Inlägg

Inlägg som Gling har skrivit i forumet
Av Gling

Webhallen, för central butik i Göteborg med samma priser som på nätet.

Av Gling

Byggde dator för ett par veckor sedan åt en kompis, med ett Fractal Design Arc. Sidoplåtarna gick allt upp, men skruven till övre hårddiskburen gick inte att få upp. Den hade inga gängor där den satt, så den snurrade bara fritt. Och buren skulle tvunget bort för att få plats med grafikkortet. Blev till att knipsa till slut. Kvalitetsvibbarna var ej på topp.

Av Gling

Vadå svarta siffror? För mig är det någonting negativt...

Är det jag eller ni som är snurriga?

Av Gling

Testa att köra med andra grafikdrivrutiner. Om du t ex kör med Nvidias senaste BF3-beta drivisar kan detta ställa till problem med flertalet spel.

Av Gling
Skrivet av Kardizz:

wow vad sitter du med för chassi ?, Dells egna ?

Jag har med detta kort och ALDRIG över 35 grader IDLE och chassifläktarna på LOW i ett H2 chassi som inte har bästa luftströmningen i världen. i load så ligger jag på ca 55 grader. låter inte mycket i mitt chassi då jag sitter och lyssnar på bladen utanför fönstret just nu, men hör inte datorn. vet inte om du fått ett måndags exp som jag fick, köpte 2. mitt första låt på 4000rpm konstant :S, det är nu inne på byte/lagning, och det som jag använder nu funkar bara fint!

Nej, jag har ett P182 med fin kylning, läs sign. 3x Nexus RS på absolut lägsta med fläktkontroller. Även en Noctua-U12P CPU-kylare med motstånd som ger 5v max, och den är på lägsta även den inkopplad till fläktkontrollern, så den snurrar knappt. Som sagt är jag väldigt ljudkräsen och vill ha det så, min dator är supertyst förutom mitt nya GTX 570 då... Däremot står datorn inknödd i en skrivbordshutsch med kanske inte världens bästa omkringliggande luft och därmed nedsatt insugningsförmåga...

Så... 40 grader i idle är inte så stor skillnad från dina 35, och med min fläktprofil så brukar kortet i load vara 65-67 grader, dvs att jag kör lägsta (30%) fram tills 65 grader, och där stegrar det några procent så att kortet hålls stabilt...

Av Gling

Jag äger ett sådant kort ifrån komplett, och tyst är det då rakt inte. I spel lät det som en mindre dammsugare...

Kortet idlar på 40-42 grader. Gjorde en egen fläktprofil, och har fläkten på 30% (minsta tillåtna) fram till 65 grader, för att sedan stegras snabbt mellan 65 och 85 grader. Efter detta blev det mycket bättre, det varvar fortfarande upp lite i spel, men är inte alls särskilt störande längre, men stockprofilen var katastrof.

Lite synd att 30% är minsta tillåtna, då kortet fortfarande är hörbart. Hoppas på nån ful-bios så att man kan komma ytterligare lite lägre, för att få det helt tyst i idle, jag menar ~40 grader är ju inte farligt.

Värt att tillägga är kanske att jag för övrigt har en väldigt tyst dator och är kräsen när det kommer till (o)ljud.

I början undrade jag vad jag köpt för jetmotor, men nu efter lite justeringar känns det mycket bättre.

Av Gling

Jag är nyfniken på hur mycket E8400 kommer flaska mitt nya fina GTX 570.. Hur stor del dual/quad-core spelar in dvs. Vad säger ni?

Av Gling

Äsch den där sablans "Mail-in-rebate" alltså... På vissa så får man tillbaka ett prepaid-card, på vissa får man pengar tillbaka, hade missat det...

Hursomhelst så blev det istället ett köp i Sverige, närmare bestämt:
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=623947

Tyckte det såg ut som ett så bra erbjudande så jag slog till direkt. Hoppas att det räcker ett tag.

Tror ni att min gamla kära E8400 kommer flaska mycket med ett 570? Har väl planer på att införskaffa Bulldozer eller Ivy Bridge när det kommer, men behöver ett nytt GFX nu när det kommer så fina spel i höst

Av Gling
Skrivet av SeF.Typh00n:

Är han på plats så borde det inte vara några problem.

Galaxy är samma sak som KFA2 här.

Tack för informationen!

Såg att det kortet ligger på 4500kr på prisjakt och att även SweC har gjort en recension utav det.

Undrar om det finns custom-bios:er måntro som kan få fläktprofilen under 25%

Då jag är väldigt förtjust i min tysta dator har lagt ner en del pengar på det vore det skam att sätta in ett kort som låter mycket i idle.

Vissa säger olika iofs, både i kommentarerna på Swec's recension och på Newegg-recensionerna, att det är näst intill ljudlöst...

Av Gling
Skrivet av anon42512:

Nae, risken att åka på tull är nog minimal, man väljer ju för fasen själv utgång på flygplatsen

Av Gling
Skrivet av Kalajfa:

Är det lätt att beställa till Sverige då?

Som sagt, min vän är där nu och skulle isåfall ta med sig det hem.

