Inlägg

Inlägg som marcusOCZ har skrivit i forumet
Av marcusOCZ

Tror inte det hade spelat någon roll om internett hade petats in i riktig garderob. Här luktar det, Oj då, måste vi betala för det också?

Av marcusOCZ

Är nog bara i x264 på stream den eventuellt skulle flaska i spelen. x264 rekommenderas bara om man har dedikerad pc till streaming.

Men skall du ha ny cpu nu så hade jag valt 9700k av dom.
Men Intel kommer med nästa uppdatering av den serien om någån månad (om dom kommer på lager dvs), med ny sockel, fast processorerna beräknas kosta det samma eller till och med mindre än dagens. Jag hade nog haft lite is i magen.

Av marcusOCZ

Slå på DSR i Nvidia control panel så du kommer upp i upplösning.

Av marcusOCZ
Skrivet av StuntmanMike:

Kolla kylaren till CPU!!!!

Hur fasen skall en kylare få ned cpu usage? Hur tänkte du nu?

Av marcusOCZ

Kan bara se att du byggt datorn själv efter din "historia". Inte har inte levereat någon dator. Dom har levererat en hög med produkter som du valt ut och varje produkt har sedvanlig garanti och reklamation enligt lag. Att du var för snål och inte tog med Inets datorbygge får vara ditt val, men detta är ju ett skolexempel på att det kanske är bättre att låta dom göra jobbet. Det skall bli intressant att se hur du skall häva detta köp på grund av reklamation.

Felet Inet gör och som nog är grunden till att dom har så mycket att göra är att just ta in dessa "goodwill" maskiner. Men sånt ligger på den dagliga ledaren av företaget, inte dom "vanliga" anställda.

Sorry, men så som du förklarar hela saken tvivlar jag starkt på att du byggt väldigt många datorer innan, än mindre felsökt några.

Att grejerna kommer tillbaka repiga och skitiga däremot, är helt kris. Det håller jag med om.

Av marcusOCZ
Skrivet av perost:

@marcusOCZ: Enligt recensionerna av XV273 X (t.ex. denna) så har den skärmen två "HDMI 2.0"-portar, men om skärmen faktiskt klara att ta emot 240Hz via HDMI har jag inte sett någon information om (och Acers egen dokumentation är som vanligt bedrövlig). XV253Q X verkar inte ha hittat ut till recensenter ännu, men den verkar ha samma uppsättning anslutningar som den större modellen.

Tack. HDR var av rent fysiska skäl bara en gimmick visade det sig. Men spännande och se om HDMI kan ta emot 240hz från tex ett 4KPro 60 mk2 som jag fick sänt till mig häromdagen.

Av marcusOCZ
Skrivet av Laxpudding:

@marcusOCZ: Prylar har inte HDMI-versioner. De har ett urval av funktioner ur HDMI-specifikationen, till exempel HDR-funktionen.

Enligt Acer ska skärmarna vara VESA Display HDR400-certifierade. Du kan också kolla den officiella lista på certifierade skärmar: https://displayhdr.org/certified-products/

Du har säkert rätt i det, men när Tillverkarna själva, våra kära prisjämföringssajter skriver HDMI 2.0: Ja eller nej, så blir det liksom så.
Att man skall vara anal att kalla en spade för en spade är jag enig i, men ibland blir det liksom för mycket eller? Det blir lite snobbigt över det hela.

Min poäng är att om skärmen inte har det-som-många-kallar för HDMI 2.0 så får jag inte ut 240hz ut till ett capturekort. Det blir liksom ett enkelt sätt för oss dödliga att ta reda på om grejerna funkar eller inte. Jag ringer inte Acer och frågar om era hdmi-portar har funktioner aktiverade i firmware på skärmen. Jag frågar kort och gott om den har HDMI 2.0 specs.

Av marcusOCZ
Skrivet av Zemlan:

% last på CPUn är ofta missvisande. Du måste kolla per kärna. När första kärnan slår i 100% kommer övriga kärnor inte "fyllas på" så att säga utan där är max vad CPUn kan leverera i spelet i regel.

Dvs spel som inte nyttjar flera kärnor väl kan tex stå att processorn nyttjas "bara" runt 50% men i verkligheten är kanske två av fyra kärnor på 95-100% och de andra två några ynka procent. Dvs processorn flaskar i det läget, trots att det står 50% CPU belastning.

Skickades från m.sweclockers.com

Detta är helt korrekt och det är många som blir "lurade" på denna information.
En 9600k är det just nu mest prisvärda alternativet. 95% av alla spel körs bättre med HT av, och en del med kärnor avstängda.
Dock tror jag ersättaren till 9600k lär bli billigare. Det är i alla fall logiskt att den blir det, men med Intel vet man ju aldrig.

