Inlägg

Inlägg som Linux Lover har skrivit i forumet
Av Linux Lover

Skulle behöva boende (minst) två nätter; mellan 22/8-.24/8. Är fullbokat på tåget.

Någon som har en liten bädd till övers? Jag är både rumsren och drägglar inte

Av Linux Lover

Fick ett korridorsrum på Krischans nation. Någon som har en uppfattning om boendet där och kan dela med sig av den?
Är hur som helst riktigt glad över att ha fått tag i en bostad

Av Linux Lover

Brandingenjörsprogrammet i Lund. Ser framemot att börja använda skallen istället för kroppen efter 1,5 års arbete inom järnvägen.

Av Linux Lover

Snart börjar det vara dags för "Bostadfinnandet 2008", någon annan som väntar på antagningsbesked från Lund?
Det skulle vara riktigt trevligt med en inofficiellt sammanfattning av de olika bostadsområderna. På Afb.se verkar allt vara guld och gröna skogar. Airwolf gjorde i början ett nyttigt inlägg. Någon som kan/vill kompleterara hans beskrivning av områderna?

Av Linux Lover

Automatisk utskrift

Kopplat till min Windows 2003 std-server har jag en skrivare som är utdelad via nätverket. Tyvärr saknas det drivrutiner för Mac OS X, så när jag vill ha något utskrivet (från iBooken) måste jag först spara utskriften som en pdf-fil och därefter överföra den till en Windows-dator för att slutligen skriva ut den där.

Jag är ute efter ett program som automatiskt skriver ut filer som finns i en katalog/mapp och därefter raderar dessa. Är det någon som känner till ett sådant? Det gör inget om programmet endast klarar av pdf-filer.

Av Linux Lover

Spekulation: Enda anledningen till att Rikab (Radiotjänst i Kiruna AB) finns är av arbetsmarknadspolitiska skäl. Om Rikab inte hade funnits i Kiruna skulle den för länge sedan lagts ner och istället skulle pengarna har tagits in med hjälp av skatten. Nu när det är högkonjunktur i Kiruna och det är stor brist på vissa yrken vore det ett gyllene tillfälle att lägga ner företaget, det fyller inte sitt syfte längre. Allt snack om att det skulle vara "politiskt oberoende" är löjleväckande när ledningen är politiskt tillsatt och således lever på politikernas goda välvilja, tjänster och gentjänster någon? Påståendet om "fritt från kommersiella intressen" är ett hån. Hur många är det som har hört "programmet presenterades i samarbete med..." eller sett diverse företagslogotyper i samband med sportevanemang? De flesta som tittar på SVT.
Allt handlar om arbetstillfällen. Skulle Rikab läggas ner skulle det garanterat bli en massa snack (av politikerna). De som från callcentret i Kiruna terroriserar oss medborgare är ändå mest yngre som garanterat kan få andra jobb, speciellt nu när det är högkonjunktur i stålbranschen och gruvan går riktigt bra.
Flera av de som jobbar på CSN i Kiruna jobbar övertid kvällar och helger på Rikab och skulle gott kunna se till att jobba upp sin egen lön på CSN.
Den delen som återstår får helt enkelt lära sig att livet är hårt.

För att anknyta till trådens ämne tycker jag att det är bra om SVT sätter ut hela programutbudet på nätet. Redan nu kan man se de flesta program som sänds 30 dagar bakåt och jag har använt mig av den möjligheten, tro det eller ej, men SVT sänder program som intresserar mig som ung vuxen man. De gör riktigt bra (vinklade, ej politiskt oberoende) dokumentärer, täcker upp de flesta större sportevenemang (om inte fritt från reklam).

Rationalisera bort alla kontrollanter. Säg upp alla på callcentret i Kiruna.
Lägg TV-avgiften på skatten och lägg ner Rikab!

Av Linux Lover
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RoleX
25 kakor, fyfan tänk er hur många stationära burkar man kan bygga för det priset som dessutom smiskar den i prestanda.

Jo, och det är ju alltid så att man vill ha med sig ett stationärt monster när man sitter på tåget, hälsar på en polare eller av någon annan anledninge vill ha med sig datorn...

