Inlägg

Inlägg som marcusOCZ har skrivit i forumet
Av marcusOCZ

Efter det fantastiska debaclet som var Ryzen 1 och 2 med alla agesa och minnesproblem, i en tid då dessutom det enda vettiga minne som fungerade kostade en njure. Hynix var bara att glömma med Ryzen 1, i alla fall över 2666. Att gimpa en Ryzen 1 med så slött minne är som att betala 2000 extra för en cpu. Ryzen 2 var något bättre, men fortfarande väldigt dåligt.

Med Intel 9xxx, 10 knapptryck i bios, och man har 5ghz all core utan throttle, minst 3600mhz på minne, till och med med Hynix. En 9600k spöar ju en 3900x både i stock, men framför allt om bägge är optimerade i 1080p, rätt så lika i 1440p. (spel)

Det kommer ta lång tid innan 6 kärnor är för lite i spel.

Av marcusOCZ
Skrivet av PassatJanne:

Jag kan inte spela pubg på min dator eftersom datorn hakar ihop rejält när spelet är igång. jag ligger på bra fps överlag men det spikar ner till 0 i några sekunder. medans pubg, RDR2 eller något annat processorkrävande spel är igång laggar discord ihop och jag kan ej prata med folk. Om jag tabbar ner så är allting på datorn jätteslött och det kan ta flera minuter att öppna aktivitetshanteraren. Jag tänker att det kan vara att mitt grafikkort bottleneckar min CPU och det är därför jag får så dåliga lagspikes.

Specs:
i5-4460 processor
GTX 1070 8GB grafikkort.
24GB DDR3 ram.
500gb ssd (där pubg är installerat.)
500W PSU.

Tacksam för alla svar

Just PUBG har ett jätteproblem som kom fram ganska nyligen, och det verkar som om quad cores eller lägre blev mest lidande. Dessutom är det många med just Discord i kombination som har problemen. Kuta inte i väg och köp en massa grejer om det snart kommer en fix. Kolla deras reddit med medföljande linkar där.

Skall du absolut handla hade jag rekommenderat följande om det är "budget"
Enkla grejer att få upp i nära 5ghz eller mer och rejäl minnesklock vilket PUBG älskar.
Men invänta helst en månad eller två, Intel kommer med ny serie och ny socket som kan visa sig ge mer för pengarna.
Innan maffian kommer och säger att 9600k inte har HT, HT behövs inte i spel. Är nog bara Battlefield och Shadow of the tomb raider som har nytta av det. Tvärtom funkar många spel bättre med HT avslaget. Med ovanstående delar plus ditt graffe borde du kunna se 200fps i pubg i 1080p rätt så stabilt.

https://i.imgur.com/oUp52o3.jpg

Av marcusOCZ

För en tusenlapp får du inte en väldigt bra AIO (vattenkylare), i alla fall inte en som kan mäta sig med de bättre tornkylarna. Dom får du för en tusenlapp, oftast också under tusen. Dessa är de enda tornkylare jag skulle välja emellan till en 9900k, inte minst om du skall överklocka.

1. Noctua NH-D15
2. Zalman CNPS20X

Dom flesta chassien tillåter inte en radiator ovanför moderkortet, men i ditt fall finns det en "offset" för radiatorer ovanför, men dock inte 140mm-baserade. Det innebär att du "måste" ha en 3x120mm radiator, och de kostar ofta mer än de smakar.

Nu vet jag inte vilken GPU du har, men man vinner VÄLDIGT mycket mer på att vattenkyla en GPU jämfört mot en cpu. Dessutom behöver man inte en lika stor radiator till att kyla av en GPU som man gör med en cpu.

Av marcusOCZ

Gillar du fps battle så kan jag varmt rekommendera Tarkov. VÄLDIGT svårt och avanserat, men jag har inte kunnat lägga det i från mig sedan jag skaffade det.
Finns massor med MMO element i det i tillägg.

Av marcusOCZ

Vet inte vilken upplösning du använder, men 1080p är max, i alla fall med 144hz.
Börja med att sätta din skärm i 144hz, sen följer du denna guide:

http://ltroyalshrimp.com/guides/how-to-use-a-144hz-monitor-an...

Av marcusOCZ
Skrivet av kaspergustavsson:

Behöver hjälp med vad för settings jag ska använda för att få bästa kvaliten utan lagg osv.. har testat streamat med massa olika men förstår ej vad felet är. Hackar osv och får meddelanden att jag får frame drop av cpun.
Tycker datorn jag har samt internet hastigheten borde duga åtminstone..

Har 28/20 i internet uppkoppling enligt speedtest.

Datorn innehåller:

ASUS GeForce GTX 1070 8GB DUAL OC
Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3200Mhz 
Intel Core i5 8600K 3.6 GHz 9MB
ASUS PRIME Z370-P IIx
Samsung 860 EVO 250GB

Är det Streamlabs eller Streamelements du har?
Streamlabs har en förmåga att fungera sämre på äldre hårdvara än Obs Studio.
Har du möjlighet att använda OBS Studio hade jag gjort det om jag vore dig. Skillnaden är rejäl.
Jag ska ordna lite screenshots åt dig när jag kommer hem från jobb.

