att rita. Anta att du har 50 timmar estetisk verksamhet under ett läsår, varav 25 av dessa tillägnades "bilden" (resten musik). Under dessa 25 timmar finns det inte en chans att man hinna "lära" sig rita konstnärligt, utan det är antingen medfött eller så har man uppnått det genom mycket träning. Jag försökte rita så gott jag kunde på mina bildlektioner, men fick ändå bara snäppet över godkänt till motiveringen att "min grundläggande konstnärlighet inte var tillräcklig". Vad nu det kan betyda : ) .

Sist men inte minst tycker jag du kan tona ner din attityd lite grann, den känns väldigt barsk ; ) .

Av wushu

Kan bara hålla med om att estetisk verksamhet skall tas bort som obligatoriskt ämne. Dessa ämnen baseras helt på medfödd talang rent betygsmässigt på ett helt annan sätt än vad resten av ämnena gör.

Idrott skall dock vara kvar, jag är övertygad om att man presterar bättre om man får sig lite motion.

Varför religionskunskapen skulle bort förstår jag då rakt inte. Det är ju inte så att man prackar på eleverna religionerna i sig, utan endast informerar om vad de står får. Det är ju ren allmänbildning att förstå vad det är för skillnad mellan världsreligionerna.

Av wushu

Använder du vista? Jag hade samma problem (med samma ljudkort). Jag fick dessvärre inte det att fungera, så det blev till att inhandla ett nytt kort.

Av wushu

Hur fan kommer det sig att man inte hade en folkomröstning om en så extremt stor och kontroversiell sak? Det känns som om dem just pippade hela svenska folket i tvåan...

Av wushu

Jag är sugen på just den datorn =). Du skulle inte vilja slänga upp några bilder?

Av wushu

Eas@tetris har fel. Det är en ganska stor skillnad på gs och gt, i alla fall klart märkbar i spel. Ofta över 50%. Kolla på notebookreview och glid runt lite i deras forum, där får du mycket bra svar på mobila grafikkort.

Så ta definitivt gt om du ska spela.

EDIT: Här ser du skillnaden:
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=125246

Bra lista:
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=39568&highli...

Av wushu

"Super high me". En riktigt rolig dokumentär som rekommenderas starkt! Jag garvade högt både en och två gånger.

Av wushu

GHAA! Sjukt jävla svårt!!

Av wushu

Okey : ). Är det stor skillnad mot mitt 6600?

Av wushu

Nytt agp-kort till gammalt system

Tjena!

Jag har ett ganska, relavtivt sett, antikt system (det vill säga, det i sign.+512 RAM) . Som ni förstår ger det knappast världens roligaste spelupplevser i dem nya grafiskt intensiva spelen, även om jag klarat mig väldigt bra tills nu då jag inte spelar speciellt ofta. Call of duty 4 flöt faktiskt helt okej med low/medium inställningar till och med (jag är inte speciellt kräsen med att det ska gå snabbt, sålänge det inte blir som en diabildsprojekter så duger det för mig). Jag håller på och försöker klara bioshock och crysis, där det föstnämnda faktiskt är spelbart till och från, men när det händer mycket på skärmen blir det ospelbart. Även crysis är spelbart på low (det vill säga absolut lägsta) - när det inte händer något alls.

Jag söker en snabb uppgradering för kanske 700 spänn som ger några fler fps än mitt 6600, bara precis så jag kan klara mina spel utan att det slöar ner för mycket i strider och dylikt, bara tills jag skaffar ett nytt system i sommar.

Tack på förhand!

Av wushu

Oj, jävlar vad sugen jag blev... nu får jag tänka om mitt laptopköp igen . Fan!

Av wushu

Ingen som kan svara på min fråga ang. e-value?

Av wushu

Jag undrar en sak... vad är det för skillnad mellan e-value och rabattkod? Om man har en "e-value" kod som ger 2000 kr rabatt och fri frakt, är det bara att dra av 2 papp från priset då?

Av wushu

Räcker 256mb för att spela i upplösningar om 1280x768 (eftersom att jag använder teven som skärm)?

Av wushu

Cod 4 ska fungera =). Jag klarade hela spelet utan större problem på mitt system i sign (+ 512 ram) .

Av wushu
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Leifiplomerosftw
1200euro deltid. 24cm i övrigt

Hahaha . Lever på csn vilket innebär 2200 kronor i månaden (päronen är skillda, så jag får underhållsbidrag också). Extrajobbar ibland och tjänar då svindlande 90,5 kronor i timmen, och får jobba lite hur mycket jag känner för.