"Tänk, tänk igen, tryck, tala"

Av Linux Lover
Citat:

Ursprungligen inskrivet av str8forthakill
Undrar om det hade blivit bättre om SJ var privatägt. jag menar, Staten är helt värdelös på väldigt. väldigt många punkter, speciellt företag. Hade det vart Privatägt hade mycket mer energi lagts ner på att få allt rätt. Som det är nu så står ju alltid staten där med mer pengar om det skulle gå åt helvete. Nej. Privatisera den Statliga järnvägen, Den Statliga Radion, Systembolaget mm. Och sverige skulle bli en bättre plats. Staten ska Styra sverige så som vi väljare vill. Inte driva företag.

Jag brukar åka mellan Kiruna-Luleå (tor) ungefär en gång i månaden. Sträckan traffikeras av Veolia Transport (f.d. Connex). Standarden på vagnarna är urusla, har man tur är bordet helt, dammråttorna anfaller inte (första gången) och vagnen är bara 40 år gammal. Komforten är så dålig att jag i sommras, genom jobbet, åkte malmlok hem. Det tog förvisso 2 h längre tid, men var mycket behagligare.
Veolia Transport är ett privat multinationellt företag, det måste ju vara raka motsatsen till statligt ägt och med din logik att statligt=skit borde Veolika vara som att komma till himlen...
Sist jag åkte från Kiruna träffade jag en lokförarstudent (det är bara såna som frivilligt läser Säo:n). När konduktören skulle ha biljetten sa lokförarstudenten sanningsenligt att han studerar, men inte har fått sitt studentkort ännu. Konduktören totaltvägrade att ge studenten studentrabatt. Han berättade att på vägen upp var det inga som helst problem att få rabatten.

Vad vill jag säga med detta? Jo, det finns skitstövlar även inom den privata sektorn och denne konduktör skall unvika nyexaminerade lokförare om han inte vill få en riktigt jobbig dag...

Av Linux Lover

Råkade rösta på "Dubbat" innan jag såg att det gällde bildäck. Bytte till dubbdäcken på cykeln i början av oktober.

Av Linux Lover

Var inte rädd att prova nåt nytt. Bjöd en kompis på en lowland whisky och han blev riktigt förvånad av att whisky kan vara så mild i smaken.
Nu har jag ju sett att du förmodligen är ute efter drinkar som beställs på krogen, men jag hoppas att mina förslag åtminstone gör nytta på förfesten.

I Finland finns det en likör som heter Kissan Minttu, den smakar mint och chocklad. Tycker du om laktits finns det Black Cat. Båda ligger på runt 21%. Likörerna är väldigt sliskiga om man tar de rent, men säg 6cl likör och kanske 10 cl mjölk så går det riktigt lätt ner. En sk. musöppnare, om man nu är lagt åt det hållet
På bolaget finns det en 30% sak som heter Fish Shot Bitter. Den smakar som Fishermans Friend och är riktigt bra att rena andedräkten med före krogen. Det går även att blanda den med Cola.
Överlag tycker jag att mjölk döljer spritsmaken väldigt bra. En fjortisklassiker som inte nämns ännu är apelsinjuice + sprit, smakar endast apelsin.
För några år sedan köpte jag Stroh 80, dvs 80% rom. 6 cl av det + 40 cl CocaCola sparkade riktigt bra. Stark sprit på närmare håll en den 60% Dynamit från Alko som är ett anisbrännvin med smak av laktits. Går bra att shotta rent.

Av Linux Lover

Bland allt skit på sidan hittade jag följande historia som är läsvärd:
http://www.arbetsfornedringen.se/berattelser/berattelse003.ht...

Av Linux Lover
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rokker_Stu
Betala alla räkningar i sista stund så du får ut all ränta ^^

På mitt lönekonto får jag ingen ränta alls på pengarna, så istället för att känna sig rik när lönen kommer betalar jag alla räkningar direkt.

Av Linux Lover

Det är en automatisk tjänst så du slipper prata med någon människa. :). Det är dock en hel del siffror som måste skrivas in så det gäller att man inte är allt för seg, går förvisso att repetera varje ruta (om jag minns rätt 9 st rutor med 5 siffror i varje ruta), men det tar tid.
Värt att tänka på är att om du har en OEM-version får det endast installeras på en dator (ett moderkort), men det är upp till samvetet om man är ärlig eller ej :).