Av marcusOCZ

Har haft samma bekymmer med en AOC 144hz. Höll på med att rycka ut displayporten stadigt när jag började prova att helt enkelt slå av strömbrytaren på skärmen, alltså inte den lilla knappen, men huvudströmbrytaren. När du trycker på den ser du inom 3-4 sekunder att all laddning i panelet försvinner då dioden slutar lysa. Sen är det bara på'n igen.

Av marcusOCZ
Skrivet av Laxpudding:

Fick svar från Acer att dessa skärmar alla använder samma typ av IPS-panel och därför har samma färgomfång och DisplayHDR400-kapacitet. Uppdaterade tabellen.

Väntar som bara satan på dessa. Ditt inlägg fick mig att hajja till.
Förstår jag dig rätt att även 24" 240hz har HDR400?
En annan fråga som jag inte är säker på om du kan svara på, men jag provar. Är det HDMI 2.0? Kan vara väldigt bra om man skall ta upp recordings i HDR.

Av marcusOCZ

Fan i helvete. I samma veva som det där börjar hända så hade jag disablat en del services som jag förövrigt googlade noga om. Var bombsäker på att det jag gjorde var orsaken till detta och kastade bort en del rage. Hade aldrig en tanke på att det var en global grej.

Av marcusOCZ
Skrivet av Feliice91:

Ok, vi gjorde detta. Vart faktiskt lite bättre men cpu används ändå 99-100%

Skickades från m.sweclockers.com

Om du inte gjort det innan, lasta ned ett program som heter DDU. Starta i felsäkert läge, öppna programmet och tryck i att windows INTE skall lasta ned nya drivare automatiskt.

Efter du har gjort det, prova dessa drivare:

https://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/128421/en-...

Det var dom drivare som var överlägset bäst till din generation grafikkort till PUBG.
Men allra viktigast är DDU.

Som några andra säger också, kolla så att det inte är något annat som snor cpu. Du kan också ändra i task manager så att pubg exe filen går above normal. Det borde du göra oavsett.

Av marcusOCZ
Skrivet av Esseboy:

Om spöar är 5-10% med 15kkr GPU och 20-30% högre förbrukning så visst.

Skickades från m.sweclockers.com

Nej, 10-20% mer spelprestanda till 40%'ish av priset på 3900x. 3900x har 2.5x'ish högre strömförbrukning än en 9600k.
Du har bara jättefel.

Av marcusOCZ
Skrivet av SwedenVirre:

@marcusOCZ: 4 kärnor är ju för lite för spel, iaf med ca 4 Pers som jag har som referens.

6 är vad jag hade rekommenderat ifall någon ska ha en speldator, hellre en 3600 än en 4 kärnig i3. K eller ej.

Har en burk här hemma med en 7640x som gör nästan 5.4ghz allcore och den blir väldigt tjurig om man kör något annat än bara spelet samtidigt, och ibland även med bara spelet igång(beroende på spel)

Stock så låg den konstant på 100% util när min bror och polare körde på den.

Inte ett enda spel flöt på den ordentligt. Man kunde tweaka Windows men det tog tid och min polare som är dator intresserad gav mig datorn i frustration och köpte en ryzen istället.

Så 6 kärnor är absoluta minimum idag, helst fler

Vet inte varför du citerar mig och vad mitt inlägg har med 4 kärnor att göra, men ok.

Testa dig fram med Lasso så får du se om din cpu blir flaskhals med 4 kärnor utan ht, med ht, 6 kärnor med eller utan osv. Du kommer nog få dig en överraskning. Fram till nyaste säsongen var PUBG rätt så överlägset utan HT. Tarkov körs MYCKET bättre på 4 kärnor utan HT på Ryzen. Nu är det beta, men i alla fall. Skillnaden är påtaglig. Jag menar absolut inte att man skall köpa mindre kärnor bara för det, men att köpa 8/16 eller 12/24 osv för att spel behöver det i framtiden är verkligen att kasta bort pengarna. Det gäller både Intel och AMD förövrigt.

Av marcusOCZ

Din cpu flaskhalsar din GPU. Sätt upp inställningarna i spelet så gpu flaskar cpu i stället. Ett enkelt sätt att göra detta är i Nvidia kontrollpanel, och för guds skull, ta bort Nvidia experience. Börja med att sätta inställningar såhär:

https://i.imgur.com/7XPn2Fj.jpg

Sätt medium på AA i spelet, textures på low, och slå av allt annat, även sharpening. Sharpening görs bättre i Nvidia.
Slå av Windows stream, windows game bar, allt av overlays och kör spelet i fullscreen. MSI afterburner modifierat så att du kan slå på auto overclock med mindre volt gör också susen. Det ger högre utrymme för din GPU. 5-10% extra på din GPu betyder oerhört mycket när det gäller att ta lasten i från din cpu.

