Inlägg

Inlägg som granis har skrivit i forumet
Av granis
Skrivet av Wikipedia:

Hygien är ett begrepp vars grundbetydelse är rengöring av kroppen eller människans omgivning.

Men det låter ju väldigt stelt att neka retur på en AC för detta. Om man nu går med på den här utsträckta tolkningen av vad som är hygien/hälsorelaterat så kunde man ju åtminstone erbjudit återköp minus kostnad för nytt filter?

Av granis
Skrivet av roxkz:

Den våren lärde jag mig själv hur man bytte kondensor, några timmar av mek och 1200kr fattigare var det fixat...

Hur fick du in vakuumpump/fukttömning och påfyllning/trycktest i 1200kr?

Av granis

"Ny smak", alltså en ny egen smak eller har coca-cola zero nytt recept?

Av granis

AMD Xbox Game Pass for PC 3-Months Bundle Voucher
RXNDH6JJZ88HLTFC

Av granis
Skrivet av Kefir_Tribe:

Låter spännande. Länka gärna till mjukvaran!

Här är den stora och aktiva tråden om utvecklingen; https://www.endless-sphere.com/forums/viewtopic.php?f=30&t=93...
Och här är själva projektet på github; https://github.com/OpenSource-EBike-firmware/TongSheng_TSDZ2_...

Jag har själv inte lagt in firmwaren eftersom man måste ha en KT-LCD3, men börjar bli bra sugen på att köpa en efter folks positiva recensioner/test i tråden.

Av granis
Skrivet av Kefir_Tribe:

Jag kan flika in att dyrare elcyklar med motor i vevpartiet ofta har sensorer som känner av vridmomentet i vevpartiet, d.v.s. hur hårt man trampar. En elmotors vridmoment är lite förenklat direkt proportionellt mot strömmen genom motorn, så det är ganska lätt att utvecklat mjukvara för motorkontrollern så att motorn matchar hur hårt cyklisten trampar om man har en sån sensor.

Dom billigare cyklarna med navmotor har ofta inte en sån sensor (dom är dyra) utan har istället en "PAS" sensor som består av en skiva med magneter och en hallsensor som känner av när magneterna passerar. Så motorkontrollern kan bara veta hur fort cyklisten trampar, inte hur hårt. Anledningen till att dom cyklarna kan vara lite slöa vid låga hastigheter är förmodligen att den ansvarige mjukvaruutvecklaren ville undvika att cykeln sätter iväg som en raket när man balanserar bland andra trafikanter vid nått övergångsställe.

En del ambitiösa motorkontrollers för DIY-elcyklar har försökt lösa problemet med smart mjukvara som dom kallar "torque simulation". Jag har aldrig testat att cykla med det dock.

Vill man ha "det billigaste" diy-kittet med torque-sensor så är det tsdz2 som gäller just nu, finns dessutom en tredjepartsfirmware som gör den ännu bättre (på endless-sphere/github). Har dock bara Yamaha PW att jämföra med men TSDZ2 är det verkligen ingen mopedkänsla i..

(föredrar själv torque över pas, gått från bafang bbs02 till tsdz2)

Av granis
Skrivet av Petterk:

@granis: Om det är något viktigt så kontakta brevbärarna lokalt. Den som hade din rutt igår kanske vet något?

Jag bad kundtjänsten att göra det, men fick inget svar. Det var värde runt 200kr + straffavgift och moms. Men inaktuellt nu ändå pga tiden som gått.

Av granis

Har ett paket som trumfar mina övriga piss-erfareheter av Postnord;
https://www.postnord.se/online-verktyg/verktyg/sok/spara-brev...

Det har gått över 2.5 månader sen jag beställde, och ganska exakt 2 månader sen jag betalade momsen (gjorde direkt SMS kom). Nu påstår PostNord att paketet är levererat i min brevlåda. Men jag var hemma och tittade direkt (har postnord-appen med aviseringar). Den var tom.