Av Linux Lover

21 år, jobbar på en bangård, ligger på runt 21000/månad i grundlön, men med ob hamnar jag på 25+. Jobbar 5-skift så jag är ledig två veckor av fem (em+helg, ledig, fm, natt+helg, ledig).

Av Linux Lover

Jag ska börja plugga nästa höst och sparar därför så mycket jag bara kan, utan att för den sakens skull leva allt för snålt.
Jag har ingen bil, köpte en TV istället eftersom bilen har fasta kostnader såsom besiktning, bränsle, försäkring och service och jag klarar mig dessutom bättre utan bil eftersom jag istället får motion när jag ska någonstans.
Jag har en stående överföring från mitt lönekonto till fondsparande varje månad och lever av det som blir över när de fasta kostnaderna dvs hyra och bredbandet är betalt.
Se till att du har så få fasta kostnader som möjligt, utan att för den sakens skull få fler rörliga. Det är väldigt svårt att minska på en fast kostnad (typ hyran), men destå lättare att äta på restaurang en dag färre varje månad, eller skippa den där sista ölen på krogen, som man ändå inte behöver.
Gör gärna en budget så att du ser vad du lägger ner pengarna på. Inte bara för att minska kostnaderna, utan snarare för att se vart pengarna tar vägen. Jag betalar så mycket som möjligt med mitt VISA-kort och ser därigenom vart pengarna försvinner.
Se till att bygga upp en buffert på ungefär 10000 kr för oförutsedda utgifter.
Köp allt kontakt och inte på avbetalning. Även om mobiltelefonen blir dyrare att köpa kontakt slipper du månadskostnaden, dvs en fast kostnad mindre.
Säg upp den fasta telefonen och använd bara mobiltelefonen. Övertyga dina vänner om att skaffa Halebop så ringer ni i princip gratis till varandra.

Genom att försöka följa mina egna tips kan jag lägga undan 10000 kr varje månad. Pengar som jag kommer att ha stor glädje av som student.

Av Linux Lover

Jag saknar lite grann IngeNaning. En bög som kom till SweClockers, men pga sin läggning inte kände sig välkommen...
En polare som jag saknar är OliT, han som fick mig att bli medlem här.
Mest av allt saknar jag nog tiden då det var roligt att felsöka, optimera och konfigurera; nu vill jag bara att allt ska fungerar - alltid.

Av Linux Lover

Jag jobbar efter ett femskiftschema som ser ut såhär:
Vecka 1: Eftermiddag
-> Måndag-fredag 1336-2206, lördag & söndag 0530-1730.
Hyfsat tungt att ställa om från eftermiddag till förmiddagsskiftet på lördag morgon.
Vecka 2: Ledig
Vecka 3: Förmiddag
-> Måndag-fredag 0530-1336 och ledig helg
Vecka 4: Natt
Måndag-fredag 2206-0530, lördag & söndag 1730-0530 (går alltså av sista skiftet på måndag morgon)
Vecka 5: Ledig :).

Jag tycker att skiftgången och schemat är riktigt bra. Det är grymt skönt med ledigveckorna (som man kan jobba övertid på...)
Nattskiftet tycker jag helt klart är det bästa. Det är ofta lugnaste skiftet, med minst jobb (och bäst betalt).
Jag brukar undvika att äta på natten eftersom min mage blir helt förstörd av det, men ibland blir det mycket fysiskt arbete och då kan inte jag klara mig med det jag ätit under dagen. Ett tips är att försöka ha bra mat-disciplin, dvs äta frukost när man kommer hem, lunch när man vaknar och middag innan man går till jobbet.
Om det är väldigt lugnt på jobbet brukar jag käka Vicks Red Energy, halstabletter med koffein. För mig, som inte missbrukar koffein dagligen, fungerar det riktigt bra.

