Inlägg

Inlägg som marcusOCZ har skrivit i forumet
Av marcusOCZ

Upplösningsmässigt ligger du ju vid precis på gränsen där cpu/minne kan vara flaskhals i många spel.
Men det är en jobbig uppgradering tror jag. Man kan tycka att 20xx serien borde duga fint, men skillnaden till 30xx serien är ganska rejäl, samtidigt som att från 2600 till 3600 känns meh för pengarna. Svårt val det där. 3600/2070 super plus snabba minnen är det minsta jag hade uppgraderat till just nu i alla fall, men helst hade jag nog väntat i ett par månader. DDR4 lever en bra stund till och nu är det förhållandevis billigt så det kan du köpa nu i alla fall, och få nytta av.

Men igen, en svår uppgradering.

Av marcusOCZ

Låter som ett framtida bioshack kan vara något, trubblet blir väl att 2070 Super har mer minne som måste trollas bort. Tvivlar på att dom har stängt av cuda's och andra enheter på hårdvarunivå på ett såpass "billigt" kort. Rätt så rejält hopp mellan 2070 super ned till 2060 på samma kärna. Men då måste man i det minsta byta kylarlösning om nu ens kretskortet håller för mer guffe.

Av marcusOCZ

Jag räknar med att dom delarna av Kanada är lika stort som annars i nordamerika som inte ligger i direkt närhet av en "huvudstad", och då måste man helt enkelt ha bil. Florida går till exempel inte utan. Knappt så man inte klarar sig utan bil om man är i Disneyworld/Universal Studios. Sjukt stort.

Av marcusOCZ
Skrivet av Klubba:

mina 2 cent är att jay är en pajas, slutade titta på hans videos för flera år sedan då hans personliga vy (dvs hans sponsorer) helt klart påverkar alla hans tester. Han säger och gör mycket knepigt.

Vill man se en mindre youtuber prata om hårdvara så är Pauls hardware eller bitwit mer seriösa imo.
Annars är ju Linus ofta ganska rak på sak, även om han har en viss personlighet som inte faller alla i smaken.

Om cpu blir en bottleneck vid GPU test så höjer man upplösningen, problem solved

Linka gärna en av hans tester med sponsrad hårdvara med moderkort, cpu eller gpu?

Då kan man lika gärna sluta se gamersnexus också då de är väldigt affilierade med EVGA?

Av marcusOCZ

Blir spännande att höra hur många frågor butikerna får om det eller det kortet har nya bioset. Vilken soppa. Blir hur många returer som helst. Folk (många) orkar inte fixa bios och sånt själv på kort. Dessutom kan det bli oklara regler när det gäller garanti. Förr bröt man väl garantin om man ficklade med Gpu bios har jag för mig.

Av marcusOCZ

Enda anledningen till att du vill ha Vsync på är att slippa tearing, och det händer när fps drar iväg ÖVER din skärms uppdateringsfrekvens. Går inte din fps över 144 som är din skärms specifikationer blir det bara sämre med vsync, det ger ganska mycket input lag om man inte aktiverar en del andra funktioner. Tilsammans med Gsync använder man sig av Vsync för att tvinga spelet att hålla sig inom dina 144 elelr mindre, över 144 slår sig Gsync av vilket kan vara irriterande för många.

Redemption är tungdrivet som tusan. Kommer du inte över 144 fps kan du bara slå av vsync i den profilen i kontrollpanelen. Det andra spelet har jag ingen aning om hur det är. Default slår jag alltid av vsync, sen slår jag det på om det visar sig att fps skenar iväg.

Jag vet inte vilken pc du har, men kanske är risken att den inte är tillräckligt stark för att driva de spelen över 144 fps i 1440p?

Är det en inbyggd fps räknare i skärmen? Alltså den som far omkring?

Av marcusOCZ

Nvidia har inte ens uppdaterat sin egen matrix över encoders. Riktigt slött arbete.

https://developer.nvidia.com/video-encode-decode-gpu-support-...

Av marcusOCZ
Skrivet av Kiirozu:

Är det NDI Tools du syftar på med "Scan Converter"?
https://ndi.tv/tools/

Edit:
Läste att det behövs minst ett 1660 för att dra nytta av den nyaste NVENC-versionen. Är du säker på att 1650 super har den nyaste?

