Inlägg

Inlägg som marcusOCZ har skrivit i forumet
Av marcusOCZ

Dra 300w när man gör vad? En 9900k visar inte 100w i något spel på hela steam, långt därifrån. Tror verkligen någon på det där?

Skickades från m.sweclockers.com

Av marcusOCZ
Skrivet av Barak:

Mjukare kopparlegering? Vad skulle det kunna vara?
En vanlig kopparkabel är ~99,99% ren koppar och den enda metallen så vitt jag vet som leder ström bättre är silver. Är det en legering med en annan metall så blir konduktiviteten sämre.
Jag hade snarare tippat på att dom helt enkelt börjat använda tampar med fler kardeler i...

Precis, finns inget som heter mjukare koppar om det är 99,99% som det skall vara. Vore intressant att se testresultat av en 1500w psu med dessa kablar i efter en lång stund i load.

Av marcusOCZ

Häftigt och uppfinningsrikt!
Jag var slö och köpte Go XLR (finns billigare mini också).

Av marcusOCZ

Alltså, detta är ju korpendivision av Asus.

Av marcusOCZ

Kommer ihåg när vi klagade på att Macbook Pro kostade 15k......

Men satan vilken PC Dell kommer med här. 3733mhz på minnet gör sig.
Annars skulle jag vilja se AMD's 8 core i detta chassie och skärm. Då tror inte jag hade kunnat hålla mig.

Prispåslaget för sverige kontra usa är inte så illa denna gång. $1899 för värstingmodellen. Synd att man måste ha touch och inte kan välja bort det.

Av marcusOCZ

Då har du en bättre kyllösning än vad som finns i dom tunna, då kan du klara dig. Dom har stora problem. Clevo skall ju smälla in en 3950X (ja, desktop Ryzen 3) i sin nya. Den är knappast tunn.

Av marcusOCZ
Skrivet av Json_81:

Beror på hur man definierar full boost.
Min HP Omen kan köra full fart på cpun, men power limit på GPU'n är rätt strypt så det kan inte köra samma frekvenser som ett desktop kort.

Det beror ju på cpu självklart. Har du en 75w tdp på en kylare som tar sig an 90w så går det ok tills gpu också vill ha. Dom flesta "tunna" maskiner har för dålig kyllösning för att klara det över tid. Kör nått stressprogram som använder bägge så ser du fort vad som throttlar först. Oftast är det cpu som gör det först om man är i spel. Helt kris om GPU throttlar först i spel.

Av marcusOCZ

Hittils finns det väl ingen laptop som klarar hålla full boost över tid utan att throttla så fort det blir krångling mellan cpu och grafikkort om vem som skall ha resurserna. Men i spel är det kanske möjligheter om behovet tas från dockan. Detta beror väldans på vilka spel man spelar.

Av marcusOCZ

Vore intressant att veta dimensionen på kopparet dom har i sina kablar.

Att inte hela ATX standarden ändras är en liten gåta. Goda gamla 20/24 pinnarskontakten tycker jag är klar för en modernisering. Det är säkert en fysisk anledning att den sitter där den sitter, men tex kontakterna på moderkortet borde kunna sättas på baksidan av moderkortet och med en flexibel adapter kunna dra allt under kortet hade underlättat. En cm högre standoffs (och 1cm bredare chassien självklart) hade kanske varit nog. Men igen, säkert en anledning att den sitter där den sitter, men det vore intressant att veta om det går att göra något. Man kan i alla fall hoppas på lite mer tänk framöver. Samma med grafikkorten. En sorts kontakt precis bakom pci-e med "bana" till baksidan av moderkortet, som samtidigt agerar "stabilisator" för hela grafikkortet skulle vart skoj att se nån ide av.

Av marcusOCZ

Hjälper säkert ingenting, men i 1440p kör jag med 600 dpi och 500hz uppdatering. Ett hack under medium i windows och acceleration självklart av. Personligen hade jag aldrig klarat av över 1000 dpi i windows. Blir för mycket handleder för min del.

Av marcusOCZ

Detta ser ut att vara drömchasssiet för min del vid första ögonkast. Inga restriktioner för fläktar.
Hoppas någon kan linka specs när ni får tag på det. Stor nog för Noctuas största, men också samtidigt plats ovanför moderkortet för en rätt fet radiator. Hoppas bara tillverklarna börjar med längre slangar på AIO's framöver.....

Av marcusOCZ
Skrivet av Ryzer:

Dom kan fokusera på att släppa kort som fungerar istället. Bedrövligt rent ut sagt.

Skickades från m.sweclockers.com

Du vet väl att på detta forum får man inte säga nått negativt om AMD sedan ca Ryzen 2xxxx.

Av marcusOCZ

Det som är så in i granskogen dumt är att detta inte belyses ordentligt på tester hos diverse nätsidor. Precis alla vet om det. Nexus har till och med en lista med reproduserbara fel i tillägg till "known issues" som säkert redan finns. Men *host*, många är kanske rädda för att inte få hårdvara sänt till tester.

Av marcusOCZ
Skrivet av psilobe:

När får man nytta av dessa snabbare SSDs?

Tittar jag på jämförelser när det gäller boot tid samt laddtider i spel så verkar det vara extremt små skillnader på 500mbs och 1000+ men eftersom det kommer snabbare och snabbare så måste det ju finnas cases där det faktiskt är intressant? Att kapa några enskilda sekunder är alltid bra men inte super motiverande jämfört med vinsten hdd -> sata ssd.

Så är det databaser, datahantering, bild eller video typ där det finns större vinster?

Redigera några hundra raw i batch så behövs mycket minne och snabba diskar.

Av marcusOCZ

Med tanke på kommande prishöjningar så lär denna bli DYR. Gissar på mellan 3000-4000kr för 1tb.
Dessutom blir den i princip AMD only i flera år.

Av marcusOCZ

Bra paket det där.
Har du inte behov av snurrdisken så är det ju synd att behöva betala för den.
Kylaren kunde med fördel vara kraftigare skulle du vilja klocka lite. Jag hade också valt ett annat minne.
Tex:
https://www.komplett.se/product/893831/datorutrustning/datork... som är billigare.

Allt i allt borde man kunna få paketet med snabbare minne och bättre kylare för i princip samma pengar om du inte behöver disken, kanske tom en större SSD med lite tur. Se exempel nedan. Som du ser, klart bättre GPU, dubbel SSD, snabbare minnen, bättre kylare.

https://i.imgur.com/Him3rUg.jpg

Av marcusOCZ

Detta kort stöder inte 60+ passthrough. Det sades redan igår på mässan.
Man vill ju spela i/med högre hz/fps, men lagra/streama i 60.

Av marcusOCZ

Man blir ju låst till 60 med denna, även i 1080p

Man måste sluta säga att 60 är hög uppdatering i 2020 med en pc inblandat.
Framför allt när båset bredvid presenterar skärmar i 360hz eller vad det var. Det blir bara dumt.

Av marcusOCZ

En snabb Nvme SSD plus ett grafikkort som du kan använda Nvenc hade i alla fall jag sneglat på.
Man skall ha bra dåligt med tid för att en 8700k i 5ghz ska bli sänka i redigering. I så fall är det Threadripper som ger någon sorts mening.

https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=4975275
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5156551

Slår ett slag för dom komponenterna.

Av marcusOCZ

Här är ju själva grundiden till Corsair känns det som. Köp upp en massa småföretag, gör om det till ett slags product eco och få allt ihop till ett surr. Att dom köpte Elgato kan jag förstå, det har nog varit en riktig vinstlott, men Origin? Inte här i Europa i alla fall.