Har gjort detta tusentals gånger för vänner i communityen jag håller till i.

Notera att sedan nya säsongen startade har PUBG allvarliga problem med just hög cpu last, så dessa fixar är inte lika påtagliga som för en månad sedan. Tjoa till så kan jag hjälpa över Teamviewer. Tar ca en halvtimme.

Av marcusOCZ

Efter det fantastiska debaclet som var Ryzen 1 och 2 med alla agesa och minnesproblem, i en tid då dessutom det enda vettiga minne som fungerade kostade en njure. Hynix var bara att glömma med Ryzen 1, i alla fall över 2666. Att gimpa en Ryzen 1 med så slött minne är som att betala 2000 extra för en cpu. Ryzen 2 var något bättre, men fortfarande väldigt dåligt.

Med Intel 9xxx, 10 knapptryck i bios, och man har 5ghz all core utan throttle, minst 3600mhz på minne, till och med med Hynix. En 9600k spöar ju en 3900x både i stock, men framför allt om bägge är optimerade i 1080p, rätt så lika i 1440p. (spel)

Det kommer ta lång tid innan 6 kärnor är för lite i spel.

Av marcusOCZ
Skrivet av PassatJanne:

Jag kan inte spela pubg på min dator eftersom datorn hakar ihop rejält när spelet är igång. jag ligger på bra fps överlag men det spikar ner till 0 i några sekunder. medans pubg, RDR2 eller något annat processorkrävande spel är igång laggar discord ihop och jag kan ej prata med folk. Om jag tabbar ner så är allting på datorn jätteslött och det kan ta flera minuter att öppna aktivitetshanteraren. Jag tänker att det kan vara att mitt grafikkort bottleneckar min CPU och det är därför jag får så dåliga lagspikes.

Specs:
i5-4460 processor
GTX 1070 8GB grafikkort.
24GB DDR3 ram.
500gb ssd (där pubg är installerat.)
500W PSU.

Tacksam för alla svar

Just PUBG har ett jätteproblem som kom fram ganska nyligen, och det verkar som om quad cores eller lägre blev mest lidande. Dessutom är det många med just Discord i kombination som har problemen. Kuta inte i väg och köp en massa grejer om det snart kommer en fix. Kolla deras reddit med medföljande linkar där.

Skall du absolut handla hade jag rekommenderat följande om det är "budget"
Enkla grejer att få upp i nära 5ghz eller mer och rejäl minnesklock vilket PUBG älskar.
Men invänta helst en månad eller två, Intel kommer med ny serie och ny socket som kan visa sig ge mer för pengarna.
Innan maffian kommer och säger att 9600k inte har HT, HT behövs inte i spel. Är nog bara Battlefield och Shadow of the tomb raider som har nytta av det. Tvärtom funkar många spel bättre med HT avslaget. Med ovanstående delar plus ditt graffe borde du kunna se 200fps i pubg i 1080p rätt så stabilt.

https://i.imgur.com/oUp52o3.jpg

Av marcusOCZ

För en tusenlapp får du inte en väldigt bra AIO (vattenkylare), i alla fall inte en som kan mäta sig med de bättre tornkylarna. Dom får du för en tusenlapp, oftast också under tusen. Dessa är de enda tornkylare jag skulle välja emellan till en 9900k, inte minst om du skall överklocka.

1. Noctua NH-D15
2. Zalman CNPS20X

Dom flesta chassien tillåter inte en radiator ovanför moderkortet, men i ditt fall finns det en "offset" för radiatorer ovanför, men dock inte 140mm-baserade. Det innebär att du "måste" ha en 3x120mm radiator, och de kostar ofta mer än de smakar.

Nu vet jag inte vilken GPU du har, men man vinner VÄLDIGT mycket mer på att vattenkyla en GPU jämfört mot en cpu. Dessutom behöver man inte en lika stor radiator till att kyla av en GPU som man gör med en cpu.

Av marcusOCZ

Gillar du fps battle så kan jag varmt rekommendera Tarkov. VÄLDIGT svårt och avanserat, men jag har inte kunnat lägga det i från mig sedan jag skaffade det.
Finns massor med MMO element i det i tillägg.

Av marcusOCZ

Vet inte vilken upplösning du använder, men 1080p är max, i alla fall med 144hz.
Börja med att sätta din skärm i 144hz, sen följer du denna guide:

http://ltroyalshrimp.com/guides/how-to-use-a-144hz-monitor-an...