100% säker på att 1650 super räcker. Vanilla 1650 är INTE samma sak. Från 1650 super och uppåt

Av marcusOCZ
Skrivet av CubaCola:

@marcusOCZ: vad är fördelen med att använda scan converter och skicka videon över nätverkskabel till en annan dator för att sedan i sin tur encoda videon med new nvenc ?

Är det inte enklare att skaffa ett RTX-kort och encoda direkt på datorn man spelar på?

Tror TS sade att han skulle streama med andra datorn.

OBS och windows är inte helt utan buggar. Många får ofta så kallat rendering lag med stream från samma pc som man spelar.

Av marcusOCZ
Skrivet av Mockipocki:

Skulle behöva hjälp att sätta ihop en ny dator för ca 25k spelar lite allt möjligt just nu men mesta dels wow planen är att använda inets databygg för kan inte sätta ihop den själv all hjälp är uppskattad!

Sweclockers vinterdator skulle vara utmärkt för detta även om det är några delar där jag personligen hade bytt ut, men för enkelhetens skull, få den färdigbyggd av komplett med 3 års inlämning på hela sulamitten är perfekt om du inte vill troggla själv.

Av marcusOCZ
Skrivet av Kiirozu:

Är det NDI Tools du syftar på med "Scan Converter"?
https://ndi.tv/tools/

Edit:
Läste att det behövs minst ett 1660 för att dra nytta av den nyaste NVENC-versionen. Är du säker på att 1650 super har den nyaste?

Tools innehåller Scan converter. Bara tjoa till så hjälper jag dig.

1650 super har precis samma onboard chip som "resten av de nya med Turing". Det är 1650 som är "boven med gamla Volta".

Från anand tex:

"Speaking of hardware features, besides giving NVIDIA a good deal more in the way of GPU resources to play with, the switch from the TU117 GPU to the TU116 GPU also has one other major ramification that some users will want to pay attention to: video encoding. Unlike TU117, which got the last-generation NVENC Volta video encoder block for die space reasons, TU116 gets the full-fat Turing NVENC video encoder block. Turing’s video encode block has been turning a lot of heads for its level of quality – while not archival grade, it’s competitive with x264 Medium – which is important for streamers."

https://www.anandtech.com/show/15090/the-nvidia-geforce-gtx-1...

Av marcusOCZ
Skrivet av alexks:

@sopaKREEM:
Funderat på det också, att kanske använda min nuvarande dator till streamingdator, och köpa en helt ny beast att spela på. Jag kör just nu dualpc när jag streamar, men min streamdator är helt värdelös. Så kanske blir dual pc igen, får se.

Din 7700k har inga problem med x264 fast/high i 720p/60 så länge du inte hivar på en massa animerade overlays, 3 webbkameror och ne massa krimskrams. Det jag hade rekommenderat dock är ett 1650 super att stoppa in i streamern. Då får du det bästa av bägge världar.
Ett 1650 super är precis lika bra att streama med som ett 2080Ti.
Kör Scan Converter från din spelmaskin på kablat nätverk till din streamer så slipper du capturecard. Du behöver inte ens OBS på spelmaskinen.

Håller med dig, x264 ser bättre ut i snabba spel.
Beroende på vilken server du är kopplad mot på Twitch kan du boltra dig med lika mycket bitrate som partners, men dom har prioritet på bandbredden. Jag är bara affiliated, och 7500 har inte varit några problem sedan jag började med det för ett år sen.
Rekommenderar dock INTE 900p. Skaleringen blir jättekonstig och ger en klart otydligare bild än 720p. Men värt att prova, kör efter din smak, inte vad jag tycker.

Av marcusOCZ
Skrivet av MrtechAnt:

Jag sitter och testar just nu med LCC för att se om det gör någon skillnad.. och när jag kör samma settings på allt men ändrar lcc från auto till mode 6 så ökar vcore under load, men sänktes när jag körde auto? är jag trög nu eller vad hände precis...

Ja, det händer på en del kort att LLC över 5 är klart agressivare än Auto. Jag "råkade" testa 7 på mitt kort häromdagen. Blev varmt kan jag lova!

Av marcusOCZ

Kolla en ryss som spelar på twitch. Quattroace. Han spelar ett annat spel. Sprutfull på adrenalin, hoppar, bryter benen och allt möjligt. Ingen har en chans att ta han. Det går så otroligt fort.

