Inlägg

Inlägg som marcusOCZ har skrivit i forumet
Av marcusOCZ

Rätt skön ambient att sitta och använda pc'n med. 16-17 grader. Lägg till kostnaden för en luftpump som klarar det på sommaren med humana ljudnivåer så kostar detta projekt en del.

Av marcusOCZ
Skrivet av Sweina:

Jag har för tillfället ett asus 1060 6gb dual oc.
Har en 32" skärm med upplösning 3840 x 2160. Detta för att jag främst håller på med fotografi.

Men det händer att jag spelar emellanåt. Då är det CoD och nu rdr2 som spelas.

"Någon idé" att uppgradera just nu? Och isåfall till vad. Kikat lite på 2070 super som någon smärtgräns. Blir det någon prestandaökning att prata om elelr helt onödigt?

Övrig utrustning i burken är en klockad 8700k och 32gb gskill 3200mhz ram.

Sett en del om Radeon 5700 xt som ska vara liknande prestanda som 2070 super?

Spela går ju ändå inte att göra i 4k upplösning om man inte köper nåt värsting värsting och det är inte aktuellt.

Jag tror att det billigaste du kan göra är att skaffa en 1080p 144hz skärm som kan köra i gsync. Att spela spel i en upplösning skärmen inte är byggd för ser sällan eller aldrig bra ut.

https://www.webhallen.com/se/product/289935-AOC-C24G1-23-6-VG...

Inte alls tokig skärm till priset.

Av marcusOCZ
Skrivet av Ctrl:

Hur är Samson nu för tiden? finns mer konkurrens nu. Men de var bra förr, sedan har jag hört en del bra om Røde NT USB med.

Deras Q2U är ju legendarisk, men dom har prisat bort sig nu till en nivå där dom skall slåss med andra tillverkare. Jag tror generellt vi måste räkna med att betala mer för ok kvalitet framöver.

Av marcusOCZ
Skrivet av jhmk:

Jag kör med en Blue yeticaster, med lite filter och så i obs så har jag iaf lyckats få bort allt bakgrundsljud samt knapptryck från tangentbord. Mic armen i yeticastern är i mitt tycke riktigt vass sen är inte micen jätte dålig heller. köpte mitt kit för typ 1100 nytt. Och kan säga att jag är riktigt nöjd. @marcusOCZ vilken cam gick du över till? Själv sitter jag på en logitech c920 och funderar på en softbox + greenscreen men vet ej vilken cam man bör köra.

Har sett några få som har fått till Yeti. Mig tog det flera månader av inställningar och utbyte av mekaniska tangentbord för att få det till.
Mikrofonen har ett otroligt rent ljud annars. Väldigt vass till podcast i ett kontrollerat rum med en person.

Fram till nu har jag använt mig av c920 och på slutet en Brio 4k som jag hittade billigt på svarta fredagen. Men för att vara ärlig så är alla webcams riktigt dåliga på flera sätt. Jag hittade en begagnad Sony A5100 riktigt billig som jag skall sätta på prov snart. Det glädjer jag mig till. Då får jag också en kamera jag kan ta med mig på semestern

När det gäller chroma key är ju ljuset viktigare än allt annat. Helst skall kameran arbeta med dagsljus (mellan 5,5k och 6400k) och greenscreen arbeta med 4400k för att det skall bli perfekt + att problemet med Logitech är att inte inställningarna sparas så blir det ett ständigt pill med grejerna innan man kommer igång. Bra ljus för kamera och framför allt för greenscreen är dyrt som attans. Streamern skall ju helst ha en key light och minst en fill light, greenscreen skall ju också vara uppljust.

Av marcusOCZ

Om en 10980x 18/36 på 1.3V och 4.8 all core går att kyla med luft/Aio går det nog utmärkt att kyla dessa med samma kylning också. 10980x på 1.4 och 5ghz all core blev lite för varmt och throttlade precis över gränsen i R15.

Av marcusOCZ

Innan jag läste färdigt var jag helt säker på att det brunnit nånstans eller att det varit världsrekord i tyfon på en fabrik.

Av marcusOCZ

https://i.imgur.com/ViEld7H.jpg

Är inte bara något jag plockat ihop. Har eller har haft alla delarna.

Riktigt snabb spelmaskin. Trevligt med en stor SSD också. Går säkert att spara några hundra med en på 500gb i stället.

Kylaren och chassiet är väldigt underskattade.

PSU har inga problem med ens en överklockad 9700k.