Skrivet av lord_moggo:

Du kan också passa på att köpa SSD. Crucial M4 256GB kostar väl 2500kr istället för 3500kr vilket är en rätt rejäl rabatt.

Det har jag redan en finfin en

Av Gling

Köpa GTX 580 från USA? 2800kr!

Min vän är borta i staterna just nu och kommer hem om 1-2veckor.

Tycker att det skiljer mindre på priserna idag än vad det gjorde för t ex 5 år sedan, men detta var ju faktiskt sjukt billigt!

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814162073

$415 + $9 i frakt = $424 x 6,65 = ~2800kr

Jag är medveten om att det kan bli problem om nu det skulle vara något fel på kortet, men chansen är ju faktiskt ganska liten, jag känner mig nog redo att ta den risken.

Vet inte så mycket om kortet/märket dock, då jag inte känner till det och det inte säljs i Sverige.
Kylaren som sitter på dock är någon arctic cooling-variant vilket ju inte ser helt fel ut. Vet inte hur den står sig mot tex DirectCuII, men det kan ju knappast vara sämre än referenskylaren iaf

Vad säger ni? Hade liksom inte fått för mig att köpa ett GFX för 4000kr, men när det är en så bra deal...
Tycker ni jag ska slå till?

Av Gling

Kommer den mest vara placerad hemma eller är hög bärbarhet ett krav? Det är ganska viktigt om man bör välja en 15,6" eller en mindre variant tycker jag.

Av Gling
Skrivet av m0rk:

De gjorde om MSDNAA för ett tag sedan.. Verkar inte som de windows licenser man har tagit ner sedan innan finns kvar i systemet Bara att ta fyra till

Ska kollas upp! Tack för tipset.

Av Gling
Skrivet av Tanax:

Det där var något nytt. Hur går det ihop att studenter får windows helt gratis? Har hört att MS har studentRABATT(som dessutom inte gäller när man köper en ny dator utan enbart när man ska uppgradera en licens får man rabatt) men inte att det är helt gratis. Vart får man tag på det i så fall?

MSDNAA, vilket de flesta högskolor/universitet är anslutet till.

4 st Win7 Professional-licenser bjuder de på t ex, inte dumt alls. Stämmer dock inte att man får Office gratis.

Av Gling

En stor orsak till att jag själv inte gillar Appleprodukter är för att de är såpass låsta. De är liksom "idiotvänliga" och restriktiva i sina inställningsmöjligheter, just för att de ska passa den stora marknaden. Man blir slav under ett koncept och ska till sin telefon t ex behöva använda iTunes och filma i .mov format och dessutom inte kunna surfa riktigt på flashsidor. Eller använda en iPad utan en normal USB-port från början. Här på SweC hänger flertalet avancerade användare som gillar att mixtra och därför tror jag att antalet apple-anhängare är mindre här än på något annat forum.

Man får motsvarande produkter till halva priset. Både på mobilfronten (t ex SGS), surfplattor och laptops. Svårt för mig att motivera de där många extra tusen som man ska behöva lägga för att få "den snygga designen och gedigna kvalitétskänslan".

Men på nåt konstigt sätt har de lyckats. Det är hippt och alla vill ha en iPhone och iPad nuförtiden. Konceptet passar väl många som vill ha ett färdigt sådant, men jag själv som gillar att experimentera och mixtra skulle aldrig överleva med en mac. Bara för att nämna exempel så kan man ta program till att göra egna vektorkartor till GPS-enheter, eller alla program för att greja till mitt flashade PS3. Tids nog kanske 1/5 program kommer även till mac, men initialt är det alltid pc som vinner, all the way.

Nä, jag tycker det är hypat. Inget för mig.

Av Gling

Jag vägrar skicka in min OCZ Vertex 3 120GB Max IOPS. Den fungerar ju hur bra som helst.

Dessutom har jag ingenting viktigt på min systemdisk, så kraschar den så får den väl göra det då så får man väl skicka in den.

Av Gling
Skrivet av Asteroid:

Är det någon som vet defekter/nackdelar med att använda en SSD till S775 p45 chipset?

Du kan se min benchmark, första posten i den här tråden. Har ett P45 chipset och det funkar hur bra som helst.
De enda siffrorna som skiljer stort är ju sekventiell läshastighet, pga SATAII-interface. Är inte av större vikt för normalanvändaren.

Ser absolut ingen nackdel med det. Datorn känns som helt ny och det var nog den bästa uppgraderingen jag gjort någonsin

Av Gling
Skrivet av Frispel:

Om någon har ork/lust så skulle vara intressant att se ett test med Crystal Disk Mark inställd på "all 0 fill" för att se var maxgränserna går för mindre läsningar/skrivningar.

Låter som att ett sånt test sliter hårt på SSD'n? Men det är väl som vanligt, man är alltid rädd för första repan på nya bilen etc...

Rätta mig om jag har fel

Av Gling

Det är Sata 2, ja. Precis som topic lyder.

Yepp, datorn i sign. Är helnöjd! Ser gärna fler benchs för att jämföra Sata 2/3 och nån tweakning man kan göra kanske.