Tvivlar på att det är så dev Nikita vill att spelet skall spelas dock. Kommer nog ändringar på det skulle jag tro.

Av marcusOCZ
Skrivet av Philip320:

3900X drar mer ström en 9900k? hahah det var det dummaste jag hört.....
Dom drar väl ungefär lika mycket, och då är det alltså 50% mer prestanda,
https://www.sweclockers.com/test/27760-amd-ryzen-9-3900x-och-... tycker du ska kolla effektmätningen där hur mycket Cinebench man får renderat för hur mycket ström
vilken har dyrast elräkning, jo absolut 3900X säger vi.

3900x drar ca 40%-50% mer ström.

Av marcusOCZ

OP skall spela och streama på samma pc förmodar jag. I så fall streamar du via new Nvenc på ditt 2080Ti. Med riktig minneprestanda till 9900k ligger den en ganska bra bit före något AMD kan leverera i spel, även i 1440p. Då är väl valet enkelt. Beroende på hur 10900k blir prisat och hur både prestanda och effekt är så kan det vara värt att vänta på den.

Och 3900x drar mer ström än 9900k förövrigt.

Av marcusOCZ
Skrivet av Pvt_Rinzler:

För att aktivera G-sync med minst inputlag, se nedan.

* Aktivera G-sync i NVCP
* Sätt V-sync "On" i NVCP
* Low latency inställning(NVCP) behöver du ha på "On" för att få minsta möjliga lagg
* Lås din fps på - 3 fps under din refreshrate. Om du har 144hz skärm (141 fps). Detta kan man göra nu i NVCP(Nvidias Kontrollpanel)

Själv tycker jag det är fortfarande för mycket inputlag för FPS spel, men jag är kräsen. Kör jag dock Singelplayer spel duger det

Sätter du low latency till ultra i stället för on får du minst möjliga input lag.

Av marcusOCZ

Kolla bara så att avslagen turbo inte sänker klocks. Det gör det på mitt kort. Måste ha det på, annars har jag 3.2 ghz eller nått. Önskar det kunde vara nån sorts standard på olika tillverkare på såna simpla saker.

Tror du har gjort det mesta rätt. Det är ju load temps som är hindret, inte idle.

Ska du ha en blower gpu eller är chassiet bra även med "traditionella" gpu's?
2060 super är väl bara 30w högre än 1660Ti tror jag. Har också en känsla av att superkorten går att undervolta mer också.

Rekommenderar dessa minnen om du vill klocka ram.

https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5041640

Finns nog inte bättre binnade B-die till det priset. Jag har köpta några kit nu innan priset går i taket.

Av marcusOCZ
Skrivet av MrtechAnt:

Menar du typ C-state och EIST?

Jag testade att ändra lite med LLC men slutade med att lämna den som Auto i BIOS. Finns det något att vinna om jag rör LLC?. Gällande IO och SA får jag helt enkelt testa lite! tack för tipset

Ja, prova ha bara Turbo påslaget, slå av alla "powerstates". Dom har olika namn berorende på moderkortstillverkare har jag märkt.

Dom flesta kort har upp till LLC 6, några kraftigare kort har upp till 7. Upp till 5ghz på 9900k, i alla fall de äldre 9900k som jag har, så måste jag ha minst LLC 6. Mindre drops, men mer vcore. 4.7 på en nyare 9900k borde inte vara några problem med lägre LLC. Kan vara värt att se på i alla fall. I och med att det är värmen som gör att den throttlar (det kan teoretiskt vara VRM som gör det också, se temps där) så är det mindre volt du får försöka tweaka. Räkna också med mer värme när du får in en GPU.

Detta chassie hade varit drömmen om man kunde klämma in en fläkt i front som var i mesh. Hade gjort all skillnad i världen tror jag.

Av marcusOCZ

Har du alla "states" påslaget så är det ibland svårt att veta om den throttlar eller inte. Rekommenderar att slå av states när du testar för stabilitet. Ser att IO och SA har förhållandesvis hög volt. Rätt mycket att tjäna på att tuna ned dom på 9900k. Klarar under 1 volt på många 9900k. Vet inte vad du har satt på Load line calibration, men vid så låga klocks som 4.7 borde det inte behövas alls. Du får mer dropps i vcore, men du ger också mindre vcore till cpu.