Men för att vara helt ärlig, nästa gen Intel lär kosta ca det samma per kärna/tråd, men med en ny socket. Ska du köpa Intel nu väntar du i några veckor. Du kan ju under tiden shoppa en del av grejerna om de går på extrapris. Men vänta med cpu och moderkort.

Av marcusOCZ
Skrivet av Kryll:

Ju mer "skit" i rummet destå bättre
Min lilla grotta. Har bordet/högtalarna ca 50cm från väggen, dom blå/bärsa panelerna är gjorda av 10cm isolering och sitter även ett par cm från väggen (har även samma paneler i taket.

https://i.imgur.com/9zVATcP.jpg

Ett väldigt optimalt rum vill jag påstå. Nice job. Jag tippar the next step är liknande paneler i taket ovanför lyssningsposition och traps nede vid hörnen under fönstret?

Ett skolexempel på vad man kan göra med små investeringar.

Edit: Som vanligt läser jag inte ordentligt och missade att du redan har de i taket. Förlåt.

Av marcusOCZ

Om rummet skall klädas in för "lyssning" och inte inspelning gör det ju en del enklare. Inspelning är ju typiskt "dött" ljud, medans uppspelning gärna behandlas med diffusorer på andrareflektion plus eventuellt basstraps.

Utan att bygga om rummet rekommenderar jag att få upp grejer på väggarna, hyllor med spelkartonger, hårdvarukartonger etc. Använd REW för att se om du har basstraps nånstans och behandla det därefter.

Jag gjorde egna traps/diffusorer med målad ram som är fylld med en skiva glasull, täckt över med svart tyg. Ungefär som en 80x120cm tavla fast 10cm tjock. Dom gjorde susen i bion hemma som har liknande egenskaper som ditt rum har.

Av marcusOCZ

Vilken typ av mikrofoner skall du använda dig av?

Av marcusOCZ
Skrivet av wykzie:

Tänkte på en sak, du har kommit med bra tips.

Om det inte kommer in bättre erbjudande nu på mellandagsrean, vad hade du tyckt vore det mest prisvärda om man utgår ifrån dem erbjudanden som finns nu?

ASUS GeForce RTX 2070 SUPER Dual EVO 8GB 5590:-
https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/grafikkort/nvidi...

Asus GeForce RTX 2070 Super Dual EVO Advanced HDMI 3xDP 8GB 5699:-
https://www.proshop.se/Grafikkort/ASUS-NVIDIA-GeForce-RTX-207...

KFA2 27ISL6MDW0BK, GeForce RTX 2070 SUPER, 8 GB 5788:-
https://cdon.se/hemelektronik/kfa2-27isl6mdw0bk-geforce-rtx-2...

Gigabyte GeForce RTX 2070 SUPER Windforce OC 8GB 5790:-
https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/grafikkort/nvidi...

ASUS GeForce RTX 2070 SUPER ROG Strix Advanced 6189:-
https://www.komplett.se/product/1135676/datorutrustning/dator...

Sapphire RX 5700 XT Pulse 8GB OC 4690:-
https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/grafikkort/amd/s...

ASUS TUF Radeon RX 5700XT 8GB Gaming 4290:-
https://www.webhallen.com/se/product/305184-ASUS-TUF-Radeon-R...

https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/grafikkort/nvidi...

Det tror jag är ett mycket bra kort. Har för mig att det är världens största third party tillverkare av grafikkort.

Hade jag hållt mig till ett 5700 XT, hade jag utan tvekan gått för red devil.
https://www.proshop.se/Grafikkort/PowerColor-AMD-Radeon-RX-57...

Av marcusOCZ

Häftigt! Synd att det bara är en milisekund du har dom hastigheterna, på en kärna åt gången och att man inte har kontroll på när det händer bara. Var försiktig med BLCK bara. Känt för att förstöra windowsinstallationer på SSD's tyvärr.

Av marcusOCZ
Skrivet av bowlingking:

Så jag har tänkt uppgradera mig från min headset mic till en riktig mikrofon för streaming/discord... Men vad ska jag skaffa? Ska jag köpa en klassisk Blue Yeti eller ska jag köpa något mer studio inriktad? (budget 1500)

Jag har gått igenom hela uppgraderingscykeln som streamer. Startade med Yeti och gick snabbt vidare. Startade med en Logitech webcam etc. Hade jag vetat då vad jag vet idag hade jag gått all in på bättre kvalitet med en gång i stället för dyrare produktuppgraderingar.

Allt beror ju på vad du vill få ut av din stream. Satsar du mot ett större mål eller är det inte viktigt alls?