Chattade med kundtjänst som tyckte jag skulle leta i grannarnas brevlådor ifall brevbäraren lagt den fel. Ridå.
PostNord föreslog också att jag reklamerar till säljaren.. Men lycka till med det när spårningen säger att det är levererat.

Av granis
Av granis

Låter som att ett SRV-record löser ditt problem.
Se mer här; https://en.wikipedia.org/wiki/SRV_record

Det förutsätter att det gäller Teamspeak dock, för klienten behöver stöd för SRV.
https://support.teamspeakusa.com/index.php?/Knowledgebase/Art...

Av granis

Vad lustigt. Min syster har haft vad som ser ut att vara precis samma fel, även det i Zitius nät, dock i Östersund. Teknikerna som felsökte hittade aldrig någonting, låter nästan som en kopia på ditt ärende.

Av granis

Tror inte dom kan fakturera dig för det där..
Du har ju ingått ett avtal enl. vad som står på kvittot.
Var det inte ClickOK som gjorde nån sån här historia och förlorade?

Citat:

Vilket pris gäller om en vara har blivit märkt med ett felaktigt pris?
Det är priset du får höra när du ska betala som gäller. När du köper något i en butik ingår du ett bindande avtal med butiken. Det avtalet ingår du först framme vid kassan. Men du har rätt att ångra dig om du märker att priset inte stämmer.
Inte tillåtet att lämna fel prisuppgiftDet är dock inte tillåtet för butikerna att lämna fel priser på sina varor. Om priset i kassan är högre än det som står på prislappen räknas det som vilseledande marknadsföring. Det framgår av marknadsföringslagen. Du kan anmäla till Konsumentverket att en butik använder felaktig prismärkning.

Saxat från http://www.ungkonsument.se/Fragor-och-svar/Priser/.

Av granis
Skrivet av raketmaskinen:

Finns inte dessa att få tag i billigt längre? Någon som sett ett bra pris på senaste tiden?

https://www.komplett.se/product/841783/datorer/server-infrast...

2295kr inkl moms. Inte lika bra som dustins galna rea, men hyfsat?

Av granis
Av granis
Av granis
Av granis

Den stora skillnaden mellan göra det själv och butik är att butikerna byter inte endast tangentbordet, utan hela "topcaset"/chassiet. Det brukar kosta runt 1200kr + arbetet, så räkna med ca 2000kr där. Fördelen med detta isåfall är att du får nytt schysst chassi (om du haft några repor/bucklor kan det kanske vara värt?).
Fördelen med länkarna jag gav dig innan är ju givetvis priset, nackdelen att man måste skruva.

Kolla youtubefilmen så ser du om det känns som något du klarar av i fixa-själv-väg. Det är inga svåra moment inblandade, bara tidskrävande.

Av granis

Det behöver inte bli särskilt dyrt, kolla Aliexpress, tänk på att dubbelkolla modell/år innan beställning.
Exempel: http://www.aliexpress.com/item/For-Macbook-Air-A1369-keyboard...

Sen behöver du öppna bottenplattan, ta ur batteri, fläkt, io/board, logikkort. Därefter har du nöjet framför dig att skruva massa små skruvar och slita (sitter fast med nitar också) bort tangentbordet. Exempel på procedur: https://www.youtube.com/watch?v=gLbasVD69xo

Räkna bort din arbetstid så kommer du ha en fullt fungerande dator igen för ca 300kr!

Av granis

Det enklaste är nog att använda den befintliga installationen för att logga in på Appstore och "köpa" mavericks, efter detta kan du starta på återställningspartitionen och logga in med samma AppleID.

Går det ej använda befintlig installation så får du starta på internetåterställning (cmd-alt-r) och installera det OS som följde med datorn (10.7 eller 10.8) och sedan uppgradera till Mavericks och göra samma moment som ovan.

Av granis

Om inköpsdatum är inom 3 år så byter Apple ut alla delar som gått sönder, utan kostnad, bara lämna in till närmsta Applestore/AASP.
Kvitto behövs generellt inte för detta.

Är den över 3 år så får man pynta själv.