Av marcusOCZ

För PC spel där cpu behövs kommer frekvens med färre kärnor hellre än många kärnor med lägre frekvens vara kung i en oöverskådlig framtid. Många BR spel tex, med Ryzen tjänar man på att köra lasso och ta bort 4 av 8 kärnor tex. Tarkov är ju ett skolexempel på det. Det presterar KLART bättre på 4 kärnor än 8. PUBG mår rätt bra av det också. Ska man primärt spela spel, Ryzen 3600/9600k/9700k är det klart vettigaste köpen, i många fall bättre än de dyrare med mer kärnor.

Av marcusOCZ

Precis. Hårdvaran, Threadripper eller Epyc, blir ju "billigt" i förhållande om man skall använda grejerna till det.

Jag tror Adobe kommer börja köra med liknande modell framöver också faktist. De vill nog ha en bit av kakan i detta core-wars.
Men, det är ju enbart spekulationer från min sida.

Av marcusOCZ

Nånstans mellan Ryzen 3950x och Threadripper är det rätt så mycket diminishing returns på investeringen om man skall prodda Adobe, i alla fall Photoshop. Dubbelt med cores och fyrdubbelt pris ger inte halverad renderingstid av video, även om det hjälper. Dessutom blir man nästan "tvungen" att ha med ett Titan RTX för att få ordentlig fart i Premiere, i alla fall om man skall lägga bortimot 100k på en workstation för det syftet.

Av marcusOCZ
Skrivet av Perrablerra:

Varför skulle det kosta mer om man har många kärnor? Och VMware är väl gratis för privatpersoner? Var det senast jag körde det för någon månad sedan iaf.

Essential plus som är menat för småföretag (verkar passande för din server) ligger väl på $4495 för 6 kärnor och den är väl rätt så begränsad.

Av marcusOCZ

Problemet är bara att programvaran kostar fem gånger hårdvaran om du skall använda alla kärnor. Vad kostar VMware per kärna nu? Har inte kollat på en stund. Detsamma gäller väl för Microsoft. Satans dyra per kärna har jag för mig.

Av marcusOCZ

Tack! Vilken VPN funkar till både Netflix och BBC iplayer?

Av marcusOCZ

Hur gör ni som har Netflix via VPN om ni har fler enheter som ni ser Netflix på?
Tex, en tv i vardagsrummet, en i sovrummet, och en i ett annat rum som går via tex Shield eller direkt genom tv app. Kan man tala om för VPN att det BARA är Netflix som skall gå genom den, och gör man det via routern i så fall?

Finns det nån enkel guide till detta?

Sista prisjusteringen var på nått sätt droppen för mig, hade 4K abb innan, men det är labert med innehåll i 4k och framför allt HDR här i norden. Via tex usa är det ju bättre.

Av marcusOCZ

Det värsta är väl inte att det kanske tar 4 veckor att få in dom först. Blir värre om man måste byta ut dom samma dag, nästa dag eller liknande, som är rätt vanligt.

Av marcusOCZ
Skrivet av Faroefighter74:

@marcusOCZ: Ja det är rea på

ASUS GeForce RTX 2080 Ti ROG Strix Advanced

men inte på

ASUS GeForce RTX 2080 Ti 11GB ROG STRIX GAMING OC - White Edition

och det är synd da jag letar efter grafikkort som måste ha vit färg

men tackar före input på Gigabyte kortet da jag också har kollat på dom

Jag borde ha läst mer noga ser jag. Ber om ursäkt!

Av marcusOCZ

Kan inte rekommendera Gigabyte, i alla fall inte denna generation. Hade först ett Gigabyte 2080 ti Gamer OC. Bios är helt förfärligt, och fläktarna startar och stoppar när det skall stå stilla. Slog i powerlmit hela tiden, även på stock settings. Bytte till Inno 3D med fabriksbyggt AIO. Sjujävla skillnad. Just denna helg är det ju gopris på Asuskortet på komplett.

Av marcusOCZ

Tyvärr hänger ju inte spelindustrien med. I alla spel jag spelar är det en fördel att slå av HT. I Tarkov är det till och med en fördel att gå ned på cores med AMD. Bättre prestanda på 4 cores än fler med Ryzen och Threadripper. Sitter med solida 175 fps på Interchange. Factory ger bortimot 300 fps emellanåt. Det gjorde jag inte innan jag tog bort HT. Extremt cpu-beroende spel.

Av marcusOCZ

Negativt pris är väl upp för oss konsumenter.

Detta har vi sett förr med kort som det var möjligt att flasha om. På de sköt priset i vädret, men också mycket på grund av tillgång. Blir väl precis samma sak här.

Av marcusOCZ

2000 får du för den enkelt.

Av marcusOCZ

Attans bra kort för konkurrensen! Holy moly!

Men, nog är det lite meh att ett kort för 3300 spänn inte skall klara 60 fps i ALLA titlar i 1080p.
Det är rent sagt förjävligt. Det gjorde kort med samma prestanda i 2017 (GTX 1080 i detta fall)