När jag på måndag ska vända tillbaka på dygnet brukar jag försöka vara vaken så länge jag orkar, säg runt 14-tiden, därefter sova någon timme så att jag kan sova på kvällen. Det fungerar förvånansvärt bra. Tidigare brukade jag försöka att sova kortare tid på dagen, dvs stiga upp tidigare och tidigare, men då är jag inte normal fören på torsdag istället för som nu på tisdag morgon

EDIT: La till sista stycket

Av Linux Lover

Yngsta syrran, 16 år har en sk Kina-moppe ("vespa"). Hon har kört > 50 mil med den (sen mitten av augusti) och är supernöjd. Tydligen är det inte strypt så det går > 70 km/h - där tar mätaren slut. Numera behöver inte morsan skjutsa syrran dit hon ska ska så morsan är lika nöjd

Av Linux Lover

Bättre sent än aldrig...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av nyken
@Linux Lover
Det där tackar jag dig jättemycket för.
Var intressant att läsa dina tankar och hur det gått.
Hur snabb är uploaded? Rätt smart att ha bilder och sånt utanför hemmet, har själv funderat på att ha en hårddisk liggande i bankfack fast känns lite väl.. out of date nästan, då man behöver ständigt lägga in det senaste man gjort och ja.. bankfack, haha.

Jag har runt 200 KB/s i upload från 100Mbit/s BBB.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av ditx
har du tillgång till pop/imap el äre bara webmail som gäller?

vad använder dom för OS?, annan info om dom

Jag kör imap med ssl-kryptering, det finns även pop3 och Webmail (RoundCube & SquirellMail). De kör någon GNU/Linux distribution. Supporten är väldigt bra. Servern jag ligger på gick ner, skickade ett sms till Manufrog och fick svar nästan direkt att serverhallen hade problem med deras internet-linor.

Av Linux Lover

I runt fem år hade jag en e-post & webbserver i garderoben. Jag har alltid haft som krav att det skall vara tillgänglig 24/7/365 från Internet och att det är viktigare med säkerhet än uptime.
De första åren var riktigt roliga då man lärde sig en hel del. Till en början körde jag OpenBSD och bara att konfigurera tjänsterna (Apache, Postfix, Courier-imap och pureftpd) tog flera månader, men då har jag också som krav att allt skall fungera som jag vill. Det senaste året blev jag rätt så nyfiken på vad Microsoft och Windows-världen hade att erbjuda så jag ersatte OpenBSD med Windows server 2003 standard och installerade och konfigurerade IIS, hMailserver, och filezilla server. Givetvis konfigurerade jag allt som jag ville ha det - och lyckades.
På fem år har jag lärt mig en hel del och det har varit väldigt roligt att underhålla och konfigurera alla tjänster och operativsystem, men när tiden började tryta och intresset dala kollade jag på webbhotellslösningar.
Mitt krav var minst 200 MB diskutrymme, runt 1 GB dataöverföring/månad, PHP med olika tillägg, webbmail, e-postserver som stödjer egna imap och egna regler ("om ämnesrader börjar med reply to post flytta meddelandet till Prenumerationer") samt så nära 100% uptime som möjligt. Jag spenderade runt en vecka på att läsa kritik om olika webbhotell på diverse forum. När veckan var slut tecknade jag ett provkonto hos svenska (men med servrarna i USA) Manufrog. De uppfyllde alla mina krav och till en kostnad av 100 kr/året trodde jag att det var ännu ett b-one-företag. Jag blev dock glatt överraskad när Supporten tillmötesgick alla mina önskemål och frågor. När provmånaden var slut betalade jag med glädje räkningen för ett års hotellhyra eftersom jag äntligen slipper oroa mig för säkerhetskopiering, att min isp ska ligga nere eller något annat som gör att min server blir oåtkomlig. I dagsläget har jag använt Manufrog i mer än fyra månader och jag är jättenöjd med tjänsten.
Om man som jag inte har speciellt stora behov av utrymme eller stor dataöverföring samt inte riktigt har tid eller lust (men väl kunskaperna) att underhålla en server finns det inga som helst fördelar med att köra en server hemma.
Vidare håller jag på att under ett halvårs tid testa Servage, ett webbhotell som bl.a. erbjuder 360 GB diskutrymme och 3600 GB dataöverföring. Jag använder det i kombination med Cobian Backup för att förvara säkerhetskopior av mina dokument och foton utanför hemmet. Jag testar även att köra ett fotogalleri där. Hitils är jag nöjd med filöverföringen, men mitt fotogalleri är riktigt segt att besöka.