1500 är en rätt bra budget för en mikrofon, men tänk på att du också behöver ett stativ, kanske en shock mount, ett popfilter.
Jag hade absolut inte rekommenderat en Yeti som streamermikrofon om du inte har fullt kontrollerat rum. Den är överjävligt känslig och är nästan hopplös att "tama". Kolla på begagnatmarknaden efter en Rode Podcaster och ett passande stativ. Jag har både Yeti och en Podcaster, och jag vet i alla fall vilken jag hade valt.

https://www.ebay.com/itm/Rode-Podcaster-Dynamic-Cable-Profess...

Av marcusOCZ
Skrivet av Yoshman:

Du menar precis som att Ryzen 5 1600 skulle vara "framtidssäker" p.g.a. 6C/12T? Eller att 1800X skulle kliva förbi i7-7700K i spelprestanda? (Med DDR4-3200 RAM är faktiskt 6700K marginellt snabbare än 2700X).

Det är meningslöst att försöka sia om framtiden. Trots att 6600K/7600K nu är för klena skulle man ändå kunna hävda att de som köpte dessa CPUer i stället för 1600 har under de 2-3 år dessa modeller trots allt fixade spelen så gjorde i5-modellerna det bättre då de, fram till rätt nyligen, hade högre genomsnittlig FPS och i alla fall likvärdig lägsta FPS.

Är supernöjd med min 3900X, det för att den presterade lysande från dag 1 (och använder den för programutveckling, där står sig Zen2 riktigt bra mot Skylake IPC-mässigt). Inte p.g.a. av att jag hoppas den kommer hålla längre än t.ex. en 9900K skulle gjort, för när 9900K blir för seg lär även 3900X ha gjort sitt. Hur länge dessa två kommer stå sig väl beror extremt mycket på hur enkeltrådprestanda utvecklas framöver.

Står det mer eller mindre still kommer de vara aktuella länge, om man lyckas skruva upp enkeltrådprestanda rejält (och Jim Keller har gjort antydningar om att de har en mikroarkitektur på gång med väsentligt högre IPC, Golden Cove är nog en hyfsad kvalificerad gissning...) kommer de åldras som ett boxvin stående i solen på midsommar.

Du lyfter fram en del saker som är ganska aktuellt. Klockar du upp en 9600k till 5ghz och PC4000+ (dom allra flesta verkar klara det enkelt på luft) finns det ingen AMD cpu som slår det i spel i 1080p, och i de flesta fall också 1440p. 9600k är ett väldigt solidt val.

Av marcusOCZ

Om det är spel så är ju 9600k klart starkare i det mesta, åtminstone i 1080p och framför allt om man klockar den.

Av marcusOCZ

https://i.imgur.com/jdR6UMD.jpg

Det ena är det minsta man bör handla om man handlar Intel i denna prisklass, det andra är AMD.
Intel vinner med upp till 20% i 1080p i många fall i spel, men förlorar i produktivitet om du sysslar med det. Som du ser kommer du inte under 15,000 med Intel med dom kraven du har.

AMD är i stort sett max klockade från fabrik, och en dyr kylare gör väldigt liten skillnad. Däremot om du klockar med Intel-systemet till 5 ghz som är otroligt enkelt, och sätter minnena i närhheten av 4000 (gäller bägge system), ger det ännu större skillnad.

Jag tror vi kommer se en prissänkning från Intel ganska snart. Dels kommer dom med "nytt", men framför allt har dom stark konkurrens.

Bägge system har starka komponenter, jag har själv flera av dom.

Av marcusOCZ

Jag tror du gör rätt i det
Är ju också risk att ett fett 5700 XT kommer på kalaspris. Under 4k kanske? Hade ju varit nått.

Av marcusOCZ

https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/grafikkort/nvidi...

Inte alls dumt, men jag tror det kommer fler i veckan. Elgiganten har ett mini till 4990, men det är ju borta ur systemet. Tror inte kylaren är väldigt bra på det.

Av marcusOCZ

Bry dig inte om att det kanske är fabriksklockat, i alla fall inte betala för det. SKall du ha det på luft menar jag att Asus har bland de bättre lösningarna på 2070 super Rog Strix, och även MSI Trio X är bra lösningar. Just nu är dom överdrivet dyra, men jag tror det släpper nu när det finns massor med 5700 XT.

Av marcusOCZ

Såg priserna på 7700k på bruktmarknaden då detta hade vart aktuellt för en kompis. Men herregud vilka priser dom tar för denna cpu begagnad. En bit över 2000 får man räkna med.