Inlägg

Inlägg som Gee har skrivit i forumet
Av Gee

Billig ReadyNas Duo 2150 hos dustin

Dustin har erbjudande om ReadyNas Duo 2150 500GB + extra 500GB disk för 2995, väldigt billigt.

http://www.dustinhome.se/pd_5010135324.aspx

Av Gee

*bump*

Har precis samma problem, rpc servern svarar inte. Någon som vet vad man kan göra?

Av Gee

Har samma problem men har inte hittat nån lösning ännu. Har en AMD AthlonXP 1500+

Av Gee

Har fan samma problem på två jävla datorer. En P3 1ghz och en AMD socket A 1,5 ghz. Dioden på moderkortet lyser när nätsladden är i men så fort jag trycker på on.knappen knäpper det till och fläktarna försöker starta men slocknar direkt. Sen måste man dra ut sladden för att det skall funka igen. Jag har fan ingen jävla aning om vad problemet är.

Av Gee

Hjälp med dator som inte vill starta

Innan ni läser vidare vill jag bara säga att detta inte är den gamla vanliga idiotfråga "min dator startar inte men ojdå jag har inte stoppat i nätsladden". Läs vidare och ge mig tips på vad jag kan göra.

Bakgrund
Skall flytta öven min gamla "filmdator"en P3 1ghz till ett nytt chassi. Den är kopplade direkt till datorn och har därför upplösningen 720x576. Att flytta grejerna går utan problem och jag kopplar in den till tv:n och kör igång. Den startar upp precis som vanligt men den stannar upp i uppstarten. Eftersom den inte kommit in i windows ännu så har jag ingen bra bild på tv: utan jag kan bara se suddig text och bios loggan. Jag misstänker att det är nåt som inte är inkopplat korrekt så jag stänger av och kopplar in den på den vanliga skärmen för att se vad som är fel. Det visar sig att den inte kan hitta floppyn. För att underlätta går jag in i Bios och inaktiverar att den skall stanna på detta felmeddelande. sparar i bios och stänger sedan av datorn. När jag sedan tar ut strömsladden knäpper det till någonstans ifrån. Har hört detta ljud många gånger tidigare just när man drar ut nätsladden men det har inte varit några problem. När jag sedan kopplar in datorn till tv:n igen är den helt död.

Felsökning
-Har öppnat chassit och kollat om det finns några synliga skador men hittar inget.
-När jag kopplar in nätagget och sätter på det lyser en diod på moderkortet (det har del alltid gjort). När jag sedan trycker on-knappen blinkar en grön diod till(brukar lysa när datorn är igång) och det knäpper till i nätagget. Om jag sedan trycker en gång till händer ingenting, ingen blinkande diod eller knäpp från nätagg.
-Har tagit ut nätagget från min andra dator och provat med det med exakt samma resultat.

Potentiella orsaker
-Jordning, behöver man använda de små "papp brickorna" när man skruvar fast chassit i distanserna? Gjorde inte det från början.
-Brännt moderkort, när jag drog ut sladden pajade någonting på moderkortet.

Vad tror ni? Ge mig alla tips och förslag ni kan komma på.

Tack på förhand.

Av Gee

Är det så stor skillnad mot v1, har en sån och den ä seg som fan. Har 10/10 som jag knappt kommer upp i 5/5 med routern inkopplad.

Av Gee

Kommer funka bra. Köp en MCE remote på webbhallen.
http://www.webhallen.com/prod.php?id=40731
Är kanonbra. Jag kör den med Meedio

Av Gee
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dr Cain
Hmm, egentligen är man ju inte intresserad av speltester på en HTPC, då är prestanda vid encodning av video, och uppspelning som är intressant.
Samt hur liten och tyst man kan få den.

Håller med, det är intressantare att testa hur tex postprocessing i ffdshow funkar med detta system. Känns som det är en betydligt viktigare grej för en HTPC än hur bra spel flyter.

Av Gee

CyberVillain:

Det går alltså att uppskala DVB strömmen i ffdshow också?

Av Gee

Frågan var mer riktad till personer som har en fungerande HTPC och som kör ffdshow, DVB-T mm samt hur den presterar vid multitasking.

Av Gee

HTPC prestanda

Har långtgående planer för en ny HTPC som skall hantera det mesta i vardagsrummet, TV, DVD,musik, PVR mm. För DVD och annan film vill jag köra ffdshow för att få bättre output och det är ju väldigt krävande. Även timeshift och PVR kräver ju en del. Eftersom HTPC helst skall klara allt detta måste jag kunna köra alla saker samtidigt dvs jag vill spela in ett program på tv:n samtidigt som jag kollar på film med ffdshow postprocessing. Jag inbillar mig att det kommer krävas en hel del för detta. Vad tor ni, finns det nåt system som klarar detta inom rimliga ekonomiska ramar? Dualcore borde ju vara bättre, vad tror ni? Är det någon som har en bra rig och som kör detta i dagsläget?

Ang. ffdshow så vet jag att det beror på hur mycket postprocessing man kör men jag tor att jag mest skall köra scaler och sharper.

Kan man köra ffdshow på DVB-T strömmen också? har letat men inte hittat nån som gjort detta.

Tacksam för genomtänkta svar och en bra diskussion.

Av Gee

MaPower MAP-KC31N Lan Storage

Finns på länken http://www.netonnet.se/index.asp?iid=67436

Vad tror ni, är det nåt att ha? Någon som testat den? Har googlat lite men inte hittat nåt test.

Av Gee

MrJonas: Jag vete fan vad som är fel DVDn kör i DMA men när jag spelar upp så går CPUn i toppen, 100%. Det verkar inte som om grafikkortet gör ett skit. har "bara" 384mb SDRAM kan det ha betydelse, jag är tveksam. Vad för processor hade du när du körde med 9100 kortet?

Av Gee

Lite OT men det har ändå anknytning till tråden.

Jag har en kabel som MrJonas så vänligen satte ihop åt mig. Den funkar perfekt och har gjort så sedan början på denna tråd. Jag har en HTPC med ett Radeon 9100 Atlantis från Sapphire. Detta kort verkar inte vara alltför vanligt ocg ATI har aldrig producerat nån 9100 krets. Det som är lite problematiskt är att det är lite svårt att spela upp en DVD. Processorn är en P3 1ghz och det är precis att det inte går, små hack hela tiden. För att råda bot på detta funderade jag på att köpa ett x-card men det skulle innebära att sladden inte skulle funka vilket inte är så bra. Har även försökt ta reda på om grafikkortet har hårdvarustöd för DVD uppspelning utan att jag hittat nåt bra svar.

Ok, va fan vill han tänker ni nu och det undrar jag också...Min fråga är väl kort och gott, Har Sapphire Radeon 9100 Atlantis hårdvarustöd för DVD-uppspelning? Måste man koppla nåt internt från DVD-rom till grafikkortet för att det skall funka? Finns det nåt sätt att kombinera ett x-card och VGA->SCARt kabeln, dvs bara använda x-card för DVD avkodning? Tror ni DVD-uppspelningen flyter bättre om jag köper ett X700 eller liknande budgetkort?

Som sagt lite OT men jag hoppas nån kan bistå mig med några bra svar.

Av Gee

UPC kör väl bara med boxar så det finns väl ingen lösning till datorn för UPC. Rätta mig om jag har fel.

Av Gee

För 4000kr kommer du inte långt. Ska du använda tex DScaler och postprocessing måste du ha ordentliga grejer, ex Athlon 64 eller X2.

Av Gee

Hittade den här gamla tråden men mina problem löste sig aldig med hjälp av ovanstående. Jag körde linux men tog bort det och installerade windows istället. Efter omstarten under instalationen får jag "kan inte hitta operativsystemet". Har startat men WinXp och kört Fixmbr och Fixboot utan att det löst sig. Varje gång jag kör fixmbr så säger den att MBR är skadad eller felaktig. Såg i en tråd att fixmbr inte hjälpte om liloloader låg i mbr och jag misstänker att det är problemet. Tacksam för all hjälp.

EDIT: Tillslut lyckades jag fixa skiten. Det funkade inte med FIXMBR, FIXBOOT eller fdisk /mbr. Jag var tvungen att ladda ner DOS 6.xx bootdisk och ta bort alla partitioner och skapa en primär DOS partition, formaterade den och tog bort den igen. Nu hade jag en helt ren disk och jag hade lyckas skriva över MBR. Nu gick det utan problem att starta med CD och installera WinXp igen.

Av Gee

Problem med WinXP intstall efter att ha använt KnoopMyth

Har en gamal P3 733MHz som jag använder som HTPC med WinXp och Meedio. Ville testa Linux och installerade KnoopMyth utan att få det att funka som jag ville. När jag sedan skulle installera MinXp igen går allt bra fram tills alla filerna är koppierade till hårddisken och installationsprogrammet startar om, då säger datorn att den inte kan hitta operativsystemet. Har tsetat en rad olika WinXp med samma resultat. Någon som vet om man måste göra något speciellt med tex filsystemet när man går från Linux->Windows?

En sak som jag har noterat är att Hårddidken inte heter likadant i BIOS som innan, då hetten typ ST456578 UDMA 33 medan det nu bara står CHS UDMA 33. Kan det vara något fel där?

Tacksam för hjälp så jag kan använda HTPC:n igen.

Av Gee

Skitstora tv-apparater finns det gott om och de är billigare än i sverige...kan bli svårt att få med sig på flyget dock.

Av Gee

Om din syrra skickar det så ska hon skriva gift på den obligatoriska lappen som måste med alla paket. Sen kan hon skriva ett lågt värde ca $10 och även att det är ett mjukisdjur lr liknande. För att ytterligare förstärka känslan kan hon skriva lite gratulationer eller små kärleks-hjärtan på utsidan. Då ska det mkt till att de öppnar paketet.